Ухвала
від 07.09.2016 по справі 483/1282/16-к
ОЧАКІВСЬКИЙ МІСЬКРАЙОННИЙ СУД МИКОЛАЇВСЬКОЇ ОБЛАСТІ

ОЧАКІВСЬКИЙ МІСЬКРАЙОННИЙ СУД МИКОЛАЇВСЬКОЇ ОБЛАСТІ

Справа № 483/1282/16-к

Провадження 1-кс/483/370/2016

УХВАЛА

Іменем України

07 вересня 2016 року м. Очаків

Слідчий суддя Очаківського міськрайонного суду Миколаївської області ОСОБА_1

за участю секретаря ОСОБА_2 ,

слідчого ОСОБА_3 ,

розглянувши у судовому засіданні в залі суду клопотання слідчого СВ Очаківського ВП ГУНП України в Миколаївській області ОСОБА_3 , погоджене з прокурором Очаківського відділу Миколаївської місцевої прокуратури № 1 ОСОБА_4 , про надання дозволу на тимчасовий доступ до речей і документів,

В С Т А Н О В И Л А :

31 серпня 2016 року слідчий СВ Очаківського ВП ГУНП України в Миколаївській області ОСОБА_3 звернувся до Очаківського міськрайонного суду Миколаївській області із клопотанням, погодженим з прокурором Очаківського відділу Миколаївської місцевої прокуратури № 1 ОСОБА_4 про надання дозволу на тимчасовий доступ до речей і документів. Своє клопотання слідчий СВ Очаківського МВ УМВС України в Миколаївській області обґрунтовував тим, що ним здійснюється досудове розслідування у кримінальному провадженні № 12016150100000851 за ознаками кримінального правопорушення, передбаченого ч. 1 ст. 358 КК України, вчиненого за наступних обставин.

02 серпня 2016 року до чергової частини Очаківського ВП ГУНП в Миколаївській області надійшли матеріали ІНФОРМАЦІЯ_1 за результатами опрацювання зібраної податкової інформації щодо ТОВ « ІНФОРМАЦІЯ_2 » (код ЄДРПОУ НОМЕР_1 ) за звітній період декларування ПДВ лютий 2016 року - травень 2016 року з питань здійснення фінансово-господарської діяльності по взаємовідносинам з платниками податків контрагентами - постачальниками та контрагентами - покупцями, в ході чого встановлена невідповідність у номенклатурі придбаних та реалізованих товарів, не встановлено походження реалізованих товарів(робіт, послуг) в адресу контрагентів-покупців при неможливості їх виконання або виробництва власними ресурсами, таким чином в період лютого 2016 року - травня 2016 року, невстановлені особи, вчиняли підроблення офіційних документів та вносили до них завідомо неправдиві відомості.

В ході досудового розслідування встановлено, що відповідно до матеріалів №3979/14-07-14-011 від 28 липня 2016 року ІНФОРМАЦІЯ_1 за результатами опрацювання зібраної податкової інформації щодо ТОВ « ІНФОРМАЦІЯ_2 » (код ЄДРПОУ НОМЕР_1 ) за звітній період декларування ПДВ лютий 2016 року - травень 2016 року з питань здійснення фінансово-господарської діяльності по взаємовідносинам з платниками податків контрагентами - постачальниками та контрагентами - покупцями встановлено, що ТОВ « ІНФОРМАЦІЯ_2 » код ЄДРПОУ НОМЕР_1 , зареєстроване у ІНФОРМАЦІЯ_3 , свідоцтво про державну реєстрацію від 20 жовтня 2015 року №15231020000001478.

Податковою адресою платника податків відповідно до свідоцтва про державну реєстрацію є АДРЕСА_1 . Керівником, головним бухгалтером, та особою що має право підпису є ОСОБА_5 ідентифікаційний код НОМЕР_2 .

ТОВ « ІНФОРМАЦІЯ_2 » (код ЄДРПОУ НОМЕР_1 ) взято на облік ІНФОРМАЦІЯ_4 , як платником ПДВ. Остання податкова декларація з податку на додану вартість подана до ІНФОРМАЦІЯ_5 за травень 2016 року, прийнята 11.06.2016.

Відповідно до результатів перевірки встановлено, що ТОВ « ІНФОРМАЦІЯ_2 » (код ЄДРПОУ НОМЕР_1 ) декларує придбання товарів (робіт, послуг) по операціях, які оподатковуються за ставкою 20%. Проведеним аналізом встановлено, що підприємство придбає товарно-матеріальні цінності (взуття, одяг, дизельне паливо, бензин та інше), однак в той же час ТОВ « ІНФОРМАЦІЯ_2 » (код ЄДРПОУ НОМЕР_1 ) згідно даних Єдиного реєстру податкових накладних документально оформлювало (реєструвало податкові накладні) операції з реалізації будівельних матеріалів та послуг, які оподатковуються за ставкою 20% та сільськогосподарської продукції, яка звільнена від оподаткування. На підставі чого вбачається невідповідність у номенклатурі придбаних та реалізованих товарів, не встановлено походження реалізованих товарів(робіт, послуг) в адресу контрагентів-покупців при неможливості їх виконання або виробництва власними ресурсами, у зв`язку з відсутністю персоналу, транспортних засобів, виробничих потужностей, складських приміщень.

Згідно до висновків щодо правомірності визначених платником податків ТОВ « ІНФОРМАЦІЯ_2 » (код ЄДРПОУ НОМЕР_1 ) сум податкового кредиту та податкових зобов`язань за даними наявної податкової інформації не підтверджена відсутність оформлення даним підприємством за звітній період декларування ПДВ, за лютий 2016 - травень 2016, неправомірно визначених сум податкового кредиту та податкових зобов`язань.

За звітній період декларування ПДВ ТОВ « ІНФОРМАЦІЯ_2 » (код ЄДРПОУ НОМЕР_1 ), за лютий 2016 - травень 2016, охоплені узагальненою податковою інформацією неправомірне визначення платником податків сум податкового кредиту при придбання товарів - встановлено на загальну суму ПДВ 1890507,13 грн. та сум податкових зобов`язань при продажу товарів/послуг - встановлено на загальну суму ПДВ 1136342,29 грн.

Таким чином, в ході проведеного аналізу інформації наявної в ІНФОРМАЦІЯ_5 по ТОВ « ІНФОРМАЦІЯ_2 » не підтверджено реальність здійснення господарських відносин з контрагентами - постачальниками та контрагентами - покупцями за період лютий 2016 - травень 2016 року.

Окрім того в ході перевірки було встановлено відповідно до звітів за формою 1-ДФ на ТОВ « ІНФОРМАЦІЯ_2 » (код ЄДРПОУ НОМЕР_1 ) працювало у штаті 1 особа. Під час перевірки не встановлено місцезнаходження ТОВ « ІНФОРМАЦІЯ_2 » (код ЄДРПОУ НОМЕР_1 ) за юридичною адресою, отримати пояснення від керівника, копій документів підприємства для документального підтвердження господарської діяльності не представилось можливим у зв`язку з не встановленням місця знаходження підприємства та керівника.

Відповідно до витягу з Єдиного державного реєстру юридичних осіб, фізичних осіб-підприємців та громадських формувань Міністерства юстиції України ТОВ « ІНФОРМАЦІЯ_2 » (код ЄДРПОУ НОМЕР_1 ) з 04 липня 2016 року ТОВ « ІНФОРМАЦІЯ_2 » (код ЄДРПОУ НОМЕР_1 ) перебуває в стані припинення строком до 04 вересня 2016 року, головою комісії з припинення є ОСОБА_5 .

За звітній період декларування ПДВ, згідно реєстру податкових накладних, ТОВ « ІНФОРМАЦІЯ_2 » (код ЄДРПОУ НОМЕР_1 ) 2015-2016 р.р. декларує реалізацію товарів(робіт,послуг), які оподатковуються за ставкою 20% з ТОВ НВП « ІНФОРМАЦІЯ_6 » (код НОМЕР_3 ).

В клопотанні слідчий посилається на те, що з метою кваліфікованого проведення досудового розслідування та встановлення фактичних обставин кримінального правопорушення, для встановлення суми податкового кредиту при придбанні товарів/послуг; проведення податкової перевірки; проведення судово-економічної експертизи; проведення судово-почеркознавчої експертизи, необхідно отримати тимчасовий доступ до документів з можливістю їх вилучення, які перебувають у володінні ТОВ НВП « ІНФОРМАЦІЯ_6 » (код НОМЕР_3 ) розташоване за адресою: АДРЕСА_2 , а саме до реєстрів виданих та отриманих податкових накладних; фінансово-господарських документів, що підтверджують сплату грошових коштів за вчиненими правочинами; фінансово-господарських документів, що підтверджують передачу товарів, виконання робіт (надання послуг) за вчиненими правочинами - товарно-транспортні накладні, податкові накладні, видаткові накладні, рахунки-фактури, акти приймання-передачі виконаних робіт (наданих послуг), довіреності на отримання товарно-матеріальних цінностей; договорів (контракти), специфікації до договорів та інші додатки до них; документів щодо транспортування, в яких зазначаються умови транспортування товарів проданих ТОВ « ІНФОРМАЦІЯ_2 » (код ЄДРПОУ НОМЕР_1 ), найменування перевізника, вантажоодержувача, відомості про маршрут, посередники у транспортуванні, пункти розвантаження та відповідальні за транспортування особи, дозволи на транспортування; сертифікати відповідності товарів від виробника та паспорти якості

В судовому засіданні слідчий СВ Очаківського ВП ГУНП України в Миколаївській області підтримав зазначене клопотання.

Інші сторони кримінального провадження до суду не з`явилися, про час та місце розгляду клопотання були повідомлені належним чином.

Вислухавши пояснення слідчого СВ Очаківського МВ УМВС України в Миколаївській області ОСОБА_3 , дослідивши документи, що додані до клопотання, дійшла наступного.

Згідно ст. 159 КПК України тимчасовий доступ до речей і документів полягає у наданні стороні кримінального провадження особою, у володінні якої знаходяться такі речі і документи, можливості ознайомитися з ними, зробити їх копії, та у разі прийняття відповідного рішення слідчим суддею, судом, вилучити їх (здійснити виїмку). Тимчасовий доступ до речей і документів здійснюється на підставі ухвали слідчого судді, суду.

У відповідності до вимог ст. 160 КПК України, сторони кримінального провадження мають право звернутися до слідчого судді під час досудового розслідування чи суду під час судового провадження із клопотанням про тимчасовий доступ до речей і документів, за винятком зазначених у статті 161 цього Кодексу. Слідчий має право звернутися із зазначеним клопотанням за погодженням з прокурором.

Відповідно до ч. 5 ст. 163 КПК України, слідчий суддя постановляє ухвалу про надання тимчасового доступу до речей і документів, якщо сторона кримінального провадження у своєму клопотанні доведе, крім іншого, наявність достатніх підстав вважати, що ці речі або документи перебувають або можуть перебувати у володінні відповідної фізичної або юридичної особи; самі по собі або в сукупності з іншими речами і документами кримінального провадження, у зв`язку з яким подається клопотання, мають суттєве значення для встановлення важливих обставин у кримінальному провадженні.

Подане слідчим клопотання відповідає вимогам ст. 160 КПК України, матеріали клопотання (витяги з Єдиного реєстру досудових розслідувань, копія результатів опрацювання зібраної податкової інформації, копія витягу про юридичну особу) містять достатні дані про здійснення слідчим досудового розслідування вказаного вище кримінального правопорушення, а також про те, що документи доступ до яких просить в клопотанні слідчий, знаходяться у володінні ТОВ НВП « ІНФОРМАЦІЯ_6 » (код НОМЕР_3 ) розташоване за адресою: АДРЕСА_2 .

Таким чином, у судовому засіданні встановлено усі, передбачені ст. 132, ч.ч. 5-7 ст. 163 КПК України підстави для задоволення внесеного клопотання.

На підставі викладеного, керуючись ст.ст. 132, 163-166, 309, 532 КПК України,

У Х В А Л И Л А :

Клопотання слідчого СВ Очаківського ВП ГУНП України в Миколаївській області ОСОБА_3 , погоджене з прокурором Очаківського відділу Миколаївської місцевої прокуратури № 1 ОСОБА_4 , про надання дозволу на тимчасовий доступ до речей і документів, задовольнити.

Надати слідчому СВ Очаківського МВ ВП ГУНП України в Миколаївській області ОСОБА_3 та особі, яка провадить оперативне супроводження вказаного кримінального провадження - старшому о/у оперативного управління ДПІ Центрального району м. Миколаєва ГУ ДФС у Миколаївській області майору податкової міліції ОСОБА_6 , старшому о/у з особливо важливих справ оперативного управління ГУ ДФС у Миколаївській області капітану податкової міліції ОСОБА_7 , дозвіл на тимчасовий доступ до документів, з можливістю їх вилучення в ТОВ НВП « ІНФОРМАЦІЯ_6 » (код НОМЕР_3 ) розташоване за адресою: АДРЕСА_2 , а саме до реєстрів виданих та отриманих податкових накладних товарів реалізованих ТОВ « ІНФОРМАЦІЯ_2 » (код ЄДРПОУ НОМЕР_1 ) протягом 2016 року; фінансово-господарських документів, що підтверджують сплату грошових коштів за вчиненими правочинами між ТОВ « ІНФОРМАЦІЯ_2 » (код ЄДРПОУ НОМЕР_1 ) та ТОВ НВП « ІНФОРМАЦІЯ_6 » (код НОМЕР_3 ) протягом 2016 року; фінансово-господарських документів, що підтверджують передачу товарів, виконання робіт (надання послуг) за вчиненими правочинами між ТОВ « ІНФОРМАЦІЯ_2 » (код ЄДРПОУ НОМЕР_1 ) та ТОВ НВП « ІНФОРМАЦІЯ_6 » (код НОМЕР_3 ) протягом 2016 року, таких як - товарно-транспортні накладні, податкові накладні, видаткові накладні, рахунки-фактури, акти приймання-передачі виконаних робіт (наданих послуг), довіреності на отримання товарно-матеріальних цінностей; договорів (контракти), специфікації до договорів та інші додатки до них за вчиненими правочинами між ТОВ « ІНФОРМАЦІЯ_2 » (код ЄДРПОУ НОМЕР_1 ) та ТОВ НВП « ІНФОРМАЦІЯ_6 » (код НОМЕР_3 ) протягом 2016 року; документів щодо транспортування, в яких зазначаються умови транспортування товарів проданих ТОВ « ІНФОРМАЦІЯ_2 » (код ЄДРПОУ НОМЕР_1 ) протягом 2016 року, найменування перевізника, вантажоодержувача, відомості про маршрут, посередники у транспортуванні, пункти розвантаження та відповідальні за транспортування особи, дозволи на транспортування; сертифікати відповідності товарів від виробника та паспорти якості.

Строк дії ухвали визначити до 07 жовтня 2016 року.

Роз`яснити керівництву ТОВ НВП « ІНФОРМАЦІЯ_6 », що відповідно до ч. 1 ст. 166 КПК України, у разі невиконання ухвали про тимчасовий доступ до речей і документів слідчий суддя, суд за клопотанням сторони кримінального провадження, якій надано право на доступ до речей і документів на підставі ухвали, має право постановити ухвалу про дозвіл на проведення обшуку згідно з положеннями цього Кодексу, з метою відшукання та вилучення зазначених речей і документів.

Ухвала слідчого судді оскарженню не підлягає і заперечення проти неї можуть бути подані під час підготовчого провадження в суді.

Слідчий суддя:

СудОчаківський міськрайонний суд Миколаївської області
Дата ухвалення рішення07.09.2016
Оприлюднено14.03.2023
Номер документу61144145
СудочинствоКримінальне

Судовий реєстр по справі —483/1282/16-к

Ухвала від 19.12.2016

Кримінальне

Очаківський міськрайонний суд Миколаївської області

Чаус Л. В.

Ухвала від 11.11.2016

Кримінальне

Очаківський міськрайонний суд Миколаївської області

Чаус Л. В.

Ухвала від 11.11.2016

Кримінальне

Очаківський міськрайонний суд Миколаївської області

Чаус Л. В.

Ухвала від 21.10.2016

Кримінальне

Очаківський міськрайонний суд Миколаївської області

Чаус Л. В.

Ухвала від 07.09.2016

Кримінальне

Очаківський міськрайонний суд Миколаївської області

Чаус Л. В.

Ухвала від 07.09.2016

Кримінальне

Очаківський міськрайонний суд Миколаївської області

Чаус Л. В.

Ухвала від 07.09.2016

Кримінальне

Очаківський міськрайонний суд Миколаївської області

Чаус Л. В.

Ухвала від 07.09.2016

Кримінальне

Очаківський міськрайонний суд Миколаївської області

Чаус Л. В.

Ухвала від 07.09.2016

Кримінальне

Очаківський міськрайонний суд Миколаївської області

Чаус Л. В.

Ухвала від 07.09.2016

Кримінальне

Очаківський міськрайонний суд Миколаївської області

Чаус Л. В.

🇺🇦 Опендатабот

Опендатабот — сервіс моніторингу реєстраційних даних українських компаній та судового реєстру для захисту від рейдерських захоплень і контролю контрагентів.

Додайте Опендатабот до улюбленого месенджеру

ТелеграмВайбер

Опендатабот для телефону

AppstoreGoogle Play

Всі матеріали на цьому сайті розміщені на умовахліцензії Creative Commons Із Зазначенням Авторства 4.0 Міжнародна, якщо інше не зазначено на відповідній сторінці

© 2016‒2023Опендатабот

🇺🇦 Зроблено в Україні