Ухвала
від 09.08.2016 по справі 761/21553/15-ц
АПЕЛЯЦІЙНИЙ СУД МІСТА КИЄВА

АПЕЛЯЦІЙНИЙ СУД МІСТА КИЄВА

Справа № 761/21553/15-ц Головуючий у 1 - й інстанції: МалинниковО.Ф.

№ апеляційного провадження: 22-ц/796/11754/2016 Доповідач - Ратнікова В.М.

У Х В А Л А

09 серпня 2016 року суддя Судової палати в цивільних справах Апеляційного суду м. Києва Ратнікова В.М., розглянувши матеріали цивільної справи за позовом ОСОБА_2 до Об’єднання підприємств (юридичних осіб) «Об’єднання енергетичних підприємств «Галузевий резервно - інвестиційний фонд розвитку енергетики» (ОЕП «ГРІФРЕ») про стягнення середнього заробітку, -

в с т а н о в и в:

Рішенням Шевченківського районного суду м. Києва від 19 липня 2016 року позовну заяву ОСОБА_2 до Об’єднання підприємств (юридичних осіб) «Об’єднання енергетичних підприємств «Галузевий резервно - інвестиційний фонд розвитку енергетики» (ОЕП «ГРІФРЕ») про стягнення середнього заробітку задоволено частково.

В судовому засіданні 14 липня 2016 року проголошено вступну та резолютивну частину рішення, відповідно до якої суд вирішив:

Стягнути з відповідача Об’єднання підприємств (юридичних осіб) «Об’єднання енергетичних підприємств «Галузевий резервно - інвестиційний фонд розвитку енергетики» (ОЕП «ГРІФРЕ») на користь позивача ОСОБА_2 середній заробіток у розмірі 16 705,16 грн., за весь час затримки по день фактичного розрахунку - з 12 березня по 10 червня 2015 року.

Стягнути з відповідача Об’єднання підприємств (юридичних осіб) «Об’єднання енергетичних підприємств «Галузевий резервно - інвестиційний фонд розвитку енергетики» (ОЕП «ГРІФРЕ») на користь держави судові витрати у сумі 551,00 грн..

В задоволенні позовних вимог ОСОБА_2 до Об’єднання підприємств (юридичних осіб) «Об’єднання енергетичних підприємств «Галузевий резервно - інвестиційний фонд розвитку енергетики» (ОЕП «ГРІФРЕ») про стягнення середнього заробітку у розмірі 21 422,30 грн., за весь час затримки по день фактичного розрахунку - з 12 березня по 10 червня 2015 року - відмовити.

Відповідно до резолютивної частини повного тексту рішення Шевченківського районного суду м. Києва від 19 липня 2016 року, суд вирішив:

Стягнути з відповідача Об’єднання підприємств (юридичних осіб) «Об’єднання енергетичних підприємств «Галузевий резервно - інвестиційний фонд розвитку енергетики» (ОЕП «ГРІФРЕ») на користь позивача ОСОБА_2 середній заробіток у розмірі 21 421,72 грн., за весь час затримки по день фактичного розрахунку - з 12 березня по 10 червня 2015 року.

Стягнути з відповідача Об’єднання підприємств (юридичних осіб) «Об’єднання енергетичних підприємств «Галузевий резервно - інвестиційний фонд розвитку енергетики» (ОЕП «ГРІФРЕ») на користь держави судові витрати у сумі 253,00 грн..

В задоволенні позовних вимог ОСОБА_2 до Об’єднання підприємств (юридичних осіб) «Об’єднання енергетичних підприємств «Галузевий резервно - інвестиційний фонд розвитку енергетики» (ОЕП «ГРІФРЕ») про стягнення середнього заробітку у розмірі 21 422,30 грн., за весь час затримки по день фактичного розрахунку - з 12 березня по 10 червня 2015 року - відмовити.

Ухвалою Шевченківського районного суду м. Києва від 19 липня 2016 року виправлено описку в вступній та резолютивній частині рішення Шевченківського районного суду м. Києва від 19 липня 2016 року та зазначено, що вірною сумою стягнення середнього заробітку за весь час затримки по день фактичного розрахунку - з 12 березня по 10 червня 2015 року є 21 421,72 грн..

Не погоджуючись з рішенням суду першої інстанції, відповідач Об’єднання підприємств (юридичних осіб) «Об’єднання енергетичних підприємств «Галузевий резервно - інвестиційний фонд розвитку енергетики» (ОЕП «ГРІФРЕ») подало апеляційну скаргу, в якій просило рішення Шевченківського районного суду м. Києва від 19 липня 2016 року скасувати та ухвалити нове рішення про відмову у позові.

08 серпня 2016 року матеріали цивільної справи за позовом ОСОБА_2 до Об’єднання підприємств (юридичних осіб) «Об’єднання енергетичних підприємств «Галузевий резервно - інвестиційний фонд розвитку енергетики» (ОЕП «ГРІФРЕ») про стягнення середнього заробітку надійшли до Апеляційного суду м. Києва для вирішення питання про прийняття апеляційної скарги.

Згідно ч.7 ст.297 ЦПК України , при надходженні неналежно оформленої справи, з нерозглянутими зауваженнями на правильність і повноту фіксування судового процесу технічними засобами або з нерозглянутими письмовими зауваженнями щодо повноти чи неправильності протоколу судового засідання, або без вирішення питання про ухвалення додаткового рішення суддя-доповідач повертає справу до суду першої інстанції на дооформлення.

При вирішенні Апеляційним судом м. Києва питання про відкриття апеляційного провадження за апеляційною скаргою Об’єднання підприємств (юридичних осіб) «Об’єднання енергетичних підприємств «Галузевий резервно - інвестиційний фонд розвитку енергетики» (ОЕП «ГРІФРЕ») встановлено, що цивільна справа надійшла до Апеляційного суду м. Києва неналежним чином оформленою.

Згідно ч. 3 ст. 209 ЦПК України, у виняткових випадках залежно від складності справи складання повного рішення може бути відкладено на строк не більш як п'ять днів з дня закінчення розгляду справи, але вступну і резолютивну частини суд має проголосити в тому самому засіданні, в якому закінчився розгляд справи. Рішення суду, що містить вступну та резолютивну частини, має бути підписане всім складом суду і приєднане до справи.

Відповідно до п. 4 постанови Пленуму Верховного Суду України № 14 від 18 грудня 2009 року «Про судове рішення у цивільній справі», якщо складання повного рішення відкладається, його вступна і резолютивна частини викладаються у письмовому вигляді,

підписуються всім складом суду, відразу проголошуються; цей процесуальний документ приєднується до справи.

З аналізу змісту даних положень вбачається, що вступна та резолютивна частина рішення, проголошена в судовому засіданні та вступна і резолютивна частина повного тексту рішення повинні бути ідентичними.

В разі допущення помилки чи описки в вступній та резолютивній частині рішення, вказана помилка чи описка виправляються ухвалою суду одночасно в повному і короткому тексті судового рішення.

Відмінностей між змістом проголошеної вступної і резолютивної частини та повним тексом рішення суду бути не повинно.

Разом з тим, з матеріалів справи встановлено, що в другому абзаці вступної і резолютивної частини Шевченківського районного суду м. Києва від 19 липня 2016 року, що проголошувалася в судовому засіданні і оформлена як окремий процесуальний документ, та в другому абзаці вступної і резолютивної частини повного тексту рішення Шевченківського районного суду м. Києва від 19 липня 2016 року, наявні відмінності, зокрема вказано різні суми, що присуджені до стягнення.

Крім того, в третьому абзаці вступної і резолютивної частини Шевченківського районного суду м. Києва від 19 липня 2016 року, що проголошувалася в судовому засіданні і оформлена як окремий процесуальний документ, та в третьому абзаці вступної і резолютивної частини повного тексту рішення Шевченківського районного суду м. Києва від 19 липня 2016 року, наявні відмінності в розмірі судового збору, що присуджений до стягнення.

Так, при проголошенні рішення бул зазначено, що з відповідача на користь держави стягується судовий збір в розмірі 551,00 грн..

В повному тексті рішення Шевченківського районного суду м. Києва від 19 липня 2016 року вказано, що судовий збір становить 253,00 грн..

У зв'язку з викладеним, Шевченківському районному суду м. Києва необхідно усунути вказані недоліки в оформленні матеріалів справи, та привести вступну і резолютивну частину рішення, що проголошувалася в судовому засіданні і оформлена як окремий процесуальний документ, у повну відповідність до змісту повного тексту рішення Шевченківського районного суду м. Києва від 19 липня 2016 року.

Оскільки Шевченківський районний суд м. Києва направив до Апеляційного суду м. Києва неналежним чином оформлену цивільну справу за позовом ОСОБА_2 до Об’єднання підприємств (юридичних осіб) «Об’єднання енергетичних підприємств «Галузевий резервно - інвестиційний фонд розвитку енергетики» (ОЕП «ГРІФРЕ») про стягнення середнього заробітку, вважаю за необхідне повернути дану цивільну справу до Шевченківського районного суду м. Києва для належного оформлення.

Керуючись ст. 297 ЦПК України, -

у х в а л и в:

Цивільну справу за позовом ОСОБА_2 до Об’єднання підприємств (юридичних осіб) «Об’єднання енергетичних підприємств «Галузевий резервно - інвестиційний фонд розвитку енергетики» (ОЕП «ГРІФРЕ») про стягнення середнього заробітку - повернути до Шевченківського районного суду м. Києва для належного оформлення протягом 10 днів з дня отримання справи.

Суддя:

СудАпеляційний суд міста Києва
Дата ухвалення рішення09.08.2016
Оприлюднено16.08.2016
Номер документу59625817
СудочинствоЦивільне

Судовий реєстр по справі —761/21553/15-ц

Ухвала від 22.11.2016

Цивільне

Апеляційний суд міста Києва

Ратнікова Валентина Миколаївна

Рішення від 22.11.2016

Цивільне

Апеляційний суд міста Києва

Ратнікова Валентина Миколаївна

Ухвала від 01.11.2016

Цивільне

Апеляційний суд міста Києва

Ратнікова Валентина Миколаївна

Ухвала від 01.11.2016

Цивільне

Апеляційний суд міста Києва

Ратнікова Валентина Миколаївна

Ухвала від 11.10.2016

Цивільне

Апеляційний суд міста Києва

Ратнікова Валентина Миколаївна

Ухвала від 09.08.2016

Цивільне

Апеляційний суд міста Києва

Ратнікова Валентина Миколаївна

Ухвала від 26.02.2016

Цивільне

Шевченківський районний суд міста Києва

Малинников О. Ф.

Ухвала від 21.07.2016

Цивільне

Шевченківський районний суд міста Києва

Малинников О. Ф.

Ухвала від 19.07.2016

Цивільне

Шевченківський районний суд міста Києва

Малинников О. Ф.

Рішення від 14.07.2016

Цивільне

Шевченківський районний суд міста Києва

Малинников О. Ф.

🇺🇦 Опендатабот

Опендатабот — сервіс моніторингу реєстраційних даних українських компаній та судового реєстру для захисту від рейдерських захоплень і контролю контрагентів.

Додайте Опендатабот до улюбленого месенджеру

ТелеграмВайбер

Опендатабот для телефону

AppstoreGoogle Play

Всі матеріали на цьому сайті розміщені на умовахліцензії Creative Commons Із Зазначенням Авторства 4.0 Міжнародна, якщо інше не зазначено на відповідній сторінці

© 2016‒2023Опендатабот

🇺🇦 Зроблено в Україні