Ухвала
від 07.09.2016 по справі 522/13060/15-ц
ВИЩИЙ СПЕЦІАЛІЗОВАНИЙ СУД УКРАЇНИ З РОЗГЛЯДУ ЦИВІЛЬНИХ І КРИМІНАЛЬНИХ СПРАВ

Ухвала

07 вересня 2016 року м. Київ

Колегія суддів судової палати у цивільних справах

Вищого спеціалізованого суду України з розгляду цивільних

і кримінальних справ у складі:

Іваненко Ю.Г., Умнової О.В., Фаловської І.М.,

розглянувши у попередньому судовому засіданні цивільну справу за позовом ОСОБА_4 до Товариства з обмеженою відповідальністю «Телерадіокомпанія «АРТ», Товариства з обмеженою відповідальністю «Ріак-Інформ» про захист честі, гідності та ділової репутації та стягнення моральної шкоди, за касаційними скаргами Товариства з обмеженою відповідальністю «Ріак-Інформ» та Товариства з обмеженою відповідальністю «Телерадіокомпанія «АРТ» на рішення Приморського районного суду м. Одеси від 29 березня 2016 року та рішення Апеляційного суду Одеської області від 16 травня 2016 року,

в с т а н о в и л а:

Рішенням Приморського районного суду м. Одеси від 29 березня 2016 року позов ОСОБА_4 до Товариства з обмеженою відповідальністю «Телерадіокомпанія «АРТ», Товариства з обмеженою відповідальністю «Ріак-Інформ» про захист честі, гідності та ділової репутації та стягнення моральної шкоди задоволено частково.

Визнано інформацію, поширену ТОВ «Телерадіокомпанія «АРТ» та ТОВ «Ріак-Інформ» в ефірі Ефірно-кабельного телеканалу «7 канал» у період з травня по червень 2015 року про те, що ОСОБА_4:

«має відношення до незаконних недержавних озброєних формувань, які вчиняють злочини;

особисто вчиняє злочини;

є аморальною людиною та вчиняє ганебні вчинки з точки зору моралі;

здійснює шантаж і силовий вплив з метою відібрати бізнес у інших осіб;

за гроші організовує групи людей для вчинення протиправних дій»,

недостовірною та такою, що порочить честь, гідність та ділову репутацію ОСОБА_4.

Зобов'язано ТОВ «Телерадіокомпанія «АРТ» та ТОВ «Ріак-Інформ» не пізніше 7 днів з дня набрання рішенням законної сили спростувати інформацію, поширену ТОВ «Телерадіокомпанія «АРТ» та ТОВ «Ріак-Інформ» в ефірі Ефірно-кабельного телеканалу «7 канал» у період з травня по червень 2015 року, шляхом трансляції в ефірі Ефірно-кабельного телеканалу «7 канал» з аналогічною періодичністю інформації наступного змісту:

«Інформація, поширена ТОВ «Телерадіокомпанія «АРТ» та ТОВ «Ріак-Інформ» в ефірі Ефірно-кабельного телеканалу «7 канал» у період з травня по червень 2015 року про те, що ОСОБА_4 має відношення до незаконних недержавних озброєних формувань, які вчиняють злочини; особисто вчиняє злочини; є аморальною людиною та вчиняє ганебні вчинки з точки зору моралі; здійснює шантаж і силовий вплив з метою відібрати бізнес у інших осіб; за гроші організовує групи людей для вчинення протиправних дій, є недостовірною та такою, що порочить честь, гідність та ділову репутацію ОСОБА_4».

Стягнуто з ТОВ «Телерадіокомпанія «АРТ» на користь ОСОБА_4 моральну шкоду у розмірі 10 000 гривень 00 коп.

Стягнуто з ТОВ «Ріак-Інформ» на користь ОСОБА_4 моральну шкоду у розмірі 10 000 гривень 00 коп.

Стягнуто з ТОВ «Телерадіокомпанія «АРТ» на користь ОСОБА_4 судовий збір у розмірі 371 гривень 80 коп.

Стягнуто з ТОВ «Ріак-Інформ» на користь ОСОБА_4 судовий збір у розмірі 371 гривень 80 коп.

В іншій частині позовних вимог відмовлено.

Рішенням Апеляційного суду Одеської області від 16 травня 2016 року рішення Приморського районного суду м. Одеси від 29 березня 2016 року змінено, виключено з мотивувальної та резолютивної частини рішення висновки про визнання недостовірною та такою, що порочить честь, гідність, ділову репутацію, інформацію та обов'язок Товариства з обмеженою відповідальністю «Телерадіокомпанія «АРТ», Товариства з обмеженою відповідальністю «Ріак-Інформ» спростувати недостовірну інформацію про те, що «ОСОБА_4 «є аморальною людиною та вчиняє ганебні вчинки з точки зору моралі, за гроші організовує групи людей для вчинення протиправних дій, особисто вчиняє злочини».

Стягнуто з Товариства з обмеженою відповідальністю «Телерадіокомпанія «АРТ» на користь ОСОБА_4 моральну шкоду в розмірі 4 000 гривень.

Стягнуто з Товариства з обмеженою відповідальністю «Ріак-Інформ» на користь ОСОБА_4 моральну шкоду в розмірі 4 000 гривень.

В решті рішення суду залишено без змін.

У касаційних скаргах ТОВ «Телерадіокомпанія «АРТ», ТОВ «Ріак-Інформ» просять скасувати судові рішення, ухвалити нове рішення про відмову у задоволенні позову, посилаючись на неправильне застосування судами норм матеріального права та порушення норм процесуального права.

Відповідно до ч. 2 ст. 324 ЦПК України підставами касаційного оскарження є порушення норм процесуального права.

Справа підлягає призначенню до судового розгляду, оскільки встановлені підстави, передбачені ч. 5 ст. 332 ЦПК України.

Керуючись ст. 332 ЦПК України, колегія суддів судової палати у цивільних справах Вищого спеціалізованого суду України з розгляду цивільних і кримінальних справ

у х в а л и л а:

Цивільну справу за позовом ОСОБА_4 до Товариства з обмеженою відповідальністю «Телерадіокомпанія «АРТ», Товариства з обмеженою відповідальністю «Ріак-Інформ» про захист честі, гідності та ділової репутації та стягнення моральної шкоди, за касаційними скаргами Товариства з обмеженою відповідальністю «Ріак-Інформ» та Товариства з обмеженою відповідальністю «Телерадіокомпанія «АРТ» на рішення Приморського районного суду м. Одеси від 29 березня 2016 року та рішення апеляційного суду Одеської області від 16 травня 2016 року, призначити до судового розгляду.

Ухвала оскарженню не підлягає.

Судді: Ю.Г. Іваненко О.В. Умнова І.М. Фаловська

Дата ухвалення рішення07.09.2016
Оприлюднено12.09.2016
Номер документу61197294
СудочинствоЦивільне
Сутьзахист честі, гідності та ділової репутації та стягнення моральної шкоди, за касаційними скаргами Товариства з обмеженою відповідальністю «Ріак-Інформ» та Товариства з обмеженою відповідальністю «Телерадіокомпанія «АРТ» на рішення Приморського районного суду м. Одеси від 29 березня 2016 року та рішення Апеляційного суду Одеської області від 16 травня 2016 року

Судовий реєстр по справі —522/13060/15-ц

Рішення від 03.09.2019

Цивільне

Приморський районний суд м.Одеси

Бондар В. Я.

Ухвала від 04.04.2019

Цивільне

Приморський районний суд м.Одеси

Бондар В. Я.

Ухвала від 20.03.2017

Цивільне

Приморський районний суд м.Одеси

Погрібний С. О.

Ухвала від 12.10.2016

Цивільне

Приморський районний суд м.Одеси

Погрібний С. О.

Ухвала від 21.09.2016

Цивільне

Вищий спеціалізований суд України з розгляду цивільних і кримінальних справ

Фаловська Ірина Миколаївна

Ухвала від 07.09.2016

Цивільне

Вищий спеціалізований суд України з розгляду цивільних і кримінальних справ

Іваненко Юлія Геннадіївна

Ухвала від 09.06.2016

Цивільне

Вищий спеціалізований суд України з розгляду цивільних і кримінальних справ

Іваненко Юлія Геннадіївна

Ухвала від 06.06.2016

Цивільне

Приморський районний суд м.Одеси

Домусчі Л. В.

Рішення від 29.03.2016

Цивільне

Приморський районний суд м.Одеси

Домусчі Л. В.

Ухвала від 24.03.2016

Цивільне

Приморський районний суд м.Одеси

Домусчі Л. В.

🇺🇦 Опендатабот

Опендатабот — сервіс моніторингу реєстраційних даних українських компаній та судового реєстру для захисту від рейдерських захоплень і контролю контрагентів.

Додайте Опендатабот до улюбленого месенджеру

ТелеграмВайбер

Опендатабот для телефону

AppstoreGoogle Play

Всі матеріали на цьому сайті розміщені на умовахліцензії Creative Commons Із Зазначенням Авторства 4.0 Міжнародна, якщо інше не зазначено на відповідній сторінці

© 2016‒2023Опендатабот

🇺🇦 Зроблено в Україні