Ухвала
від 15.04.2009 по справі 51/269
ГОСПОДАРСЬКИЙ СУД МІСТА КИЄВА

ГОСПОДАРСЬКИЙ СУД мі ста КИЄВА

01030, м.Київ, вул.Б.Хмельницьк ого,44-Б тел.230-31-34

УХВАЛА

Справа № 51/269 15.04.09

За позовом Державної п одаткової інспекції у Соло м' янському районі м. Києва

до Суб' єкта підприємн ицької діяльності - фізично ї особи ОСОБА_2

третя особа, яка не заявляє самостійних вимог на предмет спору, на стороні позивача

Солом' янська районна у м. Києві державна адміністра ція

про припинення підприє мницької діяльності

Суддя Пригун ова А.Б.

Представники:

від позивача: Борисов І.І.

від відповідача: не з' явил ись

від третьої особи: не з' яви лись

Обставини справи:

Позивач звернувся до Гос подарського суду міста Києва з позовом про припинення під приємницької діяльності від повідача. Позовні вимоги обґ рунтовані неподанням відпов ідачем з І кварталу 2004 року до д ержавної податкової інспекц ії податкових декларацій та документів фінансової звітн ості, як це передбачено чинни м законодавством України.

Ухвалою Господарського су ду міста Києва від 23.03.09р. поруше но провадження у даній справ і, призначено її до розгляду у судовому засіданні на 15.04.09р. за участю представників сторін та третьої особи, яких зобов' язано надати суду певні доку менти.

У даному судовому засіданн і представник позивача підтр имав заявлені позовні вимоги .

Представники відповідача та третьої особи на виклик су ду не з' явилися, вимог ухвал и суду від 23.03.09 р. не виконали, пр ичини неявки суду не повідом или.

Проаналізувавши матеріали справи, суд дійшов висновку, щ о Державна податкова інспекц ія у Солом' янському рай оні м. Києва виступає у даній с праві як суб' єкт владних по вноважень.

Нормами ст. 12 Господарськог о процесуального кодексу Укр аїни передбачено, що господа рським судам підвідомчі спра ви у спорах, що виникають при у кладанні, зміні, розірванні і виконанні господарських дог оворів та з інших підстав, а та кож у спорах про визнання нед ійсними актів з підстав, зазн ачених у законодавстві, крім інших спорів, вирішення яких відповідно до законів Украї ни, міждержавних договорів т а угод віднесено до відання і нших органів.

Відповідно до п. 4 ч. 1 ст. 3 Коде ксу адміністративного судоч инства України адміністрати вне судочинство ? це діяльніс ть судів щодо розгляду і вирі шення адміністративних спра в.

Згідно з п. 1 ч. 1 ст. 3 Кодексу ад міністративного судочинств а України справа адміністрат ивної юрисдикції ? переданий на вирішення суду публічно-п равовий спір, у якому хоча б од нією з сторін є орган виконав чої влади, орган місцевого са моврядування або інший суб' єкт, який здійснює владні упр авлінські функції на основі законодавства.

Відповідно до п. 4 ч. 1 ст. 17 Коде ксу адміністративного судоч инства України компетенція а дміністративних судів пошир юється на спори за звернення ми суб'єкта владних повноваж ень у випадках, встановлених законом.

Частиною 1 ст. 80 ГПК України п ередбачено, що господарський суд припиняє провадження у с праві, якщо спір не підлягає в ирішенню в господарських суд ах України.

Таким чином, суд дійшов висн овку про те, що поданий позов Д ержавної податкової інспекц ії у Солом' янському рай оні м. Києва до Суб' єкта підп риємницької діяльності - фі зичної особи ОСОБА_2 за уч астю третьої особи, яка не зая вляє самостійних вимог на пр едмет спору, на стороні позив ача Солом' янської райо нної у м. Києві державної адмі ністрації про припинення під приємницької діяльності не п ідлягає вирішенню в господар ських судах.

Керуючись п. 1 ч. 1 ст. 80, ст. 86 Госп одарського процесуального к одексу України, Господарськи й суд міста Києва,?

УХВАЛИВ:

1. Провадження у спр аві № 51/269 припинити.

2. Примірники даної ухвали направити сторонам і третій особі.

Суддя Пригунова А. Б.

СудГосподарський суд міста Києва
Дата ухвалення рішення15.04.2009
Оприлюднено06.12.2010
Номер документу6140544
СудочинствоГосподарське

Судовий реєстр по справі —51/269

Рішення від 10.08.2011

Господарське

Господарський суд міста Києва

Пригунова А.Б.

Ухвала від 25.07.2011

Господарське

Господарський суд міста Києва

Пригунова А.Б.

Ухвала від 08.07.2011

Господарське

Господарський суд міста Києва

Пригунова А.Б.

Ухвала від 15.04.2009

Господарське

Господарський суд міста Києва

Пригунова А.Б.

Рішення від 12.01.2009

Господарське

Господарський суд Харківської області

Шарко Л.В.

Постанова від 16.03.2009

Господарське

Київський апеляційний господарський суд

Коршун Н.М.

Рішення від 12.12.2006

Господарське

Господарський суд Харківської області

Шарко Л.В.

🇺🇦 Опендатабот

Опендатабот — сервіс моніторингу реєстраційних даних українських компаній та судового реєстру для захисту від рейдерських захоплень і контролю контрагентів.

Додайте Опендатабот до улюбленого месенджеру

ТелеграмВайбер

Опендатабот для телефону

AppstoreGoogle Play

Всі матеріали на цьому сайті розміщені на умовахліцензії Creative Commons Із Зазначенням Авторства 4.0 Міжнародна, якщо інше не зазначено на відповідній сторінці

© 2016‒2023Опендатабот

🇺🇦 Зроблено в Україні