Ухвала
від 12.07.2016 по справі 03/104-64а
ВОЛИНСЬКИЙ ОКРУЖНИЙ АДМІНІСТРАТИВНИЙ СУД

УХВАЛА

про заміну сторони виконавчого провадження

12 липня 2016 року Справа № 03/104-64А

Волинський окружний адміністративний суд у складі:

головуючого – судді Александрової М.А.,

розглянувши у порядку письмового провадження в місті Луцьку заяву Рожищенського об'єднаного управління Пенсійного фонду України Волинської області про заміну сторони виконавчого провадження в адміністративній справі № 03/104-64А за позовом Управління Пенсійного фонду України в Ківерцівському районі Волинської області до Товариства з обмеженою відповідальністю "Жорнищенське" про стягнення заборгованості,

ВСТАНОВИВ:

Рожищенське об'єднане управління Пенсійного фонду України Волинської області звернулось до суду із заявою про заміну сторони виконавчого провадження – стягувача Управління Пенсійного фонду України в Ківерцівському районі Волинської області його правонаступником – Рожищенським об'єднаним управлінням Пенсійного фонду України Волинської області в адміністративній справі за позовом Управління Пенсійного фонду України в Ківерцівському районі Волинської області до Товариства з обмеженою відповідальністю "Жорнищенське" про стягнення заборгованості.

Вказане клопотання мотивоване тим, що відповідно до постанови Кабінету Міністрів України від 16 грудня 2015 року № 1055 "Деякі питання функціонування територіальних органів Пенсійного фонду України" управління Пенсійного фонду України в Ківерцівському районі і управління Пенсійного фонду України в Рожищенському районі реорганізовано шляхом злиття в Рожищенське об'єднане управління Пенсійного фонду України Волинської області.

В судове засідання особи, які беруть участь у справі не прибули, хоча належним чином були повідомлені про дату, час і місце судового розгляду (а.с. 28-30).

Відповідно до частини другої статті 264 Кодексу адміністративного судочинства України суд розглядає питання про заміну сторони виконавчого провадження в десятиденний строк у судовому засіданні з повідомленням державного виконавця або заінтересованої особи, що звернулися з поданням (заявою), та осіб, які беруть участь у справі. Неприбуття у судове засідання осіб, які були належним чином повідомлені про дату, час і місце розгляду справи, не перешкоджає судовому розгляду.

Як передбачено частиною першою статті 41 КАС України, у разі неявки у судове засідання всіх осіб, які беруть участь у справі, чи якщо відповідно до положень цього Кодексу розгляд справи здійснюється за відсутності осіб, які беруть участь у справі (у тому числі при розгляді справи в порядку письмового провадження), фіксування судового засідання за допомогою звукозаписувального технічного засобу не здійснюється.

Таким чином, оскільки особи, які беруть участь у справі, належним чином повідомлені про дату, час і місце судового розгляду, в судове засідання не прибули, а їх неприбуття не перешкоджає судовому розгляду, тому суд приходить до висновку, що судовий розгляд справи необхідно здійснювати в порядку письмового провадження без фіксування судового засідання технічними засобами.

Заява про заміну сторони виконавчого провадження її правонаступником підлягає задоволенню з таких мотивів та підстав.

04 вересня 2006 року Управління Пенсійного фонду України в Ківерцівському районі Волинської області звернулось з адміністративним позовом до Товариства з обмеженою відповідальністю "Жорнищенське" про стягнення заборгованості.

Постановою Господарського суду Волинської області від 04 вересня 2006 року адміністративний позов задоволено повністю, стягнуто з Товариства з обмеженою відповідальністю "Жорнищенське" на користь Управління Пенсійного фонду України в Ківерцівському районі Волинської області заборгованість з відшкодування фактичних витрат на виплату і доставку пенсій, призначених на пільгових умовах, в розмірі 28973 грн. 15 коп. (а.с. 9-10). Вказане судове рішення набрало законної сили 15 вересня 2006 року. Позивачу було видано виконавчий лист № 03/104-64А від 15 вересня 2006 року. Названий виконавчий лист стягувачем неодноразово пред'являвся для примусового виконання до органів державної виконавчої служби, на підставі якого постановою від 08 лютого 2016 року було відкрито виконавче провадження ВП № 50093504, де стягувачем є управління Пенсійного фонду України в Ківерцівському районі Волинської області (а.с. 5, 12).

Відповідно до постанови Кабінету Міністрів України від 16 грудня 2015 року № 1055 "Деякі питання функціонування територіальних органів Пенсійного фонду України" реорганізовано деякі територіальні органи Пенсійного фонду України шляхом злиття окремих органів Пенсійного фонду України за переліком згідно з додатком 1, з якого слідує, що управління Пенсійного фонду України в Ківерцівському районі і управління Пенсійного фонду України в Рожищенському районі реорганізовано шляхом злиття в Рожищенське об'єднане управління Пенсійного фонду України Волинської області.

29 березня 2016 року проведена державна реєстрація юридичної особи Рожищенського об'єднаного управління Пенсійного фонду України Волинської області, що підтверджується відомостями з Єдиного державного реєстру підприємств та організацій України (а.с. 6).

Як передбачено частиною першою статті 264 Кодексу адміністративного судочинства України, у разі вибуття однієї із сторін виконавчого провадження за поданням державного виконавця або за заявою заінтересованої особи суд може замінити сторону виконавчого провадження її правонаступником.

Таким чином, оскільки у даній справі сторона виконавчого провадження – стягувач Управління Пенсійного фонду України в Ківерцівському районі Волинської області вибула, тому її слід замінити на правонаступника – Рожищенське об'єднане управління Пенсійного фонду України Волинської області.

Керуючись статтями 41, 165, 264 Кодексу адміністративного судочинства України, суд

УХВАЛИВ:

Заяву Рожищенського об'єднаного управління Пенсійного фонду України Волинської області про заміну сторони виконавчого провадження - задовольнити.

Замінити в адміністративній справі за позовом Управління Пенсійного фонду України в Ківерцівському районі Волинської області до Товариства з обмеженою відповідальністю "Жорнищенське" про стягнення заборгованості сторону виконавчого провадження з примусового виконання виконавчого листа № 03/104-64А, виданого на виконання постанови суду від 04 вересня 2006 року, стягувача Управління Пенсійного фонду України в Ківерцівському районі Волинської області на правонаступника Рожищенське об'єднане управління Пенсійного фонду України Волинської області.

Ухвала набирає законної сили після закінчення строку подання апеляційної скарги, встановленого статтею 186 КАС України, якщо таку апеляційну скаргу не було подано. У разі подання апеляційної скарги ухвала, якщо її не скасовано, набирає законної сили після повернення апеляційної скарги, відмови у відкритті апеляційного провадження або набрання законної сили рішенням за наслідками апеляційного провадження.

Ухвала може бути оскаржена в апеляційному порядку шляхом подання апеляційної скарги до Львівського апеляційного адміністративного суду через Волинський окружний адміністративний суд. Апеляційна скарга на ухвалу суду подається протягом п'яти днів з дня отримання копії ухвали. Копія апеляційної скарги одночасно надсилається особою, яка її подає, до Львівського апеляційного адміністративного суду.

Суддя                                         М.А. Александрова

СудВолинський окружний адміністративний суд
Дата ухвалення рішення12.07.2016
Оприлюднено21.07.2016
Номер документу59006440
СудочинствоАдміністративне

Судовий реєстр по справі —03/104-64а

Ухвала від 05.03.2020

Адміністративне

Волинський окружний адміністративний суд

Плахтій Наталія Борисівна

Ухвала від 25.02.2020

Адміністративне

Волинський окружний адміністративний суд

Плахтій Наталія Борисівна

Ухвала від 11.02.2020

Господарське

Господарський суд Волинської області

Вороняк Андрій Сергійович

Ухвала від 12.07.2016

Адміністративне

Волинський окружний адміністративний суд

Александрова Марія Ананіївна

Ухвала від 22.06.2016

Адміністративне

Волинський окружний адміністративний суд

Александрова Марія Ананіївна

Ухвала від 14.06.2016

Господарське

Господарський суд Волинської області

Шум Микола Сергійович

Ухвала від 30.05.2016

Господарське

Господарський суд Волинської області

Шум Микола Сергійович

Постанова від 16.12.2008

Господарське

Господарський суд Волинської області

Сініцина Л.М.

Ухвала від 24.11.2008

Господарське

Господарський суд Волинської області

Сініцина Л.М.

Постанова від 24.09.2007

Господарське

Господарський суд Волинської області

Сініцина Л.М.

🇺🇦 Опендатабот

Опендатабот — сервіс моніторингу реєстраційних даних українських компаній та судового реєстру для захисту від рейдерських захоплень і контролю контрагентів.

Додайте Опендатабот до улюбленого месенджеру

ТелеграмВайбер

Опендатабот для телефону

AppstoreGoogle Play

Всі матеріали на цьому сайті розміщені на умовахліцензії Creative Commons Із Зазначенням Авторства 4.0 Міжнародна, якщо інше не зазначено на відповідній сторінці

© 2016‒2023Опендатабот

🇺🇦 Зроблено в Україні