Рішення
від 05.06.2009 по справі 2-158-09
ГОРОХІВСЬКИЙ РАЙОННИЙ СУД ВОЛИНСЬКОЇ ОБЛАСТІ

Справа № 2-158-2009

Рішення

іменем України

05 червня 2009 року Горох івський районний суд

Волинсь кої області

в складі:

головуючого Адамчук Г.М.

при секретарі Наконечній Л.П.

за участю позивача ОСОБА_1

розглянувши у відкритому с удовому засіданні в місті Го рохові справу за позовом ОС ОБА_1 до Мар»янівської сели щної ради про визнання права власності на житловий будин ок з надвірними будівлями та спорудами,-

встановив:

Позивач звернувся з позовом до відповідача про в изнання права власності на ж итловий будинок з надвірними будівлями та спорудами, який знаходиться в АДРЕСА_1.

Мотивує свій позов ти м, що за вищевказаною адресою він побудував житловий буди нок з відповідними надвірним и будівлями з дотриманням вс іх передбачених законодавст вом норм. Він звертався в КП «В олинське обласне бюро техніч ної інвентаризації» з метою одержання правовстановлююч их документів, де йому повідо мили, що потрібно виготовити державний акт про приймання в експлуатацію закінченого будівництва об' єкта садибн ої забудови. Тоді він звернув ся в інспекцію державного ар хітектурно-будівельного кон тролю у Волинській області а ле йому відмовили у видачі да ного акту , пояснивши , що дани й акт видають тільки на будів лі , які побудовані після 1992 рок у , а даний будинок побудовани й в 1973 році, просить визнати йо го право власності на житлов ий будинок з надвірними буді влями та спорудами , який знах одиться в АДРЕСА_1. Просит ь задовольнити його вимогу.

Представник відпові дача в судове засідання не з» явився , однак в своїй заяві до суду Шеремета М.М., позов визн ав повністю, просить розгляд ати без їхньої участі.

Суд вважає, що позов п ідставний і підлягає до задо волення.

Відповідно до статті 392 ЦК України власник майна мо же пред'явити позов про визна ння його права власності, якщ о це право оспорюється або не визнається іншою особою, а та кож у разі втрати ним докумен та, який засвідчує його право власності.

З рішення виконавчог о комітету Мар»янівської сел ищної ради № 23 від 15.12.1971 року видн о, що ОСОБА_1. виділено земе льну ділянку для будівництва індивідуального житлового б удинку, що в АДРЕСА_2.

З Довідки виконавчог о комітету Марянівської сели щної ради за № 564 від 15.05.2008 року вб ачається, що земельна ділянк а на якій побудований будино к ОСОБА_1 знаходиться по АДРЕСА_1.

З рішення виконавчого комітету Мар»янівської сели щної ради за № 34 від 26.05.2008 року вб ачається, що комітет селищно ї ради вирішив оформити прав о власності на житловий буди нок по АДРЕСА_1 на ОСОБА_ 1.

З проекту забудови, від 20.08.1972 року , будівельного паспо рта видно, що ОСОБА_1 будув ав будинок на законних підст авах.

Технічною документа цією на житловий будинок ств ерджується, що ОСОБА_1 буд ував вищевказаний житловий б удинок з дотриманням передба чених будівельних та технічн их норм і згідно до проекту з абудови і будівельного паспо рта.

Судом встановлено, що ОСОБА_1 є власником житло вого буднику в АДРЕСА_1.

А тому суд вважає, що з а ОСОБА_1 слід визнати пра во власності на житловий буд инок з надвірними будівлями та спорудами, який знаходить ся в АДРЕСА_1.

Керуючись ст. ст. 10, 60, 212, 215 ЦПК України

ст. 392 ЦК Ук раїни

суд,-

вирішив:

Позов задовольнити.

Визнати за ОСОБА_1 право власності на житловий будинок з надвірними будівл ями та спорудами, який знаход иться в АДРЕСА_1.

Рішення суду набирає законної сили після закінче ння строку подання заяви про апеляційне оскарження, якщо заяву про апеляційне оскарж ення не було подано. Якщо було подано заяву про апеляційне оскарження, але апеляційна с карга не була подана у строк, в становлений статтею 294 цього К одексу, рішення суду набирає законної сили після закінче ння цього строку. У разі подан ня апеляційної скарги рішенн я, якщо його не скасовано, наби рає законної сили після розг ляду справи апеляційним судо м.

Заяву про апеляційне оскарження рішення суду пер шої інстанції може бути пода но протягом десяти днів з дня проголошення рішення. Апеля ційна скарга на рішення суду подається протягом двадцяти днів після подання заяви про апеляційне оскарження.

Головуючий Адамчук Г.М.

Рішення не змінене та не с касоване, набрало законної с или 16 червня 2009 року.

Головуючий Г.М.Адамчук

СудГорохівський районний суд Волинської області
Дата ухвалення рішення05.06.2009
Оприлюднено04.12.2009
Номер документу5897133
СудочинствоЦивільне

Судовий реєстр по справі —2-158-09

Рішення від 18.06.2009

Цивільне

Обухівський районний суд Київської області

Потабенко Л. В.

Рішення від 12.02.2009

Цивільне

Кіровський районний суд м.Донецька

Коваленко Г.С.

Ухвала від 08.04.2010

Цивільне

Замостянський районний суд м.Вінниці

Медяна Юлія Валеріївна

Рішення від 12.01.2010

Цивільне

Нетішинський міський суд Хмельницької області

Гаврищук Лідія Петрівна

Рішення від 05.06.2009

Цивільне

Горохівський районний суд Волинської області

Адамчук Г.М.

Рішення від 25.02.2009

Цивільне

Магдалинівський районний суд Дніпропетровської області

Божко Л.А.

Ухвала від 30.03.2009

Цивільне

Слов'янський міськрайонний суд Донецької області

Кривошеєв Д.А.

Рішення від 13.05.2009

Цивільне

Піщанський районний суд Вінницької області

Боднар В.В.

Ухвала від 17.04.2009

Цивільне

Чернігівський районний суд Запорізької області

Ломейко В.В.

Ухвала від 13.01.2009

Цивільне

Нетішинський міський суд Хмельницької області

Гаврищук Л.П.

🇺🇦 Опендатабот

Опендатабот — сервіс моніторингу реєстраційних даних українських компаній та судового реєстру для захисту від рейдерських захоплень і контролю контрагентів.

Додайте Опендатабот до улюбленого месенджеру

ТелеграмВайбер

Опендатабот для телефону

AppstoreGoogle Play

Всі матеріали на цьому сайті розміщені на умовах ліцензії Creative Commons Із Зазначенням Авторства 4.0 Міжнародна, якщо інше не зазначено на відповідній сторінці

© 2016‒2023Опендатабот

🇺🇦 Зроблено в Україні