Постанова
від 15.06.2011 по справі 4-83/11
ХМІЛЬНИЦЬКИЙ МІСЬКРАЙОННИЙ СУД ВІННИЦЬКОЇ ОБЛАСТІ

Хмільницький міськрайонний суд Вінницької області

Справа № 4-83/11

П О С Т А Н О В А

і м е н е м У к р а ї н и

"15" червня 2011 р. Хмільницький міськрайонний суд Вінницької області в складі:

головуючого Біла Л. М.

при секретарі Янюк А. Й.,

з участю прокурора Новаківського О.Г.

адвоката ОСОБА_1

розглянувши в відкритому судовому засіданні в місті Хмільнику подання слідчого Хмільницького МВ УМВС України у Вінницькій області про обрання міри запобіжного заходу у вигляді утримання під вартою відносно

ОСОБА_2, ІНФОРМАЦІЯ_1, громадянина України, уродженця та жителя ІНФОРМАЦІЯ_2, неодруженого, працюючого ТОВ «Астарта -Київ» вантажником, раніше не судимого, -

ВСТАНОВИВ:

20 травня 2011 року біля 8:00 години в с. Жданівка, Хмільницького району, по вул. Коцюбинського, 40, ОСОБА_2 незаконно збув, подарувавши ОСОБА_3 канабіс вагою 1, 56 гр., який він зберігав з метою збуту.

20 травня 2011 року в с. Жданівка, Хмільницького району по вул. Коцюбинського, 40, в помешканні ОСОБА_2 було виявлено та вилучено особливо-небезпечний наркотичний засіб, обіг якого заборонено -канабіс вагою 215,35 г, який він, зірвавши на лузі, незаконно придбав восени 2010 року, висушив та подрібнив та зберігав з метою збуту.

Вказаними діями ОСОБА_2 скоїв злочин передбачений ст. 307 ч. 2 КК України, тобто незаконне придбання, виготовлення, зберігання з метою збуту наркотичних засобів та збут особливо небезпечних наркотичних засобів.

21 травня 2011 року ОСОБА_2 був затриманий в порядку ст. 115 КПК України.

Враховуючи те, що ОСОБА_2 скоїв умисний злочин, пов'язаний з незаконним обігом наркотичних засобів, який згідно ст.12 КК України відноситься до тяжких злочинів, за які законом передбачено покарання у вигляді позбавлення волі на строк від п'яти до десяти років з конфіскацією майна, вину в скоєному злочині визнавав спочатку частково, а потім визнав повністю, те, що ОСОБА_2 перебуваючи на волі може продовжувати займатися злочинною діяльністю та впливати на свідків, слідчий просить обрати міру запобіжного заходу відносно ОСОБА_2 у вигляді взяття під варту.

Обвинувачений ОСОБА_2 не погоджується з поданням слідчого та просить не обирати відносно нього запобіжний захід у вигляді утримання під вартою, оскільки не має наміру ухилятись від органів слідства та суду, постійно проживає в ІНФОРМАЦІЯ_2, працює вантажником в ТОВ «Астарта -Київ», крім того ,має на утриманні матір- пенсіонерку.

Адвокат обвинуваченого ОСОБА_1 просить в задоволенні подання відмовити, оскільки його підзахисний має постійне місце проживання та роботи, за якими позитивно характеризується, не має наміру ухилятись від органів слідства та впливати на свідків, вину в скоєнні злочину визнав повністю, щиросердно розкаявся у скоєному, всі слідчі дії по справі, в основному, виконані.

Прокурор підтримує подання слідчого, оскільки вважає, що є всі підстави для обрання міри запобіжного заходу у вигляді утримання під вартою відносно ОСОБА_2

Суд, заслухавши пояснення слідчого, оглянувши матеріали кримінальної справи, допитавши обвинуваченого ОСОБА_2, вислухавши думку захисника, прокурора, вважає, що дане подання задоволенню не підлягає. Судом досліджено обставини, які відповідно до ст. 150 КПК України мають бути враховані при обранні запобіжного заходу,а саме : молодий вік обвинуваченого, його сімейний стан, а саме те, що у нього на утриманні знаходиться мати-пенсіонерка, те, що він має постійне місце проживання і місце роботи, де характеризується тільки позитивно, те, що він раніше не судимий, немає схильності до вживання наркотичних та алкогольних засобів, його спосіб життя, його процесуальну поведінку під час провадження в цій кримінальній справі, а саме те, що він не ухилявся від слідства, не допускав впливу на свідків, повністю визнав свою вину.

В матеріалах справи відсутні дані про те, що обвинувачений ОСОБА_2 може ухилятися від слідства і суду чи від виконання процесуальних рішень, перешкоджати встановленню істини по справі або продовжувати злочинну діяльність і що застосування більш м"яких, ніж взяття під варту, запобіжних заходів може не забезпечити його належної процесуальної поведінки.

Взяття під варту є найбільш суворим запобіжним заходом, у зв'язку з чим він обирається лише за наявності підстав вважати, що інші (менш суворі) запобіжні заходи, передбачені ст. 149 КПК України можуть не забезпечити виконання обвинуваченим процесуальних обов'язків, що випливають із ч. 2 ст. 148 КПК України і його належної поведінки.

Крім цього, як слідує з пояснень слідчого і матеріалів кримінальної справи, в основному всі слідчі дії по справі виконані, допитані свідки, проведені очні ставки.

На підставі викладеного, керуючись ст. ст. 148, 150, 155, 165-1, 165-2 КПК України, суд, -

ПОСТАНОВИВ:

В задоволенні подання слідчого про обрання міри запобіжного заходу у вигляді утримання під вартою відносно ОСОБА_2 -відмовити.

На постанову може бути подана апеляція до апеляційного суду Вінницької області протягом 3 діб з моменту її винесення.

Суддя: ОСОБА_4

Дата ухвалення рішення15.06.2011
Оприлюднено30.08.2016
Номер документу59897329
СудочинствоКримінальне

Судовий реєстр по справі —4-83/11

Постанова від 20.04.2011

Кримінальне

Приморський районний суд м.Маріуполя

Шишилін О. Г.

Постанова від 20.09.2011

Кримінальне

Старобільський районний суд Луганської області

Пелих О. О.

Постанова від 18.08.2011

Кримінальне

Токмацький районний суд Запорізької області

Юрлагіна Т. В.

Постанова від 02.03.2011

Кримінальне

Іллічівський міський суд Одеської області

Максимович Г. В.

Постанова від 30.08.2011

Кримінальне

Карлівський районний суд Полтавської області

Жмурко П. Я.

Постанова від 04.11.2011

Кримінальне

Криворізький районний суд Дніпропетровської області

Коваленко Н. В.

Постанова від 15.06.2011

Кримінальне

Хмільницький міськрайонний суд Вінницької області

Біла Л. М.

Постанова від 09.12.2011

Кримінальне

Літинський районний суд Вінницької області

Білик Н. В.

Постанова від 06.06.2011

Кримінальне

Чаплинський районний суд Херсонської області

Томашевський В. А.

Постанова від 16.09.2011

Кримінальне

Новгород-Сіверський районний суд Чернігівської області

Іващенко А. І.

🇺🇦 Опендатабот

Опендатабот — сервіс моніторингу реєстраційних даних українських компаній та судового реєстру для захисту від рейдерських захоплень і контролю контрагентів.

Додайте Опендатабот до улюбленого месенджеру

ТелеграмВайбер

Опендатабот для телефону

AppstoreGoogle Play

Всі матеріали на цьому сайті розміщені на умовахліцензії Creative Commons Із Зазначенням Авторства 4.0 Міжнародна, якщо інше не зазначено на відповідній сторінці

© 2016‒2023Опендатабот

🇺🇦 Зроблено в Україні