Ухвала
від 07.11.2013 по справі 2а/1570/5288/2011
ОДЕСЬКИЙ АПЕЛЯЦІЙНИЙ АДМІНІСТРАТИВНИЙ СУД

ОДЕСЬКИЙ АПЕЛЯЦІЙНИЙ АДМІНІСТРАТИВНИЙ СУД

У Х В А Л А

07 листопада 2013 р.Справа № 2а/1570/5288/2011

Категорія: 8.1.5 Головуючий в 1 інстанції: Свида Л. І.

Одеський апеляційний адміністративний суд у складі колегії суддів:

Головуючого судді Бойка А.В.,

суддів: Танасогло Т.М.,

ОСОБА_1,

розглянувши в порядку письмового провадження в місті ОСОБА_1 апеляційну скаргу приватного підприємства «Агротрейд-Україна» на постанову Одеського окружного адміністративного суду від 13.03.2012 року по справі за позовом заступника прокурора Малиновського району м. Одеси в інтересах держави в особі державної податкової інспекції у Малиновському районі м. Одеси Одеської області Державної податкової служби до приватного підприємства «Агротрейд-Україна» про стягнення заборгованості, -

В С Т А Н О В И В:

13.07.2011 року заступник прокурора Малиновського району м. Одеси звернувся в інтересах держави в особі державної податкової інспекції у Малиновському районі м. Одеси до суду першої інстанції з адміністративним позовом до приватного підприємства «Агротрейд-Україна» про стягнення заборгованості в сумі 731027,86 грн., який складається з ПДВ в сумі 395142,93 грн. та податку на прибуток приватних підприємств в сумі 335 884,93 грн.

Постановою Одеського окружного адміністративного суду від 13.03.2012 року адміністративний позов заступника прокурора Малиновського району м. Одеси в інтересах держави в особі державної податкової інспекції у Малиновському районі м. Одеси Одеської області Державної податкової служби задоволено.

Стягнуто з приватного підприємства «Агротрейд-Україна» на користь Державного бюджету України заборгованість по податку на додану вартість у розмірі 395142,93 грн. та з податку на прибуток приватних підприємств в сумі 335 884,93 грн.

Не погоджуючись з постановою суду першої інстанції, 24.07.2012 року приватне підприємство «Агротрейд-Україна» подало апеляційну скаргу на вказану постанову суду.

Ухвалою Одеського апеляційного адміністративного суду від 23.07.2012 року було зупинено провадження по справі за позовом заступника прокурора Малиновського району м. Одеси в інтересах держави в особі державної податкової інспекції у Малиновському районі м. Одеси Одеської області Державної податкової служби до приватного підприємства «Агротрейд-Україна» про стягнення заборгованості до набранням законної сили судовим рішенням по адміністративній справі 815/6/13-а за позовом приватного підприємства «Агротрейд-Україна» до державної податкової інспекції у Малиновському районі м. Одеси Одеської області Державної податкової служби про визнання протиправним та скасування податкових повідомлень-рішень та податкової вимоги.

В свою чергу, 30.10.2013 року подана державною податковою інспекцією у Малиновському районі м. Одеси Одеської області Державної податкової служби апеляційна скарга була розглянута Одеським апеляційним адміністративним судом, та за результатами її розгляду постанову Одеського окружного адміністративного суду від 04.04.2013 року залишено без змін.

Відповідно до ч. 5 ст. 156 КАС України, провадження у справі поновлюється за клопотанням осіб які беруть участь у справі, або за ініціативою суду, якщо відпадуть обставини, які були підставою для зупинення провадження, про що постановляється ухвала.

Зважаючи на те, що Одеським апеляційним адміністративним судом було розглянуто апеляційну скаргу державної податкової інспекції у Малиновському районі м. Одеси Одеської області Державної податкової служби на постанову Одеського окружного адміністративного суду від 04.04.2013 року, та, відповідно, постанова Одеського окружного адміністративного суду від 04.04.2013 року набрала у встановленому порядку законної сили, колегія суддів вважає, що в даному випадку відпали обставини, які були підставою для зупинення провадження по справі.

Таким чином, колегія суддів приходить до висновку про необхідність поновлення провадження в адміністративній справі 2а/1570/5288/2011 за позовом заступника прокурора Малиновського району м. Одеси в інтересах держави в особі державної податкової інспекції у Малиновському районі м. Одеси Одеської області Державної податкової служби до приватного підприємства «Агротрейд-Україна» про стягнення заборгованості у зв'язку з настанням обставин, які стали причиною для зупинення провадження.

Крім того, колегія суддів звертає увагу на те, що Указом Президента України від 18 березня 2013 року №141/2013 було затверджено Положення про Міністерство доходів і зборів України, в якому визначено, що Міністерство доходів і зборів України (Міндоходів України) є головним органом у системі центральних органів виконавчої влади з питань: забезпечення формування єдиної державної податкової, державної митної політики в частині адміністрування податків і зборів, митних платежів та реалізації єдиної державної податкової, державної митної політики; забезпечення формування та реалізації державної політики з адміністрування єдиного внеску на загальнообов'язкове державне соціальне страхування (далі - єдиний внесок); забезпечення формування та реалізації державної політики у сфері боротьби з правопорушеннями при застосуванні податкового та митного законодавства, а також законодавства з питань сплати єдиного внеску.

Постановою Кабінету Міністрів України від 20 березня 2013 р. № 229 «Про утворення територіальних органів Міністерства доходів і зборів» встановлено утворити як юридичних осіб публічного права територіальні органи Міністерства доходів і зборів згідно з додатком 1 та реорганізувати шляхом приєднання до відповідних територіальних органів Міністерства доходів і зборів територіальні органи Державної податкової служби та Державної митної служби згідно з додатком 2.

Відповідно до додатків зазначеної постанови до переліку територіальних органів Державної податкової служби, які реорганізуються віднесено державну податкову інспекцію у м. Херсоні Херсонської області Державної податкової служби.

Правонаступником державної податкової інспекції у Малиновському районі м. Одеси Одеської області Державної податкової служби є державна податкова інспекція у Малиновському районі м. Одеси Головного управління Міндоходів в Одеській області, відомості щодо якої внесено у Єдиний державний реєстр юридичних осіб та фізичних осіб-підприємців.

Відповідно до ст. 55 КАС України, у разі вибуття або заміни сторони чи третьої особи у відносинах, щодо яких виник спір, суд допускає на будь-якій стадії адміністративного процесу заміну відповідної сторони чи третьої особи її правонаступником. Усі дії, вчинені в адміністративному процесі до вступу правонаступника, обов'язкові для нього в такій самій мірі, у якій вони були б обов'язкові для особи, яку він замінив.

Постановою Кабінету Міністрів України від 20 березня 2013 р. № 229 «Про утворення територіальних органів Міністерства доходів і зборів» визначено, що територіальні органи Міністерства доходів і зборів є правонаступниками територіальних органів Державної податкової служби та Державної митної служби, що реорганізуються згідно з пунктом 2 цієї постанови.

Зважаючи на все вищезазначене, колегія суддів приходить до висновку про необхідність заміни позивача по справі - державної податкової інспекції у Малиновському районі м. Одеси Одеської області Державної податкової служби на державну податкову інспекцію у Малиновському районі м. Одеси Головного управління Міндоходів в Одеській області.

Враховуючи вищенаведене і керуючись ст.ст. 55, 254 Кодексу адміністративного судочинства України,суд апеляційної інстанції, -

У Х В А Л И В:

Поновити апеляційне провадження у справі 2а/1570/5288/2011 за позовом заступника прокурора Малиновського району м. Одеси в інтересах держави в особі державної податкової інспекції у Малиновському районі м. Одеси Одеської області Державної податкової служби до приватного підприємства «Агротрейд-Україна» про стягнення заборгованості.

Замінити позивача по справі - державну податкову інспекцію у Малиновському районі м. Одеси Одеської області Державної податкової служби її правонаступником - державною податковою інспекцією у Малиновському районі м. Одеси Головного управління Міндоходів в Одеській області.

Призначити справу до розгляду в приміщенні Одеського апеляційного адміністративного суду у залі судового засідання № 2 на 10.12.2013 року о 12:00 год.

В судове засідання викликати осіб, які беруть участь у справі та їх представників.

Ухвала апеляційного суду набирає законної сили відповідно до ст. 254 КАС України, та оскарженню в касаційному порядку не підлягає.

Головуючий суддя: А.В. Бойко

Суддя: Т.М. Танасогло

Суддя: О.В. Яковлєв

СудОдеський апеляційний адміністративний суд
Дата ухвалення рішення07.11.2013
Оприлюднено07.09.2016
Номер документу61057040
СудочинствоАдміністративне

Судовий реєстр по справі —2а/1570/5288/2011

Ухвала від 07.11.2013

Адміністративне

Одеський апеляційний адміністративний суд

Бойко А.В.

Ухвала від 23.07.2013

Адміністративне

Одеський апеляційний адміністративний суд

Бойко А.В.

Ухвала від 16.08.2012

Адміністративне

Одеський апеляційний адміністративний суд

Бойко А.В.

Ухвала від 04.08.2011

Адміністративне

Одеський окружний адміністративний суд

Свида Л. І.

Ухвала від 14.07.2011

Адміністративне

Одеський окружний адміністративний суд

Свида Л. І.

Постанова від 10.12.2013

Адміністративне

Одеський апеляційний адміністративний суд

Бойко А.В.

Ухвала від 08.08.2012

Адміністративне

Одеський апеляційний адміністративний суд

Бойко А.В.

Постанова від 19.03.2012

Адміністративне

Одеський окружний адміністративний суд

Свида Л. І.

🇺🇦 Опендатабот

Опендатабот — сервіс моніторингу реєстраційних даних українських компаній та судового реєстру для захисту від рейдерських захоплень і контролю контрагентів.

Додайте Опендатабот до улюбленого месенджеру

ТелеграмВайбер

Опендатабот для телефону

AppstoreGoogle Play

Всі матеріали на цьому сайті розміщені на умовахліцензії Creative Commons Із Зазначенням Авторства 4.0 Міжнародна, якщо інше не зазначено на відповідній сторінці

© 2016‒2023Опендатабот

🇺🇦 Зроблено в Україні