Ухвала
від 14.09.2016 по справі 335/9397/16-ц
АПЕЛЯЦІЙНИЙ СУД ЗАПОРІЗЬКОЇ ОБЛАСТІ

Дата документу Справа №

АПЕЛЯЦІЙНИЙ СУД ЗАПОРІЗЬКОЇ ОБЛАСТІ

Справа № 22-ц/778/4305/16

Є.У. № 335/9397/16-ц

У Х В А Л А

14 вересня 2016 р. м. Запоріжжя

Суддя судової палати з цивільних справ апеляційного суду Запорізької області Подліянова Г.С., при вирішенні питання про відкриття апеляційного провадження у справі за апеляційною скаргою Головного державного виконавця відділу примусового виконання рішень управління державної виконавчої служби Головного управління юстиції у Запорізькій області Морар Марії Василівни на ухвалу Орджонікідзевського районного суду м. Запоріжжя від 23 серпня 2016 року у справі за поданням головного державного виконавця відділу примусового виконання рішень управління державної виконавчої служби Головного територіального управління юстиції у Запорізькій області Морар Марії Василівни про обмеження виїзду за кордон осіб, які мають невиконані зобов'язання, покладені на них судовим рішенням - директора ТОВ «Зеніт» ОСОБА_3, -

ВСТАНОВИВ:

Ухвалою Орджонікідзевського районного суду м. Запоріжжя від 23 серпня 2016 року в задоволені подання відмовлено.

Не погоджуючись із зазначеною ухвалою суду Головний державний виконавець відділу примусового виконання рішень управління державної виконавчої служби Головного управління юстиції у Запорізькій області Морар М.В. подав апеляційну скаргу, за якою не може бути відкрито апеляційне провадження з наступних підстав.

З матеріалів справи вбачається, що ухвала суду постановлена 23 серпня 2016 року у відсутність в судовому засідання сторін по справі.

Відповідно до ч.2 ст.294 ЦПК України апеляційна скарга на ухвалу суду першої інстанції подається протягом п'яти днів з дня її проголошення. У разі якщо ухвалу було постановлено без участі особи, яка її оскаржує, апеляційна скарга подається протягом п'яти днів з дня отримання копії ухвали.

Апеляційна скарга датована та направлена до суду поштою 07 вересня 2016 року, що підтверджується штемпелем поштового відділення на поштовому конверті, який доданий до апеляційної скарги (а.с.43).

В апеляційній скарзі заявник зазначає, що оскаржувана ухвала отримана відділом 05 вересня 2016 року, що підтверджується штампом вхідної кореспонденції за вх. 6456-03/4-36 від 05.09.2016 року.

Проте, такі доводи заявника не заслуговує на увагу та суперечать матеріалам справи.

Так, згідно поштового повідомлення про вручення поштового відправлення, копія оскаржуваної ухвали отримана уповноваженою особою відділу примусового виконання рішень управління державної виконавчої служби Головного управління юстиції у Запорізькій області за адресою, яка зазначена заявником в поданні, 29 серпня 2016 року (а.с.32).

Отже, строк на апеляційне оскарження ухвали суду, з урахуванням вимог ст.73 ЦПК України, спливає 05 вересня 2016 року.

Таким чином, апеляційна скарга подана з пропуском строку на апеляційне оскарження у відповідності до вимог ч.2 ст.294 ЦПК України.

З клопотанням про поновлення строку на апеляційне оскарження ухвали суду заявник не звертався.

Відповідно до вимог ч.3 ст.297 ЦПК України апеляційна скарга залишається без руху якщо вона подана після закінчення строків, встановлених ст.294 ЦПК України, і особа, яка її подала, не порушує питання про поновлення цього строку, або якщо підстави, вказані нею у заяві, визнані неповажними. При цьому протягом тридцяти днів з моменту отримання ухвали особа має право звернутися до апеляційного суду з заявою про поновлення строків або вказати інші підстави для поновлення строку.

Зважаючи на зазначені недоліки апеляційної скарги, на підставі ст.121, ч.2 ст.297 ЦПК України її необхідно залишити без руху, а заявнику - надати строк для усунення вищезазначених недоліків.

Керуючись ст.ст. 121, 297 ЦПК України, суддя,

УХВАЛИВ:

Апеляційну скаргу Головного державного виконавця відділу примусового виконання рішень управління державної виконавчої служби Головного управління юстиції у Запорізькій області Морар Марії Василівни залишити без руху.

Довести до Головного державного виконавця відділу примусового виконання рішень управління державної виконавчої служби Головного управління юстиції у Запорізькій області Морар Марії Василівни, що протягом тридцяти днів з моменту отримання копії ухвали має право звернутись до апеляційного суду з заявою про поновлення строку на апеляційне оскарження з зазначенням поважності причин його пропуску.

Роз'яснити, що у разі невиконання вимог, зазначених у даній ухвалі у встановлений строк, а також у разі не звернення з заявою про поновлення строку для подачі апеляційної скарги, при відсутності доказів дати отримання оскаржуваної ухвали, наступають наслідки передбачені ст. 297 ЦПК України.

Суддя Подліянова Г.С.

СудАпеляційний суд Запорізької області
Дата ухвалення рішення14.09.2016
Оприлюднено21.09.2016
Номер документу61288348
СудочинствоЦивільне

Судовий реєстр по справі —335/9397/16-ц

Ухвала від 08.11.2016

Цивільне

Апеляційний суд Запорізької області

Подліянова Г. С.

Ухвала від 14.09.2016

Цивільне

Апеляційний суд Запорізької області

Подліянова Г. С.

Ухвала від 23.08.2016

Цивільне

Орджонікідзевський районний суд м. Запоріжжя

Апаллонова Ю. В.

🇺🇦 Опендатабот

Опендатабот — сервіс моніторингу реєстраційних даних українських компаній та судового реєстру для захисту від рейдерських захоплень і контролю контрагентів.

Додайте Опендатабот до улюбленого месенджеру

ТелеграмВайбер

Опендатабот для телефону

AppstoreGoogle Play

Всі матеріали на цьому сайті розміщені на умовах ліцензії Creative Commons Із Зазначенням Авторства 4.0 Міжнародна, якщо інше не зазначено на відповідній сторінці

© 2016‒2023Опендатабот

🇺🇦 Зроблено в Україні