Ухвала
від 08.07.2016 по справі 758/6537/15-ц
ПОДІЛЬСЬКИЙ РАЙОННИЙ СУД МІСТА КИЄВА

Справа № 758/6537/15-ц

Категорія

У Х В А Л А

08 липня 2016 року Подільський районний суд міста Києва

в складі:

головуючого - судді - Неганової Н.В.

при секретарі - Савіцькому Я.Ю.,

розглянувши у відкритому судовому засіданні в приміщенні суду цивільну справу за заявою

ОСОБА_1 про скасування заходів забезпечення позову,

В С Т А Н О В И В :

15.06.2016 року відповідач ОСОБА_1 звернувся до суду з заявою про скасування заборони проводити будь-які дії по відчуженню нерухомого майна, а саме семи земельних ділянок та будинку, яка була накладена для забезпечення позову ухвалою суду від 15.06.2015 року. Заяву відповідач обґрунтовує тим, що відпала необхідність у забезпеченні позову, оскільки ухвалою Подільського районного суду м. Києва від 12.05.2016 року провадження у справі за позовом ОСОБА_2 до ОСОБА_1, треті особи - ПАТ «Златобанк», ОСОБА_3 про стягнення грошових коштів за договором було закрито.

В судовому засіданні представник відповідача ОСОБА_4 підтримав заяву відповідача про скасування заходів забезпечення позову з тих же підстав, просив заяву задовольнити.

Позивачка та треті особи в судове засідання не з'явилися, про причини неявки не повідомили.

Згідно з ч.5 ст.154 ЦПК України питання про скасування заходів забезпечення позову вирішується в судовому засіданні з повідомленням осіб, які беруть участь у справі. Неявка цих осіб не перешкоджає розгляду питання про скасування заходів забезпечення позову.

Оскільки позивачка та треті особи вдруге не з'явилися в судове засідання, а відповідно до чинного законодавства неявка осіб, які беруть участь у справі, не перешкоджає розгляду питання про скасування заходів забезпечення позову, суд вважає за можливе розглядати справу за відсутності позивачки та третіх осіб.

Вислухавши представника відповідача, дослідивши матеріали справи, суд, вважає, що заява про скасування заходів забезпечення позову підлягає задоволенню з таких підстав.

В провадженні суду знаходилась справа за позовом ОСОБА_2 до ОСОБА_1, треті особи - ПАТ «Златобанк», ОСОБА_3 про стягнення грошових коштів за договором.

Ухвалою Подільського районного суду м. Києва від 15.06.2015 року для забезпечення позову накладено заборону проводити будь-які дії по відчуженню наступних об'єктів нерухомого майна, що належать ОСОБА_1: земельної ділянки з цільовим призначенням - для будівництва і обслуговування жилого будинку, господарських будівель і споруд, кадастровий номер: НОМЕР_2, площею 0,0207 га, яка розташована за адресою - АДРЕСА_1; земельної ділянки з цільовим призначенням - для будівництва і обслуговування жилого будинку, господарських будівель і споруд, кадастровий номер: НОМЕР_3, площею 0,0206 га, яка розташована за адресою - АДРЕСА_1; будинку, розташованого за адресою - АДРЕСА_1, загальною площею 397,5 кв.м., житловою площею - 79,9 кв.м.; земельної ділянки з цільовим призначенням - для будівництва та обслуговування житлового будинку, господарських будівель і споруд (присадибна ділянка), загальною площею 0,015 га, кадастровий номер НОМЕР_4, яка розташована за адресою - АДРЕСА_2; земельної ділянки з цільовим призначенням - для будівництва та обслуговування житлового будинку, господарських будівель і споруд (присадибна ділянка), загальною площею 0,124 га, кадастровий номер НОМЕР_5, яка розташована за адресою - АДРЕСА_1; земельної ділянки з цільовим призначенням - для індивідуального садівництва, загальною площею 0,1406 га, кадастровий номер НОМЕР_6, яка розташована за адресою - АДРЕСА_3; земельної ділянки з цільовим призначенням - для індивідуального садівництва, загальною площею 0,0126 га, кадастровий номер НОМЕР_7, яка розташована за адресою - АДРЕСА_3; земельної ділянки з цільовим призначенням - для ведення особистого селянського господарства, загальною площею 0,048 га, кадастровий номер НОМЕР_8, яка розташована за адресою - АДРЕСА_3.

Ухвалою від 12.05.2016 року провадження у справі за позовом ОСОБА_2 до ОСОБА_1, треті особи - публічне акціонерне товариство «Златобанк», ОСОБА_3 про стягнення грошових коштів за договором закрито. Ухвала набрала законної сили.

В постанові Пленуму Верховного Суду України №9 від 22.12.2006 року «Про практику застосування судами цивільного процесуального законодавства при розгляді заяв про забезпечення позову» зазначено, що забезпечення позову - це сукупність процесуальних дій, які гарантують виконання рішення суду в разі задоволення позовних вимог. Заходи забезпечення позову мають тимчасовий характер і діють до виконання рішення суду, яким закінчується розгляд справи по суті.

Відповідно до ч.6 ст.154 ЦПК України якщо у задоволенні позову було відмовлено, провадження у справі закрито або заяву залишено без розгляду, вжиті заходи забезпечення позову застосовуються до набрання судовим рішенням законної сили. Проте суд може одночасно з ухваленням судового рішення або після цього постановити ухвалу про скасування заходів забезпечення позову.

Оскільки ухвала Подільського районного суду м. Києва від 12.05.2016 року про закриття провадження у справі набрала законної сили, необхідність в забезпеченні позову відпала. А тому суд вважає за можливе скасувати заходи забезпечення позову.

На підставі наведеного, керуючись ст. 154 ЦПК України,

суд

У Х В А Л И В :

Заяву відповідача ОСОБА_1 про скасування заходів забезпечення позову задовольнити.

Скасувати накладену ухвалою Подільського районного суду м. Києва від 02.07.2015 року заборону проводити будь-які дії по відчуженню наступних об'єктів нерухомого майна, що належать ОСОБА_1, ІНФОРМАЦІЯ_1, зареєстрованому за адресою - АДРЕСА_4, РНОКПП НОМЕР_1: земельної ділянки з цільовим призначенням - для будівництва і обслуговування жилого будинку, господарських будівель і споруд, кадастровий номер: НОМЕР_2, площею 0,0207 га, яка розташована за адресою - АДРЕСА_1; земельної ділянки з цільовим призначенням - для будівництва і обслуговування жилого будинку, господарських будівель і споруд, кадастровий номер: НОМЕР_3, площею 0,0206 га, яка розташована за адресою - АДРЕСА_1; будинку, розташованого за адресою - АДРЕСА_1, загальною площею 397,5 кв.м., житловою площею - 79,9 кв.м.; земельної ділянки з цільовим призначенням - для будівництва та обслуговування житлового будинку, господарських будівель і споруд (присадибна ділянка), загальною площею 0,015 га, кадастровий номер НОМЕР_4, яка розташована за адресою - АДРЕСА_2; земельної ділянки з цільовим призначенням - для будівництва та обслуговування житлового будинку, господарських будівель і споруд (присадибна ділянка), загальною площею 0,124 га, кадастровий номер НОМЕР_5, яка розташована за адресою - АДРЕСА_1; земельної ділянки з цільовим призначенням - для індивідуального садівництва, загальною площею 0,1406 га, кадастровий номер НОМЕР_6, яка розташована за адресою - АДРЕСА_3; земельної ділянки з цільовим призначенням - для індивідуального садівництва, загальною площею 0,0126 га, кадастровий номер НОМЕР_7, яка розташована за адресою - АДРЕСА_3; земельної ділянки з цільовим призначенням - для ведення особистого селянського господарства, загальною площею 0,048 га, кадастровий номер НОМЕР_8, яка розташована за адресою - АДРЕСА_3.

Ухвала може бути оскаржена до Апеляційного суду м. Києва протягом п»яти днів з дня проголошення ухвали, а у разі, якщо ухвалу постановлено без участі особи, яка її оскаржує, апеляційна скарга подається протягом п»яти днів з дня отримання копії ухвали.

СуддяН. В. Неганова

СудПодільський районний суд міста Києва
Дата ухвалення рішення08.07.2016
Оприлюднено14.07.2016
Номер документу58895599
СудочинствоЦивільне

Судовий реєстр по справі —758/6537/15-ц

Ухвала від 28.09.2016

Цивільне

Подільський районний суд міста Києва

Неганова Н. В.

Ухвала від 08.07.2016

Цивільне

Подільський районний суд міста Києва

Неганова Н. В.

Ухвала від 23.09.2015

Цивільне

Апеляційний суд міста Києва

Головачов Ярослав Вячеславович

Ухвала від 23.09.2015

Цивільне

Апеляційний суд міста Києва

Головачов Ярослав Вячеславович

Ухвала від 25.11.2015

Цивільне

Апеляційний суд міста Києва

Головачов Ярослав Вячеславович

Ухвала від 25.11.2015

Цивільне

Апеляційний суд міста Києва

Головачов Ярослав Вячеславович

Ухвала від 20.07.2015

Цивільне

Апеляційний суд міста Києва

Головачов Ярослав Вячеславович

Ухвала від 20.07.2015

Цивільне

Апеляційний суд міста Києва

Головачов Ярослав Вячеславович

Ухвала від 20.07.2015

Цивільне

Апеляційний суд міста Києва

Головачов Ярослав Вячеславович

Ухвала від 20.07.2015

Цивільне

Апеляційний суд міста Києва

Головачов Ярослав Вячеславович

🇺🇦 Опендатабот

Опендатабот — сервіс моніторингу реєстраційних даних українських компаній та судового реєстру для захисту від рейдерських захоплень і контролю контрагентів.

Додайте Опендатабот до улюбленого месенджеру

ТелеграмВайбер

Опендатабот для телефону

AppstoreGoogle Play

Всі матеріали на цьому сайті розміщені на умовахліцензії Creative Commons Із Зазначенням Авторства 4.0 Міжнародна, якщо інше не зазначено на відповідній сторінці

© 2016‒2023Опендатабот

🇺🇦 Зроблено в Україні