Вирок
від 14.08.2019 по справі 753/10768/16-к
ДАРНИЦЬКИЙ РАЙОННИЙ СУД МІСТА КИЄВА

ДАРНИЦЬКИЙ РАЙОННИЙ СУД М.КИЄВА

справа № 753/10768/16-к

провадження № 1-кп/753/598/16

В И Р О К

ІМЕНЕМ УКРАЇНИ

"14" серпня 2019 р. Дарницький районний суд м. Києва в складі:

головуючого судді ОСОБА_1 ,

секретаря ОСОБА_2

розглянувши у відкритому судовому засіданні в залі суду в м. Києві матеріали кримінального провадження внесеного до ЄРДР за № 32015100020000163 по обвинуваченню:

ОСОБА_3 , ІНФОРМАЦІЯ_1 , уродженки м. Києва, українки, громадянки України, розлученої, маючої на утриманні малолітнього сина 2008 року народження, не працюючої, проживаючої за адресою: АДРЕСА_1 , раніше не судимої,

у вчиненні злочинів передбачених ч.3 ст. 27, ч.1 ст.205, ч.3 ст.27, ч.2 ст.205 КК України,-

ОСОБА_4 , ІНФОРМАЦІЯ_2 , уродженця м. Києва, українця, громадянина України, не одруженого, не працюючого, зареєстрованого та проживаючого за адресою: АДРЕСА_2 , раніше не судимого, у вчиненні злочинів передбачених ч.2 ст.27, ч.1 ст.205, ч.2 ст.27, ч.2 ст.205 КК України

за участю сторін кримінального провадження:

прокурора ОСОБА_5

обвинувачених ОСОБА_3

ОСОБА_4

В С Т А Н О В И В:

Згідно даних Єдиного державного реєстру підприємств та організацій України ОСОБА_6 є засновником суб`єкта підприємницької діяльності - юридичної особи товариства з обмеженою відповідальністю (далі ТОВ) «Олва Груп» (код ЄДРПОУ 37663451).

ОСОБА_3 спільно з ОСОБА_4 , в першій половині жовтня 2014 року, більш точної дати та часу слідством не встановлено, реалізовуючи свій злочинний намір, направлений на придбання суб`єкта господарської діяльності, з метою прикриття незаконної діяльності, познайомилась з раніше незнайомим їй ОСОБА_6 та усвідомлюючи, що ОСОБА_6 знаходиться в скрутному матеріальному становищі, запропонувала йому за грошову винагороду перереєструвати на його ім`я в органах державної влади суб`єкт підприємницької діяльності - юридичну особу ТОВ «Олва Груп» (код ЄДРПОУ 37663451). Не усвідомлюючи протиправний характер дій запропонованих ОСОБА_3 та ОСОБА_4 , та не усвідомлюючи, що підприємство створюється (реєструється) з метою прикриття незаконної діяльності ОСОБА_3 та ОСОБА_4 , ОСОБА_6 погодився на таку пропозицію та надав ОСОБА_3 копію свого паспорта громадянина України та ідентифікаційний номер платника податків, а ОСОБА_3 отримавши вказані документи через деякий час виготовила необхідні для придбання ТОВ «Олва Груп» та перереєстрації на ім`я ОСОБА_6 документи, в яких ОСОБА_6 значився засновником та директором вказаного підприємства.

17 жовтня 2014 року в денний час доби ОСОБА_6 попередньо домовившись з ОСОБА_3 прибув за адресою: АДРЕСА_3 , де в присутності ОСОБА_3 та ОСОБА_4 підписав документи пов`язані з перереєстрацією на своє ім`я підприємства.

Після чого того ж дня, ОСОБА_3 спільно з ОСОБА_4 , продовжуючи свій злочинний умисел прибули разом з ОСОБА_6 до приватного нотаріуса Київського міського нотаріального округу ОСОБА_7 , за адресою: м. Київ, вул. Саксаганського, буд. 22, прим. 14, усвідомлюючи, що придбає (перереєстровує) суб`єкт господарської діяльності з метою прикриття незаконної діяльності схилила ОСОБА_6 , який не мав наміру здійснювати фінансово- господарську діяльність, у присутності приватного нотаріуса підписати завчасно підготовлений статут ТОВ «Олва Груп» (код ЄДРПОУ 37663451).

Приватний нотаріус Київського міського нотаріального округу ОСОБА_7 не будучи обізнаною із злочинним умислом ОСОБА_3 та ОСОБА_4 засвідчила справжність підпису ОСОБА_6 .

В подальшому, ОСОБА_6 передав всі нотаріально посвідчені документи ОСОБА_3 та ОСОБА_4 .

Підписання ОСОБА_6 статутних документів ТОВ «Олва Груп» (код ЄДРПОУ 37663451) дало змогу 17.10.2014 року здійснити реєстрацію в Реєстраційній службі Києво-Святошинського районного управління юстиції Київської області за номером - 13391050010008636.

Так, ОСОБА_3 вчинивши свої умисні дії, які полягали в організації створення суб`єкту господарської діяльності з метою прикриття незаконної діяльності, залучивши до протиправного вчинку ОСОБА_6 , скерувавши вчинення вищевказаних дій останнім, ОСОБА_3 за попередньою змовою із ОСОБА_4 організувала придбання (перереєстрацію) ТОВ «Олва Груп» (код ЄДРПОУ 37663451) в органах державної влади, отримання необхідних реквізитів: назви, юридичної адреси, особистих даних службових осіб підприємства, індивідуального податкового номеру платника податків, відкриття поточного рахунку та отримання печатки підприємства надало можливість ОСОБА_3 та ОСОБА_4 , прикриваючись зовнішньо законним фактом реєстрації ТОВ «Олва Груп», здійснювати неконтрольовані державою фінансові операції.

Крім того, ОСОБА_3 , з метою розширення кількості підконтрольних їй підприємств, які в подальшому могли б використовуватися для прикриття незаконної діяльності, розуміючи протиправний характер своїх дій, діючи повторно та умисно, перебуваючи у м. Києві спільно з ОСОБА_4 вчинила кримінальне правопорушення передбачене ч.3 ст.27, ч.2 ст.205 КК України, а саме: організація вчинення фіктивного підприємництва, тобто придбання суб`єктів підприємницької діяльності (юридичних осіб), з метою прикриття незаконної діяльності, вчиненими повторно, які вона вчинила при наступних обставинах:

Так, згідно даних Єдиного державного реєстру підприємств та організацій України ОСОБА_6 є засновником суб`єкта підприємницької діяльності - юридичної особи товариства з обмеженою відповідальністю (далі ТОВ) «Соломон Маркет» (код ЄДРПОУ 39217889).

ОСОБА_3 спільно з ОСОБА_4 , в кінці жовтня 2014 року, продовжуючи свій злочинний намір, направлений на придбання суб`єкта господарської діяльності, з метою прикриття незаконної діяльності, будучи знайомою з ОСОБА_6 та усвідомлюючи, що ОСОБА_6 знаходиться в скрутному матеріальному становищі, запропонувала йому за грошову винагороду перереєструвати на його ім`я в органах державної влади суб`єкт підприємницької діяльності - юридичну особу ТОВ «Соломон Маркет» (код ЄДРПОУ 39217889). Не усвідомлюючи протиправний характер дій запропонованих ОСОБА_3 та ОСОБА_4 , та не усвідомлюючи, що підприємство створюється (реєструється) з метою прикриття незаконної діяльності ОСОБА_3 та ОСОБА_4 , ОСОБА_6 погодився на таку пропозицію.

Через деякий час ОСОБА_3 за адресою проживання: АДРЕСА_1 виготовила необхідні для придбання та перереєстрації ТОВ «Соломон Маркет» на ім`я ОСОБА_6 документи, в яких ОСОБА_6 значився засновником та директором вказаного підприємства.

03 листопада 2014 року в денний час доби ОСОБА_6 попередньо домовившись з ОСОБА_3 прибув за адресою: АДРЕСА_3 , де в присутності ОСОБА_3 та ОСОБА_4 підписав документи пов`язані з перереєстрацією на своє ім`я підприємства.

Після чого того ж дня ОСОБА_3 спільно з ОСОБА_4 , продовжуючи свій злочинний умисел прибули разом з ОСОБА_6 до приватного нотаріуса Київського міського нотаріального округу ОСОБА_8 , за адресою: м. Київ, вул. Харківське шосе, 56, прим.747, усвідомлюючи, що придбає (перереєстровує) суб`єкт господарської діяльності з метою прикриття незаконної діяльності схилила ОСОБА_6 , який не мав наміру здійснювати фінансово-господарську діяльність, у присутності приватного нотаріуса підписати завчасно підготовлений ОСОБА_3 статут ТОВ «Соломон Маркет» (код ЄДРПОУ 39217889).

Приватний нотаріус Київського міського нотаріального округу ОСОБА_8 не будучи обізнаною із злочинним умислом ОСОБА_3 та ОСОБА_4 засвідчила справжність підпису ОСОБА_6 .

В подальшому, ОСОБА_6 передав всі нотаріально посвідчені документи ОСОБА_3 та ОСОБА_4 .

Підписання ОСОБА_6 статутних документів ТОВ «Соломон Маркет» (код ЄДРПОУ 39217889) дало змогу 04.11.2014 здійснити реєстрацію в відділі державної реєстрації юридичних осіб та фізичних осіб - підприємців Солом`янського району реєстраційної служби Головного територіального управління юстиції у м. Києві за номером - 10731050012026477.

Перереєстрація ТОВ «Соломон Маркет» (код ЄДРПОУ 39217889) в органах державної влади, отримання необхідних реквізитів: назви, юридичної адреси, особистих даних службових осіб підприємства, індивідуального податкового номеру платника податків, відкриття поточного рахунку та отримання печатки підприємства надало можливість ОСОБА_3 та ОСОБА_4 , прикриваючись зовнішньо законним фактом реєстрації ТОВ «Соломон Маркет», здійснювати неконтрольовані державою фінансові операції.

Крім того, згідно даних Єдиного державного реєстру підприємств та організацій України ОСОБА_9 є засновником суб`єкта підприємницької діяльності - юридичної особи товариства з обмеженою відповідальністю (далі ТОВ) «Ефіол» (код ЄДРПОУ 39475861).

ОСОБА_3 спільно з ОСОБА_4 , в кінці лютого 2015 року, продовжуючи свій злочинний намір, направлений на придбання суб`єкта господарської діяльності, з метою прикриття незаконної діяльності, познайомилась з раніше незнайомим їй ОСОБА_9 та усвідомлюючи, що ОСОБА_9 знаходиться в скрутному матеріальному становищі, запропонувала йому за грошову винагороду перереєструвати на його ім`я в органах державної влади суб`єкт підприємницької діяльності - юридичну особу ТОВ «Ефіол» (код ЄДРПОУ 39475861). Не усвідомлюючи протиправний характер дій запропонованих ОСОБА_3 та ОСОБА_4 , та не усвідомлюючи, що підприємство придбається (перереєстровується) з метою прикриття незаконної діяльності ОСОБА_3 та ОСОБА_4 , ОСОБА_9 погодився на таку пропозицію та надав ОСОБА_3 копію свого паспорта громадянина України та ідентифікаційний номер платника податків, а ОСОБА_3 отримавши вказані документи через деякий час за адресою свого проживання: АДРЕСА_1 , виготовила необхідні для придбання та перереєстрації ТОВ «Ефіол» на ім`я ОСОБА_9 документи, в яких ОСОБА_9 значився засновником та директором вказаного підприємства.

20 лютого 2015 року в денний час доби ОСОБА_9 попередньо домовившись з ОСОБА_3 прибув за адресою: АДРЕСА_3 , де в присутності ОСОБА_3 та ОСОБА_4 підписав документи пов`язані з перереєстрацією на своє ім`я підприємства.

Після чого, того ж дня ОСОБА_3 спільно з ОСОБА_4 , продовжуючи свій злочинний умисел прибули разом з ОСОБА_9 до приватного нотаріуса Київського міського нотаріального округу ОСОБА_10 , за адресою: АДРЕСА_4 , усвідомлюючи, що придбає (перереєстровує) суб`єкт господарської діяльності з метою прикриття незаконної діяльності схилила ОСОБА_9 , який не мав наміру здійснювати фінансово-господарську діяльність, у присутності приватного нотаріуса підписати завчасно підготовлений ОСОБА_3 статут ТОВ «Ефіол» (код ЄДРПОУ 39475861).

Приватний нотаріус Київського міського нотаріального округу ОСОБА_10 не будучи обізнаною із злочинним умислом ОСОБА_3 та ОСОБА_4 засвідчила справжність підпису ОСОБА_9 .

В подальшому, ОСОБА_9 передав всі нотаріально посвідчені документи ОСОБА_3 та ОСОБА_4 .

Підписання ОСОБА_9 статутних документів ТОВ «Ефіол» (код ЄДРПОУ 39475861) дало змогу 23.02.2015 року здійснити реєстрацію в відділі державної реєстрації юридичних осіб та фізичних осіб - підприємців Голосіївського району реєстраційної служби Головного територіального управління юстиції у м. Києві за номером - 10681050003038392.

Перереєстрація ТОВ «Ефіол» (код ЄДРПОУ 39475861) в органах державної влади, отримання необхідних реквізитів: назви, юридичної адреси, особистих даних службових осіб підприємства, індивідуального податкового номеру платника податків, відкриття поточного рахунку та отримання печатки підприємства надало можливість ОСОБА_3 та ОСОБА_4 , прикриваючись зовнішньо законним фактом реєстрації ТОВ «Ефіол», здійснювати неконтрольовані державою фінансові операції.

Також, згідно даних Єдиного державного реєстру підприємств та організацій України ОСОБА_11 є засновником суб`єкта підприємницької діяльності - юридичної особи товариства з обмеженою відповідальністю (далі ТОВ) «Тосма Трейд» (код ЄДРПОУ 39776965).

ОСОБА_3 спільно з ОСОБА_4 , на початку липня 2015 року, продовжуючи свій злочинний намір, направлений на придбання суб`єкта господарської діяльності, з метою прикриття незаконної діяльності, познайомилась з раніше незнайомим їй ОСОБА_12 та усвідомлюючи, що ОСОБА_11 знаходиться в скрутному матеріальному становищі, запропонувала йому за грошову винагороду перереєструвати на його ім`я в органах державної влади суб`єкт підприємницької діяльності - юридичну особу ТОВ «Тосма Трейд» (код ЄДРПОУ 39776965). Не усвідомлюючи протиправний характер дій запропонованих ОСОБА_3 , та не усвідомлюючи, що підприємство придбається (перереєстровується) з метою прикриття незаконної діяльності ОСОБА_3 та ОСОБА_4 , ОСОБА_11 погодився на таку пропозицію та надав ОСОБА_3 копію свого паспорта громадянина України та ідентифікаційний номер платника податків, а ОСОБА_3 отримавши вказані документи через деякий час за адресою свого проживання: АДРЕСА_1 , виготовила необхідні для придбання та перереєстрації ТОВ «Тосма Трейд» на ім`я ОСОБА_12 документи, в яких ОСОБА_11 значився засновником та директором вказаного підприємства.

08 липня 2015 року в денний час доби ОСОБА_11 попередньо домовившись з ОСОБА_3 прибув за адресою: АДРЕСА_5 , де в присутності ОСОБА_3 та в автомобілі ОСОБА_3 підписав документи пов`язані з перереєстрацією на своє ім`я підприємства.

Після чого, того ж дня ОСОБА_3 спільно з ОСОБА_4 , продовжуючи свій злочинний умисел прибули разом з ОСОБА_12 до приватного нотаріуса Київського міського нотаріального округу ОСОБА_13 , за адресою: м. Київ, вул. Ревуцького, 5, оф.2, усвідомлюючи, що придбає (перереєстровує) суб`єкт господарської діяльності з метою прикриття незаконної діяльності схилила ОСОБА_12 , який не мав наміру здійснювати фінансово-господарську діяльність, у присутності приватного нотаріуса підписати завчасно підготовлений ОСОБА_3 статут ТОВ «Тосма Трейд» (код ЄДРПОУ 39776965).

Приватний нотаріус Київського міського нотаріального округу ОСОБА_13 не будучи обізнаною із злочинним умислом ОСОБА_3 та ОСОБА_4 засвідчила справжність підпису ОСОБА_12 .

В подальшому, ОСОБА_11 передав всі нотаріально посвідчені документи ОСОБА_3 та ОСОБА_4 .

Підписання ОСОБА_12 статутних документів ТОВ «Тосма Трейд» (код ЄДРПОУ 39776965) дало змогу 10.07.2015 здійснити реєстрацію в відділі державної реєстрації юридичних осіб та фізичних осіб - підприємців Солом`янського району реєстраційної служби Головного територіального управління юстиції у м. Києві за номером 10731050002028823.

Перереєстрація ТОВ «Тосма Трейд» (код ЄДРПОУ 39776965) в органах державної влади, отримання необхідних реквізитів: назви, юридичної адреси, особистих даних службових осіб підприємства, індивідуального податкового номеру платника податків, відкриття поточного рахунку та отримання печатки підприємства надало можливість ОСОБА_3 та ОСОБА_4 , прикриваючись зовнішньо законним фактом реєстрації ТОВ «Тосма Трейд», здійснювати неконтрольовані державоюифінансові операції.

Також, згідно даних Єдиного державного реєстру підприємств та організацій України ОСОБА_9 є засновником суб`єкта підприємницької діяльності - юридичної особи товариства з обмеженою відповідальністю (далі ТОВ) «Сейто Груп» (код ЄДРПОУ 39810691).

ОСОБА_3 спільно з ОСОБА_4 , на початку липня 2015 року, продовжуючи свій злочинний намір, направлений на придбання суб`єкта господарської діяльності, з метою прикриття незаконної діяльності, будучи знайомою з ОСОБА_9 та усвідомлюючи, що ОСОБА_9 знаходиться в скрутному матеріальному становищі, запропонувала йому за грошову винагороду перереєструвати на його ім`я в органах державної влади суб`єкт підприємницької діяльності - юридичну особу ТОВ «Сейто Груп» (код ЄДРПОУ 39810691). Не усвідомлюючи протиправний характер дій запропонованих ОСОБА_3 та ОСОБА_4 , та не усвідомлюючи, що підприємство створюється (реєструється) з метою прикриття незаконної діяльності ОСОБА_3 та ОСОБА_4 , ОСОБА_9 погодився на таку пропозицію.

Через деякий час ОСОБА_3 за адресою проживання: АДРЕСА_1 виготовила необхідні для придбання та перереєстрації ТОВ «Сейто Груп» на ім`я ОСОБА_9 документи, в яких ОСОБА_9 значився засновником та директором вказаного підприємства.

10 липня 2015 року в денний час доби ОСОБА_9 попередньо домовившись з ОСОБА_3 прибув за адресою: АДРЕСА_3 , де в присутності ОСОБА_3 та ОСОБА_4 підписав документи пов`язані з перереєстрацією на своє ім`я підприємства.

Після чого, того ж дня ОСОБА_3 спільно з ОСОБА_4 , продовжуючи свій злочинний умисел прибули разом з ОСОБА_9 до приватного нотаріуса Київського міського нотаріального округу ОСОБА_13 , за адресою: м. Київ, вул. Ревуцького, 5, оф.2, усвідомлюючи, що придбає (перереєстровує) суб`єкт господарської діяльності з метою прикриття незаконної діяльності схилила ОСОБА_9 , який не мав наміру здійснювати фінансово-господарську діяльність, у присутності приватного нотаріуса підписати завчасно підготовлений ОСОБА_3 статут ТОВ «Сейто Груп» (код ЄДРПОУ 39810691).

Приватний нотаріус Київського міського нотаріального округу ОСОБА_13 не будучи обізнаною із злочинним умислом ОСОБА_3 та ОСОБА_4 засвідчила справжність підпису ОСОБА_9 .

В подальшому, ОСОБА_9 передав всі нотаріально посвідчені документи ОСОБА_3 та ОСОБА_4 .

Підписання ОСОБА_9 статутних документів ТОВ «Сейто Груп» (код ЄДРПОУ 39810691) дало змогу 13.07.2015 здійснити реєстрацію в відділі державної реєстрації юридичних осіб та фізичних осіб - підприємців Солом`янського району реєстраційної служби Головного територіального управління юстиції у м. Києві за номером - 10731050002028975.

Перереєстрація ТОВ «Сейто Груп» (код ЄДРПОУ 39810691) в органах державної влади, отримання необхідних реквізитів: назви, юридичної адреси, особистих даних службових осіб підприємства, індивідуального податкового номеру платника податків, відкриття поточного рахунку та отримання печатки підприємства надало можливість ОСОБА_3 та ОСОБА_4 , прикриваючись зовнішньо законним фактом реєстрації ТОВ «Сейто Груп», здійснювати неконтрольовані державою фінансові операції.

Також, згідно даних Єдиного державного реєстру підприємств та організацій України ОСОБА_14 є засновником суб`єкта підприємницької діяльності - юридичної особи товариства з обмеженою відповідальністю (далі ТОВ) «Глобал Інвест Груп» (код ЄДРПОУ 39631634).

ОСОБА_3 спільно з ОСОБА_4 , на початку листопада 2015 року, продовжуючи свій злочинний намір, направлений на придбання суб`єкта господарської діяльності, з метою прикриття незаконної діяльності, познайомилась з раніше незнайомим їй ОСОБА_14 та усвідомлюючи, що ОСОБА_14 знаходиться в скрутному матеріальному становищі, запропонувала їй за грошову винагороду перереєструвати на її ім`я в органах державної влади суб`єкт підприємницької діяльності - юридичну особу ТОВ «Глобал Інвест Груп» (код ЄДРПОУ 39631634). Не усвідомлюючи протиправний характер дій запропонованих ОСОБА_3 , та не усвідомлюючи, що підприємство придбається (перереєстровується) з метою прикриття незаконної діяльності ОСОБА_3 та ОСОБА_4 , ОСОБА_14 погодилась на таку пропозицію та надала ОСОБА_3 копію свого паспорта громадянина України та ідентифікаційний номер платника податків, а ОСОБА_3 отримавши вказані документи через деякий час за адресою свого проживання: АДРЕСА_1 , виготовила необхідні для придбання та перереєстрації ТОВ «Глобал Інвест Груп» на ім`я ОСОБА_14 документи, в яких ОСОБА_14 значилась засновником та директором вказаного підприємства.

13 листопада 2015 року в денний час доби ОСОБА_14 попередньо домовившись з ОСОБА_3 прибула за адресою: АДРЕСА_3 , для зустрічі із ОСОБА_4 , який повинен був скерувати подальші її дії.

По приїзду у зазначене ОСОБА_3 місце ОСОБА_14 зустрілась із ОСОБА_4 , який повідомив, що вони вирушають до приватного нотаріуса, офіс якого знаходився в м. Києві, вул. В. Сосюри, 5.

Після чого, того ж дня ОСОБА_4 , продовжуючи свій злочинний умисел прибув разом з ОСОБА_14 до приватного нотаріуса Київського міського нотаріального округу ОСОБА_15 , за адресою: м. Київ, вул. В. Сосюри, 5, усвідомлюючи, що придбає (перереєстровує) суб`єкт господарської діяльності з метою прикриття незаконної діяльності схилив ОСОБА_14 , яка не мала наміру здійснювати фінансово-господарську діяльність, у присутності приватного нотаріуса підписати завчасно підготовлений ОСОБА_3 статут ТОВ «Глобал Інвест Груп» (код ЄДРПОУ 39631634).

У приміщенні приватного нотаріуса ОСОБА_4 надав ОСОБА_14 на підпис документи невідомого змісту, на яких після підписання самостійно проставив печатку підприємства.

Приватний нотаріус Київського міського нотаріального округу ОСОБА_15 не будучи обізнаною із злочинним умислом ОСОБА_3 та ОСОБА_4 засвідчила справжність підпису ОСОБА_14 .

В подальшому, ОСОБА_14 передала всі нотаріально посвідчені документи ОСОБА_3 та ОСОБА_4 .

Підписання ОСОБА_14 статутних документів ТОВ «Глобал Інвест Груп» (код ЄДРПОУ 39631634) дало змогу 18.11.2015 року здійснити реєстрацію в відділі державної реєстрації юридичних осіб та фізичних осіб - підприємців Оболонського району реєстраційної служби Головного територіального управління юстиції у м. Києві за номером - 10691050007033665.

Після підписання документів у офісі приватного нотаріуса ОСОБА_4 провів ОСОБА_14 до відділення АТ «ОТП Банк», що знаходилось по вулиці Раїси Окіпної,4 у м. Києві. У приміщенні відділення банку ОСОБА_4 знову надав ОСОБА_14 на підпис документи невідомого змісту, які остання підписала.

Перереєстрація ТОВ «Глобал Інвест Груп» (код ЄДРПОУ 39631634) в органах державної влади, отримання необхідних реквізитів: назви, юридичної адреси, особистих даних службових осіб підприємства, індивідуального податкового номеру платника податків, відкриття поточного рахунку та отримання печатки підприємства надало можливість ОСОБА_3 та ОСОБА_4 , прикриваючись зовнішньо законним фактом реєстрації ТОВ «Глобал Інвест Груп», здійснювати неконтрольовані державою фінансові операції.

Будучи допитаними в судовому засіданні, обвинувачена ОСОБА_3 свою вину у вчиненні злочинів,передбачентх ч. 3 ст. 27, ч. 1 ст. 205, ч. 3 ст. 27, ч. 2 ст. 205 КК України, а обвинувачений ОСОБА_4 свою вину у вчиненні злочинів, передбачених ч. 2 ст. 27, ч. 1 ст. 205, ч. 2 ст. 27, ч. 2 ст. 205 КК України визнали у повному обсязі, щиро розкаявся та суду показали, що вчинили злочини за обставин викладених у обвинувальному акті. Також обвинувачені ОСОБА_3 та ОСОБА_4 підтвердили, що всі обставини викладені у обвинувальному акті відповідають дійсним обставинам, при досудовому розслідуванні кримінального провадження до них недозволених методів проведення розслідування не застосовувалося. Обвинувачена ОСОБА_3 визнала свою вину у вчиненні злочинів, передбаченених ч. 3 ст. 27, ч. 1 ст. 205, ч. 3 ст. 27, ч. 2 ст. 205 КК України, а обвинувачений ОСОБА_4 визнав свою вину у вчиненні злочинів, передбаченених ч. 2 ст. 27, ч. 1 ст. 205, ч. 2 ст. 27, ч. 2 ст. 205 КК України та не оспорюють фактичні обставини, пояснивши при цьому, що вони правильно розуміють зміст пред`явленого їм обвинувачення та не заперечують про визнання недоцільним дослідження доказів, щодо тих обставин, які ніким не оспорюються, крім того, у суду не має сумнівів у добровільності та істинності їхньої позиції, а тому суд, роз`яснивши обвинуваченим порядок та наслідки розгляду кримінального провадження в порядку передбаченому ч. 3 ст. 349 КПК України, переконавшись, що ніхто із учасників судового провадження не заперечує, щодо такого порядку судового розгляду, визнав недоцільним досліджувати докази щодо тих обставин, які ніким не оспорюються. Відповідно до ст.17 Закону України «Про виконання рішень та застосування практики Європейського суду з прав людини» суди застосовують Європейську конвенцію з прав людини та основоположних свобод та практику Європейського суду з прав людини як джерело права. У своїх рішеннях «Ірландія проти Сполученого Королівства» від 18.01.1978 року, «Коробов проти України» від 21.10.2011 року Європейський суд з прав людини повторює, що при оцінці доказів суд, як правило, застосовує критерій доведення «поза розумним сумнівом», така доведеність може випливати із співіснування достатньо переконливих, чітких і узгоджених між собою висновків. Оцінюючи зібрані докази в їх сукупності, суд приходить до висновку про те, що винність обвинувачених ОСОБА_3 та ОСОБА_4 «поза розумним сумнівом» знайшла своє повне підтвердження в ході судового розгляду кримінального провадження. Дії обвинуваченої ОСОБА_16 суд кваліфікує за ч. 3 ст. 27, ч. 1 ст. 205 КК України, як організація вчинення фіктивного підприємництва, тобто придбанні суб`єкта підприємницької діяльності (юридичних осіб) з метою прикриття незаконної діяльбності, та ч. 3 ст. 27, ч. 2 ст. 205 КК України як організація вчинення фіктивного підприємництва, тобто придбанні суб`єкта підприємницької діяльності (юридичних осіб) з метою прикриття незаконної діяльбності, вчинена повторно. Дії обвинуваченого ОСОБА_4 суд кваліфікує за ч. 2 ст. 27, ч. 1 ст. 205 КК України, як вчинення фіктивного підприємництва, тобто придбанні суб`єкта підприємницької діяльності (юридичних осіб) з метою прикриття незаконної діяльбності, та ч. 2 ст. 27, ч. 2 ст. 205 КК України як вчинення фіктивного підприємництва, тобто придбанні суб`єкта підприємницької діяльності (юридичних осіб) з метою прикриття незаконної діяльбності, вчинена повторно. Обставиною, що пом`якшують покарання обвинуваченим згідно ст. 66 КК України є щире каяття. Обставини, що обтяжують покарання обвинуваченим згідно ст. 67 КК України не встановлені. Згідно з ч.2 ст.65 КК України особі, яка вчинила злочин, має бути призначене покарання, необхідне й достатнє для її виправлення та попередження нових злочинів. При призначенні виду та міри покарання обвинуваченій ОСОБА_3 суд враховує ступінь тяжкості вчиненого нею злочину у сфері господарської діяльності, особу обвинуваченої, яка раніше не судима, свою вину у вчиненні злочинів, які їй інкриміновано визнала у повному обсязі та щиро розкаялася, не перебуває на обліку у лікарів нарколога та психіатра, посередньо характеризується за місцем проживання, розлучена, не працює, має на утриманні малолітнього сина 2008 року народження та приходить до висновку, що покарання ОСОБА_3 слід призначити у виді штрафу у межах санкції ч. 1 ст. 205, ч. 2 ст. 205 КК України, з визначенням остаточної міри покарання за правилами ст. 70 КК України, і саме таке покарання буде необхідним та достатнім для виправлення обвинуваченої та для запобігання вчиненню нею нових злочинів у майбутньому. При призначенні виду та міри покарання обвинуваченому ОСОБА_4 суд враховує ступінь тяжкості вчиненого ним злочину у сфері господарської діяльності, особу обвинуваченого, який раніше не судимий, свою вину у вчиненні злочинів, які йому інкриміновано визнав у повному обсязі та щиро розкаявся, не перебуває на обліку у лікарів нарколога та психіатра, посередньо характеризується за місцем проживання, не одружений, не працює та приходить до висновку, що покарання ОСОБА_4 слід призначити у виді штрафу у межах санкцій ч. 1 ст. 205, ч. 2 ст. 205 КК України, з визначенням остаточної міри покарання за правилами ст. 70 КК України, і саме таке покарання буде необхідним та достатнім для виправлення обвинуваченої та для запобігання вчиненню нею нових злочинів у майбутньому.

Враховуючи положення ст.53 КК України та майновий стан обвинувачених, суд приходить до висновку, що виплату призначеного штрафу слід розстрочити рівними частинами строком на 1 рік.

Процесуальні витрати слід стягнути з обвинувачених. Цивільний позов не заявлявся. Питання речових доказів суд вирішує у відповідності до ст.100 КПК України. Підсумовуючи вищенаведене, керуючись ст.ст. 65,66,67 КК України, ст.ст. 342-380 КПК України,-

З А С У Д И В: ОСОБА_3 визнати винуватою у вчинені злочинів, передбачених ч.3 ст. 27, ч.1 ст.205, ч.3 ст.27, ч.2 ст.205 КК України та призначити їй покарання: за ч.3 ст.27, ч.1 ст.205 КК України у виді штрафу у розмірі 500 н.м.д.г., що становить 8 500 гривень. за ч. 3 ст .27, ч. 2 ст. 205 КК України у розмірі 3000 н.м.д.г., що становить 51 000 гривень.

На підставі ч. 1 ст. 70 КК України шляхом поглинення менш суворого покарання більш суворим, призначити ОСОБА_3 остаточне покарання за сукупністю злочинів у виді 3000 н.м.д.г., що становить 51 000 гривень. У відповідності до ч. 4 ст. 53 КК України розстрочити ОСОБА_3 сплату призначеного штрафу строком на 1 (один) рік, із його виплатою щомісячними платежами не менш ніж по 4 250 гривень на місяць у строки до останнього числа місяця починаючи з дати набрання вироком законної сили. ОСОБА_4 визнати винуватим у вчинені злочинів, передбачени ч.2 ст. 27, ч.1 ст.205, ч.2 ст.27, ч.2 ст.205 КК України та призначити йому покарання:

за ч.2 ст.27, ч.1 ст.205 КК України у виді штрафу у розмірі 500 н.м.д.г., що становить 8500 гривень. за ч.3 ст.27, ч.2 ст.205 КК України у розмірі 3000 н.м.д.г., що становить 51 000 гривень. На підставі ч.1 ст.70 КК України шляхом поглинення менш суворого покарання більш суворим, призначити ОСОБА_4 остаточне покарання за сукупністю злочинів у виді 3000 н.м.д.г., що становить 51000 гривень. У відповідності до ч. 4 ст. 53 КК України розстрочити ОСОБА_4 сплату призначеного штрафу строком на 1 (один) рік, із його виплатою щомісячними платежами не менш ніж по 4 250 гривень на місяць у строки до останнього числа місяця починаючи з дати набрання вироком законної сили. Згідно ч. 2 ст.26 КВК України у разі призначення штрафу з розстрочкою виплати певними частинами засуджений зобов`язаний сплачувати штраф у розмірі та строки, встановлені вироком суду. Про сплату відповідної частини штрафу засуджений повідомляє кримінально-виконавчій інспекції за місцем проживання шляхом пред`явлення документа про сплату відповідної частини штрафу.

Стягнути солідарно з ОСОБА_3 та ОСОБА_4 на користь держави 3 961 грн. 80 коп. за проведення почеркознавчих експертиз: №420/тдд від 06.04.2016 року, №421/тдд від 07.04.2016 року, №422/тдд від 07.04.2016 року, №423/тдд від 08.04.2016 року. Речові докази - предмети, речі та документи відповідно до постанови про визнання речових доказів від 21.01.2015 року; банківські документи по р/р ТОВ "Френтон", ТОВ "Клартон", ТОВ "Грандіс торг", ТОВ "Алатон торг", ТОВ "Дкейліс", ТОВ "Брента трейд", ТОВ "Глобас Інвест груп" відповідно до постанови про визнання речових доказів від 11.05.2016 року; реєстраційні документи ТОВ "Глобал Інвест груп" відповідно до постанови про визнання речових доказів від 11.05.2016 року; банківські документи по р/р ТОВ "Олва груп" відповідно до постанови про визнання речових доказів від 11.05.2016 року; банківські документи по р/р ТОВ "Олва груп" відповідно до постанови про визнання речових доказів від 11.05.2016 року; банківські документи по р/р ТОВ "Сейто груп" відповідно до постанови про визнання речових доказів від 11.05.2016 року; реєстраційні документи ТОВ "Соломон маркет" відповідно до постанови про визнання речових доказів від 11.05.2016 року; реєстраційні документи ТОВ "Олва груп" відповідно до постанови про визнання речових доказів від 12.05.2016 року; реєстраційні документи ТОВ "Тосма трейд" відповідно до постанови про визнання речових доказів від 12.05.2016 року; банківські документи по р/р ТОВ "Соломон Маркет" відповідно до постанови про визнання речових доказів від 12.05.2016 року; банківські документи по р/р ТОВ "Олва груп" відповідно до постанови про визнання речових доказів від 12.05.2016 року; реєстраційні документи ТОВ "Інтер кар Фінвнс" відповідно до постанови про визнання речових доказів від 12.05.2016 року; банківські документи по р/р ТОВ "Тосма трейд" відповідно до постанови про визнання речових доказів від 13.05.2016 року; банківські документи по р/р ТОВ "Автобудмаркет" відповідно до постанови про визнання речових доказів від 13.05.2016 року; банківські документи по р/р ТОВ "Гувер ЛТД" відповідно до постанови про визнання речових доказів від 13.05.2016 року; банківські документи по р/р ТОВ "Спирит" відповідно до постанови про визнання речових доказів від 13.05.2016 року; банківські документи по р/р ТОВ "Гісперіон" відповідно до постанови про визнання речових доказів від 13.05.2016 року; реєстраційні документи ТОВ "Сейто груп" відповідно до постанови про визнання речових доказів від 14.05.2016 року та реєстраційні документи ТОВ "Автобудмаркет", ТОВ "Сейто груп", ТОВ "Норта трейд", ТОВ Тосма трейд", ТОВ "Соломон Маркет", ТОВ "Бренда трейд" відповідно до постанови про визнання речових доказів від 16.05.2016 року - залишити у матеріалах кримінального провадження.

Вирок може бути оскаржений в апеляційному порядку до Київського апеляційного суду шляхом подачі апеляції через Дарницький районний суд м. Києва протягом тридцяти днів з дня його проголошення. Вирок набирає законної сили після закінчення строку подання апеляційної скарги, якщо таку скаргу не було подано. У разі подання апеляційної скарги вирок, якщо його не скасовано, набирає законної сили після прийняття рішення судом апеляційної інстанції. Учасники судового провадження мають право отримати в суді копію вироку. Обвинуваченому та прокурору копія вироку вручається негайно після його проголошення. Учаснику судового провадження, який не був присутнім в судовому засіданні, копія судового рішення надсилається не пізніше наступного дня після ухвалення.

Суддя:

Дата ухвалення рішення14.08.2019
Оприлюднено20.02.2023
Номер документу83718443
СудочинствоКримінальне

Судовий реєстр по справі —753/10768/16-к

Ухвала від 13.11.2019

Кримінальне

Дарницький районний суд міста Києва

Скуба А. В.

Ухвала від 13.11.2019

Кримінальне

Дарницький районний суд міста Києва

Скуба А. В.

Вирок від 14.08.2019

Кримінальне

Дарницький районний суд міста Києва

Скуба А. В.

Ухвала від 16.07.2019

Кримінальне

Дарницький районний суд міста Києва

Скуба А. В.

Ухвала від 13.03.2019

Кримінальне

Дарницький районний суд міста Києва

Скуба А. В.

Ухвала від 13.03.2019

Кримінальне

Дарницький районний суд міста Києва

Скуба А. В.

Ухвала від 18.10.2016

Кримінальне

Дарницький районний суд міста Києва

Скуба А. В.

Ухвала від 07.09.2016

Кримінальне

Дарницький районний суд міста Києва

Скуба А. В.

Вирок від 04.07.2016

Кримінальне

Дарницький районний суд міста Києва

Скуба А. В.

Ухвала від 08.06.2016

Кримінальне

Дарницький районний суд міста Києва

Скуба А. В.

🇺🇦 Опендатабот

Опендатабот — сервіс моніторингу реєстраційних даних українських компаній та судового реєстру для захисту від рейдерських захоплень і контролю контрагентів.

Додайте Опендатабот до улюбленого месенджеру

ТелеграмВайбер

Опендатабот для телефону

AppstoreGoogle Play

Всі матеріали на цьому сайті розміщені на умовахліцензії Creative Commons Із Зазначенням Авторства 4.0 Міжнародна, якщо інше не зазначено на відповідній сторінці

© 2016‒2023Опендатабот

🇺🇦 Зроблено в Україні