Вирок
від 04.07.2016 по справі 753/10768/16-к
ДАРНИЦЬКИЙ РАЙОННИЙ СУД МІСТА КИЄВА

ДАРНИЦЬКИЙ РАЙОННИЙ СУД М.КИЄВА

справа № 753/10768/16-к

провадження № 1-кп/753/598/16

В И Р О К

ІМЕНЕМ УКРАЇНИ

"04" липня 2016 р. Дарницький районний суд м. Києва в складі:

головуючого судді ОСОБА_1 ,

секретаря ОСОБА_2

за участю сторін кримінального провадження:

прокурора ОСОБА_3

захисника ОСОБА_4

обвинувачених ОСОБА_5

ОСОБА_6

розглянувши у відкритому судовому засіданні в залі суду в м. Києві кримінальне провадження по обвинуваченню:

ОСОБА_5 , ІНФОРМАЦІЯ_1 , уродженки м. Києва, українки, громадянки України, заміжньої, зареєстрованої за адресою: АДРЕСА_1 , та проживаючої за адресою: АДРЕСА_2 , раніше не судимої,

у вчиненні злочинів передбачених ч.3 ст. 27, ч.1 ст.205, ч.3 ст.27, ч.2 ст.205 КК України,-

ОСОБА_6 , ІНФОРМАЦІЯ_2 , уродженця м. Києва, українця, громадянина України, зареєстрованого та проживаючого за адресою: АДРЕСА_3 , раніше не судимого, у вчиненні злочинів передбачених ч.2 ст.27, ч.1 ст.205, ч.2 ст.27, ч.2 ст.205 КК України

В С Т А Н О В И В:

Згідно даних Єдиного державного реєстру підприємств та організацій України ОСОБА_7 є засновником суб`єкта підприємницької діяльності - юридичної особи товариства з обмеженою відповідальністю (далі ТОВ) «Олва Груп» (код ЄДРПОУ 37663451).

ОСОБА_5 спільно з ОСОБА_6 , в першій половині жовтня 2014 року, більш точної дати та часу слідством не встановлено, реалізовуючи свій злочинний намір, направлений на придбання суб`єкта господарської діяльності, з метою прикриття незаконної діяльності, познайомилась з раніше незнайомим їй ОСОБА_7 та усвідомлюючи, що ОСОБА_7 знаходиться в скрутному матеріальному становищі, запропонувала йому за грошову винагороду перереєструвати на його ім`я в органах державної влади суб`єкт підприємницької діяльності - юридичну особу ТОВ «Олва Груп» (код ЄДРПОУ 37663451). Не усвідомлюючи протиправний характер дій запропонованих ОСОБА_5 та ОСОБА_6 , та не усвідомлюючи, що підприємство створюється (реєструється) з метою прикриття незаконної діяльності ОСОБА_5 та ОСОБА_6 , ОСОБА_7 погодився на таку пропозицію та надав ОСОБА_5 копію свого паспорта громадянина України та ідентифікаційний номер платника податків, а ОСОБА_5 отримавши вказані документи через деякий час виготовила необхідні для придбання ТОВ «Олва Груп» та перереєстрації на ім`я ОСОБА_7 документи, в яких ОСОБА_7 значився засновником та директором вказаного підприємства.

17 жовтня 2014 року в денний час доби ОСОБА_7 попередньо домовившись з ОСОБА_5 прибув за адресою: АДРЕСА_4 , де в присутності ОСОБА_5 та ОСОБА_6 підписав документи пов`язані з перереєстрацією на своє ім`я підприємства.

Після чого того ж дня, ОСОБА_5 спільно з ОСОБА_6 , продовжуючи свій злочинний умисел прибули разом з ОСОБА_7 до приватного нотаріуса Київського міського нотаріального округу ОСОБА_8 , за адресою: м. Київ, вул. Саксаганського, буд. 22, прим. 14, усвідомлюючи, що придбає (перереєстровує) суб`єкт господарської діяльності з метою прикриття незаконної діяльності схилила ОСОБА_7 , який не мав наміру здійснювати фінансово- господарську діяльність, у присутності приватного нотаріуса підписати завчасно підготовлений статут ТОВ «Олва Груп» (код ЄДРПОУ 37663451).

Приватний нотаріус Київського міського нотаріального округу ОСОБА_8 не будучи обізнаною із злочинним умислом ОСОБА_5 та ОСОБА_6 засвідчила справжність підпису ОСОБА_7 .

В подальшому, ОСОБА_7 передав всі нотаріально посвідчені документи ОСОБА_5 та ОСОБА_6 .

Підписання ОСОБА_7 статутних документів ТОВ «Олва Груп» (код ЄДРПОУ 37663451) дало змогу 17.10.2014 року здійснити реєстрацію в Реєстраційній службі Києво-Святошинського районного управління юстиції Київської області за номером - 13391050010008636.

Так, ОСОБА_5 вчинивши свої умисні дії, які полягали в організації створення суб`єкту господарської діяльності з метою прикриття незаконної діяльності, залучивши до протиправного вчинку ОСОБА_7 , скерувавши вчинення вищевказаних дій останнім, ОСОБА_5 за попередньою змовою із ОСОБА_6 організувала придбання (перереєстрацію) ТОВ «Олва Груп» (код ЄДРПОУ 37663451) в органах державної влади, отримання необхідних реквізитів: назви, юридичної адреси, особистих даних службових осіб підприємства, індивідуального податкового номеру платника податків, відкриття поточного рахунку та отримання печатки підприємства надало можливість ОСОБА_5 та ОСОБА_6 , прикриваючись зовнішньо законним фактом реєстрації ТОВ «Олва Груп», здійснювати неконтрольовані державою фінансові операції.

Крім того, ОСОБА_5 , з метою розширення кількості підконтрольних їй підприємств, які в подальшому могли б використовуватися для прикриття незаконної діяльності, розуміючи протиправний характер своїх дій, діючи повторно та умисно, перебуваючи у м. Києві спільно з ОСОБА_6 вчинила кримінальне правопорушення передбачене ч.3 ст.27, ч.2 ст.205 КК України, а саме: організація вчинення фіктивного підприємництва, тобто придбання суб`єктів підприємницької діяльності (юридичних осіб), з метою прикриття незаконної діяльності, вчиненими повторно, які вона вчинила при наступних обставинах:

Так, згідно даних Єдиного державного реєстру підприємств та організацій України ОСОБА_7 є засновником суб`єкта підприємницької діяльності - юридичної особи товариства з обмеженою відповідальністю (далі ТОВ) «Соломон Маркет» (код ЄДРПОУ 39217889).

ОСОБА_5 спільно з ОСОБА_6 , в кінці жовтня 2014 року, продовжуючи свій злочинний намір, направлений на придбання суб`єкта господарської діяльності, з метою прикриття незаконної діяльності, будучи знайомою з ОСОБА_7 та усвідомлюючи, що ОСОБА_7 знаходиться в скрутному матеріальному становищі, запропонувала йому за грошову винагороду перереєструвати на його ім`я в органах державної влади суб`єкт підприємницької діяльності - юридичну особу ТОВ «Соломон Маркет» (код ЄДРПОУ 39217889). Не усвідомлюючи протиправний характер дій запропонованих ОСОБА_5 та ОСОБА_6 , та не усвідомлюючи, що підприємство створюється (реєструється) з метою прикриття незаконної діяльності ОСОБА_5 та ОСОБА_6 , ОСОБА_7 погодився на таку пропозицію.

Через деякий час ОСОБА_5 за адресою проживання: АДРЕСА_2 виготовила необхідні для придбання та перереєстрації ТОВ «Соломон Маркет» на ім`я ОСОБА_7 документи, в яких ОСОБА_7 значився засновником та директором вказаного підприємства.

03 листопада 2014 року в денний час доби ОСОБА_7 попередньо домовившись з ОСОБА_5 прибув за адресою: АДРЕСА_4 , де в присутності ОСОБА_5 та ОСОБА_6 підписав документи пов`язані з перереєстрацією на своє ім`я підприємства.

Після чого того ж дня ОСОБА_5 спільно з ОСОБА_6 , продовжуючи свій злочинний умисел прибули разом з ОСОБА_7 до приватного нотаріуса Київського міського нотаріального округу ОСОБА_9 , за адресою: м. Київ, вул. Харківське шосе, 56, прим.747, усвідомлюючи, що придбає (перереєстровує) суб`єкт господарської діяльності з метою прикриття незаконної діяльності схилила ОСОБА_7 , який не мав наміру здійснювати фінансово-господарську діяльність, у присутності приватного нотаріуса підписати завчасно підготовлений ОСОБА_5 статут ТОВ «Соломон Маркет» (код ЄДРПОУ 39217889).

Приватний нотаріус Київського міського нотаріального округу ОСОБА_9 не будучи обізнаною із злочинним умислом ОСОБА_5 та ОСОБА_6 засвідчила справжність підпису ОСОБА_7 .

В подальшому, ОСОБА_7 передав всі нотаріально посвідчені документи ОСОБА_5 та ОСОБА_6 .

Підписання ОСОБА_7 статутних документів ТОВ «Соломон Маркет» (код ЄДРПОУ 39217889) дало змогу 04.11.2014 здійснити реєстрацію в відділі державної реєстрації юридичних осіб та фізичних осіб - підприємців Солом`янського району реєстраційної служби Головного територіального управління юстиції у м. Києві за номером - 10731050012026477.

Перереєстрація ТОВ «Соломон Маркет» (код ЄДРПОУ 39217889) в органах державної влади, отримання необхідних реквізитів: назви, юридичної адреси, особистих даних службових осіб підприємства, індивідуального податкового номеру платника податків, відкриття поточного рахунку та отримання печатки підприємства надало можливість ОСОБА_5 та ОСОБА_6 , прикриваючись зовнішньо законним фактом реєстрації ТОВ «Соломон Маркет», здійснювати неконтрольовані державою фінансові операції.

Крім того, згідно даних Єдиного державного реєстру підприємств та організацій України ОСОБА_10 є засновником суб`єкта підприємницької діяльності - юридичної особи товариства з обмеженою відповідальністю (далі ТОВ) «Ефіол» (код ЄДРПОУ 39475861).

ОСОБА_5 спільно з ОСОБА_6 , в кінці лютого 2015 року, продовжуючи свій злочинний намір, направлений на придбання суб`єкта господарської діяльності, з метою прикриття незаконної діяльності, познайомилась з раніше незнайомим їй ОСОБА_10 та усвідомлюючи, що ОСОБА_10 знаходиться в скрутному матеріальному становищі, запропонувала йому за грошову винагороду перереєструвати на його ім`я в органах державної влади суб`єкт підприємницької діяльності - юридичну особу ТОВ «Ефіол» (код ЄДРПОУ 39475861). Не усвідомлюючи протиправний характер дій запропонованих ОСОБА_5 та ОСОБА_6 , та не усвідомлюючи, що підприємство придбається (перереєстровується) з метою прикриття незаконної діяльності ОСОБА_5 та ОСОБА_6 , ОСОБА_10 погодився на таку пропозицію та надав ОСОБА_5 копію свого паспорта громадянина України та ідентифікаційний номер платника податків, а ОСОБА_5 отримавши вказані документи через деякий час за адресою свого проживання: АДРЕСА_2 , виготовила необхідні для придбання та перереєстрації ТОВ «Ефіол» на ім`я ОСОБА_10 документи, в яких ОСОБА_10 значився засновником та директором вказаного підприємства.

20 лютого 2015 року в денний час доби ОСОБА_10 попередньо домовившись з ОСОБА_5 прибув за адресою: АДРЕСА_4 , де в присутності ОСОБА_5 та ОСОБА_6 підписав документи пов`язані з перереєстрацією на своє ім`я підприємства.

Після чого, того ж дня ОСОБА_5 спільно з ОСОБА_6 , продовжуючи свій злочинний умисел прибули разом з ОСОБА_10 до приватного нотаріуса Київського міського нотаріального округу ОСОБА_11 , за адресою: АДРЕСА_5 , усвідомлюючи, що придбає (перереєстровує) суб`єкт господарської діяльності з метою прикриття незаконної діяльності схилила ОСОБА_10 , який не мав наміру здійснювати фінансово-господарську діяльність, у присутності приватного нотаріуса підписати завчасно підготовлений ОСОБА_5 статут ТОВ «Ефіол» (код ЄДРПОУ 39475861).

Приватний нотаріус Київського міського нотаріального округу ОСОБА_11 не будучи обізнаною із злочинним умислом ОСОБА_5 та ОСОБА_6 засвідчила справжність підпису ОСОБА_10 .

В подальшому, ОСОБА_10 передав всі нотаріально посвідчені документи ОСОБА_5 та ОСОБА_6 .

Підписання ОСОБА_10 статутних документів ТОВ «Ефіол» (код ЄДРПОУ 39475861) дало змогу 23.02.2015 року здійснити реєстрацію в відділі державної реєстрації юридичних осіб та фізичних осіб - підприємців Голосіївського району реєстраційної служби Головного територіального управління юстиції у м. Києві за номером - 10681050003038392.

Перереєстрація ТОВ «Ефіол» (код ЄДРПОУ 39475861) в органах державної влади, отримання необхідних реквізитів: назви, юридичної адреси, особистих даних службових осіб підприємства, індивідуального податкового номеру платника податків, відкриття поточного рахунку та отримання печатки підприємства надало можливість ОСОБА_5 та ОСОБА_6 , прикриваючись зовнішньо законним фактом реєстрації ТОВ «Ефіол», здійснювати неконтрольовані державою фінансові операції.

Також, згідно даних Єдиного державного реєстру підприємств та організацій України ОСОБА_12 є засновником суб`єкта підприємницької діяльності - юридичної особи товариства з обмеженою відповідальністю (далі ТОВ) «Тосма Трейд» (код ЄДРПОУ 39776965).

ОСОБА_5 спільно з ОСОБА_6 , на початку липня 2015 року, продовжуючи свій злочинний намір, направлений на придбання суб`єкта господарської діяльності, з метою прикриття незаконної діяльності, познайомилась з раніше незнайомим їй ОСОБА_13 та усвідомлюючи, що ОСОБА_12 знаходиться в скрутному матеріальному становищі, запропонувала йому за грошову винагороду перереєструвати на його ім`я в органах державної влади суб`єкт підприємницької діяльності - юридичну особу ТОВ «Тосма Трейд» (код ЄДРПОУ 39776965). Не усвідомлюючи протиправний характер дій запропонованих ОСОБА_5 , та не усвідомлюючи, що підприємство придбається (перереєстровується) з метою прикриття незаконної діяльності ОСОБА_5 та ОСОБА_6 , ОСОБА_12 погодився на таку пропозицію та надав ОСОБА_5 копію свого паспорта громадянина України та ідентифікаційний номер платника податків, а ОСОБА_5 отримавши вказані документи через деякий час за адресою свого проживання: АДРЕСА_2 , виготовила необхідні для придбання та перереєстрації ТОВ «Тосма Трейд» на ім`я ОСОБА_13 документи, в яких ОСОБА_12 значився засновником та директором вказаного підприємства.

08 липня 2015 року в денний час доби ОСОБА_12 попередньо домовившись з ОСОБА_5 прибув за адресою: АДРЕСА_6 , де в присутності ОСОБА_5 та в автомобілі ОСОБА_5 підписав документи пов`язані з перереєстрацією на своє ім`я підприємства.

Після чого, того ж дня ОСОБА_5 спільно з ОСОБА_6 , продовжуючи свій злочинний умисел прибули разом з ОСОБА_13 до приватного нотаріуса Київського міського нотаріального округу ОСОБА_14 , за адресою: м. Київ, вул. Ревуцького, 5, оф.2, усвідомлюючи, що придбає (перереєстровує) суб`єкт господарської діяльності з метою прикриття незаконної діяльності схилила ОСОБА_13 , який не мав наміру здійснювати фінансово-господарську діяльність, у присутності приватного нотаріуса підписати завчасно підготовлений ОСОБА_5 статут ТОВ «Тосма Трейд» (код ЄДРПОУ 39776965).

Приватний нотаріус Київського міського нотаріального округу ОСОБА_14 не будучи обізнаною із злочинним умислом ОСОБА_5 та ОСОБА_6 засвідчила справжність підпису ОСОБА_13 .

В подальшому, ОСОБА_12 передав всі нотаріально посвідчені документи ОСОБА_5 та ОСОБА_6 .

Підписання ОСОБА_13 статутних документів ТОВ «Тосма Трейд» (код ЄДРПОУ 39776965) дало змогу 10.07.2015 здійснити реєстрацію в відділі державної реєстрації юридичних осіб та фізичних осіб - підприємців Солом`янського району реєстраційної служби Головного територіального управління юстиції у м. Києві за номером 10731050002028823.

Перереєстрація ТОВ «Тосма Трейд» (код ЄДРПОУ 39776965) в органах державної влади, отримання необхідних реквізитів: назви, юридичної адреси, особистих даних службових осіб підприємства, індивідуального податкового номеру платника податків, відкриття поточного рахунку та отримання печатки підприємства надало можливість ОСОБА_5 та ОСОБА_6 , прикриваючись зовнішньо законним фактом реєстрації ТОВ «Тосма Трейд», здійснювати неконтрольовані державоюифінансові операції.

Також, згідно даних Єдиного державного реєстру підприємств та організацій України ОСОБА_10 є засновником суб`єкта підприємницької діяльності - юридичної особи товариства з обмеженою відповідальністю (далі ТОВ) «Сейто Груп» (код ЄДРПОУ 39810691).

ОСОБА_5 спільно з ОСОБА_6 , на початку липня 2015 року, продовжуючи свій злочинний намір, направлений на придбання суб`єкта господарської діяльності, з метою прикриття незаконної діяльності, будучи знайомою з ОСОБА_10 та усвідомлюючи, що ОСОБА_10 знаходиться в скрутному матеріальному становищі, запропонувала йому за грошову винагороду перереєструвати на його ім`я в органах державної влади суб`єкт підприємницької діяльності - юридичну особу ТОВ «Сейто Груп» (код ЄДРПОУ 39810691). Не усвідомлюючи протиправний характер дій запропонованих ОСОБА_5 та ОСОБА_6 , та не усвідомлюючи, що підприємство створюється (реєструється) з метою прикриття незаконної діяльності ОСОБА_5 та ОСОБА_6 , ОСОБА_10 погодився на таку пропозицію.

Через деякий час ОСОБА_5 за адресою проживання: АДРЕСА_2 виготовила необхідні для придбання та перереєстрації ТОВ «Сейто Груп» на ім`я ОСОБА_10 документи, в яких ОСОБА_10 значився засновником та директором вказаного підприємства.

10 липня 2015 року в денний час доби ОСОБА_10 попередньо домовившись з ОСОБА_5 прибув за адресою: АДРЕСА_4 , де в присутності ОСОБА_5 та ОСОБА_6 підписав документи пов`язані з перереєстрацією на своє ім`я підприємства.

Після чого, того ж дня ОСОБА_5 спільно з ОСОБА_6 , продовжуючи свій злочинний умисел прибули разом з ОСОБА_10 до приватного нотаріуса Київського міського нотаріального округу ОСОБА_14 , за адресою: м. Київ, вул. Ревуцького, 5, оф.2, усвідомлюючи, що придбає (перереєстровує) суб`єкт господарської діяльності з метою прикриття незаконної діяльності схилила ОСОБА_10 , який не мав наміру здійснювати фінансово-господарську діяльність, у присутності приватного нотаріуса підписати завчасно підготовлений ОСОБА_5 статут ТОВ «Сейто Груп» (код ЄДРПОУ 39810691).

Приватний нотаріус Київського міського нотаріального округу ОСОБА_14 не будучи обізнаною із злочинним умислом ОСОБА_5 та ОСОБА_6 засвідчила справжність підпису ОСОБА_10 .

В подальшому, ОСОБА_10 передав всі нотаріально посвідчені документи ОСОБА_5 та ОСОБА_6 .

Підписання ОСОБА_10 статутних документів ТОВ «Сейто Груп» (код ЄДРПОУ 39810691) дало змогу 13.07.2015 здійснити реєстрацію в відділі державної реєстрації юридичних осіб та фізичних осіб - підприємців Солом`янського району реєстраційної служби Головного територіального управління юстиції у м. Києві за номером - 10731050002028975.

Перереєстрація ТОВ «Сейто Груп» (код ЄДРПОУ 39810691) в органах державної влади, отримання необхідних реквізитів: назви, юридичної адреси, особистих даних службових осіб підприємства, індивідуального податкового номеру платника податків, відкриття поточного рахунку та отримання печатки підприємства надало можливість ОСОБА_5 та ОСОБА_6 , прикриваючись зовнішньо законним фактом реєстрації ТОВ «Сейто Груп», здійснювати неконтрольовані державою фінансові операції.

Також, згідно даних Єдиного державного реєстру підприємств та організацій України ОСОБА_15 є засновником суб`єкта підприємницької діяльності - юридичної особи товариства з обмеженою відповідальністю (далі ТОВ) «Глобал Інвест Груп» (код ЄДРПОУ 39631634).

ОСОБА_5 спільно з ОСОБА_6 , на початку листопада 2015 року, продовжуючи свій злочинний намір, направлений на придбання суб`єкта господарської діяльності, з метою прикриття незаконної діяльності, познайомилась з раніше незнайомим їй ОСОБА_15 та усвідомлюючи, що ОСОБА_15 знаходиться в скрутному матеріальному становищі, запропонувала їй за грошову винагороду перереєструвати на її ім`я в органах державної влади суб`єкт підприємницької діяльності - юридичну особу ТОВ «Глобал Інвест Груп» (код ЄДРПОУ 39631634). Не усвідомлюючи протиправний характер дій запропонованих ОСОБА_5 , та не усвідомлюючи, що підприємство придбається (перереєстровується) з метою прикриття незаконної діяльності ОСОБА_5 та ОСОБА_6 , ОСОБА_15 погодилась на таку пропозицію та надала ОСОБА_5 копію свого паспорта громадянина України та ідентифікаційний номер платника податків, а ОСОБА_5 отримавши вказані документи через деякий час за адресою свого проживання: АДРЕСА_2 , виготовила необхідні для придбання та перереєстрації ТОВ «Глобал Інвест Груп» на ім`я ОСОБА_15 документи, в яких ОСОБА_15 значилась засновником та директором вказаного підприємства.

13 листопада 2015 року в денний час доби ОСОБА_15 попередньо домовившись з ОСОБА_5 прибула за адресою: АДРЕСА_4 , для зустрічі із ОСОБА_6 , який повинен був скерувати подальші її дії.

По приїзду у зазначене ОСОБА_5 місце ОСОБА_15 зустрілась із ОСОБА_6 , який повідомив, що вони вирушають до приватного нотаріуса, офіс якого знаходився в м. Києві, вул. В. Сосюри, 5.

Після чого, того ж дня ОСОБА_6 , продовжуючи свій злочинний умисел прибув разом з ОСОБА_15 до приватного нотаріуса Київського міського нотаріального округу ОСОБА_16 , за адресою: м. Київ, вул. В. Сосюри, 5, усвідомлюючи, що придбає (перереєстровує) суб`єкт господарської діяльності з метою прикриття незаконної діяльності схилив ОСОБА_15 , яка не мала наміру здійснювати фінансово-господарську діяльність, у присутності приватного нотаріуса підписати завчасно підготовлений ОСОБА_5 статут ТОВ «Глобал Інвест Груп» (код ЄДРПОУ 39631634).

У приміщенні приватного нотаріуса ОСОБА_6 надав ОСОБА_15 на підпис документи невідомого змісту, на яких після підписання самостійно проставив печатку підприємства.

Приватний нотаріус Київського міського нотаріального округу ОСОБА_16 не будучи обізнаною із злочинним умислом ОСОБА_5 та ОСОБА_6 засвідчила справжність підпису ОСОБА_15 .

В подальшому, ОСОБА_15 передала всі нотаріально посвідчені документи ОСОБА_5 та ОСОБА_6 .

Підписання ОСОБА_15 статутних документів ТОВ «Глобал Інвест Груп» (код ЄДРПОУ 39631634) дало змогу 18.11.2015 року здійснити реєстрацію в відділі державної реєстрації юридичних осіб та фізичних осіб - підприємців Оболонського району реєстраційної служби Головного територіального управління юстиції у м. Києві за номером - 10691050007033665.

Після підписання документів у офісі приватного нотаріуса ОСОБА_6 провів ОСОБА_15 до відділення АТ «ОТП Банк», що знаходилось по вулиці Раїси Окіпної,4 у м. Києві. У приміщенні відділення банку ОСОБА_6 знову надав ОСОБА_15 на підпис документи невідомого змісту, які остання підписала.

Перереєстрація ТОВ «Глобал Інвест Груп» (код ЄДРПОУ 39631634) в органах державної влади, отримання необхідних реквізитів: назви, юридичної адреси, особистих даних службових осіб підприємства, індивідуального податкового номеру платника податків, відкриття поточного рахунку та отримання печатки підприємства надало можливість ОСОБА_5 та ОСОБА_6 , прикриваючись зовнішньо законним фактом реєстрації ТОВ «Глобал Інвест Груп», здійснювати неконтрольовані державою фінансові операції.

31 травня 2016 року між прокурором Київської місцевої прокуратури №2 юристом 2 класу ОСОБА_3 , якому на підставі ст. 37 КПК України надані повноваження прокурора у кримінальному провадженні № 32015100020000163, з одного боку та обвинуваченими ОСОБА_5 і ОСОБА_6 з іншого боку, на підставі статей 468, 469, 472 КПК України уклали угоду про визнання винуватості. Згідно даної угоди прокурор ОСОБА_3 та обвинувачені ОСОБА_5 і ОСОБА_6 дійшли згоди щодо правової кваліфікації їхніх дій за ч.3 ст. 27, ч.1 ст.205, ч.3 ст.27, ч.2 ст.205 КК України та за ч.2 ст. 27, ч.1 ст.205, ч.2 ст.27, ч.2 ст.205, істотних для даного кримінального провадження обставин, обвинувачені беззастережно визнали свою винуватість у зазначених діяннях. Також вказаною угодою визначено покарання, яке повинні понести ОСОБА_5 та ОСОБА_6 а саме: за ч.3 ст.27, ч.1 ст.205 КК України у виді штрафу у розмірі 500 н.м.д.г., що становить 8500 гривень, за ч.3 ст.27, ч.2 ст.205 КК України у розмірі 3000 н.м.д.г., що становить 51000 гривень. На підставі ч.1 ст.70 КК України шляхом поглибленням менш суворого покарання більш суворим, остаточне покарання у виді 3000 н.м.д.г., що становить 51000 гривень.

Розглядаючи питання про затвердження угоди про визнання винуватості, суд виходить з наступного. Згідно п. 1 ч. 3 ст. 314 КПК України, при прийнятті рішення у підготовчому судовому засіданні суд має право, зокрема, затвердити угоду. Відповідно п.2 ч.1 ст. 468 КПК України у кримінальному провадженні може бути укладена угода про визнання винуватості між прокурором та підозрюваним чи обвинуваченим.

Згідно ч.4 ст. 469 КПК України, угода про визнання винуватості між прокурором та підозрюваним чи обвинуваченим може бути укладена у провадженні щодо кримінальних проступків, злочинів невеликої чи середньої тяжкості, тяжких злочинів, внаслідок яких шкода завдана лише державним чи суспільним інтересам. Судом встановлено в судовому засіданні, що ОСОБА_5 обґрунтовано обвинувачується у вчиненні злочинів, передбачених ч.3 ст. 27, ч.1 ст.205, ч.3 ст.27, ч.2 ст.205 КК України, а ОСОБА_6 обвинувачується у вчиненні злочинів, передбачених ч.2 ст. 27, ч.1 ст.205, ч.2 ст.27, ч.2 ст.205 КК України, які згідно ст. 12 КК України, є злочинами середньої тяжкості. При цьому судом з`ясовано, що обвинувачені цілком розуміють права визначені абз. 1, 4 п. 1 ч. 4 ст. 474 КПК України, наслідки укладення та затвердження даної угоди, передбачені ч.2 ст. 473 КПК України, характер обвинувачення, вид покарання, а також інші заходи, які будуть застосовані до нього у разі затвердження угоди судом.

Суд переконався, що укладення угоди сторонами є добровільним, тобто не є наслідком застосування насильства, примусу, погроз або наслідком обіцянок чи дій будь-яких інших обставин, ніж ті, що передбачені в угоді. Також судом встановлено, що умови даної угоди відповідають вимогам Кримінального процесуального кодексу України та Кримінального кодексу України. Виходячи з викладеного, суд дійшов висновку про можливість затвердження угоди про визнання винуватості між прокурором Київської місцевої прокуратури №2 юристом 2 класу ОСОБА_3 якому на підставі ст. 37 КПК України надані повноваження прокурора у кримінальному провадженні № 32015100020000163, з одного боку та обвинуваченими ОСОБА_5 і ОСОБА_6 з іншого боку і призначення обвинуваченим узгодженої сторонами міри покарання.

Документи по речових доказах у розпорядження суду строною обвинувачення не надані.

Процесуальні витрати зазначені в обвинувальному акті підлягають стягненню із обвинувачених.

Підсумовуючи вищенаведене, керуючись ст. ст. 42, 45, 314, 373, 374, 475 КПК України,

З А С У Д И В: Затвердити угоду від 31.05.2016 року про визнання винуватості між прокурором ОСОБА_3 та обвинуваченими ОСОБА_5 і ОСОБА_6 ОСОБА_5 визнати винною у вчинені злочинів, передбачених ч.3 ст. 27, ч.1 ст.205, ч.3 ст.27, ч.2 ст.205 КК України та призначити узгоджене сторонами покарання: за ч.3 ст.27, ч.1 ст.205 КК України у виді штрафу у розмірі 500 н.м.д.г., що становить 8500 гривень. за ч.3 ст.27, ч.2 ст.205 КК України у розмірі 3000 н.м.д.г., що становить 51 000 гривень.

На підставі ч.1 ст.70 КК України шляхом поглибленням менш суворого покарання більш суворим, призначити ОСОБА_5 остаточне покарання за сукупністю злочинів у виді 3000 н.м.д.г., що становить 51 000 гривень. ОСОБА_6 визнати винним у вчинені злочинів, передбачени ч.2 ст. 27, ч.1 ст.205, ч.2 ст.27, ч.2 ст.205 КК України та призначити узгоджене сторонами покарання:

за ч.2 ст.27, ч.1 ст.205 КК України у виді штрафу у розмірі 500 н.м.д.г., що становить 8500 гривень. за ч.3 ст.27, ч.2 ст.205 КК України у розмірі 3000 н.м.д.г., що становить 51 000 гривень. На підставі ч.1 ст.70 КК України шляхом поглибленням менш суворого покарання більш суворим, призначити ОСОБА_6 остаточне покарання за сукупністю злочинів у виді 3000 н.м.д.г., що становить 51000 гривень.

Стягнути з ОСОБА_5 та ОСОБА_6 на користь держави 3 961 грн. 80 коп. за проведення почеркознавчих експертиз: №420/тдд від 06.04.2016, №421/тдд від 07.04.2016, №422/тдд від 07.04.2016, №423/тдд від 08.04.2016

Вирок може бути оскаржений в апеляційному порядку з підстав, передбачений статтею 394 КПК України, до Апеляційного суду м. Києва через Дарницький районний суд м. Києва шляхом подачі апеляції протягом 30 днів з моменту його проголошення.

Суддя:

Дата ухвалення рішення04.07.2016
Оприлюднено14.03.2023
Номер документу58751330
СудочинствоКримінальне

Судовий реєстр по справі —753/10768/16-к

Ухвала від 13.11.2019

Кримінальне

Дарницький районний суд міста Києва

Скуба А. В.

Ухвала від 13.11.2019

Кримінальне

Дарницький районний суд міста Києва

Скуба А. В.

Вирок від 14.08.2019

Кримінальне

Дарницький районний суд міста Києва

Скуба А. В.

Ухвала від 16.07.2019

Кримінальне

Дарницький районний суд міста Києва

Скуба А. В.

Ухвала від 13.03.2019

Кримінальне

Дарницький районний суд міста Києва

Скуба А. В.

Ухвала від 13.03.2019

Кримінальне

Дарницький районний суд міста Києва

Скуба А. В.

Ухвала від 18.10.2016

Кримінальне

Дарницький районний суд міста Києва

Скуба А. В.

Ухвала від 07.09.2016

Кримінальне

Дарницький районний суд міста Києва

Скуба А. В.

Вирок від 04.07.2016

Кримінальне

Дарницький районний суд міста Києва

Скуба А. В.

Ухвала від 08.06.2016

Кримінальне

Дарницький районний суд міста Києва

Скуба А. В.

🇺🇦 Опендатабот

Опендатабот — сервіс моніторингу реєстраційних даних українських компаній та судового реєстру для захисту від рейдерських захоплень і контролю контрагентів.

Додайте Опендатабот до улюбленого месенджеру

ТелеграмВайбер

Опендатабот для телефону

AppstoreGoogle Play

Всі матеріали на цьому сайті розміщені на умовахліцензії Creative Commons Із Зазначенням Авторства 4.0 Міжнародна, якщо інше не зазначено на відповідній сторінці

© 2016‒2023Опендатабот

🇺🇦 Зроблено в Україні