Ухвала
від 01.09.2016 по справі 807/1169/16
ЗАКАРПАТСЬКИЙ ОКРУЖНИЙ АДМІНІСТРАТИВНИЙ СУД

ЗАКАРПАТСЬКИЙ ОКРУЖНИЙ АДМІНІСТРАТИВНИЙ СУД

УХВАЛА

про залишення позовної заяви без руху

01 вересня 2016 рокум. Ужгород№ 807/1169/16

Суддя Закарпатського окружного адміністративного суду Рейті С.І., розглянувши матеріали позовної заяви Державної екологічної інспекції у Закарпатській області до Державного підприємства "Рахівське лісове дослідне господарство" про тимчасову заборону (зупинення) виконання робіт -

ВСТАНОВИВ:

Державна екологічна інспекція у Закарпатській області звернулася до Закарпатського окружного адміністративного суду з позовом до Державного підприємства "Рахівське лісове дослідне господарство", яким просить тимчасово заборонити (зупинити) виконання робіт щодо трелювання деревини гусеничним трактором ТДТ-55 з лісосік суцільної санітарної рубки, терміново в ДП "Рахівське лісове дослідне господарство" (юридична адреса: Закарпатська область, м. Рахів, вул. Ь.Хмельницького, 3, ідентифікаційний код: 22114610) до усунення порушень вимог природоохоронного законодавства.

У відповідності до ч. 1 ст. 108 Кодексу адміністративного судочинства України, суддя, встановивши, що позовну заяву подано без додержання вимог, встановлених ст. 106 цього Кодексу, постановляє ухвалу про залишення позовної заяви без руху, у якій зазначаються недоліки позовної заяви, спосіб їх усунення і встановлюється строк, достатній для усунення недоліків.

Поданий адміністративний позов не відповідає вимогам п.3 ст. 106 КАС України, а саме: позовна заява не сплачена судовим збором для звернення до суду.

Законом України "Про судовий збір" від 08.07.2011 року № 3674-VІ (набрав чинності з 01.11.2011 року, далі - Закон 3674) визначено правові засади справляння судового збору, платників, об'єкти та розміри ставок судового збору, порядок сплати, звільнення від сплати та повернення судового збору.

Судовий збір - збір, що справляється на всій території України за подання заяв, скарг до суду, а також за видачу судами документів і включається до складу судових витрат (ст.1 Закону 3674).

У відповідності ст.4 Закону 3674, судовий збір справляється у відповідному розмірі від мінімальної заробітної плати у місячному розмірі, встановленої законом на 1 січня календарного року, в якому відповідна заява або скарга подається до суду, - у відсотковому співвідношенні до ціни позову та у фіксованому розмірі.

Підпунктом 1 пункту 3 частини другої статті 4 Закону України "Про судовий збір" визначено, що за подання до адміністративного суду адміністративного позову немайнового характеру, який подано суб'єктом владних повноважень, юридичною особою або фізичною особою-підприємцем, встановлюється ставка судового збору - 1 розмір мінімальної заробітної плати.

Відтак, розмір необхідного до сплати позивачем - суб'єктом владних повноважень судового збору для звернення до суду із зазначеним позовом складає 1378,00 грн.

Реквізити для сплати судового збору в Закарпатському окружному адміністративному суді (за подання до адміністративного суду адміністративного позову) є наступними: призначення платежу: *;101;____(код клієнта за ЄДРПОУ для юридичних осіб (доповнюється зліва нулями до восьми цифр, якщо значущих цифр менше 8), реєстраційний номер облікової картки платника податків - фізичної особи (завжди має 10 цифр) або серія та номер паспорта громадянина України, в разі якщо платник через свої релігійні переконання відмовився від прийняття реєстраційного номера облікової картки платника податків та повідомив про це відповідний орган Міністерства доходів і зборів України і має відповідну відмітку у паспорті); Судовий збір, за позовом___(ПІБ чи назва установи, організації позивача), Закарпатський окружний адміністративний суд (назва суду, де розглядається справа); Отримувач коштів УК у м. Ужгороді, 22030101; Код отримувача (код за ЄДРПОУ) 38015610; Банк отримувача ГУ ДКСУ у Закарпатській області; Код банку отримувача (МФО) 812016; Рахунок отримувача: 31210206784002; Код класифікації доходів бюджету 22030101.

Крім того, відповідно до ч.4 ст. 106 КАС України, позовна заява підписується позивачем або його представником із зазначенням дати її підписання. Позовна заява підписана представником за довіреністю ОСОБА_1, в той же час, в матеріалах справи відсутня довіреність представника на підтвердження повноважень для звернення із зазначеним позовом до суду (в додатках до позову зазначено згадану довіреність, однак така відсутня).

За наведених обставин, згідно ч.1 ст.108 КАС України, позовну заяву слід залишити без руху та надати заявнику строк для усунення вказаних недоліків (шляхом подання до суду доказів сплати судового збору для звернення із зазначеним позовом до суду у розмірі 1378,00 грн. та довіреності представника позивача на підтвердження повноважень для звернення із зазначеним позовом до суду)

Керуючись ст.ст. 106, 108, 155, 165 Кодексу адміністративного судочинства України, суд -

УХВАЛИВ:

1. Позовну заяву Державної екологічної інспекції у Закарпатській області до Державного підприємства "Рахівське лісове дослідне господарство" про тимчасову заборону (зупинення) виконання робіт - залишити без руху.

2. Надати позивачу 5-денний термін, з дня отримання копії ухвали про залишення позовної заяви без руху, для усунення недоліків позовної заяви.

3. Ухвала може бути оскаржена до Львівського апеляційного адміністративного суду через Закарпатський окружний адміністративний суд з одночасним надсиланням її копії до суду апеляційної інстанції в порядку і строки, передбачені ст.186 Кодексу адміністративного судочинства України. Апеляційна скарга на ухвалу суду першої інстанції подається протягом п'яти днів з дня проголошення, а якщо ухвалу було постановлено у письмовому провадженні або без виклику особи, яка її оскаржує, - протягом п'яти днів з дня отримання копії ухвали. (копія апеляційної скарги одночасно надсилається особою, яка її подає, до суду апеляційної інстанції).

Суддя ОСОБА_2

Дата ухвалення рішення01.09.2016
Оприлюднено07.09.2016
Номер документу60170391
СудочинствоАдміністративне
Сутьтимчасову заборону (зупинення) виконання робіт

Судовий реєстр по справі —807/1169/16

Постанова від 07.10.2016

Адміністративне

Закарпатський окружний адміністративний суд

Рейті С.І.

Ухвала від 14.09.2016

Адміністративне

Закарпатський окружний адміністративний суд

Рейті С.І.

Ухвала від 01.09.2016

Адміністративне

Закарпатський окружний адміністративний суд

Рейті С.І.

🇺🇦 Опендатабот

Опендатабот — сервіс моніторингу реєстраційних даних українських компаній та судового реєстру для захисту від рейдерських захоплень і контролю контрагентів.

Додайте Опендатабот до улюбленого месенджеру

ТелеграмВайбер

Опендатабот для телефону

AppstoreGoogle Play

Всі матеріали на цьому сайті розміщені на умовахліцензії Creative Commons Із Зазначенням Авторства 4.0 Міжнародна, якщо інше не зазначено на відповідній сторінці

© 2016‒2023Опендатабот

🇺🇦 Зроблено в Україні