Ухвала
від 02.09.2016 по справі 815/4338/16
ОДЕСЬКИЙ ОКРУЖНИЙ АДМІНІСТРАТИВНИЙ СУД

Справа № 815/4338/16

У Х В А Л А

02 вересня 2016 року м. Одеса

Суддя Одеського окружного адміністративного суду - Потоцька Н.В., розглянувши клопотання ОСОБА_1 про відстрочення сплати судового збору,-

ВСТАНОВИВ:

В провадженні Одеського окружного адміністративного суду знаходиться справа за позовом ОСОБА_1 до Одеського апеляційного господарського суду, Державної судової адміністрації України, Державного казначейства України, в якій позивачка просить:

- визнати протиправним відмову Одеського апеляційного господарського суду від 9 лютого 2016 року у нарахуванні та виплаті мені - судді у відставці - ОСОБА_1 вихідної допомоги;

- визнати протиправним відмову Державної судової адміністрації України від 15 лютого 2016 року у нарахуванні та виплаті мені - судді у відставці ОСОБА_1 вихідної допомоги;

- стягнути з Одеського апеляційного господарського суду: 65119, м.Одеса, пр. Шевченко буд. № 29 на користь ОСОБА_1, ІНФОРМАЦІЯ_1, місце реєстрації: АДРЕСА_1 ідентифікаційний № НОМЕР_1, паспорт серії НОМЕР_2 - вихідну допомогу у розмірі 272844 гри. 00 коп., шляхом списання коштів Головним управлінням Державної казначейської служби України в Одеській області з відповідного рахунку;

- зобов'язати Державну судову адміністрацію України виділити Одеському апеляційному господарському суду кошти для проведення виплати ОСОБА_1 вихідної допомоги у розмірі 10 місячних заробітних плат за останньою посадою на день досягнення нею 65-ти річного віку і реалізованого права на відставку судді.

Позивач просить суд відстрочити сплату судового збору до ухвалення судового рішення по справі, оскільки знаходиться у скрутному матеріальному становищі, так як у зв'язку із тривалим розглядом заяви про відставку, заробітна плата позивачці виплачувалась частково, пенсія взагалі не виплачувалась інших видів доходу не має, після виходу у відставку пенсію отримує на загальних підставах.

Суддя розглянувши подана клопотання вважає за необхідне його задовольнити з огляду на таке.

Частиною 3 ст.106 КАС України передбачено, що до позовної заяви додається документ про сплату судового збору.

У відповідності до ст. 4 Закону України «Про судовий збір», судовий збір справляється у відповідному розмірі від мінімальної заробітної плати у місячному розмірі, встановленої законом на 1 січня календарного року, у відсотковому співвідношенні до ціни позову та у фіксованому розмірі.

Відповідні процесуальні дії за які передбачено сплату судового збору, суди здійснюють тільки після пред'явлення платником платіжного документа про сплату належної суми судового збору з підтвердженнями зарахування суми судового збору на казначейський рахунок згідно виписки з казначейського рахунку.

Згідно ч. 1 ст. 88 КАС України, суд, може своєю ухвалою зменшити розмір належних до оплати судових витрат чи звільнити від їх оплати повністю або частково, чи відстрочити або розстрочити сплату судових витрат на визначений строк.

З урахуванням викладеного, керуючись ст. ст. 49, 88, 160 КАС України, суд, -

УХВАЛИВ:

Клопотання ОСОБА_1 про відстрочення сплати судового збору задовольнити.

Відстрочити сплату судового збору у справі 815/4338/16 за адміністративним позовом ОСОБА_1 до Одеського апеляційного господарського суду, Державної судової адміністрації України, Державного казначейства України про визнання дій протиправними та стягнення вихідної допомоги до ухвалення судового рішення по справі.

Ухвала може бути оскаржена до Одеського апеляційного адміністративного суду через суд першої інстанції шляхом подачі в 5-денний строк з дня отримання ухвали апеляційної скарги.

Суддя Потоцька Н.В.

СудОдеський окружний адміністративний суд
Дата ухвалення рішення02.09.2016
Оприлюднено07.09.2016
Номер документу60749983
СудочинствоАдміністративне

Судовий реєстр по справі —815/4338/16

Рішення від 21.12.2018

Адміністративне

Одеський окружний адміністративний суд

Потоцька Н. В.

Ухвала від 14.12.2018

Адміністративне

Одеський окружний адміністративний суд

Потоцька Н. В.

Ухвала від 05.12.2018

Адміністративне

Одеський окружний адміністративний суд

Потоцька Н. В.

Ухвала від 22.09.2016

Адміністративне

Одеський окружний адміністративний суд

Потоцька Н. В.

Ухвала від 02.09.2016

Адміністративне

Одеський окружний адміністративний суд

Потоцька Н. В.

Ухвала від 02.09.2016

Адміністративне

Одеський окружний адміністративний суд

Потоцька Н. В.

🇺🇦 Опендатабот

Опендатабот — сервіс моніторингу реєстраційних даних українських компаній та судового реєстру для захисту від рейдерських захоплень і контролю контрагентів.

Додайте Опендатабот до улюбленого месенджеру

ТелеграмВайбер

Опендатабот для телефону

AppstoreGoogle Play

Всі матеріали на цьому сайті розміщені на умовах ліцензії Creative Commons Із Зазначенням Авторства 4.0 Міжнародна, якщо інше не зазначено на відповідній сторінці

© 2016‒2023Опендатабот

🇺🇦 Зроблено в Україні