Ухвала
від 15.10.2013 по справі 905/7099/13
ГОСПОДАРСЬКИЙ СУД ДОНЕЦЬКОЇ ОБЛАСТІ

ГОСПОДАРСЬКИЙ СУД ДОНЕЦЬКОЇ ОБЛАСТІ

83048, м.Донецьк, вул.Артема, 157, тел.381-88-46

У Х В А Л А

ПРО ПОРУШЕННЯ ПРОВАДЖЕННЯ У СПРАВІ ПРО БАНКРУТСТВО

15.10.2013р. Справа № 905/7099/13

Суддя господарського суду Донецької області А.І.Гурова

Розглянувши матеріали за заявою ОСОБА_1 з обмеженою відповідальністю «ІНТЕР-ТРЕЙД ЛТД» м.Донецьк

до боржника ОСОБА_1 з обмеженою відповідальністю «ОСОБА_2 ПЛЮС» м.Донецьк (ЄДРПОУ 38124559)

про порушення справи про банкрутство

Представники сторін:

від кредитора: ОСОБА_3, директор.

від боржника: не з’явились

ВСТАНОВИВ:

ОСОБА_1 з обмеженою відповідальністю «ІНТЕР-ТРЕЙД ЛТД» м.Донецьк звернулось до господарського суду із заявою про порушення справи про банкрутство ОСОБА_1 з обмеженою відповідальністю «ОСОБА_2 ПЛЮС» м.Донецьк, як неспроможного своєчасно виконати свої зобов’язання перед кредитором на суму 406878,00грн.

Вказана заява подана з урахуванням вимог ст.ст. 11,12 Закону України "Про відновлення платоспроможності боржника або визнання його банкрутом".

Ухвалою господарського суду Донецької області від 08.10.2013р. прийнято до розгляду заяву ОСОБА_1 з обмеженою відповідальністю «ІНТЕР-ТРЕЙД ЛТД» м.Донецьк про порушення справи про банкрутство ОСОБА_1 з обмеженою відповідальністю «ОСОБА_2 ПЛЮС» м.Донецьк, підготовче засідання суду призначено на 15.10.2013р.; зобов’язано боржника надати відзив на заяву про порушення справи про банкрутство; арбітражного керуючого ОСОБА_4, кандидатуру якого визначено автоматизованою системою з відбору кандидатів на призначення арбітражного керуючого у справах про банкрутство з числа осіб, внесених до Єдиного реєстру арбітражних керуючих (розпорядників, керуючих санацією, ліквідаторів) України - надати заяву про участь у справі з повідомленням про те, що він не належить до жодної з категорії осіб, зазначених у ч.2 ст.114 Закону України В«Про відновлення платоспроможності боржника або визнання його банкрутомВ» .

На підтвердження кредиторських вимог ОСОБА_1 з обмеженою відповідальністю «ІНТЕР-ТРЕЙД ЛТД» м.Донецьк посилається на наявність заборгованості боржника у загальному розмірі 406878,00грн., що підтверджується на думку заявника: рішенням господарського суду Донецької області від 22.05.2013р. по справі №905/1079/13-г, постановою ВДВС Калінінського районного управління юстиції у м.Донецьку від 07.06.2013р. про відкриття виконавчого провадження ВП №38372539.

Від кредитора 14.10.2013р. через канцелярію суду надійшло клопотання про долучення до матеріалів справи витребуваних ухвалою суду від 08.10.2013р. документів, а саме акту звірення розрахунків, який підписаний з обох сторін.

14.10.2013р. через канцелярію суду від боржника надійшло клопотання про долучення до матеріалів справи витребуваних ухвалою суду від 08.10.2013р. документів: відзиву на заяву про порушення провадження у справі про банкрутство та акту звірення розрахунків, підписаного з обох сторін.

Вказані клопотання судом розглянуті та задоволені, документи долучені до матеріалів справи.

Розглянувши у судовому засіданні 15.10.2013р. матеріали заяви, заслухавши пояснення представника кредитора, суд встановив , що представленими доказами підтверджується обґрунтованість вимог кредитора та неспроможність боржника виконати свої грошові зобов'язання перед кредитором протягом встановленого для їх погашення строку, виходячи з наступного:

Відповідно до ч. 1, 2 ст.2 Закону України "Про відновлення платоспроможності боржника або визнання його банкрутом" провадження у справах про банкрутство регулюється цим Законом, Господарським процесуальним кодексом України, іншими законодавчими актами України.

ОСОБА_5 має пріоритет перед іншими законодавчими актами України у регулюванні відносин, пов'язаних з банкрутством суб'єктів підприємницької діяльності, за винятком випадків, передбачених цим Законом.

За приписами ч.1 ст.16 Закону України В«Про відновлення платоспроможності боржника або визнання його банкрутомВ» у підготовчому засіданні господарським судом здійснюється перевірка обґрунтованості вимог заявника, а також з'ясування наявності підстав для порушення провадження у справі про банкрутство. Неявка у підготовче засідання сторін та представника державного органу з питань банкрутства не перешкоджає проведенню засідання.

В силу ч.3 ст.16 Закону України В«Про відновлення платоспроможності боржника або визнання його банкрутомВ» якщо справа порушується за заявою кредитора, господарський суд перевіряє обґрунтованість його вимог, їх безспірність, вжиття заходів щодо примусового стягнення за цими вимогами в порядку виконавчого провадження.

Згідно ст.10 Закону України "Про відновлення платоспроможності боржника або визнання його банкрутом" безспірні вимоги кредиторів - грошові вимоги кредиторів, підтверджені судовим рішенням, що набрало законної сили, і постановою про відкриття виконавчого провадження, згідно з яким відповідно до законодавства здійснюється списання коштів з рахунків боржника. До складу цих вимог, у тому числі щодо сплати податків, зборів (обов'язкових платежів), не включаються неустойка (штраф, пеня) та інші фінансові санкції.

Заявлені вимоги визнаються господарським судом безспірними та такими, що не були задоволені боржником протягом трьох місяців після встановленого для їх погашення строку.

Безспірність кредиторських вимог ОСОБА_1 з обмеженою відповідальністю «ІНТЕР-ТРЕЙД ЛТД» м.Донецьк в розмірі 406878,00грн. підтверджується відповідно до вимог ст.10 Закону України "Про відновлення платоспроможності боржника або визнання його банкрутом" рішенням господарського суду Донецької області по справі №905/1079/13-г від 22.05.2013р.

Господарським судом Донецької області 04.06.2013р. видано наказ на примусове виконання рішення по справі №905/1079/13-г від 22.05.2013р., постановою ВДВС Калінінського районного управління юстиції у м.Донецьку від 07.06.2013р. відкрито виконавче провадження ВП №38372539 з примусового виконання наказу господарського суду Донецької області від 04.06.2013р. про стягнення з ОСОБА_1 з обмеженою відповідальністю «ОСОБА_2 ПЛЮС» м.Донецьк на користь ОСОБА_1 з обмеженою відповідальністю «ІНТЕР-ТРЕЙД ЛТД» м.Донецьк заборгованості в розмірі 398900,00грн. та судового збору в розмірі 7978,00грн

Оскільки виконавче провадження з примусового виконання наказу господарського суду Донецької області від 04.06.2013р. було відкрито 07.06.2013р. відповідною постановою державної виконавчої служби, а з заявою кредитор звернувся 07.10.2013р. то безспірні вимоги кредитора не були задоволенні боржником більш ніж протягом трьох місяців після встановленого для їх погашення строку.

Таким чином, безспірними вимогами кредитора в розумінні ст.10 Закону України "Про відновлення платоспроможності боржника або визнання його банкрутом" є вимоги у розмірі 406878,00грн., які підтверджені судовим рішенням, постановою про відкриття виконавчого провадження, складають понад 300 мінімальних заробітних плат та не були задоволенні боржником більш ніж протягом трьох місяців після встановленого для їх погашення строку.

Боржником до суду не надано доказів погашення грошових вимог перед ОСОБА_1 з обмеженою відповідальністю «ІНТЕР-ТРЕЙД ЛТД» м.Донецьк.

Відповідно до ч.6 ст.16 Закону України "Про відновлення платоспроможності боржника або визнання його банкрутом" за наслідками розгляду заяви про порушення справи про банкрутство та відзиву боржника господарський суд виносить ухвалу про порушення провадження у справі про банкрутство або відмову у порушенні провадження у справі про банкрутство.

Згідно з ч.7 ст.16 Закону України "Про відновлення платоспроможності боржника або визнання його банкрутом" суд відмовляє в порушенні провадження у справі про банкрутство, якщо заявником не доведено наявності підстав для порушення провадження у справі про банкрутство; вимоги кредитора є повністю забезпеченими майном боржника; вимоги кредитора свідчать про наявність спору про право, який підлягає вирішенню у порядку позовного провадження; вимоги кредитора (кредиторів) задоволені боржником у повному обсязі до підготовчого засідання суду; відсутня хоча б одна з підстав, передбачених ч.3 ст.10 цього Закону; за наявності підстав, передбачених ст.15 цього Закону.

У зв’язку з вищевикладеним в підготовчому засіданні судом при розгляді матеріалів даної заяви про порушення справи про банкрутство, не було встановлено підстав для відмови в порушенні провадження у справі про банкрутство ОСОБА_1 з обмеженою відповідальністю «ОСОБА_2 ПЛЮС» м.Донецьк та відсутні перешкоди для подальшого руху справи про банкрутство.

Згідно вимог ч.9 ст.16 Закону України "Про відновлення платоспроможності боржника або визнання його банкрутом" в ухвалі про порушення провадження у справі про банкрутство зазначається про порушення провадження у справі про банкрутство; визнання вимог кредитора та їх розмір; введення мораторію на задоволення вимог кредиторів; введення процедури розпорядження майном; призначення розпорядника майна; вжиття заходів щодо забезпечення вимог кредиторів шляхом заборони боржнику та власнику майна (органу, уповноваженому управляти майном) боржника приймати рішення щодо ліквідації, реорганізації боржника, а також відчужувати основні засоби та предмети застави; строк подання розпорядником майна до господарського суду відомостей про результати розгляду вимог кредиторів, який не може перевищувати місяця та двадцяти днів після дати проведення підготовчого засідання суду; дату складення розпорядником майна реєстру вимог кредиторів та подання його на затвердження до господарського суду, яка не може бути пізніше місяця та двадцяти днів після дати проведення підготовчого засідання суду; дату попереднього засідання суду, яке має відбутися не пізніше двох місяців та десяти днів, а в разі великої кількості кредиторів - не пізніше трьох місяців після дати проведення підготовчого засідання суду; строк проведення розпорядником майна інвентаризації майна боржника, який не може перевищувати двох місяців, а в разі значного обсягу майна - трьох місяців після дати проведення підготовчого засідання суду.

Відповідно до ст.114 Закону України "Про відновлення платоспроможності боржника або визнання його банкрутом" кандидатура арбітражного керуючого (розпорядника майна, керуючого санацією, ліквідатора) для виконання повноважень розпорядника майна визначається судом самостійно із застосуванням автоматизованої системи з числа осіб, внесених до Єдиного реєстру арбітражних керуючих (розпорядників майна, керуючих санацією, ліквідаторів) України.

Автоматизованою системою з числа осіб, внесених до Єдиного реєстру арбітражних керуючих України було визначено кандидатуру арбітражного керуючого ОСОБА_4 (свідоцтво №955 від 29.05.2013р.) для призначення його розпорядником майна ОСОБА_1 з обмеженою відповідальністю «ОСОБА_2 ПЛЮС» м.Донецьк.

Станом на дату судового засідання від арбітражного керуючого визначеного автоматизованою системою з числа осіб, внесених до Єдиного реєстру арбітражних керуючих України ОСОБА_4 не надійшла заява про участь у справі про банкрутство ОСОБА_1 з обмеженою відповідальністю «ОСОБА_2 ПЛЮС» м.Донецьк.

Відповідно до п. 4.14 Положення про автоматизовану систему з відбору кандидатів на призначення арбітражного керуючого у справах про банкрутство тільки у разі, якщо від арбітражного керуючого, визначеного автоматизованою системою, надійшла заява про відмову від участі у справі або не надійшла заява про участь у такій справі у встановлений господарським судом строк, господарський суд призначає арбітражного керуючого без застосування автоматизованої системи з числі осіб, внесених до Реєстру, з урахуванням рівня кваліфікації та спеціалізації арбітражного керуючого.

09.10.2013р. до суду надано заяву арбітражного керуючого ОСОБА_6 про участь у справі про банкрутство ОСОБА_1 з обмеженою відповідальністю «ОСОБА_2 ПЛЮС» м.Донецьк.

Оскільки станом на 15.10.2013р. від арбітражного керуючого визначеного автоматизованою системою з числа осіб, внесених до Єдиного реєстру арбітражних керуючих України ОСОБА_4 не надійшла заява про участь у справі про банкрутство ОСОБА_1 з обмеженою відповідальністю «ОСОБА_2 ПЛЮС» м.Донецьк, суд вбачає за можливе призначити розпорядником майна ОСОБА_1 з обмеженою відповідальністю «ОСОБА_2 ПЛЮС» м.Донецьк ОСОБА_6.

З урахуванням вищевикладеного, відповідно до ст. ст. 1, 7, 10, 11, 16, 19, 22, 25 Закону України "Про відновлення платоспроможності боржника або визнання його банкрутом", господарський суд вважає за можливе порушити провадження у справі про банкрутство боржника - ОСОБА_1 з обмеженою відповідальністю «ОСОБА_2 ПЛЮС» м.Донецьк, ввести мораторій на задоволення вимог кредиторів, ввести процедуру розпорядження майном боржника строком на сто п'ятнадцять календарних днів та з метою забезпечення грошових вимог кредиторів, призначити на цей термін розпорядником майна боржника арбітражного керуючого ОСОБА_6 з покладенням на нього повноважень та обов'язків, передбачених ст. ст. 1, 22, 23, 25, 26, 45, 114 Закону України "Про відновлення платоспроможності боржника або визнання його банкрутом".

Керуючись ст. 1, 2, 10, 11, 16, 19, 22, 23, 25, 26, 114 Закону України „Про відновлення платоспроможності боржника або визнання його банкрутом", ст.ст. 86, 87 Господарського процесуального кодексу України, суд -

УХВАЛИВ:

1. Порушити провадження у справі про банкрутство ОСОБА_1 з обмеженою відповідальністю «ОСОБА_2 ПЛЮС» м.Донецьк (код ЄДРПОУ 38124559).

2. Визнати грошові вимоги ОСОБА_1 з обмеженою відповідальністю «ІНТЕР-ТРЕЙД ЛТД» м.Донецьк в розмірі 406878,00грн.

3. Ввести мораторій на задоволення вимог кредиторів.

4. Ввести процедуру розпорядження майном боржника строком на сто п'ятнадцять календарних днів до 07.02.2014р.

5. Призначити розпорядника майна ОСОБА_1 з обмеженою відповідальністю «КОМФІТЕК» м.Донецьк арбітражного керуючого ОСОБА_6 (ідентифікаційний номер НОМЕР_1 , свідоцтво №1271 від 26.06.2013р., адреса: 85490, Донецька область, с.Курахівка, вул.Миру, 30).

6. Встановити оплату послуг розпорядника майна ОСОБА_6 в розмірі двох мінімальних заробітних плат за рахунок коштів ініціюючого кредитора ОСОБА_1 з обмеженою відповідальністю «ІНТЕР-ТРЕЙД ЛТД» м.Донецьк.

7. Вжити заходів щодо забезпечення вимог кредиторів шляхом заборони власнику майна (органу уповноваженому управляти майном) боржника та боржнику приймати рішення щодо ліквідації, реорганізації боржника, а також відчужувати основні засоби та предмет застави.

8. Зобов`язати кредитора ОСОБА_1 з обмеженою відповідальністю «ІНТЕР-ТРЕЙД ЛТД» м.Донецьк у десятиденний строк за його рахунок подати до офіційного друкованого органу Верховної Ради України чи Кабінету Міністрів України оголошення про порушення справи про банкрутство, в якому повинно міститися:

- повне найменування боржника, його поштова адреса;

- банківські реквізити;

- найменування та адреса господарського суду;

- номер справи;

- відомості щодо розпорядника майна;

- граничний строк подання заяв конкурсних кредиторів з вимогами до боржника.

У тижневий термін після подачі такого оголошення кредитору представити докази належного виконання (листи, платіжні доручення, оригінал газети з публікацією).

9. Визначити наступні дати у даній справі:

- строк для подання розпорядником майна до господарського суду відомостей про результати розгляду вимог кредиторів до 02.12.2013р.;

- дату складення розпорядником майна реєстру вимог кредиторів та подання його на затвердження господарському суду до 02.12.2013р.;

- строк проведення розпорядником майна інвентаризації майна боржника до 16.12.2013р.

10. Встановити дату попереднього засідання суду на 23.12.2013р. о 10:00. Засідання відбудеться у приміщенні господарського суду Донецької області каб. 311

11. Ухвалу про порушення провадження у справі про банкрутство надіслати: боржнику, кредитору, арбітражному керуючому; за місцезнаходженням боржника органу державної податкової служби, органу державної виконавчої служби, державному реєстратору, місцевому загальному суду, державному органу з питань банкрутства, органу державної реєстрації речових прав, державній нотаріальній канторі, органу державної автомобільної інспекції, банку.

За приписами п.13 статті 16 Закону України "Про відновлення платоспроможності боржника або визнання його банкрутом" ухвала про порушення провадження у справі про банкрутство набирає законної сили з моменту її винесення

Суддя А.І. Гурова

Дата ухвалення рішення15.10.2013
Оприлюднено03.08.2016
Номер документу59275013
СудочинствоГосподарське
Сутьбанкрутство

Судовий реєстр по справі —905/7099/13

Ухвала від 15.10.2013

Господарське

Господарський суд Донецької області

А.І. Гурова

Ухвала від 08.10.2013

Господарське

Господарський суд Донецької області

А.І. Гурова

Ухвала від 19.05.2014

Господарське

Господарський суд Донецької області

А.І. Гурова

Ухвала від 18.04.2014

Господарське

Господарський суд Донецької області

А.І. Гурова

Постанова від 14.04.2014

Господарське

Донецький апеляційний господарський суд

Геза Т.Д.

Ухвала від 27.03.2014

Господарське

Донецький апеляційний господарський суд

Геза Т.Д.

Постанова від 04.03.2014

Господарське

Вищий господарський суд України

Куровський C.B.

Ухвала від 20.02.2014

Господарське

Вищий господарський суд України

Куровський C.B.

Постанова від 09.01.2014

Господарське

Господарський суд Донецької області

А.І. Гурова

Ухвала від 23.12.2013

Господарське

Господарський суд Донецької області

А.І. Гурова

🇺🇦 Опендатабот

Опендатабот — сервіс моніторингу реєстраційних даних українських компаній та судового реєстру для захисту від рейдерських захоплень і контролю контрагентів.

Додайте Опендатабот до улюбленого месенджеру

ТелеграмВайбер

Опендатабот для телефону

AppstoreGoogle Play

Всі матеріали на цьому сайті розміщені на умовахліцензії Creative Commons Із Зазначенням Авторства 4.0 Міжнародна, якщо інше не зазначено на відповідній сторінці

© 2016‒2023Опендатабот

🇺🇦 Зроблено в Україні