Постанова
від 04.08.2016 по справі 916/3921/15
ОДЕСЬКИЙ АПЕЛЯЦІЙНИЙ ГОСПОДАРСЬКИЙ СУД

ОДЕСЬКИЙ АПЕЛЯЦІЙНИЙ ГОСПОДАРСЬКИЙ СУД


П О С Т А Н О В А

ІМЕНЕМ УКРАЇНИ

"04" серпня 2016 р.Справа № 916/3921/15 Одеський апеляційний господарський суд у складі колегії суддів:

головуючого судді: Колоколова С.І.

суддів: Разюк Г.П., Принцевської Н.М.

при секретарі судового засідання: Полінецькій В.С.

за участю представників сторін:

від прокуратури: не з'явився

від позивача: Ярмольчук Т.О. (довіреність № 142/04-01-14 від 23.09.2014)

від відповідача: ОСОБА_2 (довіреність № 946 від 23.10.2015)

розглянувши у відкритому судовому засіданні апеляційну скаргу Южненської міської ради Одеської області

на рішення господарського суду Одеської області від „14" червня 2016 року, повний текст якого складено та підписано „21" червня 2016 року

по справі № 916/3921/15

за позовом Южненської міської ради Одеської області

до відповідача Фізичної особи-підприємця ОСОБА_4

за участю прокурора Одеської області

про зобов'язання звільнити та повернути самовільно зайняту земельну ділянку

за зустрічним позовом Фізичної особи-підприємця ОСОБА_4

до Южненської міської ради Одеської області

про визнання права власності

В С Т А Н О В И В :

21.09.2015 Южненська міська рада Одеської області (далі - позивач) звернулась до господарського суду Одеської області із позовом до Фізичної особи-підприємця ОСОБА_4 (далі - відповідач) про:

- зобов'язання звільнити земельну ділянку, загальною площею 0,0137 га, яка розташована за адресою: Одеська обл., м. Южне, пляжно-паркова зона, шляхом знесення блоку громадсько-службових приміщень;

- зобов'язання повернути самовільно зайняту земельну ділянку, загальною площею 0,0137 га, яка розташована за адресою: Одеська обл., м. Южне, пляжно-паркова зона, на користь Южненської міської ради Одеської області.

Позовні вимоги мотивовані самочинним будівництвом, внаслідок неотримання ФОП ОСОБА_4 дозволу на виконання будівельних робіт, встановлений постановою Одеського апеляційного господарського суду від 05.10.2010 у справі № 22/76-10-3044 з посиланням на положення ст. 143 Конституції України, ст.376 Цивільного кодексу України, частини першу, п'яту статті 60 Закону України "Про місцеве самоврядування в Україні", статтю 1 Закону України "Про державний контроль за використанням та охороною земель".

26.10.2015 року до господарського суду Одеської області подано зустрічну позовну заяву з додатками за позовом: ФОП ОСОБА_4 до Южненської міської ради Одеської області про визнання права власності на блок громадсько-службових приміщень загальною площею 142,1 кв.м. площа забудови 93,1 кв.м., що знаходиться за адресою: АДРЕСА_1, за Фізичною особою - підприємцем ОСОБА_4, яка була прийнята Ухвалою суду від 26.10.2015 до спільного розгляду з первісним позовом, та призначено до розгляду.

Зустрічні позовні вимоги мотивовані відмовою у державній реєстрації права власності на блок громадсько-службових приміщень з підстав відсутності документа, що підтверджує присвоєння об'єкту нерухомого майна адреси, оскільки подана довідка не надає змоги встановити факт присвоєння об'єкту нерухомості адреси, а лише підтверджує існування за даною адресою будівлі, у зв'язку з чим відповідач не може подати документи для реєстрації права власності на новозбудовану будівлю.

10.11.2015 до господарського суду в порядку, передбаченому статтею 29 Господарського процесуального кодексу України, надійшла заява заступника прокурора Одеської області про вступ прокурора у справу № 916/3921/15 з метою захисту та недопущення порушень інтересів держави.

Ухвалами суду від 11.11.2015 допущено до участі прокурора у розгляді справи за заявою заступника прокурора Одеської області про вступ прокурора у справу № 916/3921/15 з метою захисту та недопущення порушень інтересів держави.

Рішенням господарського суду Одеської області від 14.06.2016 року (головуючий суддя Шаратов Ю.А., судді Волков Р.В., Оборотова О.Ю.) було відмовлено в повному обсязі у задоволенні позову Южненської міської ради Одеської області до Фізичної особи-підприємця ОСОБА_4 про зобов'язання звільнити земельну ділянку, загальною площею 0,0137 га, яка розташована за адресою: Одеська обл., м. Южне, пляжно-паркова зона, шляхом знесення блоку громадсько-службових приміщень; про зобов'язання повернути самовільно зайняту земельну ділянку, загальною площею 0,0137 га, яка розташована за адресою: Одеська обл., м. Южне, пляжно-паркова зона, на користь Южненської міської ради Одеської області. Відмовлено в повному обсязі у задоволенні зустрічного позову Фізичної особи-підприємця ОСОБА_4 до Южненської міської ради Одеської області про визнання права власності на блок громадсько-службових приміщень загальною площею 142,1 кв.м. площа забудови 93,1 кв.м., що знаходиться за адресою: АДРЕСА_1.

Такий висновок суду в частині відмови первісного позову мотивований тим, що у зв'язку із закінчення строку дії Договору від 17.01.2005 саме 30.05.2013, відповідач скористався своїм правом перед іншими особами на укладення договору оренди землі на новий строк поновлення договору оренди землі та в матеріалах справи відсутні докази повідомлення відповідачем орендодавця у встановленому порядку про намір скористатися переважним правом на укладення договору оренди землі на новий строк, а тому Договір від 17.01.2005 не поновлювався.

Висновок суду щодо відмови у задоволенні зустрічного позову мотивований тим, що відсутність державної реєстрації, право власності у Відповідача на блок громадсько-службових приміщень не виникло, внаслідок чого воно не може бути захищено відповідно до норм статті 392 Цивільного кодексу України.

Не погоджуючись з рішенням суду першої інстанції, Южненської міської ради Одеської області звернулась до Одеського апеляційного господарського суду з апеляційною скаргою, в якій просить скасувати рішення господарського суду Оденської області від 14.06.2016 року по справі № 916/3921/15 в частині відмови у задоволенні позову Южненської міської ради Одеської області та прийняти в цій частині нове рішення, яким позовні вимоги задовольнити у повному обсязі.

В обґрунтування апеляційної скарги скаржник посилається на те, що господарським судом в частині відмови первісного позову неповно з'ясовані обставини, що мають значення для справи, порушені норми матеріального та процесуального права, а тому прийнято частково необґрунтоване рішення, яке підлягає скасуванню.

Апелянт зазначає, що відповідач в порушенні положень ст.ст.31, 34 ЗУ «Про оренду землі» не повернув спірну земельну ділянку та продовжує її використовувати.

Також скаржник зазначає, що в рішенні суду відсутні висновки відносно правомірності зайняття фізичною особою земельної ділянки на момент звернення позивача до суду з позовом.

Відповідач відзив на апеляційну скаргу не надав, але його представник в судовому засіданні 04.08.2016 року просив залишити апеляційну скаргу без задоволення, а рішення місцевого господарського суду без змін, вважаючи його правомірним, обґрунтованим, відповідаючим вимогам діючого законодавства та матеріалам справи.

Розглянувши та перевіривши матеріали справи, апеляційну скаргу, заслухавши в судовому засіданні пояснення представників сторін, проаналізувавши на підставі встановлених фактичних обставин справи правильність застосування місцевим господарським судом норм матеріального та процесуального права, судова колегія дійшла до наступного.

Як встановлено судом першої інстанції та підтверджено в ході апеляційного провадження, 20.12.2004 представником ТОВ "Азімут" в присутності Южненьского міського голови Журавель О.М., начальника Южненського міського відділу земельних ресурсів Побережнюка В.К. та Відповідача складений Акт встановлення в натурі меж земельної ділянки, наданої суб'єкту підприємницької діяльності - фізичної особи ОСОБА_4 Відповідно до вказаного Акту він складений на виконання рішення сесії VI скликання Южненської міської ради Одеської області від 14.10.2004 № 682-IV, межі земельної ділянки загальною площею 0,0140 га наданої СПД ОСОБА_4 під розміщення блоку громадсько-службових приміщень в строкову оренду терміном на один рік, на території м. Южне в районі пляжно-паркової зони, із земель територіальної громади м. Южне. Земельна ділянка може бути використана тільки за цільовим призначенням. Будівництво проводити відповідно вимогам діючого законодавства. До використання наданої земельної ділянки землекористувач приступає після укладення договору оренди з Южненською міською радою (т. І а.с.14).

17.01.2005 між Южненською міською радою та суб'єктом підприємницької діяльності - фізичною особою ОСОБА_4 укладено Договір оренди землі, зареєстрований в Южненському міському відділі Одеської регіональної філії ДП "Центр Державного земельного кадастру" Державного комітету України по земельних ресурсах, про що у Державному реєстрі земель вчинено запис від 20.01.2005 за № 040551100007 (далі - Договір від 17.01.2005) (т. І а.с.11-13).

Відповідно до пунктів 1, 2, 8 Договору від 17.01.2005 орендодавець (Позивач) надає, а орендар (Відповідач) приймає у строкове платне користування земельну ділянку несільськогосподарського призначення - землі житлової та громадської забудови, яка знаходиться за адресою: Одеська область, м. Южне, в районі пляжно-паркової зони. В оренду передається земельна ділянка загальною площею - 0,0140 га, в тому числі 0,0140 га - забудованих земель під розміщення блоку громадсько-службових приміщень, із земель територіальної громади м. Южне, яка знаходиться за адресою: Одеська область, м.Южне, в районі пляжно-паркової зони. Договір укладено на один рік. Після закінчення строку договору, при умові належного виконання своїх обов'язків по договору на всьому періоді його дії, орендар має переважне право поновлення його на новий строк. У цьому разі орендар повинен не пізніше ніж за три місяці до закінчення строку дії договору повідомити письмово орендодавця про намір продовжити його дію.

Пунктом 22 Договору від 17.01.2005 передбачено, що право на оренду земельної ділянки виникає після укладення договору оренди і його державної реєстрації.

Після підписання Договору від 17.01.2005 та його державної реєстрації сторонами складено Акт приймання-передачі об'єкта оренди (т. І а.с. 15).

Між Южненською міською радою та СПД ОСОБА_4 укладено Доповнення до договору оренди земельної ділянки, зареєстрованого в Южненському міському відділі Одеської регіональної філії ДП "ЦДЗК" за № 040551100007 від 20.01.2005. Відповідно до пункту 1 вказаного Доповнення сторони дійшли згоди продовжити строк дії договору на п'ять років згідно п.1 рішення Южненської міської ради від 22.12.2005 за № 1027-IV, при умові виконання пункту 2 даного рішення - орендарю завершити будівництво об'єкту блоку громадсько-службових приміщень у термін 1 рік, при невиконанні даного пункту, договір оренди втрачає чинність /т. І а.с. 16/. Вказане Доповнення до Договору від 17.01.2005 зареєстровано в Южненському міському відділі Одеської регіональної філії ДП "ЦДЗК" Державного комітету України по земельних ресурсах, про що у книзі записів реєстрації договорів оренди землі вчинено запис від 08.02.2006 за № 040651100001.

Між Южненською міською радою та СПД ОСОБА_4 укладено Доповнення до договору оренди землі, зареєстрованого в Южненському міському відділі Одеської регіональної філії ДП "ЦДЗК" від 20.01.2005 за № 040551100007. Згідно із пунктом 1 вказаного Доповнення сторони домовилися в пункт договору "Орендна плата" внести такі зміни: "Встановити орендну плату до 31.12.2009 року у розмірі 3 % від нормативної грошової оцінки земельної ділянки, що складає 668,99 грн. (шістсот шістдесят вісім гривень 99 копійок) на рік. З 01.01.2010 року орендна плата за земельну ділянку підлягає перегляду". /т. І а.с. 17/. Вказане Доповнення до Договору від 17.01.2005 зареєстровано в Южненському міському відділі Одеської регіональної філії ДП "ЦДЗК" Державного комітету України по земельних ресурсах, про що у книзі записів реєстрації договорів оренди землі вчинено запис від 30.01.2009 за № 040951100013.

30.05.2011 між Южненською міською радою та ФОП ОСОБА_4 укладено Додаткову угоду до договору оренди земельної ділянки, зареєстрованого в Южненському міському відділі Одеської регіональної філії ДП "ЦДЗК" за № 040551100007 від 20.01.2005 /т. І а.с. 18/. Відповідно до вказаної додаткової угоди, на підставі рішення Южненської міської ради від 14.04.2011 № 115-VI, згідно з витягом з технічної документації про нормативну грошову оцінку земельної ділянки, виданого відділом Держкомзему у місті Южне Одеської області від 12.05.2011 № 32-04-17/113, сторони вирішили поновити договір оренди на земельну ділянку від 20.01.2005 року за № 040551100007 терміном на 2 роки, а також викласти у новій редакції пункт 9 розділу "Орендна плата", внаслідок чого збільшено розмір орендної плати, яка становить розмірі 3 % від нормативної грошової оцінки земельної ділянки, а саме, 943,38 грн. на рік. При цьому, слід зазначити, що у цьому та усіх попередніх доповненнях сторони у якості дати договору оренди землі зазначали 20.01.2005, тобто дату його реєстрації в Южненському міському відділі Одеської регіональної філії ДП "ЦДЗК", а не дату укладання - 17.01.2005. Вказана додаткова угода від 30.05.2011 була зареєстрована в Южненському міському відділі Одеської регіональної філії ДП "ЦДЗК" Державного комітету України по земельних ресурсах про що у книзі записів реєстрації договорів оренди землі вчинено запис від 17.10.2011 за № 511170004000025.

Отже, після укладення сторонами Додаткової угоди від 30.05.2011 до Договору від 17.01.2005 (дата реєстрації - 20.01.2005) його дію було продовжено на два роки, а саме, по 30.05.2013.

07.06.2012 інспекцією ДАБК в Одеській області зареєстровано за № ОД20212094052 Декларацію про готовність об'єкта до експлуатації, а саме: Будівництво блоку громадсько-службових приміщень, Одеська область, м. Южний (район пляжно-паркової зони) код ДК-12, ІІ категорія складності /т. І а.с. 80-82/. Згідно із вказаною декларацією замовником будівництва є ОСОБА_4, загальна площа будівлі - блок громадсько-службових приміщень літ "А" - 142,1 кв.м., за висновком звіту про проведення технічного обстеження будівельних конструкцій та інженерних будівельних конструкцій та інженерних мереж об'єкта, складеним 29.05.2012 архітектором Глінка А.І. (кваліфікаційний сертифікат НОМЕР_1 від 27.05.2011 код НОМЕР_2) відповідає вимогам надійності та безпеки. При цьому, у цій декларації в якості документа, що посвідчує право користування земельною ділянкою зазначено Договір оренди землі від 17.01.2005, укладений з Южненською міською радою.

Так, прийняття в експлуатацію закінченого будівництвом об'єкту Відповідача - блоку громадсько-службових приміщень, відбулося 07.06.2012, тобто у період дії Договору від 17.01.2005 (дата реєстрації - 20.01.2005).

Судова колегія погоджується з висновками місцевого господарського суду про відмову у задоволенні позовних вимог Южненської міської ради Одеської області та вважає, що його доводи, заперечення і вимоги, викладені в апеляційній скарзі, є безпідставними, необґрунтованими та задоволенню не підлягають, виходячи з наступного.

Відповідно до ч.1 ст.13 Закону України "Про оренду землі" від 06.10.1998 № 161-XIV, з наступними змінами та доповненнями, договір оренди землі - це договір, за яким орендодавець зобов'язаний за плату передати орендареві земельну ділянку у володіння і користування на певний строк, а орендар зобов'язаний використовувати земельну ділянку відповідно до умов договору та вимог земельного законодавства.

Частиною другою статті 16 Закону України "Про оренду землі" від 06.10.1998 № 161-XIV, з наступними змінами та доповненнями, передбачено, що укладення договору оренди земельної ділянки із земель державної або комунальної власності здійснюється на підставі рішення відповідного органу виконавчої влади або органу місцевого самоврядування - орендодавця, прийнятого у порядку, передбаченому Земельним кодексом України, або за результатами аукціону.

Статтею 125, частиною п'ятою статті 126 Земельного кодексу України, у редакції що діяла станом на 30.05.2011 - дату укладення Додаткової угоди до Договору оренди землі від 17.01.2005, якою поновлено його дію на два роки, а також станом на 17.10.2011 - дату реєстрації цієї угоди в Відділі Держкомзему у м. Южне Одеської області, встановлено, що право власності на земельну ділянку, а також право постійного користування та право оренди земельної ділянки виникають з моменту державної реєстрації цих прав. Право оренди земельної ділянки посвідчується договором оренди землі, зареєстрованим відповідно до закону.

Згідно із частиною першою статті 1 Закону України "Про державний контроль за використанням та охороною земель" від 19.06.2003 № 963-IV, у редакції Закону України від 15.04.2008 № 271-VI, самовільне зайняття земельної ділянки - будь-які дії, які свідчать про фактичне використання земельної ділянки за відсутності відповідного рішення органу виконавчої влади чи органу місцевого самоврядування про її передачу у власність або надання у користування (оренду) або за відсутності вчиненого правочину щодо такої земельної ділянки, за винятком дій, які відповідно до закону є правомірними.

Як вірно було встановлено та зазначено місцевим господарським судом, земельної ділянки у користування саме з метою будівництва на ній об'єкта блоку громадсько-службових приміщень на підставі рішень Южненської міської ради шляхом укладення Договору оренди землі від 17.01.2005, укладання доповнень та додаткової угоди до нього, а також їх державну реєстрацію, свідчить про наявність у Відповідача права на землю на момент її використання - забудови ділянки. А відтак, враховуючи те, що прийняття в експлуатацію закінченого будівництвом об'єкту Відповідача відбулось до моменту спливу строку дії Договору від 17.01.2005, земельна ділянка на якій побудовано цей об'єкт не є самовільно зайнятою, а будівництво не є самочинним.

Так, додаткова угода від 30.05.2011 до Договору оренди землі від 17.01.2005 та Декларації про готовність об'єкта до експлуатації від 07.06.2012 № ОД20212094052, а також відмова у державній реєстрації права власності на блок громадсько-службових приміщень з підстав відсутності документа, підтверджує присвоєння об'єкту нерухомого майна адреси, та відмова Южненської міської ради в присвоєнні такої адреси, є новими (іншими) підставами з яких Відповідачем подано зустрічний позов про визнання права власності. А відтак, відсутні підстави для припинення провадження у справі в частині зустрічних позовних вимог про визнання права власності відповідно до пункту 2 частини першої статті 80 Господарського процесуального кодексу України.

Враховуючи вищевикладене, відповідач мав переважне право перед іншими особами на укладення договору оренди землі на новий строк (поновлення договору оренди землі), однак в матеріалах справи відсутні докази повідомлення Відповідачем орендодавця у встановленому порядку про намір скористатися переважним правом на укладення договору оренди землі на новий строк. А відтак, Договір від 17.01.2005 після 30.05.2013 не поновлювався.

Пунктом 38 Договору від 17.01.2005 передбачено, що розірвання договору оренди землі в односторонньому порядку допускається. Умовами розірвання договору в односторонньому порядку орендодавцем є невиконання орендарем умов пунктів 17, 18 Договору. Згідно із пунктами 17, 18 Договору від 17.01.2005 цільове призначення земельної ділянки - землі житлової та громадської забудови. Умови збереження стану об'єкта: земельна ділянка повинна використовуватися відповідно до вимог статей 96, 104 Земельного кодексу України та без зміни цільового призначення; забороняється самовільна забудова земельної ділянки.

Положеннями частини першої статті 32 Закону України "Про оренду землі", який є спеціальним законом і має пріоритет перед іншими законами в застосуванні щодо даних правовідносин, на вимогу однієї із сторін договір оренди землі може бути достроково розірваний за рішенням суду в разі невиконання сторонами обов'язків, передбачених статтями 24 і 25 цього Закону та умовами договору, в разі випадкового знищення чи пошкодження об'єкта оренди, яке істотно перешкоджає передбаченому договором використанню земельної ділянки, а також на підставах, визначених Земельним кодексом України та іншими законами України.

Частиною другою статті 25 Закону України "Про оренду землі" від 06.10.1998 № 161-XIV, з наступними змінами та доповненнями, у редакції, що діяла станом на 24.10.2013, встановлено, що орендар земельної ділянки зобов'язаний: приступати до використання земельної ділянки в строки, встановлені договором оренди землі, зареєстрованим в установленому законом порядку; виконувати встановлені щодо об'єкта оренди обмеження (обтяження) в обсязі, передбаченому законом або договором оренди землі; дотримуватися режиму використання земель природно-заповідного та іншого природоохоронного призначення, оздоровчого, рекреаційного та історико-культурного призначення; у п'ятиденний строк після державної реєстрації договору оренди земельної ділянки державної або комунальної власності надати копію договору відповідному органу доходів і зборів.

Отже, нормами частини першої статті 32 Закону України "Про оренду землі", який є спеціальним законом і має пріоритет перед іншими законами в застосуванні щодо даних правовідносин, встановлено виключно судовий порядок розірвання договору оренди землі, у тому числі, у випадку невиконання орендарем обов'язку щодо дотримання обмежень (обтяжень) об'єкту в обсязі, передбаченому законом або договором оренди землі, зокрема, щодо цільового призначення земельної ділянки та заборони її самовільної забудови. А відтак, рішення Южненської міської ради від 24.10.2013 № 947-VІ є лише фіксацією її волевиявлення як представницького органу, яке повинне бути реалізоване шляхом звернення до суду з відповідними позовними вимогами. При цьому, умови пунктів 17, 18, 38 Договору від 17.01.2005 є лише додатковими підставами для його розірвання у судовому порядку.

Відповідно до частини першої статті 417 Цивільного кодексу України у разі припинення права користування земельною ділянкою, на якій була споруджена будівля (споруда), власник земельної ділянки та власник цієї будівлі (споруди) визначають правові наслідки такого припинення. У разі недосягнення домовленості між ними власник земельної ділянки має право вимагати від власника будівлі (споруди) її знесення та приведення земельної ділянки до стану, в якому вона була до надання її у користування.

Як вірно було зазначено місцевим господарським судом, врегульовано відносини власника земельної ділянки і землекористувача у випадку, коли використання землі мало відповідну правову підставу, яка згодом відпала, тобто мало місце правомірне, а не самовільне зайняття земельної ділянки. При цьому, вказана норма частини першої статті 417 Цивільного кодексу України не регулює відносини сторін, які виникли із самовільного зайняття земельної ділянки та здійснення на ній самочинного будівництва (стаття 376 Цивільного кодексу України).

Таким чином судова колегія доходить до висновку, що усі наведені Южненської міської ради в апеляційній скарзі обставини, а саме встановлення факту самочинного будівництва об'єкту відповідача постановою Одеського апеляційного господарського суду від 05.10.2010 у справі № 22/76-10-3044, з якої вбачається наявність факту самочинного будівництво стало неотримання ФОП ОСОБА_4 дозволу на виконання будівельних робіт в порядку передбаченому статтею 29 Закону України "Про планування і забудову територій" від 20.04.2000 № 1699-III. Як вірно встановлено місцевим господарським судом, відповідач скористався змінами у законодавстві, які встановили спрощений порядок введення в експлуатацію об'єктів закінчених будівництвом, і зареєстрував 07.06.2012 у компетентному органі Декларацію про готовність об'єкта до експлуатації за № ОД20212094052.

Більш того, колегія суддів погоджується з висновками суду першої інстанції про те, що у зв'язку з відсутністю державної реєстрації, право власності у Відповідача на блок громадсько-службових приміщень не виникло, внаслідок чого воно не може бути захищено відповідно до норм статті 392 Цивільного кодексу України. При цьому, для застосування норм статей 331, 392 Цивільного кодексу України не мають юридичного значення причини відсутності державної реєстрації, зокрема, не присвоєння Южненською міською радою або її виконавчим комітетом адреси об'єкту нерухомого майна. У разі незгоди з такими діями, вони можуть бути окремо оскаржені Відповідачем.

Дослідивши матеріали справи, колегія суддів приходить до висновку, що господарським судом першої інстанції правильно застосовано норми матеріального та процесуального права, повно з'ясовано та доведено обставини, що мають значення для справи, зроблені висновки відповідають дійсним обставинам справи.

Доводи наведені в апеляційній скарзі колегією суддів до уваги не приймаються з огляду на те, що вони є необґрунтованими та такими, що спростовуються матеріалами справи.

За викладених обставин, колегія суддів вважає, що рішення господарського суду Одеської області від 14.06.2016 року по справі № 916/3921/15 відповідає вимогам чинного законодавства та матеріалам справи, підстави для його скасування або зміни відсутні, а тому воно підлягає залишенню без змін, а апеляційна скарга Южненської міської ради Одеської області - без задоволення.

Керуючись статтями 99, 101-105 Господарського

процесуального кодексу України, колегія суддів, -

П О С Т А Н О В И Л А:

1. Апеляційну скаргу Южненської міської ради Одеської області залишити без задоволення.

2. Рішення господарського суду Одеської області від « 14» червня 2016 року по справі № 916/3921/15 залишити без змін.

Постанова в порядку статті 105 Господарського процесуального кодексу України набирає законної сили з дня її прийняття.

Постанову апеляційної інстанції може бути оскаржено у касаційному порядку до Вищого господарського суду України протягом двадцяти днів з дня набрання постанови законної сили.

Повний текст постанови

складено „05" серпня 2016 року

Головуючий суддя С.І. Колоколов

Суддя Г.П. Разюк

Суддя Н.М. Принцевська

СудОдеський апеляційний господарський суд
Дата ухвалення рішення04.08.2016
Оприлюднено11.08.2016
Номер документу59516233
СудочинствоГосподарське

Судовий реєстр по справі —916/3921/15

Постанова від 10.01.2017

Господарське

Вищий господарський суд України

Поляк О.I.

Ухвала від 20.12.2016

Господарське

Вищий господарський суд України

Поляк О.I.

Ухвала від 07.12.2016

Господарське

Вищий господарський суд України

Поляк О.I.

Ухвала від 17.10.2016

Господарське

Вищий господарський суд України

Поляк О.I.

Постанова від 04.08.2016

Господарське

Одеський апеляційний господарський суд

Колоколов С.І.

Ухвала від 18.07.2016

Господарське

Одеський апеляційний господарський суд

Колоколов С.І.

Рішення від 14.06.2016

Господарське

Господарський суд Одеської області

Шаратов Ю.А.

Ухвала від 06.06.2016

Господарське

Господарський суд Одеської області

Шаратов Ю.А.

Ухвала від 30.11.2015

Господарське

Господарський суд Одеської області

Петренко Н.Д.

Ухвала від 23.11.2015

Господарське

Господарський суд Одеської області

Гуляк Г.І.

🇺🇦 Опендатабот

Опендатабот — сервіс моніторингу реєстраційних даних українських компаній та судового реєстру для захисту від рейдерських захоплень і контролю контрагентів.

Додайте Опендатабот до улюбленого месенджеру

ТелеграмВайбер

Опендатабот для телефону

AppstoreGoogle Play

Всі матеріали на цьому сайті розміщені на умовах ліцензії Creative Commons Із Зазначенням Авторства 4.0 Міжнародна, якщо інше не зазначено на відповідній сторінці

© 2016‒2023Опендатабот

🇺🇦 Зроблено в Україні