Ухвала
від 20.05.2013 по справі 1109/12175/12
КІРОВСЬКИЙ РАЙОННИЙ СУД М.КІРОВОГРАДА

Справа № 1109/12175/12

Номер провадження 2/404/436/13

У Х В А Л А

ІМЕНЕМ УКРАЇНИ

20 травня 2013 року Кіровський районний суд м. Кіровограда в складі:

головуючого судді - Галагана О.В.,

при секретарі -Ільїної М.Є.,

розглянувши у відкритому судовому засіданні цивільну справу за позовом ПАТ В«Українська страхова компанія В«Гарант - АвтоВ» до ОСОБА_1, ВАТ НАСК В«ОрантаВ» про страхове відшкодування в порядку регресу коштів виплачених за шкоду заподіяну в ДТП, -

ВСТАНОВИВ:

ПАТ В«Українська страхова компанія В«Гарант - АвтоВ» звернулось до суду з вищезвзнпаченим позовом до ОСОБА_1. Позовні вимоги під час розгляду справибули збільшені, також пред'явлені до ВАТ НАСК В«ОрантаВ» . Останнє ухвалою суду залучено до участі у справі в якості співвідповідача.

Відповідачем ОСОБА_1 через канчелярію суду була подана заява про забезпечення доказів, він просив суд:

Витребувати з Товариства з обмеженою відповідальністю В«Автосаміт на СтоличномуВ» , яке розташоване за адресою: вулиця Столичне шосе, 90, місто Київ, 03045, ЄДРПОУ 36203667, тел. 044 201 30 30 наступну бухгалтерську документацію:

- документацію, що підтверджує надходження на ТОВ В«Автосаміт на СтоличномуВ» запасних частин, зазначених в акті виконаних робіт № НОМЕР_1 від В« 18В» листопада 2009 року (акти прийому - передачі, товаро - транспортні накладні, чеки, платіжні доручення, акти списання, тощо);

- документацію, що підтверджує продаж, списання на ТОВ В«Автосаміт на СтоличномуВ» запасних частин, зазначених в акт виконаних робіт № НОМЕР_1 від В« 18В» листопада 2009 року (акти прийому - передачі, товаро - транспортні накладні, чеки, платіжні доручення, акти списання, тощо).

Витребувати з Товариства з обмеженою відповідальністю В«Автосаміт на СтоличномуВ» наступну інформацію:

- щодо наявності на підприємстві залишків запасних частин вищезазначеного пошкодженого транспортного засобу, які підлягали заміні та ремонту;

- інформацію стосовно фактично понесених затрат на відновлювальний ремонт згаданого вище автомобіля;

- інформацію стосовно утилізації або продажу Товариством з обмеженою відповідальністю В«Автосаміт на СтоличномуВ» запасних частин пошкодженого транспортного засобу, які підлягали заміні, ремонту та надання відповідної документації, яка б підтверджували такий факт.

В заяві на її обгрунтування зазначено, що в матеріалах даної цивільної справи міститься інформація, що відновлювальний ремонт пошкодженого транспортного засобу В«ТойотаВ» , державний реєстраційний номер НОМЕР_2, який належить на правах приватної власності громадянці ОСОБА_2, здійснювався в Товаристві з обмеженою відповідальністю В«Автосаміт на СтоличномуВ» - (акт виконаних робіт № НОМЕР_1 від В« 18В» листопада 2009 року).

Страхове відшкодування за Договором добровільного страхування страхова компанія сплатила ТОВ В«Автосаміт на СтоличномуВ» - (платіжне доручення № 39 від В« 05В» січня 2010 року на суму 50 188,93 грн., у відповідності з положення ми ст. 30.3. Закону України В«Про обов'язкове страхування цивільно - правової відповідальності власників наземних транспортних засобівВ» , в редакції, що діяла на момент виникнення спору: ... право на залишки транспортного засобу отримує страховик ....

Звернувшись до керівництва даного підприємства щодо надання відповідних відомостей та документів, відповідач не отримав відповіді.

Вважає, що вищезаначені відомості та документи можуть слугувати спростуванням заявленої суми до стягнення з нього та фактично понесених затрат на відновлювальний ремонт пошкодженого транспортного засобу.

Відповідач ОСОБА_1 та його представник в судовому засіданнні просили заяву про забезпечення доказів задовольнити з підстав в ній викладених.

Представник позивача проти задоволення цієї заяви заперечив, зазначаючи, що її зміст виходить за межі обгрунтування позовних вимог, не має значення для розгляду даної справи.

Суд заслухавши пояснення сторін у справі, що з'явились, вважає, що заява про забезпечення доказів задоволенню не підлягає.

Так, частиною 1 статті 133 ЦПК України визначено, що особи, які беруть участь у справіі вважають, що подання потрібних доказівє неможливим або у них є складнощі в поданні цих доказів, мають право заявити клопотання про забезпечення цих доказів.

Частиною 1 ст. 134 ЦПК України визначено, що у заяві про забезпечення доказівповинні бути зазначені: докази , які необхідно забезпечити; обставини, що можуть бути підтверджені цими доказами; обставини, які свідчать про те, що подання потрібних доказівможе стати неможливим або ускладненим, а також справа, для якої потрібні ці докази або з якою метою потрібно їх забезпечити.

Суд погоджується з доводами представника позивача, що в межах позовних вимог та заперечень відповідача інформація та документи, які просить витребувати відповідач з ТОВ В«Автосаміт на СтоличномуВ» не мають відношення до наслідків розгляду даної справи, задоволення заяви буде підставою перенесення судового засідання, що значно затягне розгляд спрпави.

На підставі викладеного, керуючись ст.ст. 135,168, 210 ЦПК України, суд, -

УХВАЛИВ:

У задоволенні заяви ОСОБА_1 про забезпечення доказів по справі за позовом ПАТ В«Українська страхова компанія В«Гарант - АвтоВ» до ОСОБА_1, ВАТ НАСК В«ОрантаВ» про страхове відшкодування в порядку регресу коштів виплачених за шкоду заподіяну в ДТП - відмовити.

Ухвала оскарженню не підлягає.

Суддя Кіровського районного суду м.Кіровограда ОСОБА_3

Дата ухвалення рішення20.05.2013
Оприлюднено25.07.2016
Номер документу59088252
СудочинствоЦивільне
Сутьстрахове відшкодування в порядку регресу коштів виплачених за шкоду заподіяну в ДТП

Судовий реєстр по справі —1109/12175/12

Ухвала від 20.05.2013

Цивільне

Кіровський районний суд м.Кіровограда

Галаган О. В.

Рішення від 27.05.2013

Цивільне

Кіровський районний суд м.Кіровограда

Галаган О. В.

Ухвала від 23.04.2013

Цивільне

Кіровський районний суд м.Кіровограда

Галаган О. В.

Ухвала від 23.04.2013

Цивільне

Кіровський районний суд м.Кіровограда

Галаган О. В.

Рішення від 27.05.2013

Цивільне

Кіровський районний суд м.Кіровограда

Галаган О. В.

Ухвала від 11.12.2012

Цивільне

Кіровський районний суд м.Кіровограда

Галаган О. В.

🇺🇦 Опендатабот

Опендатабот — сервіс моніторингу реєстраційних даних українських компаній та судового реєстру для захисту від рейдерських захоплень і контролю контрагентів.

Додайте Опендатабот до улюбленого месенджеру

ТелеграмВайбер

Опендатабот для телефону

AppstoreGoogle Play

Всі матеріали на цьому сайті розміщені на умовахліцензії Creative Commons Із Зазначенням Авторства 4.0 Міжнародна, якщо інше не зазначено на відповідній сторінці

© 2016‒2023Опендатабот

🇺🇦 Зроблено в Україні