Ухвала
від 29.09.2016 по справі 924/1706/14
ГОСПОДАРСЬКИЙ СУД ХМЕЛЬНИЦЬКОЇ ОБЛАСТІ

ГОСПОДАРСЬКИЙ СУД ХМЕЛЬНИЦЬКОЇ ОБЛАСТІ

29000, м. Хмельницький, майдан Незалежності, 1 тел. 71-81-84, факс 71-81-98


У Х В А Л А

"29" вересня 2016 р.Справа № 924/1706/14

Господарський суд Хмельницької області у складі: суддя Радченя Д.І., розглянувши клопотання ліквідатора про продовження строку ліквідаційної процедури по справі порушеній

за заявою Кам'янець-Подільської ОДПІ ГУ Міндоходів у Хмельницькій області, м.Хмельницький

до товариства з обмеженою відповідальністю „Партнерська організаціяВ» , м.Кам'янець-Подільський Хмельницької області

про визнання банкрутом

Представники сторін:

Від кредиторів: не з'явився

Від боржника: не з'явився

За участю ліквідатора ОСОБА_1

ВСТАНОВИВ:

Ухвалою господарського суду Хмельницької області від 26.11.2012 року порушено провадження по справі №11/924/1706/14 про визнання банкрутом ТОВ „Партнерська організаціяВ» (код 33828450), Хмельницька область, м.Кам'янець-Подільський, вул.Панівецька, буд.,1, введено процедуру розпорядженням майном боржника, розпорядником майна призначено ОСОБА_1, запроваджено мораторій на задоволення вимог кредиторів.

Оголошення про порушення справи про банкрутство ТОВ „Партнерська організаціяВ» м.Кам'янець-Подільський оприлюднено на офіційному веп-сайті Вищого господарського суду України 28.11.2014 року за №118598.

Ухвалою суду від 03.02.2015 року затверджено реєстр вимог кредиторів на загальну суму 11561 261,74 грн.

Постановою господарського суду Хмельницької області від 05.03.2015 року №924/1706/14 визнано банкрутом ТОВ „Партнерська організаціяВ» , м.Кам'янець-Подільський Хмельницької області, вул.Панівецька, буд.1 (ідент. код ЄДРПОУ 33828750), відкрито ліквідаційну процедуру на шість місяців, ліквідатором ТОВ „Партнерська організація" призначено ОСОБА_1, Хмельницька область, Кам'янець-Подільський район, с.Кадиївці, вул.Чапаєва, буд.40, свідоцтво №1194 від 05.07.

Строк ліквідпроцедури неодноразово продовжувався, востаннє до 05.09.2016р.

15 вересня 2016 року за вх.№ 05-06/751/16 до господарського суду надійшло клопотання ліквідатора ОСОБА_1 по справі про продовження строку ліквідаційної процедури на шість місяців.

В обґрунтування поданого клопотання ліквідатор надав протокол №4 від 04.09.2016 року зборів комітету кредиторів.

Зі змісту поданого протоколу вбачається, що зборами комітету кредиторів схвалено звіт ліквідатора ОСОБА_1 про проведену роботу в ліквідаційній процедурі, та прийнято його до відома, також схвалено звіт ліквідатора про нарахування та виплату грошової винагороди , здійснення та відшкодування його витрат у справі станом на 01.09.2016р. в сумі 118 579,88грн. та вирішено клопотати перед судом про продовження строку ліквідаційної процедури на шість місяців.

Як вбачається із поданого ліквідатором звіту та як повідомив сам ліквідатор в засіданні, ним, крім інших дій, неодноразово виставлялося на аукціон майно банкрута у складі - щебінь вапняковий, фракція 0-20мм, в кількості 20 000 тонн., який жодного разу не відбувся через відсутність покупців.

Зважаючи наведені обставини під час здійснення ліквідаційних дій з проведення ліквідаційної процедури протягом 6 місяців унеможливили подання звіту і ліквідаційного балансу в строк до 05.09.2016 року, а отже потребує додаткового терміну.

Ліквідатор ОСОБА_2 в судовому засіданні подане клопотання про продовження строку ліквідаційної процедури та повноважень ліквідатора у справі №924/1706/14 підтримує, просить його задовольнити, продовжити строк ліквідаційної процедури та повноваження ліквідатора ОСОБА_2 на шість місяців - до 05 березня 2017року.

Повноважний представник ініціюючого кредитора в судове засідання не з'явився, письмового заперечення щодо продовження строку не подав.

При розгляді клопотання ліквідатора про продовження строку ліквідаційної процедури судом враховується , що згідно зі статтею 12 Господарського процесуального кодексу України, ст. 9 Закону України "Про відновлення платоспроможності боржника або визнання його банкрутом" господарські суди розглядають справи про банкрутство за правилами, передбаченими Господарським процесуальним кодексом України, з урахуванням особливостей, встановлених Законом.

Відповідно до ст. 37 Закону у випадках, передбачених цим Законом, господарський суд у судовому засіданні за участю сторін приймає постанову про визнання боржника банкрутом і відкриває ліквідаційну процедуру строком на дванадцять місяців. Під ліквідацією розуміється припинення суб'єкта підприємницької діяльності, визнаного господарським судом банкрутом, з метою здійснення заходів щодо задоволення в порядку цього Закону вимог кредиторів шляхом продажу його майна.

Згідно з ч. 3 ст. 40 Закону ліквідатор (ліквідаційна комісія) виконує свої повноваження до завершення ліквідаційної процедури в порядку, встановленому цим Законом та іншими нормативно-правовими актами.

Стаття 83 Закону визначає випадки при настанні яких господарський суд припиняє провадження у справі про банкрутство. Зокрема відповідно до змісту наведеної статті провадження у справі про банкрутство, після визнання боржника банкрутом можливе лише, якщо: боржник не внесений до Єдиного державного реєстру юридичних осіб та фізичних осіб - підприємців; юридичну особу, яка є боржником, припинено в установленому законодавством порядку, про що є відповідний запис в Єдиному державному реєстрі юридичних осіб та фізичних осіб - підприємців; затверджена мирова угода в порядку, передбаченому цим Законом; затверджений звіт ліквідатора в порядку, передбаченому цим Законом; згідно із законом справа не підлягає розгляду в господарських судах України; підприємницька діяльність фізичної особи - підприємця, яка є боржником, припинена в установленому законодавством порядку, про що зроблено відповідний запис в Єдиному державному реєстрі юридичних осіб та фізичних осіб - підприємців.

При цьому судом враховується, що зазначена норма Закону не містить такої підстави для припинення провадження у справі про банкрутство, як закінчення строку ліквідаційної процедури.

Відповідно до ст. 46 Закону після завершення всіх розрахунків з кредиторами ліквідатор подає до господарського суду звіт та ліквідаційний баланс, до якого додаються: відомості за результатами інвентаризації майна боржника та перелік ліквідаційної маси; відомості про реалізацію об'єктів ліквідаційної маси з посиланням на укладені договори купівлі-продажу; копії договорів купівлі-продажу та акти приймання-передачі майна; реєстр вимог кредиторів з даними про розміри погашених вимог кредиторів; документи, які підтверджують погашення вимог кредиторів; довідка архівної установи про прийняття документів, які відповідно до закону підлягають довгостроковому зберіганню; для акціонерних товариств - копія розпорядження про скасування реєстрації випуску акцій, засвідчена Національною комісією з цінних паперів та фондового ринку; для емітентів цінних паперів - копія звіту про наслідки погашення цінних паперів, засвідчена Національною комісією з цінних паперів та фондового ринку. Господарський суд після заслуховування звіту ліквідатора та думки членів комітету кредиторів або окремих кредиторів виносить ухвалу про затвердження звіту ліквідатора та ліквідаційного балансу. У разі якщо господарський суд дійшов висновку, що ліквідатор не виявив або не реалізував майнові активи банкрута у повному обсязі, суд виносить ухвалу про призначення нового ліквідатора в порядку, встановленому цим Законом, якщо інше не передбачено цим Законом. Новий ліквідатор очолює ліквідаційну комісію і діє згідно з вимогами цього Закону. Ліквідатор виконує свої повноваження до внесення до Єдиного державного реєстру юридичних осіб та фізичних осіб - підприємців запису про припинення юридичної особи - банкрута.

Судом враховано, що постановою господарського суду Хмельницької області від 05.03.2015 року № 924/1706/14 визнано банкрутом ТОВ „Партнерська ОрганізаціяВ» , м.Кам'янець-Подільський Хмельницької області, вул.Панівецька, буд.1 (ідент. код ЄДРПОУ 33828750), відкрито ліквідаційну процедуру на шість місяців, ліквідатором ТОВ „Партнерська Організація призначено ОСОБА_1, Хмельницька область, Кам'янець-Подільський район, с.Кадиївці. Строк ліквідаційної процедури продовжувався, востаннє до 05.09.2016р. Тобто, на час винесення ухвали строк ліквідаційної процедури фактично закінчився, проте ліквідація банкрута не завершена.

Згідно з ч. 8 ст. 26 вказаного Закону до компетенції комітету кредиторів належить прийняття рішення про: звернення до господарського суду з клопотанням про призначення арбітражного керуючого (керуючого санацією, ліквідатора), припинення повноважень арбітражного керуючого (керуючого санацією, ліквідатора) та про призначення іншого арбітражного керуючого (керуючого санацією, ліквідатора); підготовку та укладення мирової угоди; звернення до господарського суду з клопотанням про відкриття процедури санації; внесення пропозицій господарському суду щодо продовження або скорочення строку процедур розпорядження майном боржника чи санації боржника; інші питання, передбачені цим Законом.

В матеріалах справи наявний протокол зборів кредиторів №4 від 04.09.2016р., згідно з яким заслухано звіт ліквідатора ТОВ "Партнерська організація", визнано його роботу задовільною, зобов'язано ліквідатора звернутись до суду з клопотання про продовження строку ліквідаційної процедури банкрута та повноважень арбітражного керуючого ОСОБА_1 як ліквідатора ТОВ "Партнерська організація" на шість місяців для здійснення заходів щодо завершення ліквідаційної процедури.

Згідно поданих в судовому засіданні пояснень, подання звіту і ліквідаційного балансу до суду у визначений строк - до 05.09.2016р. є неможливим, та потребують додаткового терміну.

Таким чином, вказані обставини свідчать про не завершення ліквідатором ліквідації банкрута з об'єктивних причин, у переважній більшості незалежних від нього.

Окремо судом враховується, що ліквідатор зобов'язаний вчинити ліквідаційні заходи і передати на затвердження господарському суду звіт та ліквідаційний баланс після завершення всіх розрахунків з кредиторами, а не у встановлений строк. При цьому не завершення ліквідатором цих дій у граничні строки, визначені Законом, не є підставою для припинення провадження у справі.

Положення ж ч. 6 ст. 45 Закону України "Про відновлення платоспроможності боржника або визнання його банкрутом" щодо передачі ліквідатором непроданих активів боржника управителю майна, не можуть бути застосовані, оскільки вказаною нормою передбачено передачу непроданих залишків майна банкрута, а не всього майна - цілісного майнового комплексу.

З метою належного завершення ліквідаційної процедури у справі № 924/1706/14, враховуючи, що ліквідаційна процедура ТОВ „Партнерська організаціяВ» незавершена в зв'язку з наявністю нереалізованих активів боржника та відсутність заперечень представника ініціюючого кредитора, господарський суд прийшов до висновку, що клопотання ліквідатора підлягає задоволенню, а строк ліквідаційної процедури та повноваження ліквідатора ТОВ „Партнерська організація до 05.03.2017р..

Керуючись Законом України "Про відновлення платоспроможності боржника або визнання його банкрутом" (в редакції чинній на дату винесення ухвали), ст. 86 Господарського процесуального кодексу України, Суд

УХВАЛИВ:

Клопотання ліквідатора про продовження строку ліквідаційної процедури та повноважень ліквідатора по справі № 924/1706/14 на шість місяців задовольнити.

Продовжити строк ліквідаційної процедури та повноваження арбітражного керуючого ОСОБА_1, як ліквідатора, на шість місяців - до 05 березня 2017 року.

Зобов'язати ліквідатора - у встановлений строк провести ліквідаційну процедуру банкрута у відповідності до Закону України "Про відновлення платоспроможності боржника або визнання його банкрутом", за результатами якої скласти і надати на розгляд та затвердження суду звіт та ліквідаційний баланс.

Суддя Радченя Д.І.

Віддруковано 4 примірників:

1 - до справи;

2 - ініціюючому кредитору - Кам'янець-Подільській ОДПІ ГУ ДФС у Хмельницькій області, м.Кам'янець-Подільський, вул.Огієнка, 74;

3. ліквідатору ОСОБА_1, с.Кадиївці, Кам'янець-Подільського району, Хмельницької області, вул..Чапаєва,40,

4. головне управління юстиції у Хмельницькій області.

СудГосподарський суд Хмельницької області
Дата ухвалення рішення29.09.2016
Оприлюднено05.10.2016
Номер документу61701500
СудочинствоГосподарське

Судовий реєстр по справі —924/1706/14

Ухвала від 28.04.2017

Господарське

Господарський суд Хмельницької області

Радченя Д.І.

Ухвала від 06.04.2017

Господарське

Господарський суд Хмельницької області

Радченя Д.І.

Ухвала від 27.03.2017

Господарське

Господарський суд Хмельницької області

Радченя Д.І.

Ухвала від 29.09.2016

Господарське

Господарський суд Хмельницької області

Радченя Д.І.

Ухвала від 29.09.2016

Господарське

Господарський суд Хмельницької області

Радченя Д.І.

Ухвала від 19.09.2016

Господарське

Господарський суд Хмельницької області

Радченя Д.І.

Ухвала від 05.10.2015

Господарське

Господарський суд Хмельницької області

Радченя Д.І.

Ухвала від 24.09.2015

Господарське

Господарський суд Хмельницької області

Радченя Д.І.

Постанова від 05.03.2015

Господарське

Господарський суд Хмельницької області

Радченя Д.І.

Ухвала від 24.02.2015

Господарське

Господарський суд Хмельницької області

Радченя Д.І.

🇺🇦 Опендатабот

Опендатабот — сервіс моніторингу реєстраційних даних українських компаній та судового реєстру для захисту від рейдерських захоплень і контролю контрагентів.

Додайте Опендатабот до улюбленого месенджеру

ТелеграмВайбер

Опендатабот для телефону

AppstoreGoogle Play

Всі матеріали на цьому сайті розміщені на умовах ліцензії Creative Commons Із Зазначенням Авторства 4.0 Міжнародна, якщо інше не зазначено на відповідній сторінці

© 2016‒2023Опендатабот

🇺🇦 Зроблено в Україні