Постанова
від 20.09.2011 по справі 4-224/11
ВІННИЦЬКИЙ РАЙОННИЙ СУД ВІННИЦЬКОЇ ОБЛАСТІ

Справа № 4-224/11

ПОСТАНОВА

ІМЕНЕМ УКРАЇНИ

20 вересня 2011 року м. Вінниця

Вінницький районний суд Вінницької області

в складі: головуючого судді Васильєвої Т.Ю.,

при секретарі Томіній В.В.,

з участю прокурора Гантімурової Н.В.

розглянувши у відкритому судовому засіданні в залі суду подання старшого слідчого прокуратури Вінницького району Вінницької області про обрання міри запобіжного заходу взяття під варту щодо:

ОСОБА_1 , ІНФОРМАЦІЯ_1, уродженця та жителя ІНФОРМАЦІЯ_2, українця, громадянина України, тимчасово непрацюючого, не одруженого.

обвинуваченого в скоєнні злочинів, що передбачені п.п. 9, 12 ч.2 ст. 115, ч. 2 ст. 296 КК України, -

ВСТАНОВИВ:

Ст. слідчий прокуратури Вінницького району Вінницької області звернувся до районного суду з поданням, погодженим з прокурором Вінницького району Вінницької області, про обрання міри запобіжного заходу у вигляді взяття під варту обвинуваченого ОСОБА_1 посилаючись на те, що 25.12.04 до Вінницького РВ УМВС з заявою про безвісне зникнення з 24.12.04 звернулись батьки мешканця ІНФОРМАЦІЯ_3 ОСОБА_2, ІНФОРМАЦІЯ_4, студента 3 курсу Вінницького будівельного технікуму. За повідомленням батьків ОСОБА_2 вечором, 24.12.04 біля 18 години, на власному мотоциклі марки „МінськВ» поїхав на дискотеку с. Широка Гребля, Вінницького району і додому не повернувся. 26.12.04 в водоймищі, що розташоване на Сабарівському кар’єрі було виявлено труп ОСОБА_2 з явними ознаками насильницької смерті.

В той же день, прокурором Вінницького району, відносно ОСОБА_1 та ОСОБА_3 порушено кримінальну справу за ознаками в їх діях злочину, передбаченого ст.115 ч.2 п.9, 12 КК України.

27.12.04 прокурором Вінницького району, відносно ОСОБА_1, ОСОБА_3, ОСОБА_4 та ОСОБА_5 порушено кримінальну справу за ознаками в їх діях злочину, передбаченого ст.296 ч.2 КК України, які об’єднано в одне провадження.

В той же день, за підозрою у вчиненні вказаних злочинів затримано ОСОБА_4, ОСОБА_6 та ОСОБА_5, яким 28.12.04 пред’явлено обвинувачення у вчиненні злочинів, передбачених ст.ст. 296 ч.2, 115 ч.2 КК України.

Слідством встановлено, що 24.12.04 ОСОБА_1 знаходячись у нетверезому стані, спільно зі своїми знайомими ОСОБА_5, ОСОБА_4 та ОСОБА_6 рухаючись на автомобілі ВАЗ 2102 під керуванням ОСОБА_7 на польовій дорозі поряд з с. Широка Гребля Вінницького району наздогнали ОСОБА_2 який на мотоциклі В«МінськВ» рухався в попутному напрямку.

Діючи злагоджено з ОСОБА_4, ОСОБА_6 та ОСОБА_5, ОСОБА_1 з мотивів явної неповаги до суспільства, супроводжуючи свої дії особливою зухвалістю, безпричинно став наносити чисельні удари руками по голові та тулубу потерпілому, від яких той впав. Продовжуючи бити потерпілого, ОСОБА_1 вимагав повідомити, що йому відомо про осіб які вечором 24.12.04 приймали участь в бійці на дискотеці в с. Широка Гребля.

Коли потерпілий повідомив про можливу участь в бійці жителів с. Медвеже Вушко ОСОБА_1, діючи узгоджено з ОСОБА_4, ОСОБА_6 та ОСОБА_5, наказали ОСОБА_2 сісти в багажник автомобіля після чого поїхали в с. Медвеже Вушко.

Знаходячись в с. Медвеже Вушко ОСОБА_1 діючи спільно з ОСОБА_4, ОСОБА_6 та ОСОБА_5, з застосуванням фізичної сили витягнули ОСОБА_2 з багажника автомобіля, повалили на землю та з хуліганських мотивів діючи з особливою зухвалістю знову почав бити його руками та ногами, заподіявши тілесні ушкодження від яких потерпілий втратив свідомість.

Після вчинення групою осіб хуліганських дій стосовно ОСОБА_2 який внаслідок них втратив свідомість та лежав на землі, ОСОБА_1 спільно з ОСОБА_4, ОСОБА_6 та ОСОБА_5, з метою уникнення кримінальної відповідальності за скоєний злочин вирішили вчинити умисне вбивство потерпілого та заховати його труп.

З цією метою ОСОБА_1 спільно з ОСОБА_4, ОСОБА_6 та ОСОБА_5 погрузили втратившого від хуліганських дій свідомість ОСОБА_2 в багажник автомобіля та на пропозицію ОСОБА_1 привезли його до Сабарівського гранітного кар’єру.

ОСОБА_1 з метою доведення раніше обумовленого задуму спрямованого на позбавлення ОСОБА_2 життя та приховування його трупа з метою приховати раніше вчинене групове хуліганство стосовно потерпілого, спільно з ОСОБА_4, ОСОБА_6 та ОСОБА_5 взяли ОСОБА_2 за руки та ноги, байдуже відносячись до його стану, піднесли непритомне тіло ОСОБА_2 до краю кар’єру, звідки ОСОБА_1 скинув потерпілого з обриву. Після чого з метою позбавлення ОСОБА_2 життя та приховування в послідуючому його трупа в водоймищі, піднесли непритомне тіло потерпілого до краю уступа і ОСОБА_4 ногою скинув труп ОСОБА_2 з висоти біля 6 метрів донизу на каміння, внаслідок чого ОСОБА_2 впавши головою, отримав тілесні ушкодження, від яких помер на місці події.

Продовжуючи свої злочинні дії спрямовані на приховування трупа ОСОБА_2 ОСОБА_1 спільно з ОСОБА_4, ОСОБА_6 та ОСОБА_5 відтягнули його до водоймища де ОСОБА_1 ножем, який йому дав ОСОБА_4, розрізав живіт потерпілому та заштовхнув труп ОСОБА_2 під кригу водоймища, а ніж, після розтину брюшної порожнини, викинув у водоймище, після чого з місця пригоди зникли.

01.02.05 старшим слідчим прокуратури Вінницького району винесено постанову про притягнення, як обвинуваченого ОСОБА_1 за ознаками злочину, передбаченого ч. 2 ст. 296, п.п. 9,12 ч. 2 ст. 115 КК України та оголошено його в розшук, проте встановити фактичне місце його знаходження вжитими заходами не представилось можливим й до теперішнього часу.

Заслухавши думку прокурора, ознайомившись із поданням та наданими матеріалами кримінальної справи, приходжу до наступного висновку.

ОСОБА_1 обвинувачується у вчиненні злочину, санкція статті якого передбачає покарання у вигляді довічного позбавлення волі, матеріали подання свідчать про його намір ухилитися від слідства та суду, продовжувати займатися злочинною діяльністю.

Таким чином, враховуючи суспільну небезпечність злочину, у вчиненні якого обвинувачується ОСОБА_1, з метою запобігти подальшим спробам обвинуваченого ухилитися від слідства та суду, так як він перебуває у розшуку, а вирішення питання про обрання запобіжного заходу у вигляді взяття під варту у відсутності обвинуваченого неможливе, відомості про його оголошення в міжнародний розшук відсутні, тому відповідно до вимог ст. 165-2 ч. 4 КПК України вважаю за необхідне дати дозвіл на затримання обвинуваченого і доставку його в суд під вартою.

На підставі вищевикладеного, керуючись ст.ст. 165-2 ч.4 КПК України, -

ПОСТАНОВИВ :

Подання задовольнити частково.

Надати дозвіл на затримання і доставку до Вінницького районного суду під вартою обвинуваченого ОСОБА_1 , ІНФОРМАЦІЯ_1, уродженця та жителя ІНФОРМАЦІЯ_2, українця, громадянина України, тимчасово непрацюючого, не одруженого.

Затримання може продовжуватися не більше сімдесяти двох годин, а в разі коли ОСОБА_1 перебуває за межами Вінницького району Вінницької області, - не більше сорока восьми годин з моменту його доставки в район.

Виконання постанови покласти на начальника Вінницького РВ УМВС України у Вінницькій області.

Копію постанови направити прокурору Вінницького району Вінницької області.

Постанова може бути оскаржена до апеляційного суду Вінницької області на протязі 3-х діб з моменту її проголошення.

Суддя: підпис

«З оригіналом вірно»

Суддя:

Секретар

СудВінницький районний суд Вінницької області
Дата ухвалення рішення20.09.2011
Оприлюднено13.09.2016
Номер документу61141983
СудочинствоКримінальне

Судовий реєстр по справі —4-224/11

Постанова від 02.11.2011

Кримінальне

Охтирський міськрайонний суд Сумської області

Корольова Г. Ю.

Постанова від 02.11.2011

Кримінальне

Охтирський міськрайонний суд Сумської області

Корольова Г. Ю.

Постанова від 22.07.2011

Кримінальне

Амур-Нижньодніпровський районний суд м.Дніпропетровська

Подорець О. Б.

Постанова від 03.08.2011

Кримінальне

Першотравневий районний суд м.Чернівців

Скуляк І. А.

Постанова від 07.11.2011

Кримінальне

Овідіопольський районний суд Одеської області

Кириченко П. Л.

Постанова від 23.08.2011

Кримінальне

Іллічівський міський суд Одеської області

Ледньова Т. В.

Постанова від 20.09.2011

Кримінальне

Вінницький районний суд Вінницької області

Васильєва Т. Ю.

Постанова від 07.10.2011

Кримінальне

Прилуцький міськрайонний суд Чернігівської області

Циганко М. О.

Постанова від 16.09.2011

Кримінальне

Дубенський міськрайонний суд Рівненської області

Федорова Л. П.

Постанова від 23.02.2011

Кримінальне

Святошинський районний суд міста Києва

Домарацька А. В.

🇺🇦 Опендатабот

Опендатабот — сервіс моніторингу реєстраційних даних українських компаній та судового реєстру для захисту від рейдерських захоплень і контролю контрагентів.

Додайте Опендатабот до улюбленого месенджеру

ТелеграмВайбер

Опендатабот для телефону

AppstoreGoogle Play

Всі матеріали на цьому сайті розміщені на умовахліцензії Creative Commons Із Зазначенням Авторства 4.0 Міжнародна, якщо інше не зазначено на відповідній сторінці

© 2016‒2023Опендатабот

🇺🇦 Зроблено в Україні