Рішення
від 11.12.2007 по справі 2-1631/2007
ІВАНІВСЬКИЙ РАЙОННИЙ СУД ОДЕСЬКОЇ ОБЛАСТІ

Справа№2-1631

2007 рік

РІШЕННЯ

ІМЕНЕМ УКРАЇНИ

11 грудня 2007 року Іванівськ ий районний суд Одеської обл асті в складі:

головуючого судді Дим ова В.Б.

при секретарі Туруті Ж.В .

розглянувши у попередньом у судовому засіданні в смт. Ів анівка Одеської області

цивільну справу за позовом ОСОБА_1 до ОСОБА_2

Олександрівни про визна ння договору обміну дій сним, про визнання права

власності на майно, треті о соби на стороні позивача без самостійних вимог - Іванівсь кий районний відділ земельни х ресурсів Одеської області, Державне підприємство «Цен тр державного земельного кад астру при Державному агентст ві земельних ресурсів Україн и» в особі Одеської регіонал ьної філії та за зустрічним п озовом ОСОБА_2 Олександрі вни до ОСОБА_1 про визнанн я права власності на майно, т реті особи на стороні позива ча без самостійних вимог - Біл город-Дністровський районни й відділ земельних ресурсів Одеської області, Державне п ідприємство «Центр державно го земельного кадастру при Д ержавному агентстві земельн их ресурсів України» в особі Одеської регіональної філії ,

ВСТАНОВИВ:

Позивач звернувся до суду з позовом до ОСОБА_2 Олекс андрівни про визнання догово ру обміну дійсним, про визнан ня права власності на майно, треті особи на стороні позив ача без самостійних вимог - Ів анівський районний відділ зе мельних ресурсів Одеської об ласті, Державне підприємств о «Центр державного земельно го кадастру при Державному а гентстві земельних ресурсів України» в особі Одеської ре гіональної філії, посилаючи сь на те, що 04 грудня 2007р. між ним та відповідачкою було уклад ено у письмовій формі догові р обміну земельними ділянкам и, відповідно до умов якого к ожна із сторін зобов'язалася передати другій стороні у вл асність належне їй на праві в ласності майно, а саме: відпо відачка зобов'язалася переда ти йому у власність земельну ділянку площею 0, 320 га у межах з гідно з планом, розташовану в с.Благоєве, вул. Леніна, 200, Бл агоєвської сільської ради Ів анівського району Одеської о бласті, цільове призначення якої - для ведення особистого селянського господарства, н алежну їй на підставі Держав ного акту на право власності на земельну ділянку серії НОМЕР_9 зареєстрованого в К низі записів реєстрації держ авних актів на право власнос ті на землю та на право постій ного користування землею, до говорів оренди землі за НОМ ЕР_2 виданого відділом земе льних ресурсів у Іванівськом у районі Одеської області та Благоєвською сільською радо ю 04 грудня 2007р., а також земельн у ділянку площею 0, 250 га у межах згідно з планом, розташовану с.Благоєве, вул. Леніна, 200, Бл агоєвської сільської ради Ів анівського району Одеської о бласті, цільове призначення якої - для будівництва та обсл уговування жилого будинку, г осподарських будівель і спор уд (присадибна ділянка), нале жну їй на підставі Державног о акту на право власності на з емельну ділянку серії НОМЕ Р_7 зареєстрованого в Книзі записів реєстрації державни х актів на право власності на землю та на право постійного користування землею, догово рів оренди землі за НОМЕР_1 виданого відділом земельни х ресурсів у Іванівському ра йоні Одеської області та Бла гоєвською сільською радою 04 г рудня 2007р., а він в обмін зобов'я зався передати їй у власніст ь належну йому на праві прива тної власності земельну діля нку площею 6, 60 гектарів в межах згідно з планом, розташовану на території Миколаївської сільської ради Білгород-Дніс тровського району Одеської о бласті, масив 30, ділянка № 11, ці льове призначення якої - веде ння товарного сільськогоспо дарського виробництва, що на лежала мені на підставі Держ авного

акту на право приватної вл асності на землю серії НОМЕ Р_3 виданого Білгород-Дніст ровською районною державною адміністрацією Одеської обл асті 26 червня 2003р. та зареєстро ваного в Книзі записів держа вних актів на право приватно ї власності на землю за НОМ ЕР_4

Позивач вказує, що вони до сягли домовленості за усіма істотними умовами договору о бміну, визначеними ст. 132 ЗК Ук раїни, ст. ст. 715, 716 ЦК України. В ідповідно до досягнутих домо вленостей договір обміну зем ельними ділянками є рівноцін ним, що підтверджується висн овками експерта про ринкову вартість земельних ділянок, і проведений без грошових д оплат.

Свої зобов'язання по переда чі належної йому земельної д ілянки позивач виконав, про щ о свідчить акт прийому-перед ачі земельної ділянки від 04 гр удня 2007р.

Відповідачкою також були в иконані зустрічні зобов'язан ня, що підтверджується актом прийому-передачі земельних ділянок від 04 грудня 2007р.

Крім того, відповідачка пе редала йому Державні акти на право приватної власності н а земельні ділянки.

Позивач вважає, що вони дом овилися щодо усіх істотних у мов договору обміну земельни ми ділянками, відбулося повн е його виконання: він передав , а відповідачка прийняла у в ласність земельну ділянку, і відповідачка також передала , а він прийняв у власність зе мельні ділянки, але ухиляєть ся від нотаріального посвідч ення договору обміну земельн ими ділянками.

З урахуванням наведених об ставин позивач просить визна ти договір обміну дійсним, а за ним визнати право власнос ті на земельні ділянки, які б ули предметом договору обмін у.

ОСОБА_2 звернулася із зуст річним позовом до ОСОБА_1 треті особи на стороні позив ача без самостійних вимог - Бі лгород-Дністровський районн ий відділ земельних ресурсів Одеської області, Державне п ідприємство «Центр державно го земельного кадастру при Д ержавному агентстві земельн их ресурсів України» в особі Одеської регіональної філії про визнання права власност і на нерухоме майно, посилаюч ись на те, що вони дійсно дося гли домовленості за усіма іс тотними умовами договору обм іну, визначеними ст. 132 ЗК Укра їни, ст. ст. 715, 716 ЦК України. Сво ї зобов'язання по передачі на лежних їй земельних ділянок ОСОБА_2 виконала, відпові дачем також були виконані зу стрічні зобов'язання.

ОСОБА_2 передала ОСОБА_1 правовстановлюючі документ и на земельні ділянки.

Позивачка ОСОБА_2 зазна чає, що, оскільки відповідач ОСОБА_1 просить визнати укладений між ними договір о бміну земельними ділянками д ійсним та визнати за собою п раво власності на земельні д ілянки, за нею також має бут и визнано право власності на земельну ділянку, яка була п редметом договору обміну. Ух валою суду позови об'єднані в одне провадження.

ОСОБА_1 надіслав до суду заяву про розгляд справи без його участі, у якій також вка зав, що свій первісний позов підтримує і визнає зустрічни й позов.

ОСОБА_2 також надіслала до суду заяву про розгляд справ и без її участі, і також вказа ла, що підтримує свій зустріч ний позов, а первісний позов визнає.

Представники Іванівського районного відділу земельних ресурсів Одеської області, Б ілгород-Дністровський район ний відділ земельних ресурсі в Одеської області, Державно го підприємства «Центр держа вного земельного кадастру пр и Державному агентстві земел ьних ресурсів України» в осо бі Одеської регіональної філ ії в судове засідання не з'яви лися, хоча були повідомлені н алежним чином про час та мі сце проведення судового засі дання.

Виходячи з вищевикладеног о, суд вважає, що рішення у сп раві можливо постановити без їх участі на підставі наявни х у справі доказів.

Відповідно до ч.4 ст. 130ЦПК У країни при визнанні позо ву ухвалюється судове рішенн я в порядку, встановленому с т. 174 ЦПК України.

Згідно з ч.4 ст. 174 ЦПК України у разі визнання відповідаче м позову суд за наявності для того законних підстав ухвал ює рішення про задоволення п озову.

Суд, дослідивши матеріа ли справи, вважає, що позов ОСОБА_1 та зустрічний позов ОСОБА_2 підлягаю ть задоволенню з наступни х підстав.

Судом установлені такі факти та відповідні їм пр авовідносини.

Як убачається із матеріал ів справи, 04 грудня 2007р. між ОС ОБА_1 та ОСОБА_2 було укла дено у письмовій формі догов ір обміну земельними ділянка ми, відповідно до умов якого кожна із сторін зобов'язалас я передати другій стороні у в ласність належне їй на праві власності майно, а саме: ОС ОБА_2 зобов'язалася передат и ОСОБА_1 у власність земе льну ділянку площею 0, 320 га у ме жах згідно з планом, розташов ану в с Благоєве, вул. Леніна, 200, Благоєвської сільської р ади Іванівського району Одес ької області, цільове призна чення якої - для ведення особи стого селянського господарс тва, належну їй на підставі Д ержавного акту на право влас ності на земельну ділянку се рії НОМЕР_9 зареєстровано го в Книзі записів реєстраці ї державних актів на право вл асності на землю та на право п остійного користування земл ею, договорів оренди землі за НОМЕР_2 виданого відділо м земельних ресурсів у Івані вському районі Одеської обла сті та Благоєвською сільсько ю радою 04 грудня 2007р., а також зе мельну ділянку площею 0, 250 га у межах згідно з планом, розта шовану с Благоєве, вул. Ленін а, 200, Благоєвської сільської ради Іванівського району Од еської області, цільове приз начення якої - для будівництв а та обслуговування жилого б удинку, господарських будів ель і споруд (присадибна діля нка), належну їй на підставі Д ержавного акту на право влас ності на земельну ділянку се рії НОМЕР_7 зареєстрован ого в Книзі записів реєстрац ії державних актів на право в ласності на землю та на право постійного користування зем лею, договорів оренди землі з а НОМЕР_1 виданого відділ ом земельних ресурсів у Іван івському районі Одеської обл асті та Благоєвською сільськ ою радою 04 грудня 2007р., а ОСОБА _1 в обмін зобов'язався пере дати їй у власність належну й ому на праві приватної власн ості земельну ділянку площею 6, 60 гектарів в межах згідно з п ланом, розташовану на терито рії Миколаївської сільської ради Білгород-Дністровськог о району Одеської області, ма сив 30, ділянка № 11, цільове при значення якої - ведення товар ного сільськогосподарськог о виробництва, що належала ме ні на підставі Державного ак ту на право приватної власно сті на землю серії НОМЕР_8 виданого Білгород-Дністровс ькою районною державною адмі ністрацією Одеської області 26 червня 2003р. та зареєстровано го в Книзі записів державних актів на право приватної вла сності на землю за НОМЕР_4

В судовому засіданні довед ено, що сторони домовилися що до істотних умов договору об міну та виконали свої зобов'я зання по передачі належних ї м земельних ділянок, про що с відчать акти прийому-передач земельних ділянок від 04 грудн я 2007р.

Суд також встановив, що вар тість земельних ділянок, які були предметом договору обм іну, є рівноцінною, про що сві дчать висновки оцінювача про ринкову вартість земельних ділянок, і обмін був проведен ий без грошових доплат,

Відповідно до ст. 131 ЗК Украї ни громадяни та юридичні осо би мають право набувати у вла сність земельні ділянки на п ідставі міни та інших цивіль но-правових угод.

Згідно ч.3 ст. 132 ЗК України уг оди про перехід права власно сті на земельні ділянки вваж аються укладеними з дня їх но таріального посвідчення.

Ця законодавча норма також була включена у зміст догово ру обміну земельними ділянка ми, який був укладений сторон ами.

Законом України «Про внесе ння змін до Земельного кодек су України щодо заборони про дажу земель сільськогоспода рського призначення до прийн яття відповідних законодавч их актів» від 19 грудня 2006р. № 490-Vпу нкт 15 розділу «Перехідні поло ження» Земельного Кодексу Ук раїни був викладений у новій редакції, відповідно до якої до 01 січня 2008 року не допускаєт ься купівля-продаж або іншим способи відчуження земельни х ділянок і зміна цільового п ризначення (використання ) зе мельних ділянок, які перебув ають у власності громадян та юридичних осіб для ведення т оварного сільськогосподарс ького виробництва, виділени х в натурі (на місцевості) вл асниками

земельних часток (паїв) для ведення особистого селянськ ого господарства, а також зем ельних ділянок (паїв), крім пе редачі їх у спадщину, обміну земельної ділянки на іншу ді лянку відповідно до закону т а вилучення ( викупу) земельни х ділянок для суспільних пот реб.

Цей закон набрав чинн ості з дня його опублікува ння, тобто з 13.01.2007р.

Отже, з 13.01.2007р. тимчасова заборона ( мораторій) не поширюється на відчуження земель сільськогосподарськ ого призначення на підставі договору обміну.

Крім того, обмежень відно сно обміну земель товарного сільськогосподарського при значення на земельні ділянки іншого цільвого призначення не встановлено.

Таким чином, судом вста новлено, що укладений між с торонами договір обміну зем ельними ділянками відпо відає вимогам чинного зако нодавства.

Договір є укладеним, якщо сторони в належній формі дос ягли згоди з усіх істотних ум ов договору( ч.1 ст. 638 ЦК Україн и).

Відповідно до ч.2 ст. 220 ЦК Укр аїни якщо сторони домовилися щодо усіх істотних умов дого вору, що підтверджується пис ьмовими доказами, і відбулос я повне або часткове виконан ня договору, але одна із стор ін ухилилася від його нотарі ального посвідчення, суд мож е визнати такий договір дійс ним. У цьому разі наступне но таріальне посвідчення догов ору не вимагається.

Відповідно до ч.1 ст. 209 ЦК Укр аїни правочин, який вчинений у письмовій формі, підлягає нотаріальному посвідченню л ише у випадках, встановлених законом або за домовленістю сторін. Статтею 203 ЦК України в становлено, що зміст угоди не може суперечити Цивільному кодексу, іншим актам цивільн ого законодавства, а також мо ральним засадам суспільства ; угода повинна бути укладена у формі, встановленій законо м, волевиявлення має бути віл ьним і відповідати його внут рішній волі, угода повинна бу ти спрямована на реальне нас тання правових наслідків, об умовлених нею.

Відповідно до ч.1 ст. 328 ЦК Укр аїни право власності набуває ться на підставах, не заборон ених законом, зокрема за угод ами. У ч.1 ст. 334 ЦК України зазна чено, що право власності у на бувача майна за договором ви никає з моменту передання ма йна, якщо інше не встановлено договором або законом.

Відповідно до ч.3 ст. 334 ЦК Укр аїни право власності за дого вором, який підлягає нотаріа льному посвідченню, виникає у набувача з моменту такого п освідчення або з моменту наб рання законної сили рішенням суду про визнання договору, не посвідченого нотаріально , дійсним. Згідно з ч.3 ст. 334 ЦК У країни, якщо договір про відч уження майна підлягає держав ній реєстрації, право власно сті у набувача виникає з моме нту такої реєстрації.

Суд приходить до висновку, що сторони домовилися щодо у сіх істотних умов договору о бміну земельними ділянками, що підтверджується договоро м, укладеним між ними у письм овій формі, і який містить вс і істотні умови, передбачені ст. 132 ЗК України, ст. ст. 715, 716 ЦК України, відбулося повне йог о виконання: кожна із сторін п ередала іншій стороні належн і їй на праві власності земел ьні ділянки, обмін був провед ений без грошових доплат.

Обставини, на які посилали ся сторони, обґрунтовуючи св ої вимоги, доведені в судовом у засіданні належними та доп устимими доказами у відповід ності до ст. ст. 10, 60 ЦПК Україн и.

За таких обставин суд вважа є, що договір обміну земельни ми ділянками, який був укладе ний між сторонами у письмові й формі, має бути визнаний ді йсним, а за сторонами - визнан о право власності на земельн і ділянки, які були предметом договору обміну.

Суд також вважає, що визнан ня кожним з відповідачів пре д'явлених позовів не супереч ить закону, не порушує прав а, свободи чи інтереси інших осіб.

Керуючись ст. ст. 131, 132, пункт ом 15 розділу «Перехідні полож ення» ЗК України, ст. 16, ст. 203, ч.1 ст. 209, ч.2 ст. 220, ч.1 ст. 328, ч.1 ч .3 ст. 334, ч.1 ст. 638, ст. ст.

715, 716 ЦК України , ст. ст. 14, 57, 60, 113, ч.4 ст. 130, ч.4 ст. 174, 212, 213 ЦПК Укр аїни, суд-

ВИРІШИВ:

1. Позов ОСОБА_1 зад овольнити.

2. Зустрічний позов ОС ОБА_2 Олександрівни задовол ьнити.

3. Визнати дійсним дого вір обміну земельними ділянк ами, який був укладений у пис ьмовій формі 04 грудня 2007р. між ОСОБА_1 таОСОБА_2 відпов ідно до якого ОСОБА_1перед ав у власність ОСОБА_2 Оле ксандрівною земельну ділянк у площею 6, 60 гектарів в межах зг ідно з планом, розташовану на території Миколаївської сіл ьської ради Білгород-Дністро вського району Одеської обла сті, масив 30, ділянка № 11, цільо ве призначення якої - ведення товарного сільськогосподар ського виробництва, що належ ала йому на підставі Державн ого акту на право приватної в ласності на землю серії НОМ ЕР_3 виданого Білгород-Дніс тровською районною державно ю адміністрацією Одеської об ласті 26 червня 2003р. та зареєстр ованого в Книзі записів держ авних актів на право приватн ої власності на землю за №95/12, а ОСОБА_2 В ОБМІН передала ОСОБА_1 у власність земельн у ділянку площею 0, 320 га у межах згідно з планом, розташовану в с.Благоєве, вул. Леніна, 200, Б лагоєвської сільської ради І ванівського району Одеської області, цільове призначенн я якої - для ведення особистог о селянського господарства, належну їй на підставі Держа вного акту на право власност і на земельну ділянку серії НОМЕР_9 зареєстрованого в К низі записів реєстрації держ авних актів на право власнос ті на землю та на право постій ного користування землею, до говорів оренди землі за НОМ ЕР_2 виданого відділом земе льних ресурсів у Іванівськом у районі Одеської області та Благоєвською сільською радо ю 04 грудня 2007р., а також земельн у ділянку площею 0, 250 га у межах згідно з планом, розташовану с.Благоєве, вул. Леніна, 200, Бл агоєвської сільської ради Ів анівського району Одеської о бласті, цільове призначення якої - для будівництва та обсл уговування жилого будинку, г осподарських будівель і спор уд (присадибна ділянка), нале жну їй на підставі Державног о акту на право власності на з емельну ділянку серії НОМЕ Р_7 зареєстрованого в Книзі записів реєстрації державни х актів на право власності на землю та на право постійного користування землею, догово рів оренди землі за НОМЕР_1 виданого відділом земельни х ресурсів у Іванівському ра йоні Одеської області та Бла гоєвською сільською радою 04 г рудня 2007р.

4. Визнати за ОСОБА_1 право власності на наступн е нерухоме майно:

- земельну ділянку площею 0, 320 га, розташовану в с.Благоєв е, вул. Леніна, 200, Благоєвсько ї сільської ради Іванівськог о району Одеської області у м ежах згідно з планом, зображе ним в Державному акті на прав о власності на земельну діля нку серії НОМЕР_9 зареєст рованим в Книзі записів реєс трації державних актів на пр аво власності на землю та н а право постійного користува ння землею, договорів оренди землі за НОМЕР_2 виданим відділом земельних ресурсів у Іванівському районі Одесь кої

області та Благоєвською сі льською радою 04 грудня 2007р., ціл ьове призначення якої -

для ведення особистого сел янського господарства;

- земельну ділянку площею 0, 250 га, розташовану с.Благоєве, вул. Леніна, 200, Благоєвської сільської ради Іванівського району Одеської області у ме жах згідно з планом, зображен им в Державному акті на право власності на земельну ділян ку серії НОМЕР_7 зареєстр ованим в Книзі записів реєст рації державних актів на пра во власності на землю та на право постійного користуван ня землею, договорів оренди з емлі за НОМЕР_6 виданим ві дділом земельних ресурсів у Іванівському районі Одесько ї

області та Благоєвською сі льською радою 04 грудня 2007р., ціл ьове призначення якої -

для будівництва та обслуго вування жилого будинку, госп одарських будівель і споруд

(присадибна ділянка).

5. Зобов'язати Іванівський р айонний відділ земельних рес урсів Одеської області видат и на ім'я ОСОБА_1 Державні а кти на право приватної власн ості на наступні земельні ді лянки:

- земельну ділянку площею 0, 320 га, розташовану в с.Благоєв е, вул. Леніна, 200,

Благоєвської сільської ра ди Іванівського району Одесь кої області у межах згідно з

планом, зображеним в Держа вному акті на право власност і на земельну ділянку серії НОМЕР_7 зареєстрованим в Кн изі записів реєстрації держа вних актів на право власност і

на землю та на право пост ійного користування землею, договорів оренди землі за НОМЕР_2, виданим відділом з емельних ресурсів у Іванівсь кому районі Одеської

області та Благоєвською сі льською радою 04 грудня 2007р., ціл ьове призначення якої -

для ведення особистого сел янського господарства;

- земельну ділянку площею 0, 250 га, розташовану с Благоєв е, вул. Леніна, 200,

Благоєвської сільської ра ди Іванівського району Одесь кої області у межах згідно з

планом, зображеним в Держа вному акті на право власност і на земельну ділянку серії НОМЕР_8 зареєстрованим в Кн изі записів реєстрації держа вних актів на право власност і

на землю та на право пост ійного користування землею, договорів оренди землі заН ОМЕР_6 виданим відділом зе мельних ресурсів у Іванівськ ому районі Одеської

області та Благоєвською сі льською радою 04 грудня 2007р., ціл ьове призначення якої -

для будівництва та обслуго вування жилого будинку, госп одарських будівель і споруд

(присадибна ділянка).

6. Зобов'язати Державне підп риємство «Центр державного з емельного кадастру при

Державному агентстві земе льних ресурсів України » в ос обі Одеської регіональної фі лії

зареєструвати на ім'я ОСО БА_1 Державні акти на право

приватної власності на нас тупні земельні ділянки:

· земельну ділянку пл ощею 0, 320 га, розташовану в с.Бла гоєве, вул. Леніна, 200, Благоєв ської сільської ради Іванівс ького району Одеської област і у межах згідно з планом, ціл ьове призначення якої - для ве дення особистого селянськог о господарства;

· земельну ділянку пл ощею 0, 250 га, розташовану с.Бла гоєве, вул. Леніна, 200, Благоєв ської сільської ради Іванівс ького району Одеської област і у межах згідно з планом, ціл ьове призначення якої - для бу дівництва та обслуговування жилого будинку, господарськ их будівель і споруд (присади бна ділянка).

7. Визнати за ОСОБА_2 право власності на земельну ділянку площею 6, 60 гектарів, р озташовану на території Мико лаївської сільської ради Біл город-Дністровського району Одеської області, масив 30, ді лянка № 11, в межах згідно з пла ном, зображеним в Державному акті на право приватної влас ності на землю серії НОМЕР_ 3 виданого Білгород-Дністр овською районною державною а дміністрацією Одеської обла сті 26 червня 2003р. та зареєстров аного в Книзі записів держав них актів на право приватної власності на землю за № 95/12, ціл ьове призначення якої - веден ня товарного сільськогоспод арського виробництва.

8. Зобов'язати Білгород -Дністровський районний відд іл земельних ресурсів Одеськ ої області видати на ім'я ОС ОБА_2 Олександрівни Державн ий акт на право власності на з емельну ділянку площею 6, 60 гек тарів, розташовану на терито рії Миколаївської сільської ради Білгород-Дністровськог о району Одеської області, ма сив 30, ділянка № 11, в межах згід но з планом, цільове призначе ння якої - ведення товарного с ільськогосподарського виро бництва.

Зобов'язати Державне підпр иємство «Центр державного зе мельного кадастру при Держав ному агентстві земельних рес урсів України» в особі Одесь кої регіональної філії зареє струвати на ім'я ОСОБА_2 Ол ександрівни Державний акт на право власності на земельну ділянку площею 6, 60 гектарів, р озташовану на території Мико лаївської сільської ради Біл город-Дністровського району Одеської області, масив 30, ді лянка № 11, в межах згідно з пла ном, цільове призначення яко ї - ведення товарного сільськ огосподарського виробництв а.

Рішення може бути оскаржен о до апеляційного суду Одесь кої області через Іванівськи й районний суд Одеської обла сті суд шляхом подання заяви про апеляційне оскарження р ішення суду протягом десяти днів з дня проголошення ріше ння і поданням після цього пр отягом двадцяти днів після п одання заяви про апеляційне оскарження апеляційної скар ги або в порядку ч.4 ст. 295 ЦПК Ук раїни.

СудІванівський районний суд Одеської області
Дата ухвалення рішення11.12.2007
Оприлюднено08.12.2009
Номер документу5928024
СудочинствоЦивільне

Судовий реєстр по справі —2-1631/2007

Рішення від 04.02.2008

Цивільне

Золотоніський міськрайонний суд Черкаської області

Таратін В. О.

Рішення від 18.12.2007

Цивільне

Золотоніський міськрайонний суд Черкаської області

Таратін В. О.

Ухвала від 09.09.2020

Цивільне

Черкаський районний суд Черкаської області

Морозов В. В.

Рішення від 11.12.2007

Цивільне

Іванівський районний суд Одеської області

Димов В.Б.

Рішення від 20.11.2007

Цивільне

Вільнянський районний суд Запорізької області

Піскунова Н.А.

Рішення від 24.12.2007

Цивільне

Ленінський районний суд м. Луганськ

Гончарова І.А.

Рішення від 02.11.2007

Цивільне

Димитровський міський суд Донецької області

Клепка Л.І.

Ухвала від 19.12.2007

Цивільне

Тернівський міський суд Дніпропетровської області

Жмайло Н.В.

Рішення від 18.10.2007

Цивільне

Бершадський районний суд Вінницької області

Зайцев М.П.

Рішення від 20.09.2007

Цивільне

Лубенський міськрайонний суд Полтавської області

Чередников С.М.

🇺🇦 Опендатабот

Опендатабот — сервіс моніторингу реєстраційних даних українських компаній та судового реєстру для захисту від рейдерських захоплень і контролю контрагентів.

Додайте Опендатабот до улюбленого месенджеру

ТелеграмВайбер

Опендатабот для телефону

AppstoreGoogle Play

Всі матеріали на цьому сайті розміщені на умовахліцензії Creative Commons Із Зазначенням Авторства 4.0 Міжнародна, якщо інше не зазначено на відповідній сторінці

© 2016‒2023Опендатабот

🇺🇦 Зроблено в Україні