Вирок
від 23.03.2010 по справі 1-60/10
ЖИДАЧІВСЬКИЙ РАЙОННИЙ СУД ЛЬВІВСЬКОЇ ОБЛАСТІ

Справа № 1-60/10 Провадження № 1-60/10

ВИРОК

ІМЕНЕМ УКРАЇНИ

23.03.2010 Жидачівський районний суд Львівської області

в складі: головуючої -судді Галій О.Й.

при секретарі Стасів С.І.

з участю прокурора Чудийович І.В.

розглянувши у відкритому судовому засіданні в залі суду в м. Жидачеві кримінальну справу про обвинувачення:

ОСОБА_1, ІНФОРМАЦІЯ_1, уродженця та мешканця ІНФОРМАЦІЯ_2, українця, громадянина України, позапартійного, ІНФОРМАЦІЯ_3, одруженого, працюючого в консерні „Леоні" м. Стрий, раніше несудженого,

за ч. 1 ст. 296 КК України,

ВСТАНОВИВ:

Підсудний ОСОБА_1 30.01.2010 року приблизно в 00 год 30 хв, перебуваючи в стані алкогольного сп"яніння, в приміщенні Народного дому „Просвіта", в с. Лівчиці Жидачівського району Львівської області в присутності сторонніх осіб, ігноруючи елементарні правила поведінки в суспільстві, безпричинно з хуліганських спонукань пристав до ОСОБА_2, штовхнув його долонею правої руки в груди та схопив ОСОБА_3 правою рукою за праве вуху, викрутив та тримаючи за нього, почав крутити її по колу.

Потерпілому ОСОБА_2, який зробив зауваження, підсудний наніс удар рукою в обличчя. Після чого вони, схопивши один одного за одяг почали шарпати, в результаті чого впали на підлогу.

Внаслідок хуліганських дій потерпіла ОСОБА_3 отримали фізичний біль, а ОСОБА_2- легкі тілесні ушкодження у вигляді одного садна на голові та трьох саден на лівій руці.

Внаслідок хуліганський діянь підсудного було порушено громадський порядок та припинена дискотека. Протиправні діяння тривали приблизно 05 хв.

Допитаний в судовому засіданні підсудний свою вину у вміненому йому злочині визнав та показав, що 30.01.2010 р. приблизно в 00.30 год знаходився на дискотеці в Народному дому „Просвіта". Перед тим вживав спиртні напої. Підійшовши до потерпілих, які танцювали, штовхнув ОСОБА_2, і так як йому видалося, що ОСОБА_3 образливо звернулася до нього, через що схопив її за вухо та покрутив по колу. Оскільки ОСОБА_2 зробив йому зауваження з приводу цього, через те наніс йому удар в обличчя. Після чого вони схопили один одного за одежу, почали шарпатися і впали на підлогу.

У вчиненому розкаюється, просить суворо не карати.

Винність підсудного, крім визнання ним особисто своєї вини, доказана іншими зібраними по справі доказами, зокрема :

-- показаннями потерпілої ОСОБА_3 підтверджено, що 30.01.10 р. приблизно в 00.30 год в приміщенні Народного дому „Просвіта" підсудний безпричинно схопив її за вухо та почав крутити по колу, внаслідок чого отримала фізичний біль;.

- показаннями потерпілого ОСОБА_2 підтверджено те, що 30.01.10 р. приблизно в 00.30 год, коли знаходився в приміщенні Народного дому „Просвіта", до нього безпричинно пристав підсудний, штовхнув у груди, схопив ОСОБА_3 за вухо і крутив по колу. На його зауваження припинити такі діяння, підсудний образив його і наніс один удар кулаком лівої руки в обличчя. Схопивши один одного за одяг, вони шарпалися і впали на підлогу.

Потерпілі просять підсудного суворо не карати, не мають до нього жодних претензій. - показаннями свідків ОСОБА_4, ОСОБА_5 та ОСОБА_6 підтверджено факт вчинення підсудним хуліганських дій відносно потерпілих ОСОБА_2 та ОСОБА_3, який мав місце під час проведення дискотеки 30.01.10 р. приблизно в 00.30 год. І що саме після того, як втрутилися ОСОБА_5 та ОСОБА_6, конфлікт припинився.

Згідно висновку судово- медичної експертизи № 19 від 15.02.2010 р. у ОСОБА_2 виявлено тілесні ушкодження у виді одного садна на голові та трьох саден на лівій руці, які за ступенем тяжкості відносяться до легких тілесних ушкоджень (а.с. 22).

При таких обставинах, досліджуваних у судовому засіданні, суд вважає, що дії підсудного слід кваліфікувати за ч.1 ст. 296 КК України, так як грубо порушив громадський порядок з мотивів явної неповаги до суспільства, що супроводжувалося особливою зухвалістю, яка проявилася у нанесенні потерпілому ОСОБА_2 легких тілесних ушкоджень, а ОСОБА_3- фізичного болю.

Призначаючи покарання підсудному, суд враховує ступінь суспільної небезпечності вчиненого, особу підсудного, який вперше притягується до кримінальної відповідальності, розкаюється у вчиненому, сприяв розкриттю злочину, позитивно характеризується за місцем проживання, має постійне місце роботи, на утриманні має малолітню дитину та думку потерпілих, які просять суворо не карати. Наведені обставини, в даному конкретному випадку, пом"якшують та істотно знижують ступінь тяжкості вчиненого злочину, що дає суду підстави для застосування ст. 69 КК України, тобто призначити покарання у виді штрафу нижче від найнижчої межі, встановленої в санкції вміненої частини статті.

Керуючись ст.ст. 323, 324 КПК України , суд -

ЗАСУДИВ:

ОСОБА_1 визнати винним у вчиненні злочину, передбаченого ч. 1 ст. 296 КК України і призначити покарання, із застосуванням ст. 69 КК України, у виді штрафу в сумі 850 (вісімсот п'ятдесят) грн.

Запобіжний захід - підписку про невиїзд засудженому залишити до вступу вироку в законну силу.

На вирок може бути подана апеляція протягом 15 діб з моменту проголошення до судової палати в кримінальних справах апеляційного суду Львівської області через Жидачівський районний суд.

Головуюча-суддя:

СудЖидачівський районний суд Львівської області
Дата ухвалення рішення23.03.2010
Оприлюднено10.10.2016
Номер документу61795101
СудочинствоКримінальне

Судовий реєстр по справі —1-60/10

Вирок від 09.04.2010

Кримінальне

Комінтернівський районний суд Одеської області

Вінська Н. В.

Вирок від 30.04.2010

Кримінальне

Онуфріївський районний суд Кіровоградської області

Шелесько В. Д.

Вирок від 18.03.2010

Кримінальне

Тульчинський районний суд Вінницької області

Ковганич С. В.

Вирок від 23.03.2010

Кримінальне

Жидачівський районний суд Львівської області

Галій О. Й.

Постанова від 16.03.2010

Кримінальне

Жидачівський районний суд Львівської області

Галій О. Й.

Вирок від 27.04.2010

Кримінальне

Каховський міськрайонний суд Херсонської області

Таранцов С. П.

Вирок від 16.03.2010

Кримінальне

Хмільницький міськрайонний суд Вінницької області

Тарнавський М. В.

Постанова від 17.02.2010

Кримінальне

Хмільницький міськрайонний суд Вінницької області

Тарнавський М. В.

Постанова від 05.02.2010

Кримінальне

Хмільницький міськрайонний суд Вінницької області

Тарнавський М. В.

Вирок від 12.02.2010

Кримінальне

Рахівський районний суд Закарпатської області

Марусяк М. О.

🇺🇦 Опендатабот

Опендатабот — сервіс моніторингу реєстраційних даних українських компаній та судового реєстру для захисту від рейдерських захоплень і контролю контрагентів.

Додайте Опендатабот до улюбленого месенджеру

ТелеграмВайбер

Опендатабот для телефону

AppstoreGoogle Play

Всі матеріали на цьому сайті розміщені на умовах ліцензії Creative Commons Із Зазначенням Авторства 4.0 Міжнародна, якщо інше не зазначено на відповідній сторінці

© 2016‒2023Опендатабот

🇺🇦 Зроблено в Україні