Постанова
від 02.07.2009 по справі 45/103б
ГОСПОДАРСЬКИЙ СУД ДОНЕЦЬКОЇ ОБЛАСТІ

ГОСПОДАР СЬКИЙ СУД ДОНЕЦЬКОЇ ОБЛАСТІ

ПОСТАНОВА

ПРО ВИЗНА ННЯ БОРЖНИКА БАНКРУТОМ

ІМЕНЕМ УКРАЇНИ

02.07.09 р. Справа № 45/103б

Розглянувши матеріали за заявою кредитора (заявника) С уб' єкта підприємницької ді яльності - фізичної особи ОСОБА_1, м.Макіївка (ЄДРПОУ НОМЕР_1)

до боржника Товариства з обмеженою відповідальніс тю „Форб-2000”, м.Донецьк (ЄДРПОУ 36060855)

про визнання банкрутом

Суддя Плотніцький Б.Д.

при секретарі судового зас ідання Колосовій О.О.

Представники:

Від кредитора: ОСОБА_3- довір.

Від боржника: не з' явились

В засіданні брали участь:

Ухвалою від 18.06.2009р. за заявою С уб' єкта підприємницької ді яльності - фізичної особи ОСОБА_1, м. Макіївка (ЄДРПОУ НОМЕР_1) господарським суд ом Донецької області порушен а справа про банкрутство від сутнього боржника Товарис тва з обмеженою відповідал ьністю „Форб-2000”, м. Донецьк (ЄД РПОУ 36060855) у відповідності з ви могами ст.52 Закону України „Пр о відновлення платоспроможн ості боржника або визнання й ого банкрутом”.

Ухвалою суду від 24.06.2009р. розгл яд справи було відкладено на 02.07.2009р.

В судове засідання 02.07.2009р. з' явився представник ініціююч ого кредитора, повноваження якого підтверджені належним чином.

Представник боржника в зас ідання суду не з' явився, про день та час розгляду справи б ув повідомлений в установле ному порядку.

Розглянувши матеріали спр ави, заслухавши пояснення пр едставника заявника, господа рським судом встановлено нас тупне:

Боржник має заборгованіст ь перед кредитором у загальн ій сумі 2000 грн. 00 коп., яка виникл а внаслідок неналежного вико нання боржником умов договор у на перевезення вантажів ав томобільним транспортом №27 в ід 31.07.2008р. в частині своєчасної та повної оплати послуг.

Згідно договору на перевез ення вантажів автомобільним транспортом №27 від 31.07.2008р. опла та наданих послуг здійснюєть ся шляхом перерахування грош ових коштів на розрахунковий рахунок перевізника протяго м десяти банківських днів з д ня підписання акту прийому в иконаних робіт.

Надання послуг підтверджу ються актом приймання-переда чі №27 від 01.08.2008р. на суму 2000 грн. 00 ко п. за договором на перевезенн я вантажів автомобільним тр анспортом №27 від 31.07.2008р.

У зв' язку з несплатою у вс тановлений строк наданих пос луг за договором на перевезе ння вантажів автомобільним т ранспортом №27 від 31.07.2008р., кредит ором було направлено на адре су боржника претензію №8 б/д з вимогою погасити наявну забо ргованість.

Відповідно до відповіді на претензію б/н б/д боржник визн ає наявний борг та повідомля є кредитора про те, що підприє мство знаходиться в стані лі квідації.

Відповідно до п. 1 ст. 52 Закону України „Про відновлення пл атоспроможності боржника аб о визнання його банкрутом” п ередбачено, що заява про пору шення справи про банкрутство відсутнього боржника може б ути подана кредитором у разі , якщо керівні органи боржник а - юридичної особи відсутні з а її місцезнаходженням, або у разі ненадання боржником пр отягом року до органів держа вної податкової служби згідн о із законодавством податков их декларацій, документів бу хгалтерської звітності, а та кож за наявністю інших ознак , що свідчать про відсутність підприємницької діяльності боржника.

Виходячи із зазначеного, за правилами цієї статті справ а про банкрутство може бути п орушена у разі наявності хоч а б однієї з перелічених умов , а також за наявності інших оз нак, що свідчать про відсутні сть підприємницької діяльно сті.

За приписами ст.1 Закону Укр аїни „Про відновлення платос проможності боржника або виз нання його банкрутом” боржни к - суб'єкт підприємницької д іяльності, неспроможний вик онати свої грошові зобов'яза ння перед кредиторами, у тому числі зобов'язання щодо спла ти страхових внесків на зага льнообов'язкове державне пен сійне страхування та інші ви ди загальнообов'язкового дер жавного соціального страхув ання, податків і зборів (обов'я зкових платежів), протягом тр ьох місяців після настання в становленого строку їх спл ати.

Згідно ст. 34 Господарського процесуального кодексу Укра їни обставини справи, які від повідно до законодавства пов инні бути підтверджені певни ми засобами доказування, не м ожуть підтверджуватись інши ми засобами доказування.

Відповідно до ст. 17 Закону Ук раїни “Про державну реєстрац ію юридичних осіб та фізични х осіб - підприємців” відомос ті про відсутність юридичної особи за її місцезнаходженн ям повинні міститися в Єдино му державному реєстрі юридич них осіб та фізичних осіб - п ідприємців.

Статтею 18 Закону України “П ро державну реєстрацію юриди чних осіб та фізичних осіб - пі дприємців”, яка визначає ста тус відомостей Єдиного держа вного реєстру юридичних осіб та фізичних осіб - підприємці в, передбачено, що якщо відом ості, які підлягають внесенн ю до Єдиного державного реєс тру юридичних осіб та фізичн их осіб - підприємців, були вне сені до нього, то такі відомос ті вважаються достовірними і можуть бути використані в сп орі з третьою особою, доки до н их не внесено відповідних зм ін.

При цьому, якщо відомості, я кі підлягають внесенню до Єд иного державного реєстру юри дичних осіб та фізичних осіб - підприємців не були до нього внесені, вони не можуть бути в икористані в спорі з третьою особою.

У зв' язку з чим, при встано вленні факту відсутності кер івних органів боржника - юрид ичної особи за її місцезнахо дженням суд повинен керувати ся відомостями, які містятьс я в Єдиному державному реєст рі юридичних осіб та фізични х осіб - підприємців.

Факт відсутності керівних органів боржника підтверджу ється довідкою з Єдиного Дер жавного реєстру юридичних ос іб та фізичних осіб - підпри ємців серія АГ №661176, відповідн о до якої 02.07.2009р. внесена інфор мація щодо відсутності юрид ичної особи - боржника за а дресою: 83054, м.Донецьк, Київс ький район, вул.Собінова, б.132, к в. 68.

Враховуючи викладене, госп одарський суд дійшов до висн овку про задоволення заяви С уб' єкта підприємницької ді яльності - фізичної особи ОСОБА_1, м. Макіївка (ЄДРПОУ НОМЕР_1) про визнання банкр утом Товариство з обмеже ною відповідальністю „Форб-2 000”, м. Донецьк (ЄДРПОУ 36060855) у відп овідності до вимог ст.52 Закону України “Про відновлення пл атоспроможності боржника аб о визнання його банкрутом”.

До господарського суду Дон ецької області надане клопот ання ініціюючого кредитора п ро призначення його ліквідат ором по справі.

На підставі викладеного, ке руючись ст. 22, 52 Закону України „Про відновлення платоспром ожності боржника або визнанн я його банкрутом” господарсь кий суд, -

ПОСТАНОВИВ:

Визнати банкрутом відсутн ього боржника - Товариств о з обмеженою відповідальн істю „Форб-2000”, м. Донецьк (ЄДРП ОУ 36060855), що зареєстроване за ад ресою: 83054, м.Донецьк, Київськ ий район, вул.Собінова, б.132, кв. 68 .

Відкрити ліквідаційну про цедуру строком на 3 місяці до 0 2.10.2009р.

Ліквідатором по справі п ризначити ініціюючого кред итора - Суб' єкта підприє мницької діяльності - фізич ну особу ОСОБА_1, м. Макіївк а (місце проживання: АДРЕСА _1, код НОМЕР_1).

Ліквідатору повідомити пр о визнання боржника банкруто м та відкриття ліквідаційної процедури власника боржника , всіх можливих кредиторів в т ому числі Управління пенсійн ого фонду України, Фонди зага льнообов' язкового державн ого соціального страхування , податкову інспекцію, а також органи державної виконавчої служби.

Ліквідатору до закінчення ліквідаційної процедури пре дставити до суду звіт та лікв ідаційний баланс з доданими документами, передбаченими с т. 32 Закону України „Про відно влення платоспроможності бо ржника або визнання його бан крутом”.

Суддя Плотніцький Б.Д .

Вик тел.

Надруковано примірників - : господарському суду Донец ької області - , сторонам - .

СудГосподарський суд Донецької області
Дата ухвалення рішення02.07.2009
Оприлюднено02.02.2011
Номер документу5999773
СудочинствоГосподарське

Судовий реєстр по справі —45/103б

Ухвала від 10.04.2012

Господарське

Господарський суд Донецької області

Лейба М.О.

Ухвала від 27.03.2012

Господарське

Господарський суд Донецької області

Лейба М.О.

Постанова від 22.12.2011

Господарське

Господарський суд Донецької області

Плотніцький Б.Д.

Ухвала від 16.12.2011

Господарське

Господарський суд Донецької області

Плотніцький Б.Д.

Постанова від 06.12.2010

Господарське

Донецький апеляційний господарський суд

Волков Р.В.

Ухвала від 18.06.2009

Господарське

Господарський суд Донецької області

Плотніцький Б.Д.

Постанова від 02.07.2009

Господарське

Господарський суд Донецької області

Плотніцький Б.Д.

Ухвала від 27.07.2009

Господарське

Господарський суд Донецької області

Плотніцький Б.Д.

Ухвала від 04.08.2009

Господарське

Господарський суд Донецької області

Плотніцький Б.Д.

Ухвала від 24.06.2009

Господарське

Господарський суд Донецької області

Плотніцький Б.Д.

🇺🇦 Опендатабот

Опендатабот — сервіс моніторингу реєстраційних даних українських компаній та судового реєстру для захисту від рейдерських захоплень і контролю контрагентів.

Додайте Опендатабот до улюбленого месенджеру

ТелеграмВайбер

Опендатабот для телефону

AppstoreGoogle Play

Всі матеріали на цьому сайті розміщені на умовахліцензії Creative Commons Із Зазначенням Авторства 4.0 Міжнародна, якщо інше не зазначено на відповідній сторінці

© 2016‒2023Опендатабот

🇺🇦 Зроблено в Україні