Постанова
від 25.08.2011 по справі 4-192/11
ВІННИЦЬКИЙ РАЙОННИЙ СУД ВІННИЦЬКОЇ ОБЛАСТІ

Справа № 4-192/11

ПОСТАНОВА

ІМЕНЕМ УКРАЇНИ

25 серпня 2011 року м. Вінниця

Суддя Вінницького районного суду Вінницької області Стадник І.М., з участю прокурора Ратушняка О.О., розглянувши подання слідчого СВ Вінницького РВ УМВС України у Вінницькій області, старшого лейтенанта міліції ОСОБА_1 про накладення арешту на всі кошти на рахунках підприємства ТОВ «Кванта-Коста», -

ВСТАНОВИВ:

Слідчий СВ Вінницького РВ УМВС України у Вінницькій області ОСОБА_1 звернувся до суду із поданням, погодженим в.о. прокурора Вінницького району, в якому порушується питання про накладення арешту на всі кошти, які знаходяться на рахунку №26000121162 в національній валюті, відкритому у філії АБ «Укргазбанк» (м.Харків МФО 320478) та заборонити здійснення видаткових операцій по вказаному рахунку підприємства ТОВ «Кванта-Коста» (код ЄДРПОУ 36456249) посилаючись на те, що накладення арешту на кошти вказаного підприємства необхідне в цілях забезпечення можливого цивільного позову, виконання вироку в частині можливої конфіскації майна, а також з метою відшкодування завданих державі збитків з направленням коштів до бюджету несплачених за рахунок проведення фінансово-господарських операцій із «фіктивним» підприємством ТОВ «Кванта-Коста».

Заслухавши думку прокурора, який не заперечує проти задоволення подання, пояснення слідчого, вивчивши подання та додані до нього матеріали, оглянувши матеріали кримінальної справи №11040158, приходжу до наступного висновку.

Згідно з постановою про порушення кримінальної справи, в ході здійснення перевірки з питань дотримання вимог податкового законодавства приватного підприємства «Надія» виявлено та вилучено копію податкової накладної ТОВ «Кванта- Коста», яка містила ознаки підробки, а саме, згідно висновку експертного дослідження №684/685 від 03.03.2011 року, підписи від імені ОСОБА_2 (особи, яка склала податкову накладну) в податковій накладній №2175 від 13.12.2010 року виконані не ОСОБА_2, а іншою особою. Таким чином, службові особи ПП «Надія» під час ведення фінансово-господарської діяльності підприємства, шляхом включення до податкової декларації з податку на додану вартість, використали завідомо підроблені документи, отримані від ТОВ «Кванта-Коста».

Також, встановлено, що службові особи приватного підприємства «Надія» на протязі 2010 - 2011 років придбали у ТОВ «Кванта-Коста» газ зріджений. В ході подальшого відпрацювання легітимності проведених фінансово-господарських операцій встановлено, що директор ТОВ «Кванта-Коста» ОСОБА_2 зареєстрував дане підприємство на своє ім’я за грошову винагороду без мети ведення будь-якої господарської діяльності підприємству зв’язку з- відсутністю відповідного фахового рівня, первинні бухгалтерські документ и ТОВ «Кванта-Коста» від свого імені не підписував, податкову звітність не заповнював та до податкових органів не подавав, будь- яких доручень на здійснення господарської діяльності від свого імені іншим особам не надавав, з службовими особами ПП «Надія» не знайомий. Виходячи з наявних матеріалів досудового слідства є достатні докази вважати про безтоварність фінансово- господарських операцій по взаємовідносинах між ПП «Надія» та ТОВ «Кванта-Коста». Вище викладене також підтверджується висновком експерта Вінницького відділення КНІСЕ № 684/685, згідно якого підписи в податкових накладних виписаних від імені

директора ТОВ «Кванта-Коста» ОСОБА_2 в адресу ПП «Надія» виконані не ОСОБА_2, а іншою особою, що вказує на фіктивність даних господарських операцій.

З огляду на вище викладене є достатні підстави вважати, що діяльність посадових осіб вказаних вище підприємств спрямована на отримання податкової вигоди, імітуючи проведення фінансово-господарських операцій шляхом придбання товарно-матеріальних цінностей у ТОВ «Кванта-Коста», перераховуючи кошти без мети реального настання правових наслідків, підробляють первинні бухгалтерські документи, що призводить до ненадходження коштів до державного бюджету в особливо великих розмірах.

На даний час досудовим слідством не встановлено особу, яка реально виконує обов’язки директора та здійснює фінансово-господарську діяльність від імені ТОВ «Кванта-Коста».

Згідно відомостей, поданих до ДПІ у Комінтернівському районі м. Харкова встановлено, що підприємством ТОВ «Кванта-Коста» було відкрито у філії АБ «Укргазбанк» розрахунковий рахунок.

Приймаючи до уваги вказане вище, з метою попередження вчинення нових злочинів та правопорушень, а також відшкодування завданих державі збитків з направленням коштів до бюджету несплачених за рахунок проведення фінансово- господарських операцій із «Фіктивним» підприємством ТОВ «Кванта-Коста», в цілях забезпечення можливого цивільного позову, виконання вироку в частині можливої конфіскації майна, приходжу до висновку, що подання слід задовольнити.

По даному факту 31.05.2011 року порушено кримінальну справу за ознаками злочину, передбаченого ч. 1, 3 ст. 358 КК України.

Відповідно до ст. 59,62 Закону України «Про банки і банківську діяльність» арешт на кошти і інші цінності юридичних або фізичних осіб, що знаходяться в банку, здійснюються виключно за рішення суду. Інформація щодо юридичних та фізичних осіб, яка містить банківську таємницю, розкривається банками за рішенням суду.

На підставі ст.ст. 59, 62 Закону України «Про банки і банківську діяльність», керуючись ст. 14 КПК України, -

ПОСТАНОВИВ:

Подання слідчого задовольнити.

Накласти арешт на всі кошти, які знаходяться на рахунку № 26000121162 в національній валюті, відкритому у філії АБ «Укргазбанк» (м. Харків, МФО 320478) та заборонити здійснення видаткових операцій по вказаному рахунку підприємства ТОВ «Кванта-Коста» (код ЄДРПОУ 36456249).

Розкрити банківську таємницю та повідомити про наявність готівкових коштів на рахунку № 26000121162 в національній валюті, відкритому у філії АБ «Укргазбанк» (м. Харків, МФО 320478).

Постанова оскарженню не підлягає.

Суддя:

Дата ухвалення рішення25.08.2011
Оприлюднено19.09.2016
Номер документу61296019
СудочинствоКримінальне

Судовий реєстр по справі —4-192/11

Постанова від 14.09.2011

Кримінальне

Овідіопольський районний суд Одеської області

Курочка В. М.

Постанова від 25.08.2011

Кримінальне

Вінницький районний суд Вінницької області

Стадник І. М.

Постанова від 31.08.2011

Кримінальне

Прилуцький міськрайонний суд Чернігівської області

Григор"єв Р. Г.

Постанова від 17.11.2011

Кримінальне

Красноармійський міськрайонний суд Донецької області

Корнєєва І. В.

Постанова від 17.11.2011

Кримінальне

Красноармійський міськрайонний суд Донецької області

Корнєєва І. В.

Постанова від 17.02.2011

Кримінальне

Галицький районний суд м.Львова

Юрків О. Р.

Постанова від 17.03.2011

Кримінальне

Кіровський районний суд м.Дніпропетровська

Підберезний Г. А.

Постанова від 21.10.2011

Кримінальне

Волноваський районний суд Донецької області

Гальченко І. В.

Постанова від 18.04.2011

Кримінальне

Броварський міськрайонний суд Київської області

Шевчук М. П.

Постанова від 07.02.2011

Кримінальне

Соснівський районний суд м.Черкас

Пироженко В. Д.

🇺🇦 Опендатабот

Опендатабот — сервіс моніторингу реєстраційних даних українських компаній та судового реєстру для захисту від рейдерських захоплень і контролю контрагентів.

Додайте Опендатабот до улюбленого месенджеру

ТелеграмВайбер

Опендатабот для телефону

AppstoreGoogle Play

Всі матеріали на цьому сайті розміщені на умовахліцензії Creative Commons Із Зазначенням Авторства 4.0 Міжнародна, якщо інше не зазначено на відповідній сторінці

© 2016‒2023Опендатабот

🇺🇦 Зроблено в Україні