Ухвала
від 22.04.2016 по справі 755/6799/16-к
ДНІПРОВСЬКИЙ РАЙОННИЙ СУД МІСТА КИЄВА

Справа № 755/6799/16-к

1кс/755/1906/16

У Х В А Л А

І М Е Н Е М У К Р А Ї Н И

"22" квітня 2016 р. слідчий суддя Дніпровського районного суду м. Києва ОСОБА_1 , з участю секретаря ОСОБА_2 , прокурора Київської місцевої прокуратури № 4 ОСОБА_3 , розглянувши клопотання прокурора Київської місцевої прокуратури № 4 ОСОБА_4 про отримання дозволу суду на проведення позапланової виїзної ревізії фінансово-господарської діяльності ЖБК «Зварювальник - 1», на підставі матеріалів кримінального провадження № 12016100040000970, внесених до Єдиного реєстру досудових розслідувань 22.01.2016 року, за ознаками кримінальних правопорушень, передбачених ч. 1 ст. 192 КК України, -

в с т а н о в и в:

До слідчого судді даного місцевого суду надійшло вказане клопотання прокурора, на підставі того, що у провадженні органу досудового розслідування перебуває вказане провадження, у рамках якого слідством на цей час встановлено, що згідно заяви від ОСОБА_5 про те, що протягом 2015 року голова ЖБК «Зварювальник-1», що розташований за адресою: м. Київ, вул. Дніпровська Набережна, 13, зловживаючи довірою, заподіяла майнової шкоди членам ЖБК «Зварювальник-1».

Необхідність проведення позапланової виїзної ревізії виникла у зв`язку із метою дослідження окремих питань фінансово-господарської діяльності ЖБК «Зварювальник-1».

Відповідно дост. 2 Закону України «Про основні засади здійснення державного фінансового контролю в Україні»головними завданнями органу державного фінансового контролю є: здійснення державного фінансового контролю за використанням і збереженням державних фінансових ресурсів, необоротних та інших активів, правильністю визначення потреби в бюджетних коштах та взяттям зобов`язань, ефективним використанням коштів і майна, станом і достовірністю бухгалтерського обліку і фінансової звітності у міністерствах та інших органах виконавчої влади, державних фондах, фондах загальнообов`язкового державного соціального страхування, бюджетних установах і суб`єктах господарювання державного сектору економіки, а також на підприємствах, в установах та організаціях, які отримують кошти з бюджетів усіх рівнів, державних фондів та фондів загальнообов`язкового державного соціального страхування або використовують державне чи комунальне майно, за дотриманням законодавства на всіх стадіях бюджетного процесу щодо державного і місцевих бюджетів, дотриманням законодавства про державні закупівлі тощо.

Відповідно до листа Державної фінансової інспекції України №76-16-17-17/3616 від 13.04.2016 року, проведення позапланової виїзної ревізії фінансово-господарської діяльності ЖБК «Зварювальник - 1» можливо розпочати 25 квітня 2016 року.

Враховуючи викладене, з метою повного, всебічного та неупередженого досудового розслідування, виникла необхідність у проведенні позапланової податкової перевірки.

Частиною 8 ст. 11 Закону України «Про основні засади здійснення державного фінансового контролю в Україні» передбачено, що позапланові виїзні ревізії суб`єктів господарської діяльності незалежно від форми власності, які не віднесені цим Законом до підконтрольних установ, проводяться органами державного фінансового контролю за судовим рішенням, ухваленим у кримінальному провадженні.

Вислухавши прокурора, вивчивши надані ним документи, що долучені до клопотання, слід дійти наступного висновку.

Згідно ст. 11 Закону України «Про позаплановою виїзною ревізією вважається ревізія, яка не передбачена в планах роботи органу державного фінансового контролю і проводиться за наявності хоча б однієї з таких обставин: у разі надходження доручення щодо проведення ревізій у підконтрольних установах від Кабінету Міністрів України, органів прокуратури, органів доходів і зборів, Міністерства внутрішніх справ України, Служби безпеки України, в якому містяться факти, що свідчать про порушення підконтрольними установами законів України, перевірку додержання яких віднесено законом до компетенції органів державного фінансового контролю; позаплановавиїзнаревізія може здійснюватися лише за наявності підстав для її проведення на підставі рішення суду. Позапланова ревізія підконтрольної установи не може проводитися частіше одного разу на квартал.

Позапланові виїзні ревізії суб`єктів господарської діяльності незалежно від форми власності, які не віднесені цим Законом до підконтрольнихустанов, проводяться органамидержавного фінансового контролю за рішенням суду, ухваленим на підставі клопотання слідчого, прокурора для забезпечення розслідування під час кримінального провадження.

Відповідно до листа Державної фінансової інспекції України №76-16-17-17/3616 від 13.04.2016 року, проведення позапланової виїзної ревізії фінансово-господарської діяльності ЖБК «Зварювальник - 1» можливо розпочати 25 квітня 2016 року, у разі надходження відповідного звернення та рішення суду, які відповідатимуть вимогам ст.ст. 2, 11 Закону України «Про основні засади здійснення державного фінансового контролю в Україні».

Згідно п. 1 ст. 6 Конвенції про захист прав людини і основоположних свобод, кожному гарантується право на суд, захист його прав, свободи та законних інтересів незалежним і безстороннім судом.

Беручи до уваги, що під час досудового розслідування виникла необхідність у проведенні позапланової виїзної ревізії з метою дослідження окремих питань фінансово-господарської діяльності ЖБК «Зварювальник-1» та, без проведення якої неможливо дослідити зазначені у клопотанні питання, керуючись ст.ст.2,93 Кримінального процесуального кодексу України, ст. 11 Закону України «Про основні засади здійснення державного фінансового контролю в Україні», слідчий суддя, -

у х в а л и в:

Клопотання прокурора Київської місцевої прокуратури № 4 ОСОБА_4 про отримання дозволу суду на проведення позапланової виїзної ревізії фінансово-господарської діяльності ЖБК «Зварювальник - 1» - задовольнити.

Надати дозвіл на проведення позапланової виїзної ревізії з окремих питань фінансово-господарської діяльності ЖБК «Зварювальник-1» (код ЄДРПОУ 23378178), що розташований за адресою: м. Київ, вул. Дніпровська Набережна, 13, а саме: законність застосування тарифів при нарахуванні мешканцем будинку за адресою: м. Київ, вул. Дніпровська Набережна, 13, послуг за поставлену теплову енергію (опалення); повнота та правильність розрахунків за теплову енергію (опалення) в період часу з 01.01.2014 року по 01.04.2016 року; законність відчудження технічних приміщень та місць загального користування в будинку за адресою: м. Київ, вул. Дніпровська Набережна, 13; підтвердження фактичного виконання ремонтних робіт в період часу з 01.07.2015 року по 01.04.2016 року в будинку за адресою: м. Київ, вул. Дніпровська Набережна, 13; правильність нарахування заробітної плати Голові правління та головному бухгалтеру ЖБК «Зварювальник -1» за період з 01.01.2014 року по 10.06.2015 року. Проведення ревізії доручити Державній фінансовій інспекції в м. Києві протягом 15 робочих днів, починаючи з 25.04.2016 року.

Ухвала оскарженню не підлягає.

Слідчий суддя:

СудДніпровський районний суд міста Києва
Дата ухвалення рішення22.04.2016
Оприлюднено14.03.2023
Номер документу59381488
СудочинствоКримінальне

Судовий реєстр по справі —755/6799/16-к

Ухвала від 13.04.2017

Кримінальне

Дніпровський районний суд міста Києва

Сазонова М. Г.

Ухвала від 13.04.2017

Кримінальне

Дніпровський районний суд міста Києва

Сазонова М. Г.

Ухвала від 04.04.2017

Кримінальне

Дніпровський районний суд міста Києва

Сазонова М. Г.

Ухвала від 16.05.2016

Кримінальне

Дніпровський районний суд міста Києва

Старовойтова С. М.

Ухвала від 20.04.2016

Кримінальне

Дніпровський районний суд міста Києва

Старовойтова С. М.

Ухвала від 22.04.2016

Кримінальне

Дніпровський районний суд міста Києва

Старовойтова С. М.

🇺🇦 Опендатабот

Опендатабот — сервіс моніторингу реєстраційних даних українських компаній та судового реєстру для захисту від рейдерських захоплень і контролю контрагентів.

Додайте Опендатабот до улюбленого месенджеру

ТелеграмВайбер

Опендатабот для телефону

AppstoreGoogle Play

Всі матеріали на цьому сайті розміщені на умовахліцензії Creative Commons Із Зазначенням Авторства 4.0 Міжнародна, якщо інше не зазначено на відповідній сторінці

© 2016‒2023Опендатабот

🇺🇦 Зроблено в Україні