Ухвала
від 06.09.2016 по справі 810/2581/16
КИЇВСЬКИЙ ОКРУЖНИЙ АДМІНІСТРАТИВНИЙ СУД

КИЇВСЬКИЙ ОКРУЖНИЙ АДМІНІСТРАТИВНИЙ СУД У Х В А Л А

06 вересня 2016 року №810/2581/16

Київський окружний адміністративний суд у складі головуючого судді Кушнової А.О., за участю секретаря судового засідання Сакевич Ж.В., розглянув у відкритому судовому засіданні адміністративну справу за позовом ОСОБА_1 до державного кадастрового реєстратора Управління Держгеокадастру у Макарівському районі Київської області Петрук А.М. , треті особи, які не заявляють самостійних вимог на предмет спору, на стороні відповідача - Управління Держгеокадастру у Макарівському районі Київської області, ОСОБА_3 про визнання неправомірним та скасування рішення, зобов'язання вчинити певні дії,

за участю:

позивача: ОСОБА_1

відповідача: Петрук А.М.

треті особи: не з'явились

ВСТАНОВИВ:

До Київського окружного адміністративного суду звернулась ОСОБА_1 з позовом до державного кадастрового реєстратора Управління Держгеокадастру у Макарівському районі Київської області Петрук А.М., в якому позивач просить:

- визнати рішення №РВ-3200282922016 від 04.04.2016 державного кадастрового реєстратора Петрук А.М. Управління Держгеокадастру у Макарівському районі Київської області про відмову ОСОБА_1 у внесенні відомостей до Державного земельного кадастру неправомірним та скасувати його;

- зобов'язати державного кадастрового реєстратора Петрук А.М. Управління Держгеокадастру у Макарівському районі Київської області повторно розглянути заяву ОСОБА_1 від 04.04.2016 про внесення відомостей про належні позивачу земельну ділянку площею 0,0693 га, з цільовим призначенням - для ведення садівництва, яка розташована на території Новосілківської сільської ради Макарівського району Київської області, в садівницькому товаристві "Вишенька" до Державного земельного кадастру.

Ухвалами Київського окружного адміністративного суду від 19.08.2016 відкрито провадження в адміністративній справі №810/2581/16, залучено до участі у справі в якості третіх осіб, які не заявляють самостійних вимог на предмет спору, на стороні відповідача - Управління Держгеокадастру у Макарівському районі Київської області, ОСОБА_3, витребувано докази по справі від сторін, закінчено підготовче провадження у справі та призначено справу до судового розгляду.

В судовому засіданні по справі було поставлено на обговорення питання про залучення до участі у справі в якості третьої особи, яка не заявляє самостійних вимог на предмет спору, на стороні відповідача - Садівничого товариства "Вербиченька".

Позивач та відповідач проти залучення третьої особи не заперечували.

Відповідно до частини 2 статті 53 КАС України треті особи, які не заявляють самостійних вимог на предмет спору, можуть вступити у справу на стороні позивача або відповідача у будь-який час до закінчення судового розгляду, якщо рішення у справі може вплинути на їхні права, свободи, інтереси або обов'язки. Вони можуть бути залучені до участі у справі також за клопотанням осіб, які беруть участь у справі. Якщо адміністративний суд при прийнятті позовної заяви, підготовці справи до судового розгляду або під час судового розгляду справи встановить, що судове рішення може вплинути на права і обов'язки осіб, які не є стороною у справі, суд залучає таких осіб до участі в справі як третіх осіб, які не заявляють самостійних вимог на предмет спору. Вступ третіх осіб, які не заявляють самостійних вимог на предмет спору, не має наслідком розгляд адміністративної справи спочатку.

Вирішуючи питання про залучення Садівничого товариства "Вербиченька" в якості третьої особи, яка не заявляє самостійних вимог на предмет спору, суд звертає увагу на те, що участь третіх осіб в адміністративній справі зумовлена тим, що судовий спір між сторонами опосередковано (для третіх осіб, які не заявляють самостійні вимоги) стосується прав та інтересів інших осіб.

За таких обставин та враховуючи, що рішення у справі може вплинути на права, інтереси або обов'язки Садівничого товариства "Вербиченька", суд вважає за необхідне залучити останнє до участі у справі в якості третьої особи, яка не заявляє самостійних вимог на предмет спору, на стороні відповідача, оскільки земельна ділянка ОСОБА_3, що накладається на спірну земельну ділянку позивача, знаходиться на території СТ "Вербиченька".

Суд зазначає, що докази по справі, витребувані ухвалою суду від 19.08.2016 до суду не були надані у повному обсязі. Крім того в судовому засіданні виникла необхідність витребування додаткових доказів по справі.

Згідно з частиною 4 статті 11 Кодексу адміністративного судочинства України суд вживає передбачені законом заходи, необхідні для з'ясування всіх обставин у справі, у тому числі щодо виявлення та витребування доказів з власної ініціативи.

Відповідно до частини 5 статті 11 Кодексу адміністративного судочинства України суд повинен запропонувати особам, які беруть участь у справі, подати докази або з власної ініціативи витребувати докази, яких, на думку суду, не вистачає.

Частиною 4 статті 71 Кодексу адміністративного судочинства України передбачено, що суб'єкт владних повноважень повинен подати суду всі наявні у нього документи та матеріали, які можуть бути використані як докази у справі. У разі невиконання цього обов'язкову суд витребує названі документи та матеріали.

При цьому, витребування доказів є не правом, а обов'язком суду, що направлений на повний та всебічний розгляд справи.

За таких обставин та приймаючи до уваги те, що вирішення спору по суті потребує дослідження доказів, необхідних для всебічного, повного та об'єктивного дослідження всіх обставин справи, суд дійшов висновку щодо необхідності витребування доказів по справі від позивача, виконавчого комітету Новосілківської сільської ради Макарівського району Київської області, Макарівської РДА Київської області, СТ "Вербиченька", Управління Держгеокадастру в Макарівському районі.

Відповідно до пункту 4 частини 2 статті 156 Кодексу адміністративного судочинства України суд може зупинити провадження у справі за наявності інших причин за обґрунтованим клопотанням сторони або третьої особи, яка заявляє самостійні вимоги на предмет спору, - до терміну, встановленого судом.

В судовому засіданні 06.09.2016 позивачем було заявлено клопотання про зупинення провадження у справі у зв'язку з необхідністю витребування доказів по справі.

Враховуючи обмежені строки розгляду справи, суд вважає за доцільне зупинити провадження по справі, призначивши при цьому дату наступного судового засідання та витребувати докази по справі.

Керуючись статтями 156, 160, 165 КАС України, суд

УХВАЛИВ:

1. Залучити до участі у справі в якості третьої особи, яка не заявляє самостійних вимог на предмет спору, на стороні відповідача - Садівниче товариство "Вербиченька".

2. Направити на адресу третьої особи копію адміністративного позову та доданих до нього документів.

3. Витребувати докази по справі

від позивача:

- докази набрання судовим рішенням Макарівського районного суду Київської області від 29.05.2012 у справі №1016/1036/12 законної сили - із зазначенням дати;

від СТ "Вербиченька":

- копію Статуту;

- довідку про те, хто є власником земельної ділянки площею 0,061 га з кадастровим номером 3222786100:02:008:0036;

- довідку про членство ОСОБА_3 у СТ "Вербиченька";

від Макарівської РДА Київської області (08000 смт Макарів, вул. Димитрія Ростовського, 30):

- копію розпорядження від 21.07.2004 №228 та всіх документів, на підставі яких було винесено розпорядження (заява, технічна документація тощо)

від Управління Держгеокадастру в Макарівському районі:

- копію технічної документації по складанню державного акта на право власності на земельну ділянку на ім'я ОСОБА_3 (АДРЕСА_1), площею 0,061 га на території Новосілківської сільради СТ "Вербиченька", зареєстрованого в Книзі записів реєстрації державних актів на право власності на землю та право постійного користування землею, договорів оренди за №254 віл 09.08.2004, кадастровий номер 3222786100:02:008:0036;

від виконавчого комітету Новосілківської сільської ради Макарівського району Київської області (Київська обл., Макарівський р-н, с. Новосілки, вул. Кучеренка, буд. 43):

- інформацію про державну реєстрацію Садівничого товариства "Вербиченька" на території Новосільківської сільської ради щодо адреси місцезнаходження та керівника СТ "Вербиченька" із зазначенням засобів зв'язку. Термін надання доказів - невідкладно, але в строк не більше 2 днів з дня отримання ухвали. Інформацію надати на адресу суду факсом ((044) 207-80-91) або електронною поштою (inbox@adm.ko.court.gov.ua).

4. Витребувані докази по справі надати до суду в строк до 29.09.2016 або в судове засідання.

5. Зобов'язати Управління Держгеокадастру в Макарівському районі в термін до 12:00 год. 08.09.2016 повідомити суду адресу місцезнаходження та ідентифікаційний код Садівничого товариства "Вербиченька" на території Новосільківської сільської ради Макарівського району Київської області (факсом за номером (044) 207-80-91 або електронною поштою за адресою: inbox@adm.ko.court.gov.ua).

6. Провадження у справі зупинити до 29.09.2016, призначити дату наступного судового засідання у справі на 29 вересня 2016 року о 12:00 год.

7. Копію ухвали надіслати особам, які беруть участь у справі та на адресу виконавчого комітету Новосілківської сільської ради Макарівського району Київської області, Макарівської РДА Київської області - для виконання.

Ухвала суду в частині витребування доказів по справі та залучення третьої особи набирає законної сили з моменту постановлення і не може бути оскаржена окремо. Заперечення на ухвалу можуть бути викладені в апеляційній скарзі на постанову суду першої інстанції.

Ухвала суду в частині зупинення провадження у справі набирає законної сили після закінчення строку подання апеляційної скарги, якщо скаргу не було подано в установлені строки. У разі подання апеляційної скарги ухвала, якщо її не скасовано, набирає законної сили після повернення апеляційної скарги, відмови у відкритті апеляційного провадження або набрання законної сили рішенням за наслідками апеляційного провадження.

Апеляційна скарга на ухвалу суду подається до Київського апеляційного адміністративного суду через Київський окружний адміністративний суд протягом п'яти днів з дня отримання копії ухвали.

Суддя Кушнова А.О.

Дата ухвалення рішення06.09.2016
Оприлюднено13.09.2016
Номер документу61192702
СудочинствоАдміністративне

Судовий реєстр по справі —810/2581/16

Ухвала від 26.09.2017

Адміністративне

Київський окружний адміністративний суд

Кушнова А.О.

Ухвала від 24.11.2016

Адміністративне

Київський окружний адміністративний суд

Кушнова А.О.

Ухвала від 24.11.2016

Адміністративне

Київський окружний адміністративний суд

Кушнова А.О.

Ухвала від 27.10.2016

Адміністративне

Київський окружний адміністративний суд

Кушнова А.О.

Ухвала від 27.10.2016

Адміністративне

Київський окружний адміністративний суд

Кушнова А.О.

Ухвала від 29.09.2016

Адміністративне

Київський окружний адміністративний суд

Кушнова А.О.

Ухвала від 29.09.2016

Адміністративне

Київський окружний адміністративний суд

Кушнова А.О.

Ухвала від 06.09.2016

Адміністративне

Київський окружний адміністративний суд

Кушнова А.О.

Ухвала від 19.08.2016

Адміністративне

Київський окружний адміністративний суд

Кушнова А.О.

Ухвала від 19.08.2016

Адміністративне

Київський окружний адміністративний суд

Кушнова А.О.

🇺🇦 Опендатабот

Опендатабот — сервіс моніторингу реєстраційних даних українських компаній та судового реєстру для захисту від рейдерських захоплень і контролю контрагентів.

Додайте Опендатабот до улюбленого месенджеру

ТелеграмВайбер

Опендатабот для телефону

AppstoreGoogle Play

Всі матеріали на цьому сайті розміщені на умовахліцензії Creative Commons Із Зазначенням Авторства 4.0 Міжнародна, якщо інше не зазначено на відповідній сторінці

© 2016‒2023Опендатабот

🇺🇦 Зроблено в Україні