Ухвала
від 07.07.2016 по справі 392/770/16-ц
МАЛОВИСКІВСЬКИЙ РАЙОННИЙ СУД КІРОВОГРАДСЬКОЇ ОБЛАСТІ

Справа № 392/770/16-ц

Провадження № 2/392/572/16

У Х В А Л А

07 липня 2016 року м. Мала Виска

Маловисківський районний суд Кіровоградської області в складі: головуючого судді Кратка Д.М., із участю секретаря судового засідання Жельман О.В., прокурора Мельніченко Н.В., представника Відділу Держгеокадастру у Маловисківському районі Головного управління держгеокадастру у Кіровоградській області ОСОБА_1, розглянувши у відкритому судовому засіданні в залі суду цивільну справу за позовною заявою заступника керівника Знам»янської місцевої прокуратури Кіровоградської області ОСОБА_2, подану в інтересах неповнолітніх ОСОБА_3, ОСОБА_4, до Мар'янівської сільської ради Маловисківського району Кіровоградської області, треті особи: Служба у справах дітей Маловисківської районної державної адміністрації Кіровоградської області, Маловисківська загальноосвітня школа-інтернат І-ІІІ ступенів Кіровоградської обласної ради, Маловисківська районна державна нотаріальна контора, Відділ Держгеокадастру у Маловисківському районі Головного управління держгеокадастру у Кіровоградській областіпро визнання права власності на земельну ділянку в порядку спадкування, -

в с т а н о в и в:

В провадженні суду перебуває зазначена вище цивільна справа.

В позовній заяві заступник керівника Знам»янської місцевої прокуратури Кіровоградської області ОСОБА_2, подану в інтересах неповнолітніх ОСОБА_3, ОСОБА_4 серед іншого просить суд:

- визнати за ОСОБА_4, ІНФОРМАЦІЯ_1, право власності на ? (три четвертих) частини земельної ділянки розміром 4,82 га., посвідченого державним актом на право приватної власності на землю серії І-КР № 017093, що залишилась після смерті батька - ОСОБА_5;

- визнати за ОСОБА_3, ІНФОРМАЦІЯ_2, право на обов»язкову частку у спадщині, а саме на ? (одну четверту) частини земельної ділянки розміром 4,82 га., посвідченого державним актом на право приватної власності на землю серії І-КР № 017093, що залишилась після смерті батька - ОСОБА_5.

В судовому засіданні було встановлено, що законним представником неповнолітнього ОСОБА_4 є Маловисківська загальноосвітня школа-інтернат І-ІІІ ступенів Кіровоградської обласної ради , а законним представником неповнолітньої ОСОБА_3 є ОСОБА_6, оскільки призначена її опікуном на підставі рішення виконавчого комітету Оникіївської сільської ради Маловисківського району Кіровоградської області № 52 від 12 вересня 2007 року.

Разом із цим, до участі в справі ініціатором звернення з позовом до суду не було зазначено в позовній заяві, як особа, що повинна приймати участь у її розгляді - законного представника неповнолітньої ОСОБА_7 - ОСОБА_6.

В судовому засіданні судом на обговорення осіб, що беруть участь у справі було поставлено питання про залучення до участі в справі в якості третьої особи - законного представника неповнолітньої ОСОБА_7 - ОСОБА_6 та з»ясування її думки чи підтримує вона ініційований оргнами прокуратури позов в інтересах особи опікуном якої вона є.

Прокурор та представник Відділу Держгеокадастру у Маловисківському районі Головного управління держгеокадастру у Кіровоградській області не заперечували щодо залучення до участі в розгляді даної справи ОСОБА_8, як законного представника неповнолітньої ОСОБА_7.

В ч. 2 ст. 35 ЦПК України зазначається, що якщо суд при прийнятті позовної заяви, здійсненні провадження у справі до судового розгляду або під час судового розгляду справи встановить, що судове рішення може вплинути на права і обов'язки осіб, які не є стороною у справі, суд залучає таких осіб до участі в справі як третіх осіб, які не заявляють самостійних вимог на предмет спору.

Суд, враховуючи суть позовних вимог, які стосуються визнання права власності на частину земельної ділянки за неповнолітньою ОСОБА_3, у якої є законний представник, вважає, що для повноти і об'єктивності розгляду справи необхідно залучити до участі у справі в якості третьої особи, яка не заявляє самостійних вимог щодо предмета спору на стороні позивача - ОСОБА_6, а також для з»ясування її думки чи підтримує вона, як законний представник позов поданий в інтересах ОСОБА_3 органами прокуратури.

На підставі викладеного, керуючись ст.ст. 35, 36, 169, 210 ЦПК України, суд -

у х в а л и в :

Залучити до участі у справі в якості третьої особи за позовною заявою заступника керівника Знам»янської місцевої прокуратури Кіровоградської області ОСОБА_2, подану в інтересах неповнолітніх ОСОБА_3, ОСОБА_4, до Мар'янівської сільської ради Маловисківського району Кіровоградської області, треті особи: Служба у справах дітей Маловисківської районної державної адміністрації Кіровоградської області, Маловисківська загальноосвітня школа-інтернат І-ІІІ ступенів Кіровоградської обласної ради, Маловисківська районна державна нотаріальна контора, Відділ Держгеокадастру у Маловисківському районі Головного управління держгеокадастру у Кіровоградській областіпро визнання права власності на земельну ділянку в порядку спадкування - ОСОБА_6.

Направити копію ухвали особам, які беруть участь у справі, а ОСОБА_6 також і позовну заяву та додані до неї документи.

Роз'яснити, що треті особи, які не заявляють самостійних вимог щодо предмета спору мають процесуальні права і обов'язки, встановлені статтею 27 Цивільного процесуального кодексу України.

У зв'язку із залученням до участі у справі третьої особи та неявкою у судове засідання законного представника неповнолітнього ОСОБА_4 відкласти розгляд справи - до 09 години 30 хвилин 26 липня 2016 року.

Запропонувати законним представникам неповнолітньої ОСОБА_3 - ОСОБА_6 та неповнолітнього ОСОБА_4, який навчається у Маловисківській загальноосвітній школі-інтернат І-ІІІ ступенів Кіровоградської обласної ради надати до суду письмове підтвердження, з урахуванням інтересів неповнолітніх, у якому повідомити в строк до 26 липня 2016 року - чи підтримують або непідтримують вони позов заступника керівника Знам»янської місцевої прокуратури Кіровоградської області ОСОБА_2, поданий в інтересах неповнолітніх ОСОБА_3, ОСОБА_4 про визнання права власності на земельну ділянку в порядку спадкування.

Ухвала оскарженню не підлягає.

Заперечення на ухвалу можуть бути включені в апеляційну скаргу на рішення суду.

Суддя Д.М. Кратко

СудМаловисківський районний суд Кіровоградської області
Дата ухвалення рішення07.07.2016
Оприлюднено11.07.2016
Номер документу58803552
СудочинствоЦивільне

Судовий реєстр по справі —392/770/16-ц

Рішення від 23.11.2016

Цивільне

Маловисківський районний суд Кіровоградської області

Кратко Д. М.

Рішення від 23.11.2016

Цивільне

Маловисківський районний суд Кіровоградської області

Кратко Д. М.

Ухвала від 01.09.2016

Цивільне

Маловисківський районний суд Кіровоградської області

Кратко Д. М.

Ухвала від 26.07.2016

Цивільне

Маловисківський районний суд Кіровоградської області

Кратко Д. М.

Ухвала від 07.07.2016

Цивільне

Маловисківський районний суд Кіровоградської області

Кратко Д. М.

Ухвала від 08.06.2016

Цивільне

Маловисківський районний суд Кіровоградської області

Кратко Д. М.

Ухвала від 08.06.2016

Цивільне

Маловисківський районний суд Кіровоградської області

Кратко Д. М.

🇺🇦 Опендатабот

Опендатабот — сервіс моніторингу реєстраційних даних українських компаній та судового реєстру для захисту від рейдерських захоплень і контролю контрагентів.

Додайте Опендатабот до улюбленого месенджеру

ТелеграмВайбер

Опендатабот для телефону

AppstoreGoogle Play

Всі матеріали на цьому сайті розміщені на умовах ліцензії Creative Commons Із Зазначенням Авторства 4.0 Міжнародна, якщо інше не зазначено на відповідній сторінці

© 2016‒2023Опендатабот

🇺🇦 Зроблено в Україні