Ухвала
від 22.09.2016 по справі 927/613/16
ГОСПОДАРСЬКИЙ СУД ЧЕРНІГІВСЬКОЇ ОБЛАСТІ

Господарський суд Чернігівської області

Пр-т. Миру, 20, м. Чернігів, 14000 , тел. 676-311, факс 77-44-62, e-mail: inbox@cn.arbitr.gov.ua

===================================================================================================================================================================

УХВАЛА

"22" вересня 2016 р. Справа № 927/613/16

Позивач: Любецький психоневрологічний інтернат, код ЄДРПОУ 03189914, вул. Квітнева, 1, с. Пересаж, Ріпкинський район, Чернігівська область, 15040

Відповідач: Ріпкинська районна рада Чернігівської області, код ЄДРПОУ 21409644, вул. Святомиколаївська 85, смт. Ріпки, Чернігівська область, 15000

Третя особа, яка не заявляє самостійних вимог на предмет спору, на стороні відповідача: Головне управління Держгеокадастру у Чернігівській області, пр-т Миру, 14, м. Чернігів, 14000

Предмет спору: про визнання недійсним та скасування рішення, визнання недійсним державного акту на право постійного користування землею

Суддя В.В. Шморгун

ПРЕДСТАВНИКИ СТОРІН:

від позивача: ОСОБА_1, представник, довіреність № 288 від 23.08.2016;

від відповідача: не з'явився;

від третьої особи: ОСОБА_2, начальник юридичного відділу, довіреність № 31-25-0.6-7748/2-16 від 16.03.2016

СУТЬ СПОРУ:

Господарським судом Чернігівської області порушено провадження у справі № 927/613/16 за позовом Любецького психоневрологічного інтернату до Ріпкинської районної ради Чернігівської області за участю третьої особи, яка не заявляє самостійних вимог на предмет спору, на стороні відповідача - Головного управління Держгеокадастру у Чернігівській області про визнання недійсним та скасування рішення Ріпкинської районної ради Чернігівської області від 06.02.1992 та визнання недійсним державного акту на право постійного користування землею.

Ухвалою суду від 13.09.2016 розгляд справи відкладався до 22.09.2016.

У судове засідання з'явились представники позивача та третьої особи.

Відповідача належним чином повідомлено про час та місце розгляду справи, що підтверджується повідомленням про вручення поштового відправлення №1400603931884 від 19.09.2016, натомість, повноважного представника у судове засідання відповідачем не направлено, причин нез'явлення суду не повідомлено.

Клопотання про здійснення фіксації судового засідання технічними засобами не заявлено.

У судовому засідання позивачем надано змінену позовну заяву, у прохальній частині якої позивач, крім заявлених вимог, додатково просить припинити право постійного користування землею Любецьким будинком-інтернатом для психічнохворих та перевести земельну ділянку площею 107,7 га до земель запасу Мохначівської сільської ради Ріпкинського району Чернігівської області. До зазначеної зміненої позовної заяви позивачем додано платіжне доручення №1065 від 05.09.2016 про сплату судового збору у розмірі 1378,00 грн.

При цьому, у судовому засіданні позивачем заявлено усне клопотання про відкладення розгляду справи для направлення зміненої позовної заяви іншим учасниками судового процесу та надання додаткових доказів по справі.

Оскільки позивачем не надано доказів направлення цієї заяви іншим учасникам судового процесу у відповідності до статті 57 Господарського процесуального кодексу України, суд відкладає оцінку і розгляд цієї заяви до наступного судового засідання.

Окрім того, позивачем на виконання ухвали суду надано копію рішення Ріпкиснької районної ради народних депутатів Чернігівської області від 06.02.1992, натомість, інших документів, витребуваних судом не надав, причини неподання не повідомив.

У судовому засіданні позивачем надано суду для огляду Матеріали відводу земель Любецького будинку-інтернату для психічнохворих за рахунок земель Мохначівської сільської ради за 1992 рік, які містять технічну документацію щодо надання спірної земельної ділянки Любецькому будинку-інтернату для психічнохворих. При цьому, копій зазначених документів для приєднання до матеріалів справи позивачем не надано. Як повідомив позивач, це примірник технічної документації, який належить і знаходиться у інтернаті.

Оглянувши документи, суд зауважив, що в цих матеріалах відсутній зазначений у описі лист-заява, а в Акті встановлення меж в натурі проставлений відбиток печатки саме Любецького будинку - інтернату для психічнохворих.

Представником третьої особи заявлено усне клопотання про виклик у судове засідання головного спеціаліста сектору державного земельного кадастру відділу Держгеокадастру у Ріпкинському районі Чернігівської області ОСОБА_3 для дачі пояснень по суті справи, оскільки ні представнику третьої особи, ні керівнику відділу Держгеокадастру у Ріпкинському районі невідомий детальний порядок проведення землеустрою спірної земельної ділянки та порядок постановки на облік цієї ділянки у 1992 році, натомість, головний спеціаліст працював у даній установі у зазначений період часу і володіє необхідною суду інформацією.

Відповідно до ст. 77 Господарського процесуального кодексу України господарський суд відкладає в межах строків, встановлених статтею 69 цього Кодексу, розгляд справи у разі нез'явлення в судове засідання представників сторін, неподання витребуваних доказів, необхідності витребування нових доказів.

Враховуючи неявку відповідача у судове засідання, ненадання витребуваних судом документів, клопотання позивача та третьої особи, необхідність витребування додаткових доказів по справі, з метою вчинення інших дій, спрямованих на забезпечення правильного і своєчасного розгляду справи, у тому числі, підготовки судді до розгляду справи, з метою надання сторонам права реалізувати принцип змагальності, рівності всіх учасників процесу перед законом та судом, забезпечення участі представників у судовому засіданні та з метою всебічного, повного і об'єктивного розгляду в судовому процесі всіх обставин справи, оцінки та дослідження доказів, суд вважає за доцільне відкласти розгляд справи.

Керуючись ст. 22, 30, 77, 86 Господарського процесуального кодексу України, господарський суд

УХВАЛИВ:

1. Розгляд справи відкласти, призначивши судове засідання на 06.10.2016 о 11:00 у приміщенні господарського суду Чернігівської області у м. Чернігові, проспект Миру, 20, каб. № 4.

2. Зобов'язати позивача надати:

- докази направлення копії зміненої позовної заяви іншим учасникам судового процесу;

- належні докази відсутності Любецького будинку-інтернату для психічнохворих Чернігівського відділу соцзабезпечення;

- інформацію з наданням відповідних доказів, у тому числі статути (положення), щодо створення, зміни назви, реорганізації Любецького психоневрологічного інтернату за весь період його існування;

- матеріали, на підставі яких проведено реєстрацію державного акту на право постійного користування спірною земельною ділянкою.

- зразки печаток із зазначенням дати їх виготовлення, інформацію з наданням відповідних доказів (накази про призначення, звільнення, бухгалтерські документи тощо) щодо керівників Любецького психоневрологічного інтернату за період з 1982-1993 рр.

3. Зобов'язати позивача, відповідача надати:

- документи, на підставі який було видано спірне рішення Ріпкинської районної Ради народних депутатів Ріпкинського району Чернігівської області від 06.02.1992.

4. Зобов'язати третю особу надати:

- документи, на підставі яких обліковується право користування Любецьким психоневрологічним інтернатом земельними ділянками відповідно до наданої довідки 6-зем.

5. Зобов'язати відповідача надати:

- пояснення щодо обставин (підстав) прийняття спірного рішення.

6. Явку відповідача визнати обов'язковою.

7. Викликати у судове засідання та визнати обов'язковою явку головного спеціаліста сектору державного земельного кадастру відділу Держгеокадастру у Ріпкинському районі Чернігівської області ОСОБА_3 (вул. Святомиколаївська, 35, смт. Ріпки, Чернігівська область, 15000).

8. Сторонам забезпечити явку представників з належними повноваженнями та оригіналами документів, які посвідчують особу та їх повноваження.

Звернути увагу сторін та третьої особи на те, що відповідно до п. 5 ст. 83 ГПК України господарський суд має право стягувати в доход державного бюджету з винної сторони штраф до 1700 грн. за ухилення від вчинення дій, покладених господарським судом на сторону.

Суддя В.В. Шморгун

Дата ухвалення рішення22.09.2016
Оприлюднено28.09.2016
Номер документу61486740
СудочинствоГосподарське
Сутьвизнання недійсним та скасування рішення, визнання недійсним державного акту на право постійного користування землею

Судовий реєстр по справі —927/613/16

Ухвала від 02.12.2016

Господарське

Господарський суд Чернігівської області

Шморгун В.В.

Рішення від 17.11.2016

Господарське

Господарський суд Чернігівської області

Шморгун В.В.

Ухвала від 06.10.2016

Господарське

Господарський суд Чернігівської області

Шморгун В.В.

Ухвала від 22.09.2016

Господарське

Господарський суд Чернігівської області

Шморгун В.В.

Ухвала від 13.09.2016

Господарське

Господарський суд Чернігівської області

Шморгун В.В.

Ухвала від 30.08.2016

Господарське

Господарський суд Чернігівської області

Шестак В.І.

Ухвала від 21.07.2016

Господарське

Господарський суд Чернігівської області

Шестак В.І.

Ухвала від 07.07.2016

Господарське

Господарський суд Чернігівської області

Шестак В.І.

🇺🇦 Опендатабот

Опендатабот — сервіс моніторингу реєстраційних даних українських компаній та судового реєстру для захисту від рейдерських захоплень і контролю контрагентів.

Додайте Опендатабот до улюбленого месенджеру

ТелеграмВайбер

Опендатабот для телефону

AppstoreGoogle Play

Всі матеріали на цьому сайті розміщені на умовахліцензії Creative Commons Із Зазначенням Авторства 4.0 Міжнародна, якщо інше не зазначено на відповідній сторінці

© 2016‒2023Опендатабот

🇺🇦 Зроблено в Україні