Ухвала
від 19.09.2016 по справі 911/3017/16
ГОСПОДАРСЬКИЙ СУД КИЇВСЬКОЇ ОБЛАСТІ

ГОСПОДАРСЬКИЙ СУД

Київської області

01032, м. Київ - 32, вул. С.Петлюри, 16тел. 235-95-51

У Х В А Л А

про порушення провадження у справі

"19" вересня 2016 р. Справа № 911/3017/16

Суддя Антонова В.М. розглянувши матеріали

за позовом Заступника прокурора Київської області

до 1. Ірпінської міської ради;

2. ОСОБА_1 з обмеженою відповідальністю «Розбудова»

про вчинення певних дій

визнав подані матеріали достатніми для прийняття позовної заяви до розгляду.

Керуючись ст.ст. 64, 65 Господарського процесуального кодексу України,

Обставини справи:

15.09.2016 заступник прокурора Київської області звернувся до господарського суду Київської області з позовною заявою №08-1145вих16 від 13.09.2016 (вх. №3124/16) до Ірпінської міської ради та ОСОБА_1 з обмеженою відповідальністю «Розбудова» про вчинення певних дій.

Частина 1 ст. 27 ГПК України передбачає, що треті особи, які не заявляють самостійних вимог на предмет спору, можуть вступити у справу на стороні позивача або відповідача до прийняття рішення господарським судом, якщо рішення з господарського спору може вплинути на їх права або обов'язки щодо однієї з сторін. Їх може бути залучено до участі у справі також за клопотанням сторін, прокурора або з ініціативи господарського суду.

З позовної заяви вбачається, що рішенням виконавчого комітету Ірпінської міської ради народних депутатів від 31.10.1995 вирішено оформити право постійного користування земельною ділянкою площею 3,2938 га за акціонерним товариством «Будінвестсервіс» під піонерський табір «Дружба», який розташований по вул. Толстого, 24 у м. Ірпінь Київської області. Пунктом 2 вказаного рішення доручено установити на місцевості зовнішню межу земельної ділянки і виготовити державний акт на право постійного користування.

Враховуючи вищевикладене, а також той факт, що в разі прийняття рішення за результатами розгляду спору, воно може вплинути на права та обов'язки виконавчого комітету Ірпінської міської ради, суд дійшов висновку про необхідність залучення в якості третьої особи-1, яка не заявляє самостійних вимог на предмет спору на стороні відповідачів - виконавчий комітет Ірпінської міської ради.

Крім того, враховуючи, що рішенням виконавчого комітету Ірпінської міської ради від 07.09.2004 №210 «Про оформлення право установчих документів на об'єкт нерухомого майна - дитячий табір «Дружба» по вул. Толстого, 24 у м. Ірпені Київської області», яким доручено Ірпінському БТІ оформити право власності за ТОВ «Київінвест-Олімпія» на об'єкт нерухомого майна - дитячий табір «Дружба», а також видати свідоцтво про право власності, суд дійшов висновку про необхідність залучення в якості третьої особи-2, яка не заявляє самостійних вимог на предмет спору на стороні відповідачів - ОСОБА_1 з обмеженою відповідальністю «Київінвест-Олімпія».

Також, зважаючи на те, що ОСОБА_2 підприємство «Ірпінське земельно-кадастрове бюро» розробляло технічну документацію щодо оренди спірної земельної ділянки, господарський суд вважає за необхідне залучити в якості третьої особи-3, яка не заявляє самостійних вимог на предмет спору на стороні відповідачів - ОСОБА_2 підприємство «Ірпінське земельно-кадастрове бюро».

Крім того, оскільки ОСОБА_3 підрозділ «Київська обласна філія Державного підприємства «Центр державного земельного кадастру» здійснював реєстрацію оспорюваних договорів оренди земельної ділянки, ,суд дійшов висновку про необхідність залучення в якості третьої особи-4, яка не заявляє самостійних вимог на предмет спору на стороні відповідачів - ОСОБА_3 підрозділ «Київська обласна філія Державного підприємства «Центр державного земельного кадастру».

ОСОБА_4 Держгеокадастру у м. Ірпінь Київської області є держателем оспорюваних договорів оренди земельної ділянки.

Враховуючи той факт, що в разі прийняття рішення за результатами розгляду спору, воно може вплинути на права та обов'язки ОСОБА_4 Держгеокадастру у м. Ірпінь Київської області, суд дійшов висновку про необхідність залучення в якості третьої особи-5, яка не заявляє самостійних вимог на предмет спору на стороні відповідачів - ОСОБА_4 Держгеокадастру у м. Ірпінь Київської області.

Керуючись ст.ст. 27, 64, 65 Господарського процесуального кодексу України,

ухвалив:

1. Порушити провадження у справі та прийняти позовну заяву до розгляду.

2. Розгляд справи призначити на 20.10.2016 на 11:30 год.

3. Засідання відбудеться в приміщенні господарського суду Київської області (м. Київ, вул. Комінтерну, 16, зал №3).

4. Зобов'язати позивача надати: платіжні реквізити відповідачів; оригінали (для огляду) доданих до позовної заяви документів; власне письмове підтвердження того, що у провадженні господарського суду або іншого органу, який в межах своєї компетенції вирішує господарський спір, немає справи зі спору між тими ж сторонами, про той же предмет, тих же підстав, а також не має рішення цих органів з такого спору; довідку про включення відповідачів до ЄДРПОУ станом на час розгляду справи.

5. Зобов'язати відповідачів надати: оригінали (для огляду) та копії (для залучення до матеріалів справи) статутних документів, свідоцтва про державну реєстрацію; довідку про включення до ЄДРПОУ; довідку про взяття на облік як платника податків; відзив на позов з документальним запереченням.

6. Залучити до участі у справі у якості третьої особи-1, яка не заявляє самостійних вимог на предмет спору на стороні відповідачів виконавчий комітет Ірпінської міської ради

(ЄДРПОУ 05408846).

7. Залучити до участі у справі у якості третьої особи-2, яка не заявляє самостійних вимог на предмет спору на стороні відповідачів ОСОБА_1 з обмеженою відповідальністю «Київінвест-Олімпія» (ЄДРПОУ 21571623).

8. Залучити до участі у справі у якості третьої особи-3, яка не заявляє самостійних вимог на предмет спору на стороні відповідачів ОСОБА_2 підприємство «Ірпінське земельно-кадастрове бюро» (ЄДРПОУ 24886089).

9. Залучити до участі у справі у якості третьої особи-4, яка не заявляє самостійних вимог на предмет спору на стороні відповідачів ОСОБА_3 підрозділ «Київська обласна філія Державного підприємства «Центр державного земельного кадастру».

10. Залучити до участі у справі у якості третьої особи-5, яка не заявляє самостійних вимог на предмет спору на стороні відповідачів ОСОБА_4 Держгеокадастру у м. Ірпінь Київської області (ЄДРПОУ 40027824).

11. Зобов'язати третіх осіб надати письмові пояснення по суті спору.

12. Учасникам процесу письмові докази, які подаються до господарського суду, оформити відповідно до вимог ст. 36 ГПК України, а пояснення по суті спору викласти письмово.

13. Зобов'язати учасників провадження подати, витребувані судом, документи через канцелярію суду завчасно до судового засідання (за декілька днів).

14. Викликати повноважних представників сторін в судове засідання.

15. Повноваження представників сторін мають бути підтверджені довіреністю, оформленою в установленому порядку (засвідченою нотаріально або, якщо довіреність видає юридична особа - підписом її керівника та завірена печаткою цієї організації); у разі представництва інтересів сторони безпосередньо її керівництвом - відповідним документом, що підтверджує його призначення або обрання (або засвідчені належним чином витяги з них).

Суддя В.М. Антонова

Дата ухвалення рішення19.09.2016
Оприлюднено23.09.2016
Номер документу61414849
СудочинствоГосподарське
Сутьвчинення певних дій визнав подані матеріали достатніми для прийняття позовної заяви до розгляду. Керуючись ст.ст. 64, 65 Господарського процесуального кодексу України

Судовий реєстр по справі —911/3017/16

Постанова від 04.10.2018

Господарське

Касаційний господарський суд Верховного Суду

Мачульський Г.М.

Ухвала від 10.09.2018

Господарське

Касаційний господарський суд Верховного Суду

Мачульський Г.М.

Ухвала від 18.06.2018

Господарське

Київський апеляційний господарський суд

Чорна Л.В.

Ухвала від 21.05.2018

Господарське

Київський апеляційний господарський суд

Чорна Л.В.

Постанова від 25.06.2018

Господарське

Київський апеляційний господарський суд

Чорна Л.В.

Ухвала від 10.05.2018

Господарське

Київський апеляційний господарський суд

Чорна Л.В.

Ухвала від 02.04.2018

Господарське

Київський апеляційний господарський суд

Чорна Л.В.

Ухвала від 23.02.2018

Господарське

Касаційний господарський суд Верховного Суду

Мачульський Г.М.

Ухвала від 07.11.2017

Господарське

Київський апеляційний господарський суд

Чорна Л.В.

Ухвала від 13.09.2017

Господарське

Вищий господарський суд України

Мачульський Г.М.

🇺🇦 Опендатабот

Опендатабот — сервіс моніторингу реєстраційних даних українських компаній та судового реєстру для захисту від рейдерських захоплень і контролю контрагентів.

Додайте Опендатабот до улюбленого месенджеру

ТелеграмВайбер

Опендатабот для телефону

AppstoreGoogle Play

Всі матеріали на цьому сайті розміщені на умовахліцензії Creative Commons Із Зазначенням Авторства 4.0 Міжнародна, якщо інше не зазначено на відповідній сторінці

© 2016‒2023Опендатабот

🇺🇦 Зроблено в Україні