Ухвала
від 05.08.2016 по справі 16/2085а
ЧЕРКАСЬКИЙ ОКРУЖНИЙ АДМІНІСТРАТИВНИЙ СУД

УХВАЛА

м. Черкаси

05 серпня 2016 року Справа № 16/2085а

Черкаський окружний адміністративний суд у складі:

головуючого-судді Орленко В.І.,

за участю секретаря - Дудки Г.О.,

розглядаючи у відкритому судовому засіданні в м. Черкаси подання головного державного виконавця Центрального відділу державної виконавчої служби міста Черкаси Головного територіального управління юстиції у Черкаській області Фесенка Ю.М. про заміну сторони виконавчого провадження у справі №16/2085а за позовом Золотоніського міськрайонного центру зайнятості до державного підприємства Міністерства оборони України "Черкаський військовий торг Північного оперативного командування" про стягнення заборгованості по сплаті страхових внесків,

ВСТАНОВИВ:

До Черкаського окружного адміністративного суду з господарського суду Черкаської області за належністю надійшло подання головного державного виконавця Центрального відділу державної виконавчої служби міста Черкаси Головного територіального управління юстиції у Черкаській області Фесенка Ю.М. №08-01-36/24276 від 12.07.2016 про заміну сторони виконавчого провадження, та адміністративна справа №16/2085а. У поданні про заміну сторони виконавчого провадження заявник просить замінити сторону (боржника) виконавчого провадження ВП №14775298 з виконання виконавчого листа №16/2085а, виданого 27.11.2008 господарським судом Черкаської області, про стягнення з державного підприємства Міністерства оборони України "Черкаський військовий торг Північного оперативного командування" на користь Золотоніського міськрайонного центру зайнятості боргу в сумі 11992,92 грн., з державного підприємства Міністерства оборони України "Черкаський військовий торг Північного оперативного командування" (код ЄДРПОУ 07642316) на правонаступника - Концерн "Військторгсервіс" (код ЄДРПОУ 33689922, місцезнаходження: 03151, м. Київ, вул. Молодогвардійська, 28-А).

Ухвалою Черкаського окружного адміністративного суду від 29.07.2016 призначено до розгляду у судовому засіданні на 12 год. 40 хв. 05 серпня 2016 року подання головного державного виконавця Центрального відділу державної виконавчої служби міста Черкаси Головного територіального управління юстиції у Черкаській області Фесенка Ю.М. про заміну сторони виконавчого провадження.

Заявник належним чином повідомлений про дату, час та місце судового розгляду подання, в судове засідання не з'явився, до суду надіслав клопотання про розгляд подання без його участі.

Позивач, належним чином повідомлений про дату, час та місце судового розгляду справи, в судове засідання не з'явився, до суду надіслав клопотання про розгляд подання без його участі.

Відповідач, належним чином повідомлений про дату, час та місце судового розгляду подання, в судове засідання не з'явився, про причини своєї неявки не повідомив.

Зацікавлена особа - концерн "Військторгсервіс" належним чином повідомлена про дату, час та місце судового розгляду подання, в судове засідання не з'явилася, до суду надіслала клопотання про відкладення розгляду справи, у зв'язку перебуванням представника у службовому відрядженні.

Згідно положень ч. 2 ст. 264 КАС України, суд розглядає питання про заміну сторони виконавчого провадження в десятиденний строк у судовому засіданні з повідомленням державного виконавця або заінтересованої особи, що звернулися з поданням (заявою), та осіб, які беруть участь у справі. Неприбуття у судове засідання осіб, які були належним чином повідомлені про дату, час і місце розгляду справи, не перешкоджає судовому розгляду.

Дана норма процесуального закону вказує на обов'язок суду розглянути заяву про заміну сорони у виконавчому провадженні у десятиденний строк за умови належного повідомлення всіх осіб.

Разом з тим, в матеріалах адміністративної справи є заява концерну "Військторгсервіс" про відкладення розгляду подання, в якій зазначається, що концерн заперечує проти заміни сторони (боржника) виконавчого провадження ВП №14775298 з виконання виконавчого листа №16/2085а, виданого 27.11.2008 господарським судом Черкаської області.

Згідно зі ст.6 Конвенції про захист прав людини і основоположних свобод 1950 року кожен має право на справедливий і публічний розгляд його справи упродовж розумного строку незалежним і безстороннім судом, встановленим законом, який вирішить спір щодо його прав та обов'язків цивільного характеру або встановить обґрунтованість висунутого проти нього кримінального обвинувачення.

Відповідно до частини 2 статті 8 Кодексу адміністративного судочинства України суд застосовує принцип верховенства права з урахуванням судової практики Європейського Суду з прав людини.

Виходячи із принципів адміністративного судочинства, Конвенції про захист прав людини і основоположних свобод, практики Європейського Суду з прав людини, з огляду на те, що зацікавлена особа - концерн "Військторгсервіс" заперечує проти заміни сторони виконавчого провадження та просить відкласти розгляд подання, суд приходить до висновку про необхідність відкладення судового розгляду подання про заміну сторони виконавчого провадження.

Враховуючи вищевикладене, керуючись статтями 8, 264 Кодексу адміністративного судочинства України, суд, -

УХВАЛИВ:

1. Відкласти розгляд подання головного державного виконавця Центрального відділу державної виконавчої служби міста Черкаси Головного територіального управління юстиції у Черкаській області Фесенка Ю.М. про заміну сторони виконавчого провадження у справі №16/2085а за позовом Золотоніського міськрайонного центру зайнятості до державного підприємства Міністерства оборони України "Черкаський військовий торг Північного оперативного командування" про стягнення заборгованості по сплаті страхових внесків.

2. Судове засідання призначити на 16 год. 00 хв. 08 серпня 2016 року . Судове засідання відбудеться в приміщенні адміністративного суду, що знаходиться за адресою: м.Черкаси, бул. Шевченка, 117.

3. Викликати в судове засідання сторін, заінтересованих осіб та державного виконавця.

Ухвала остаточна, оскарженню не підлягає.

Суддя В.І. Орленко

Дата ухвалення рішення05.08.2016
Оприлюднено19.08.2016
Номер документу59724434
СудочинствоАдміністративне
Сутьстягнення заборгованості по сплаті страхових внесків

Судовий реєстр по справі —16/2085а

Ухвала від 15.10.2019

Адміністративне

Черкаський окружний адміністративний суд

М.А. Білоноженко

Ухвала від 10.10.2019

Адміністративне

Черкаський окружний адміністративний суд

М.А. Білоноженко

Ухвала від 22.08.2016

Адміністративне

Черкаський окружний адміністративний суд

В.І. Орленко

Ухвала від 05.08.2016

Адміністративне

Черкаський окружний адміністративний суд

В.І. Орленко

Ухвала від 08.08.2016

Адміністративне

Черкаський окружний адміністративний суд

В.І. Орленко

Ухвала від 29.07.2016

Адміністративне

Черкаський окружний адміністративний суд

В.І. Орленко

🇺🇦 Опендатабот

Опендатабот — сервіс моніторингу реєстраційних даних українських компаній та судового реєстру для захисту від рейдерських захоплень і контролю контрагентів.

Додайте Опендатабот до улюбленого месенджеру

ТелеграмВайбер

Опендатабот для телефону

AppstoreGoogle Play

Всі матеріали на цьому сайті розміщені на умовахліцензії Creative Commons Із Зазначенням Авторства 4.0 Міжнародна, якщо інше не зазначено на відповідній сторінці

© 2016‒2023Опендатабот

🇺🇦 Зроблено в Україні