Ухвала
від 22.07.2009 по справі 37/211пн
ГОСПОДАРСЬКИЙ СУД ДОНЕЦЬКОЇ ОБЛАСТІ

ГОСПОДАР СЬКИЙ СУД ДОНЕЦЬКОЇ ОБЛАСТІ

83048, м.Д онецьк, вул.Артема, 157, тел.381-88-46

УХВАЛА

ПРО ПОРУШЕННЯ ПРОВАДЖЕНН Я У СПРАВІ

22.07.09 р. Справа № 37/211пн

Господарський суд Донець кої області у складі судді По пкова Д.О., розглянувши матері али

за позовною заявою Відкрит ого акціонерного товариства „ПІВДЕНЕЛЕКТРОМЕРЕЖБУД”, м. Донецьк

до Відповідача: Виконавчог о комітету Донецької міської ради, м. Донецьк

про: визнання недійсними пу нктів 3, 4, 6, 7 рішення виконавчог о комітету Донецької міської ради,

ВСТАНОВИВ:

Відкрите акціонерне товар иство „ПІВДЕНЕЛЕКТРОМЕРЕЖБ УД”, м. Донецьк (далі - Позива ч) звернулось до Господарськ ого суду Донецької області з позовною заявою до Виконавч ого комітету Донецької міськ ої ради, м. Донецьк (далі - Від повідач) про визнання недійс ними пунктів 3, 4, 6, 7 рішення вико навчого комітету Донецької м іської ради.

Позов подано з додержанням вимог, викладених у ст.ст. 54-57 Го сподарського процесуальног о кодексу України, і додані до нього матеріали достатні дл я прийняття позовної заяви д о розгляду.

Водночас, безпосередньо у п озовній заяві Позивачем сфор мульовано клопотання про зал учення до участі у справу у як ості третіх осіб, які не заявл яють самостійних вимог на пр едмет спору, на стороні Відпо відача: ОСОБА_1, м. Донецьк ( далі - Третя особа 1) та ОСОБА _2, м. Донецьк (далі - Третя особ а 2)

Відповідно до ст. 65 Господар ського процесуального кодек су України суд на стадії підг отовки матеріалів справи до розгляду управнений вживати певні дії, спрямовані на забе зпечення повного, всебічного та об'єктивного розгляду с прави, у тому числі - пов'яз ані із визначенням процесуал ьного складу учасників спору . Оскільки ймовірний результ ат вирішення спору може впли нути на права та обов'язки ОСОБА_1, м. Донецьк та ОСОБА _2, м. Донецьк, права щодо земе льної ділянки для яких були с творені спірним рішенням, ві дносно учасників спору, суд, відповідно до ст. 27 Господарсь кого процесуального кодексу України, вважає за необхідне залучити їх до участі у справ у у якості третіх осіб, які не заявляють самостійних вимог на предмет спору, на стороні В ідповідача (далі - Третя осо ба1 та Третя особа 2, відповідн о).

Крім того, суд, задля встано влення фактичних обставин сп рави і правильного застосува ння законодавства та формув ання достатнього доказової б ази, а саме - для з'ясування обставин створення та переб ування майна Позивача (його п равопопередника) на земельні й ділянці, відносно якої Відп овідачем прийнято спірне ріш ення - вважає за необхідне у по рядку ст. 38 Господарського про цесуального кодексу України витребувати у Регіонального відділення Фонду державного майна України по Донецькій о бласті засвідчені копії мат еріалів приватизаційної спр ави відносно Відкритого акці онерного товариства „ПІВДЕН ЕЛЕКТРОМЕРЕЖБУД”, м. Донецьк , ідентифікаційний код 00122358.

На підставі викладеного, ке руючись ст.ст. 2, 4-5, 4-7, 27, 38, 61, 64, 65 Госпо дарського процесуального ко дексу України, суд

У Х В А Л И В:

Прийняти позовну за яву до розгляду та порушити п ровадження у справі

37/211пн.Судове засідання призн ачити на 25.08.09 року о 10:00 год., яке відбудеться у приміщенні су ду, кімната № 214

Залучити до участі у справ і у якості Третіх осіб, які не заявляють самостійних вимог на предмет спору, на стороні В ідповідача: ОСОБА_1, м. Доне цьк та ОСОБА_2, м. Донецьк.

Зобов'язати Позивача до 21. 08.2009р. надати суду: оригінали до даних до позову документів (д ля огляду); витяг з Єдиного дер жавного реєстру юридичних ос іб та фізичних осіб-підприєм ців стосовно статусу та місц езнаходження Третіх осіб; по станову Ворошиловського рай онного суду м. Донецька від 02.06. 2006р., згадувану у позовній заяв і, з доказами набуття нею зак онної сили.

Зобов'язати Відповідача до 21.08.2009р. надати суду: письмови й відзив на позов із доказами направлення відзиву іншим у часникам справи; засвідчену копію Свідоцтва про державну реєстрацію; постанову Ворош иловського районного суду м. Донецька від 02.06.2006р., згадувану у позовній заяві, з доказами н абуття нею законної сили; пис ьмові пояснення з підтверджу ючими документами (рішення о рганів міського самоврядува ння та документи, на підставі яких вони прийняті, договори оренди, акти постійного кори стування) відносно всіх попе редніх користувачів/орендар ів земельної ділянки, переда ної в оренду Третім особам за спірним рішенням.

Зобов'язати Третіх осіб д о 21.08.2009р. надати письмові поясне ння по суті спору, засвідчену копію Свідоцтва про державн у реєстрацію; відомості з під тверджуючими документами пр о наявність об'єктів нерухо мості на земельних ділянках, отриманих в оренду на підста ві спірного рішення, а також - щодо наявності на цих ділянк ах майна, приналежного іншим особам.

Витребувати у Регіонально го відділення Фонду державно го майна України по Донецькі й області засвідчені копії м атеріалів приватизаційної с прави відносно Відкритого ак ціонерного товариства „ПІВД ЕНЕЛЕКТРОМЕРЕЖБУД”, м. Донец ьк, ідентифікаційний код 00122358, я кі зобов'язати надати суду для залучення до матеріалів справи не пізніше 21.08.2009р.

Зобов'язати учасників сп рави забезпечити явку у судо ве засідання представника з документами, що посвідчують його особу та повноваження.

Явка уповноважених предст авників учасників справи у с удове засідання є обов'язко вою.

Роз'яснити сторонам, що за ухилення від вчинення дій, по кладених судом на сторону, з в инної сторони стягується штр аф у розмірі до ста неоподатк ованих мінімумів доходів гро мадян.

Суддя Попков Д.О.

СудГосподарський суд Донецької області
Дата ухвалення рішення22.07.2009
Оприлюднено02.02.2011
Номер документу6043274
СудочинствоГосподарське

Судовий реєстр по справі —37/211пн

Постанова від 16.06.2010

Господарське

Вищий господарський суд України

Мирошниченко C.B.

Ухвала від 25.05.2010

Господарське

Вищий господарський суд України

Мирошниченко C.B.

Ухвала від 25.05.2010

Господарське

Вищий господарський суд України

Мирошниченко C.B.

Ухвала від 15.04.2010

Господарське

Донецький апеляційний господарський суд

Волков Р.В.

Постанова від 09.03.2010

Господарське

Донецький апеляційний господарський суд

Волков Р.В.

Ухвала від 26.01.2010

Господарське

Донецький апеляційний господарський суд

Волков Р.В.

Ухвала від 26.01.2010

Господарське

Донецький апеляційний господарський суд

Волков Р.В.

Ухвала від 14.01.2010

Господарське

Донецький апеляційний господарський суд

Волков Р.В.

Ухвала від 14.12.2009

Господарське

Донецький апеляційний господарський суд

Волков Р.В.

Ухвала від 10.12.2009

Господарське

Донецький апеляційний господарський суд

Волков Р.В.

🇺🇦 Опендатабот

Опендатабот — сервіс моніторингу реєстраційних даних українських компаній та судового реєстру для захисту від рейдерських захоплень і контролю контрагентів.

Додайте Опендатабот до улюбленого месенджеру

ТелеграмВайбер

Опендатабот для телефону

AppstoreGoogle Play

Всі матеріали на цьому сайті розміщені на умовахліцензії Creative Commons Із Зазначенням Авторства 4.0 Міжнародна, якщо інше не зазначено на відповідній сторінці

© 2016‒2023Опендатабот

🇺🇦 Зроблено в Україні