Ухвала
від 17.08.2016 по справі 734/2323/16-ц
КОЗЕЛЕЦЬКИЙ РАЙОННИЙ СУД ЧЕРНІГІВСЬКОЇ ОБЛАСТІ

Провадження № 2/734/843/16 Справа № 734/2323/16-ц

У Х В А Л А

17 серпня 2016 рокусмт. Козелець

Козелецький районний суд Чернігівської області в складі:

головуючого-судді Бузунко О.А.

за участі секретаря Галюк Л.В.

розглянувши у відкритому судовому засіданні в смт Козелець Чернігівської області цивільну справу за позовом ОСОБА_1 до ОСОБА_2 сільської ради Козелецького району Чернігівської області, треті особи, які не заявляють самостійних вимог на предмет спору на стороні відповідача - ОСОБА_3 та ОСОБА_4, про визнання права власності на спадкове майно,

у с т а н о в и в:

із позовною заявою про визнання за законом права власності на спадкове майно у суд звернувся ОСОБА_1 до ОСОБА_2 сільської ради Козелецького району Чернігівської області. Позовні вимоги мотивовані тим, що після смерті ОСОБА_5, який помер 20.03.2008-22.03.2008 року, залишилося спадкове майно, яке як спадщину у визначений строк позивач прийняв, проте оформити право власності на житловий будинок № 10, що по вул. Рибацька в с. Косачівка Козелецького району Чернігівської області, не має можливості, оскільки договір купівлі-продажу будинку, за яким спадкодавець придбав вказане майно, нотаріально посвідчений, але не був зареєстрований в Ніжинському міжміському Бюро технічної інвентаризації Козелецького району Чернігівської області, а на даний час зареєструвати не можливо у зв'язку з припиненням цивільної правоздатності в момент смерті батька позивача.

Ухвалою Козелецького районного суду Чернігівської області від 20 липня 2016 року до участі в справі в якості третіх осіб, які не заявляють самостійних вимог на предмет спору на стороні відповідача залучено ОСОБА_3 та ОСОБА_4.

В судове засідання 01 серпня 2016 року з'явилася представник позивач ОСОБА_6 , а в судове засідання 17 серпня 2016 року подала заяву про розгляд справи за її відсутності.

В матеріалах справи міститься заява за підписом сільського голови Деснянської селищної ради Козелецького району Чернігівської області про розгляд справи за відсутності представника ради та визнання позовних вимог.

ОСОБА_3 та ОСОБА_4 до суду не зявилися, про час та місце розгляд управи були повідомлені своєчасно та належним чином, від них не надходило клопотань про відкладення розгляду справи.

За таких обставин суд визнав за можливе провести розгляд справи за відсутності всіх осіб, які беруть в ній участь.

Відповідно до ч. 2 ст. 197 ЦПК України з причин неявки в судове засідання 17 серпня 2016 року всіх осіб, які беруть участь у справі, фіксування судового процесу за допомогою звукозаписувального технічного засобу не здійснюється.

Представником позивача - ОСОБА_6 через канцелярію Козелецького районного суду Чернігівської області було подано заяву про заміну неналежного відповідача ОСОБА_2 сільську раду Козелецького району Чернігівської області на належного відповідача - Деснянську селищну раду Козелецького району Чернігівської області.

Відповідно до ст. 33 ЦПК України суд за клопотанням позивача, не припиняючи розгляду справи, замінює первісного відповідача належним відповідачем, якщо позов пред'явлено не до тієї особи, яка має відповідати за позовом, або залучає до участі у справі іншу особу, як співвідповідача.

На виконання Закону України В«Про добровільне об'єднання територіальних громадВ» рішенням 32-ї позачергової сесії шостого скликання ОСОБА_2 сільської ради Козелецького району Чернігівської області від 04 вересня 2015 року В«Про добровільне об'єднання територіальних громадВ» вирішено об'єднатися з територіальним громадами сіл Косачівка, Тужар, Лошакова Гута, Сорокошичі, Бір - ОСОБА_2 сільської ради, сіл Морівськ, Рудня, Отрохи - Морівської сільської ради, села Коропє - Коропївської сільської ради, смт Десна - Деснянської селищної ради в Деснянську об'єднану територіальну громаду з адміністративним центром у селищі міського типу Десна (п. 1); повноваження сільської ради, сільського голови припинити з моменту набуття повноважень новообраними органами місцевого самоврядування, селищним головою територіальної громади, утвореної внаслідок добровільного об'єднання (п. 3 Рішення); правонаступником активів і пасивів (зобов'язань) сільської ради визначити Деснянську об'єднану селищну раду, утворену внаслідок добровільного об'єднання (п. 4 Рішення). На підставі вказаного рішення сесії припинено юридичну особу ОСОБА_2 сільську раду Козелецького району Чернігівської області та до Єдиного державного реєстру юридичних осіб, фізичних осіб-підприємців та громадських формувань 18.01.2016р. внесено запис № 10461120005000491 про державну реєстрацію припинення юридичної особи - ОСОБА_2 сільської ради Козелецького району Чернігівської області (код ЄДРПОУ 04413383).

Враховуючи викладене вище, суд вважає за необхідне клопотання представника позивача задовольнити.

Керуючись ст. 33 ЦПК України, суд

ухвалив :

Замінити неналежного відповідача - ОСОБА_2 сільську раду Козелецького району Чернігівської області на належного відповідача - Деснянську селищну раду Козелецького району Чернігівської області.

Ухвала оскарженню не підлягає.

Суддя Бузунко О.А.

Дата ухвалення рішення17.08.2016
Оприлюднено22.08.2016
Номер документу59741563
СудочинствоЦивільне
Сутьвизнання права власності на спадкове майно

Судовий реєстр по справі —734/2323/16-ц

Рішення від 17.08.2016

Цивільне

Козелецький районний суд Чернігівської області

Бузунко О. А.

Ухвала від 17.08.2016

Цивільне

Козелецький районний суд Чернігівської області

Бузунко О. А.

Ухвала від 20.07.2016

Цивільне

Козелецький районний суд Чернігівської області

Бузунко О. А.

🇺🇦 Опендатабот

Опендатабот — сервіс моніторингу реєстраційних даних українських компаній та судового реєстру для захисту від рейдерських захоплень і контролю контрагентів.

Додайте Опендатабот до улюбленого месенджеру

ТелеграмВайбер

Опендатабот для телефону

AppstoreGoogle Play

Всі матеріали на цьому сайті розміщені на умовахліцензії Creative Commons Із Зазначенням Авторства 4.0 Міжнародна, якщо інше не зазначено на відповідній сторінці

© 2016‒2023Опендатабот

🇺🇦 Зроблено в Україні