Ухвала
від 10.08.2016 по справі 175/3040/16-к
ДНІПРОПЕТРОВСЬКИЙ РАЙОННИЙ СУД ДНІПРОПЕТРОВСЬКОЇ ОБЛАСТІ

Справа № 175/3040/16-к

Провадження № 1-кс/175/751/16

Ухвала

Іменем України

10 серпня 2016 року смт. Слобожанське

Суддя Дніпропетровського районного суду Дніпропетровської області ОСОБА_1 , розглянувши клопотання прокурора Дніпропетровської місцевої прокуратури №3 про проведення обшуку в рамках досудового розслідування №12016040440001139, внесеного до Єдиного реєстру досудових розслідувань 29 квітня 2016року, за ознаками кримінального правопорушення, передбаченого ч.1 ст.197-1 КК України,

встановив:

10 серпня 2016року прокурор Дніпропетровської місцевої прокуратури №3 звернувся до суду з клопотанням про проведення обшуку.

В обґрунтуванні клопотання зазначається, що 29.04.2016 року до Дніпропетровського ВП ДВП ГУНП в Дніпропетровській області надійшло повідомлення від УЗЕ в Дніпропетровській області ДЗЕ НП України про те, що по вул. Фабричній, 1-а, в с. Горянівське Дніпропетровського району/області виявлено факт самовільного зайняття земельної ділянки ТОВ ВО «Дніпроспецтехнологія», а також виробництва і вторинної переробки пластмаси та виробів з поліетилену зазначеним підприємством без відповідних дозвільних документів.

29.04.2016 року СВ Дніпропетровського ВП ДВП ГУНП в Дніпропетровській області відомості про вищевказані обставини внесені до Єдиного реєстру досудових розслідувань та розпочато досудове розслідування у кримінальному провадженні №12016040440001139 з попередньою правовою кваліфікацією за ознаками ч. 1 ст. 197-1 КК України.

В ході проведення досудового розслідування у кримінальному провадженні №12016040440001139 з метою з`ясування наявності дозвільних документів на земельну ділянку по АДРЕСА_1 та дозвільних документів щодо виробництва і вторинної переробки пластмаси та виробів з поліетилену, направлені запити до компетентних державних та контролюючих органів.

Згідно відповіді Головного управління Держгеокадастру у Дніпропетровській області, відомості про реєстрацію земельної ділянки по АДРЕСА_1 в Державному земельному кадастрі відсутні. Землевпорядна документація щодо відведення земельної ділянки для розміщення виробництва для проведення державної експертизи землевпорядної документації до Головного управління Держгеокадастру у Дніпропетровській області не надходила.

Також, згідно відповіді Головного управління Державної служби України з надзвичайних ситуацій у Дніпропетровській області, дозвільні документи на виробництво переробки вторинної сировини по вул. Фабричній, 1-а, в с. Горянівське Дніпропетровського району/області Управлінням не видавались.

Відповідно до інформації Департаменту екології та природних ресурсів Дніпропетровської ОДА, дозвільні документи ТОВ «ТПК «Дніпроспецмет» (код ЄДРПОУ 30720673) та ТОВ «ВО «Дніпроспецтехнологія» (код ЄДРПОУ 33076087) на викиди забруднюючих речовин в атмосферне повітря стаціонарними джерелами, дозволи на спеціальне водокористування та дозволи на здійснення операцій у сфері поводження з відходами Департаментом не видавались.

На підставі зазначеного, з метою виявлення та фіксації відомостей про обставини вчинення кримінального правопорушення, відшукання майна, яке було здобуте у результаті вчинення кримінального правопорушення прокурор просить надати дозвіл на проведення обшуку за адресою: АДРЕСА_1 .

Заслухавши прокурора, який просив задовольнити клопотання та надати дозвіл на проведення обшуку за адресою: АДРЕСА_1 , з метою відшукування інформації, яка може сприяти встановленню осіб, винних у вчиненні вищезазначеного кримінального правопорушення, та яка має значення для досудового розслідування та може бути доказом під час судового розгляду, дослідивши матеріали клопотання, суд дійшов наступного.

Відповідно до ч.1ст.234КПКУкраїни обшук проводиться з метою виявлення та фіксації відомостей про обставини вчинення кримінального правопорушення, відшукання знаряддя кримінального правопорушення або майна, яке було здобуте у результаті його вчинення, а також встановлення місцезнаходження розшукуваних осіб.

В судовому засіданні встановлено, що 29.04.2016 року до Дніпропетровського ВП ДВП ГУНП в Дніпропетровській області надійшло повідомлення від УЗЕ в Дніпропетровській області ДЗЕ НП України про те, що по вул. Фабричній, 1-а, в с. Горянівське Дніпропетровського району/області виявлено факт самовільного зайняття земельної ділянки ТОВ ВО «Дніпроспецтехнологія», а також виробництва і вторинної переробки пластмаси та виробів з поліетилену зазначеним підприємством без відповідних дозвільних документів.

29.04.2016 року СВ Дніпропетровського ВП ДВП ГУНП в Дніпропетровській області відомості про вищевказані обставини внесені до Єдиного реєстру досудових розслідувань та розпочато досудове розслідування у кримінальному провадженні №12016040440001139 з попередньою правовою кваліфікацією за ознаками ч. 1 ст. 197-1 КК України.

Згідно Державного реєстру речових прав на нерухоме майно, інформація про об`єкт нерухомого майна, який розташований за адресою: АДРЕСА_1 , належить на праві власності ОСОБА_2 , ІНФОРМАЦІЯ_1 .

За таких обставин є підстави, передбачені ст.234КПКУкраїни, на надання дозволу на обшук з метою виявлення та фіксації відомостей про обставини вчинення кримінального правопорушення, виявлення слідів та знаряддя злочину, речей та документів, що свідчать про злочинну діяльність та допоможуть слідству у розкритті кримінального правопорушення.

Враховуючи вищевикладене та керуючись ст.ст.110, 234, 235 КПК України,

ухвалив:

Клопотання прокурора Дніпропетровської місцевої прокуратури №3 про проведення обшуку задовольнити.

Надати прокурору Дніпропетровської місцевої прокуратури №3 ОСОБА_3 дозвіл на проведення обшуку за адресою: АДРЕСА_1 , з метою виявлення та фіксації відомостей про обставини вчинення кримінального правопорушення, відшукання та вилучення речей та документів, які мають значення для досудового розслідування та які можуть бути доказом під час судового розгляду, а саме: дозвільної документації щодо здійснення господарської діяльності та користування земельною ділянкою, печаток, штампів, штатного розкладу підприємств, наказів про призначення працівників, відомостей про нарахування заробітної платні, посадових інструкцій, іншої документації, а також незаконно виробленої продукції, вторинної сировини та виробничого устаткування, грошових коштів, здобутих протиправним шляхом.

Обшук провести у час та спосіб, що завдасть найменшої шкоди володільцям приміщення, без вилучення речей і документів, що посвідчують користування правом на здійснення підприємницької діяльності або інших, за відсутності яких юридична особа буде позбавлена можливості здійснювати свою діяльність.

Ухвала діє протягом 1 (одного) місяця з дня її постановлення, тобто, до 10 вересня 2016 року.

Відповідно до ч.3ст.309КПКУкраїни ухвала суду про дозвіл на проведення обшуку оскарженню не підлягає, заперечення проти неї можуть бути подані під час підготовчого провадження в суді.

Суддя: ОСОБА_1

Дата ухвалення рішення10.08.2016
Оприлюднено14.03.2023
Номер документу61488532
СудочинствоКримінальне

Судовий реєстр по справі —175/3040/16-к

Ухвала від 03.05.2019

Кримінальне

Дніпропетровський районний суд Дніпропетровської області

Бойко О. М.

Ухвала від 26.09.2016

Кримінальне

Дніпропетровський районний суд Дніпропетровської області

Шабанов А. М.

Ухвала від 10.08.2016

Кримінальне

Дніпропетровський районний суд Дніпропетровської області

Шабанов А. М.

🇺🇦 Опендатабот

Опендатабот — сервіс моніторингу реєстраційних даних українських компаній та судового реєстру для захисту від рейдерських захоплень і контролю контрагентів.

Додайте Опендатабот до улюбленого месенджеру

ТелеграмВайбер

Опендатабот для телефону

AppstoreGoogle Play

Всі матеріали на цьому сайті розміщені на умовахліцензії Creative Commons Із Зазначенням Авторства 4.0 Міжнародна, якщо інше не зазначено на відповідній сторінці

© 2016‒2023Опендатабот

🇺🇦 Зроблено в Україні