Ухвала
від 20.07.2016 по справі 734/2323/16-ц
КОЗЕЛЕЦЬКИЙ РАЙОННИЙ СУД ЧЕРНІГІВСЬКОЇ ОБЛАСТІ

Провадження № 2/734/843/16 Справа № 734/2323/16-ц

У Х В А Л А

про відкриття провадження

20 липня 2016 року смт. Козелець

Суддя Козелецького районного суду Чернігівської області Бузунко О.А., ознайомившись із позовною заявою ОСОБА_1 до Косачівської сільської ради Козелецького району Чернігівської області про визнання права власності на спадкове майно,

в с т а н о в и в:

до Козелецького районного суду Чернігівської області надійшла позовна заява ОСОБА_1 до Косачівської сільської ради Козелецького району Чернігівської області про визнання права власності на спадкове майно.

Цивільна справа підсудна Козелецькому районному суду Чернігівської області.

Зміст і форма позовної заяви відповідає вимогам статей 119, 120 Цивільного процесуального кодексу України.

Відповідно до ч. 2 ст. 35 ЦПК України треті особи, які не заявляють самостійних вимог щодо предмета спору, можуть бути залучені до участі в справі також за клопотанням сторін, інших осіб, які беруть участь у справі. Якщо суд при прийнятті позовної заяви,здійсненні провадження у справі до судового розгляду або під час судового розгляду справи встановить, що судове рішення може вплинути на права і обов'язки осіб, які не є стороною у справі, суд залучає таких осіб до участі в справі як третіх осіб, які не заявляють самостійних вимог на предмет спору. На підставі вказаної норми суд вважає за необхідне, не допускаючи затягування розгляду справи, на цьому етапі залучити до участі в справі як третіх осіб, які не заявляє самостійних вимог на предмет спору на стороні відповідача осіб, за якими зареєстроване право власності - ОСОБА_2 та ОСОБА_3 .

Визнавши подані матеріали достатніми для прийняття позовної заяви до розгляду і відкриття провадження у цивільній справі, керуючись статтями 11, 122 Цивільного процесуального кодексу України, суд

у х в а л и в:

відкрити провадження у цивільній справі за позовом ОСОБА_1 до Косачівської сільської ради Козелецького району Чернігівської області про визнання права власності на спадкове майно,.

Призначити судове засідання на 11 год. 00 хв. 01 серпня 2016 року в приміщенні Козелецького районного суду Чернігівської області (17000, Чернігівська область, Козелецький район, с.м.т. Козелець, вул. Леніна, 7).

У судове засідання викликати учасників процесу.

Зобов'язати позивача мати при собі оригінали документів, доданих до позовної заяви, а також в порядку ст. 10 ЦПК України роз'яснити позивачу право надати суду докази на підтвердження того з ким та де проживав спадкодавець на момент своєї смерті.

Залучити до участі в справі як третіх осіб, які не заявляє самостійних вимог на предмет спору на стороні відповідача ОСОБА_2 (вул. Остерська, 25, с. Радгоспне Ніжинського району Чернігівської області) та ОСОБА_3 (вул. Остерська, 2, с. Радгоспне Ніжинського району Чернігівської області) .

Копію ухвали направити учасникам процесу.

Невідкладно надіслати відповідачу та залученим третім особам копію позовної заяви з копіями доданих до неї документів і запропонувати відповідачу в строк до 29 липня 2016 року подати письмові заперечення проти позову (за наявності таких).

Ухвала може бути оскаржена протягом п'яти днів з дня отримання її копії до апеляційного суду Чернігівської області через Козелецький районний суд Чернігівської області з мотивів недотримання правил підсудності при вирішенні питання про відкриття провадження у справі.

Сторони до початку розгляду справи по суті зобов'язані повідомити суд про всі відомі їм рішення судів, що стосуються предмету спору, а також про всі відомі їм незавершені судові провадження, що стосуються предмету спору.

Особи, які беруть участь у справі позовного провадження, для підтвердження своїх вимог або заперечень зобов'язані подати усі наявні у них докази до початку розгляду справи по суті.

Докази, подані з порушенням встановленого процесуального строку, не приймаються, якщо сторона не доведе, що докази подано не своєчасно з поважних причин.

Відповідно до ст. 133 ЦПК України особи, які беруть участь у справі і вважають, що подання потрібних доказів є неможливим або у них є складнощі в поданні цих доказів, мають право заявити клопотання про забезпечення цих доказів, в порядку передбаченому ст. 134 ЦПК.

До початку розгляду судом справи по суті позивач має право шляхом подання письмової заяви змінити предмет або підставу позову, а відповідач - пред'явити зустрічний позов.

Суддя Козелецького районного суду Бузунко О.А.

СудКозелецький районний суд Чернігівської області
Дата ухвалення рішення20.07.2016
Оприлюднено22.07.2016
Номер документу59070680
СудочинствоЦивільне

Судовий реєстр по справі —734/2323/16-ц

Рішення від 17.08.2016

Цивільне

Козелецький районний суд Чернігівської області

Бузунко О. А.

Ухвала від 17.08.2016

Цивільне

Козелецький районний суд Чернігівської області

Бузунко О. А.

Ухвала від 20.07.2016

Цивільне

Козелецький районний суд Чернігівської області

Бузунко О. А.

🇺🇦 Опендатабот

Опендатабот — сервіс моніторингу реєстраційних даних українських компаній та судового реєстру для захисту від рейдерських захоплень і контролю контрагентів.

Додайте Опендатабот до улюбленого месенджеру

ТелеграмВайбер

Опендатабот для телефону

AppstoreGoogle Play

Всі матеріали на цьому сайті розміщені на умовахліцензії Creative Commons Із Зазначенням Авторства 4.0 Міжнародна, якщо інше не зазначено на відповідній сторінці

© 2016‒2023Опендатабот

🇺🇦 Зроблено в Україні