Ухвала
від 04.08.2016 по справі 183/3944/16
НОВОМОСКОВСЬКИЙ МІСЬКРАЙОННИЙ СУД ДНІПРОПЕТРОВСЬКОЇ ОБЛАСТІ

У Х В А Л А

Справа № 183/3944/16

№ 1-кс/183/666/16

04 серпня 2016 року м. Новомосковськ

Слідчий суддя Новомосковського міськрайонного суду Дніпропетровської області ОСОБА_1 , секретар ОСОБА_2 за участю слідчого слідчого відділу Новомосковського відділу поліції Головного управління Національної поліції України в Дніпропетровській області ОСОБА_3 , розглянувши клопотання слідчого погоджене з процесуальним керівником прокурором Новомосковської місцевої прокуратури ОСОБА_4 про проведення обшуку по кримінальному провадженню № 12016040350002035 від 25 травня 2016 р., за ознаками кримінального правопорушення, передбаченого ч. 3 ст.190 КК України, -

встановив:

слідча ОСОБА_3 звернулася з клопотанням, яке вона підтримала в судовому засіданні про надання дозволу на проведення обшуку території та будівель, розташованих за адресою: АДРЕСА_1 , які на праві приватної власності належать ТОВ «Порт Очаків», з метою виявлення товару (кукурудзи), який являється предметом вчинення кримінального правопорушення, відшукання та вилучення оригіналів логістичних та складських документів, а саме: видаткових накладних на вантаж укладених з ТОВ «Октавіан Трейд» за період з вересня 2015 року по теперішній час, товарно-транспортних накладних виданих ТОВ «Октавіан Трейд», карантинних сертифікатів, карток складського обліку, журналів складського обліку, журналів в`їзду-виїзду транспортних засобів за жовтень 2015 року, логістичних документів по переміщенню вантажу, довіреностей на отримання вантажу, з метою їх вивчення, надання правової оцінки та долучення у якості доказів до матеріалів кримінального провадження..

Клопотання слідча мотивувала тим, що 25 травня 2016 р. до СВ Новомосковського відділу поліції надійшла заява про вчинене кримінальне правопорушення від директора ТОВ «СГП «Фермер» ОСОБА_5 про те, що службові особи ТОВ «Октавіан Трейд» не здійснили оплату відповідно до договору поставки від 29.09.2015, таким чином шахрайським шляхом заволоділи майном ТОВ «СГП «Фермер», чим спричинили товариству матеріальну шкоду на суму 2489871 грн. 20 коп. Під час досудового розслідування допитана в якості свідка головний бухгалтер ТОВ «СГП «Фермер» ОСОБА_6 показала, що восени 2015 року у зв`язку з виникненням необхідності у терміновій реалізації великих об`ємів урожаю зерна кукурудзи та відсутністю власного вантажного автотранспорту у необхідній кількості за вказівкою директора підприємства нею було знайдено підприємство ТОВ «Октавіан Трейд», яке входило до групи компаній «АІС» (Аграрні інвестиційні системи), яка має добру репутацію на ринку зернових в Україні. До неї звернувся менеджер вказаного підприємства, який запропонував прийнятні умови придбання кукурудзи. 29 вересня 2015 р. між ТОВ «СГП «Фермер» в особі директора ОСОБА_5 (продавець) та ТОВ «Октавіан Трейд» в особі ОСОБА_7 (покупець) укладено договір № 04/01/01/2909, відповідно до якого продавець зобов`язується поставити, а покупець прийняти і оплатити належну продавцю пшеницю і кукурудзу насипом урожаю 2015 року у кількості 1000 тон за ціною 2800 грн. за тону. Відповідно до п. 5.1. вказаного договору оплата товару здійснюється покупцем за повну партію продукції, отриману від продавця, у кількості, зазначеній у договорі, шляхом перерахування грошових коштів на рахунок продавця по факту його отримання у повному обсязі.

З метою поставки кукурудзи покупець забезпечив транспорт (не власний, а найманий), кожна поставка здійснювалась різними автомобілями. В період з 03.10.2015 по 13.10.2015 було завантажено 25 автомобілів на загальну вагу 1019, 96 тон на загальну суму 2 769 871 грн. 20 коп., що підтверджується відповідними товарно-транспортними накладними та видатковими накладними.

Вантажовідправлення здійснювалось зі складів ТОВ «СПГ «Фермер» (адреса: Дніпропетровська область, Магдалинівский район, с. Жданівка, вул. Радянська, 1), відповідно до ТТН вантажоодержувачем являється ТОВ «Октавіан Трейд», пункт розвантаження: м. Херсон, вул. Порт Елеватор, 5. Покупцем була надана довіреність на відвантаження товару від 02.10.2015 (дійсна до 12.10.2015) на ім`я ОСОБА_7 .. Після поставки 25 автомобілів товару загальною вагою 1019, 96 тон на загальну суму 2 769 871 грн. 20 коп. на підставі видаткових накладних ТОВ «Октавіан Трейд» здійснило частковий розрахунок за поставлений товар п`ятьма платежами на загальну суму 280 000 грн, після чого платежі припинилися. На теперішній час заборгованість ТОВ «Октавіан Трейд» становить 2 489 871 грн. На численні звернення до керівництва ТОВ «Октавіан Трейд» до ТОВ «СГП «Фермер» надійшов гарантійний лист від імені директора ОСОБА_7 про те, що підприємство визнає заборгованість, яка виникла у зв`язку з неналежним виконанням перед ними своїх зобов`язань їх партнерами (покупцями), однак на теперішній час заборгованість за отриману продукцію у сумі 2489871 грн. 20 коп. не погашена. У зв`язку з виникненням вказаної заборгованості бухгалтеру ОСОБА_6 з неофіційних джерел стало відомо, що кількість податкових накладних, зареєстрованих ТОВ «Октавіан Трейд» та кількість податкових накладних, отриманих підприємством, не співпадають, що свідчить про те, що частина товару залишається на складах, та є підставою вважати, що ТОВ «Октавіан Трейд» має реальну можливість погасити заборгованість. Також було встановлено, що директор ОСОБА_7 придбав ТОВ «Октавіан Трейд» 06 січня 2015 р., після придбання підприємства звільнив усіх працівників, та в подальшому, скориставшись авторитетом підприємства, уклав ряд договорів купівлі-продажу зернових з післяплатою.

Також допитано в якості свідка ОСОБА_8 , який показав, що забезпечував перевезення вантажу на замовлення ТОВ «Октавіан Трейд» с. Жданівка Магдалинівського району Дніпропетровської області, для чого ним були направлені два автомобілі, а саме ДАФ НОМЕР_1 під керування ОСОБА_9 та ДАФ НОМЕР_2 під керуванням ОСОБА_10 , які 06.10.2015 отримали вантаж у с. Жданівка та направились до м. Херсон відповідно до товарно-транспортних накладних. На автомобілях, якими здійснювалось вантажоперевезення встановлена система відстеження GPRS, та відповідно до викопіювань переміщення вказаних автомобілів 06.10.2015 у період часу з 15:49 по 16:29 обидва автомобілі виїхали з с. Жданівка, однак кінцевим пунктом руху автомобілів відповідно до викопіювань з GPRS є порт у м. Очаків Миколаївської області.

У зв`язку з чим у слідства виникла необхідність у проведенні обшуку території та будівель ТОВ «Порт Очаків», розташованих за адресою: Миколаївська область, Очаківський район, с. Куцуруб, вул. Ольвийська, буд. 1,

Дослідивши клопотання та надані до нього копії документів, вислухавши слідчого, суд вважає клопотання обґрунтованим та таким що підлягає задоволенню.

Вказаний факт був внесений до ЄРДР за № 12016040350002035 від 25 травня 2016 р. за попередньою правовою кваліфікацією, передбаченою ч. 3 ст. 190 КК України.

Відповідно до інформаційної довідки з електронного ресурсу Міністерства юстиції України Товариство з обмеженою відповідальністю «Октавіан Трейд», код ЄДРПОУ 38812258, місцезнаходження юридичної особи: 73023, Херсонська область, м. Херсон, вул. Миколаївське шосе, буд. 19А, офіс 408, фактична адреса: Херсонська область, м. Херсон, вул. Михайловича, 24, засновник та кінцевий бенефіціарний власник ОСОБА_7 ( АДРЕСА_2 ) керівник з 06.07.2015, зареєстроване у реєстраційній службі Суворовського районного управління юстиції у м. Херсоні.

Відповідно до інформаційної довідки з Державного реєстру речових прав на нерухоме майно за адресою: Миколаївська область, Очаківський район, с. Куцуруб, вул. Ольвийська, буд. 1, зареєстрований комплекс будівель та споруд, які на праві приватної власності належать ТОВ «Порт Очаків».

На підставі ст. 234 КПК України слідчий просить винести ухвалу про дозвіл на проведення обшуку з метою відшукання і вилучення логістичних та складських документів, здобутого злочинним шляхом, а саме документів виданих ТОВ «Октавіан Трейд».

Відповідно до вимог ч. 2 ст. 237 КПК України огляд житла чи іншого володіння особи здійснюється згідно з правилами цього Кодексу, передбаченими для обшуку житла чи іншого володіння особи.

Згідно ч. 1 ст. 233 КПК України ніхто не має права проникнути до житла чи іншого володіння особи з будь-якою метою, інакше як лише за добровільною згодою особи, яка ними володіє, або на підставі ухвали слідчого судді, крім випадків, установлених частиною третьою цієї статті.

Суд вважає, що слідчий довів наявність достатніх підстав вважати, що згідно ст. 234 КПК України, на території та території будівель, розташованих за адресою: Миколаївська область, Очаківський район, с. Куцуруб, вул. Ольвийська, буд. 1, які на праві приватної власності належать ТОВ «Порт Очаків» знаходяться знаряддя кримінального правопорушення, логістичні та складські документи видані ТОВ «Октавіан Трейд», які були здобуті в результаті його вчинення і проведення обшуку є необхідною підставою також для виявлення та фіксації відомостей про обставини вчинення кримінального правопорушення, зокрема вилучення логістичних та складських документи та іншої документації.

Також в поданні слідчий вказав як обґрунтування клопотання показання свідків ОСОБА_6 , ОСОБА_8 , яких в судове засідання не доставила, тому суд відповідно до ч. 4 ст. 95 КПК України не має законних підстав досліджувати такі докази, так як згідно закону не вправі обґрунтовувати судові рішення показаннями наданими слідчому, або посилатися на них, оскільки безпосередньо їх не сприймав під час судового засідання.

На підставі викладеного, керуючись ст. ст. 233, 234, 235 КПК України, слідчий суддя

постановив :

клопотання слідчого задовольнити, дозволити слідчій слідчого відділу Новомосковського відділу поліції Головного управління Національної поліції України в Дніпропетровській області ОСОБА_3 проведення обшуку території та будівель, розташованих за адресою: АДРЕСА_1 , які на праві приватної власності належать ТОВ «Порт Очаків», з метою виявлення товару (кукурудзи), який являється предметом вчинення кримінального правопорушення, відшукання та вилучення оригіналів логістичних та складських документів, а саме: видаткових накладних на вантаж укладених з ТОВ «Октавіан Трейд» за період з вересня 2015 року по теперішній час, товарно-транспортних накладних виданих ТОВ «Октавіан Трейд», карантинних сертифікатів, карток складського обліку, журналів складського обліку, журналів в`їзду-виїзду транспортних засобів за жовтень 2015 року, логістичних документів по переміщенню вантажу, довіреностей на отримання вантажу, з метою їх вивчення, надання правової оцінки та долучення у якості доказів до матеріалів кримінального провадження.

Строк дії ухвали встановити до 15 серпня 2016 року.

Ухвала оскарженню не підлягає.

Слідчий суддя

СудНовомосковський міськрайонний суд Дніпропетровської області
Дата ухвалення рішення04.08.2016
Оприлюднено15.03.2023
Номер документу59457586
СудочинствоКримінальне

Судовий реєстр по справі —183/3944/16

Ухвала від 04.09.2017

Кримінальне

Новомосковський міськрайонний суд Дніпропетровської області

Лила В. М.

Ухвала від 16.06.2017

Кримінальне

Новомосковський міськрайонний суд Дніпропетровської області

Лила В. М.

Ухвала від 16.06.2017

Кримінальне

Новомосковський міськрайонний суд Дніпропетровської області

Лила В. М.

Ухвала від 16.06.2017

Кримінальне

Новомосковський міськрайонний суд Дніпропетровської області

Лила В. М.

Ухвала від 16.06.2017

Кримінальне

Новомосковський міськрайонний суд Дніпропетровської області

Лила В. М.

Ухвала від 16.06.2017

Кримінальне

Новомосковський міськрайонний суд Дніпропетровської області

Лила В. М.

Ухвала від 04.08.2016

Кримінальне

Новомосковський міськрайонний суд Дніпропетровської області

Лила В. М.

Ухвала від 04.08.2016

Кримінальне

Новомосковський міськрайонний суд Дніпропетровської області

Лила В. М.

Ухвала від 11.07.2016

Кримінальне

Новомосковський міськрайонний суд Дніпропетровської області

Лила В. М.

Ухвала від 11.07.2016

Кримінальне

Новомосковський міськрайонний суд Дніпропетровської області

Лила В. М.

🇺🇦 Опендатабот

Опендатабот — сервіс моніторингу реєстраційних даних українських компаній та судового реєстру для захисту від рейдерських захоплень і контролю контрагентів.

Додайте Опендатабот до улюбленого месенджеру

ТелеграмВайбер

Опендатабот для телефону

AppstoreGoogle Play

Всі матеріали на цьому сайті розміщені на умовахліцензії Creative Commons Із Зазначенням Авторства 4.0 Міжнародна, якщо інше не зазначено на відповідній сторінці

© 2016‒2023Опендатабот

🇺🇦 Зроблено в Україні