Ухвала
від 22.11.2010 по справі 2-а-1421/10
КРАСНОПІЛЬСЬКИЙ РАЙОННИЙ СУД СУМСЬКОЇ ОБЛАСТІ

Краснопільський районний суд Сумської області

смт. Краснопілля, вул. Вокзальная, 18, 42400, (05459) 7-13-09

Справа № 2-а-1421/10

УХВАЛА

про відкриття скороченого провадження

22 листопада 2010 року мт.Краснопілля

Суддя Краснопільського районного суду Сумської області Щербина А.С., перевіривши виконання вимог ст. ст. 105-106 КАС України за позовною заявою ОСОБА_1 до Управління пенсійного фонду України в Краснопільському районі Сумської області про зобов’язання вчинити дії по перерахунку та виплаті недоотриманої щомісячної суми підвищення пенсії як дитині війни та поновлення пропущеного строку для звернення до суду, -

ВСТАНОВИВ:

Позивачка звернулася до суду і просила поновити строк звернення до суду, а також визнати неправомірними дії управління Пенсійного фонду України в Краснопільському районі Сумської області та зобов'язати відповідача здійснити нарахування і виплату державної соціальної допомоги як дитині війни з підвищенням на 30 відсотків мінімальної пенсії за віком у розмірі, встановленому ч. 1 ст. 28 Закону України В«Про загальнообов’язкове пенсійне страхуванняВ» , починаючи з 1 січня 2010 року з урахуванням виплат, проведених у 2010 році.

Спір виник із публічно-правових відносин, в яких відповідач є суб’єктом владних повноважень. Зазначений спір згідно із ст. 17 КАС України належить до компетенції адміністративних судів та має розглядатись у порядку адміністративного судочинства.

Відповідно до п. 2 ч. 1 ст. 183-2 КАС України в адміністративних справах щодо оскарження фізичними особами рішень, дій чи бездіяльності суб’єктів владних повноважень щодо виплат та пільг дітям війни застосовується скорочене провадження.

З матеріалів позовної заяви вбачається, що позивачка є особою похилого віку, за своїм соціальним статусом відноситься до найбільш незахищених верств населення, у зв’язку з невизначеністю та неодноразовими змінами діючого законодавства не могла своєчасно отримати належний судовий захист, про порушення своїх прав І дізналася у жовтні 2010 року, після отримання довідки про розмір нарахованої та виплаченої доплати до пенсії як дитині війни, а тому суд вважає, що строк звернення до адміністративного суду необхідно поновити.

Позовна заява відповідає вимогам ст.106 КАС України. Справа підсудна Краснопільському районному суду Сумської області. Підстав для відмови в прийнятті заяви або відмови у відкритті провадження, закриття чи зупинення провадження немає.

Керуючись ст. ст. 18, 107,183-2 Кодексу адміністративного судочинства України,

УХВАЛИВ:

Відкрити скорочене провадження в адміністративній справі № 2-а-1421/10 за позовною заявою ОСОБА_1 до Управління пенсійного фонду України в Краснопільському районі Сумської області про зобов’язання вчинити дії по перерахунку та виплаті недоотриманої щомісячної суми підвищення пенсії як дитині війни та поновлення пропущеного строку для звернення до суду.

Строк звернення до адміністративного суду поновити

Копію ухвали про відкриття скороченого провадження разом з копією позовної заяви та доданих до неї документів невідкладно надіслати відповідачу, позивачу - копію ухвали.

Відповідачу у десятиденний строк з дня одержання ухвали про відкриття скороченого провадження та копій документів надати безпосередньо до канцелярії суду письмові заперечення проти позову та необхідні документи або заяву про визнання позову.

Справа буде розглянута суддею одноособово, без проведення судового засідання та виклику осіб, які беруть участь у справі.

Роз’яснити відповідачу, що справа буде розглянута в порядку скороченого провадження відповідно до ст. 183-2 КАС України; 1) не пізніше наступного дня з дня надходження до суду заяви відповідача про визнання позову; 2) не пізніше трьох днів з дня закінчення строку, наданого для подання заперечення, якщо до суду не буде подано заперечення відповідача; 3) не пізніше трьох днів - у разі якщо протягом семи днів з дня закінчення строку, передбаченого частиною третьою цієї статті, до суду не надійшло заперечення відповідача та за умови, що справа не розглядається судом за місцезнаходженням відповідача; 4) не пізніше п'яти днів з дня подання відповідачем заперечення проти позову.

Роз'яснити особам, які беруть участь у справі, що вони мають права і обов'язки, визначені ст.ст. 49, 51 Кодексу адміністративного судочинства України.

Ухвала може бути оскаржена лише щодо недотримання правил підсудності до Харківського апеляційного адміністративного суду через Краснопільський районний суд Сумської області у п’ятиденний строк з дня отримання копії ухвали, в іншій частині ухвала оскарженню не підлягає.

Суддя А. С. Щербина

Дата ухвалення рішення22.11.2010
Оприлюднено10.10.2016
Номер документу61810814
СудочинствоАдміністративне
Сутьзобов’язання вчинити дії по перерахунку та виплаті недоотриманої щомісячної суми підвищення пенсії як дитині війни та поновлення пропущеного строку для звернення до суду

Судовий реєстр по справі —2-а-1421/10

Ухвала від 05.11.2019

Цивільне

Чортківський районний суд Тернопільської області

Квятковська Л. Й.

Ухвала від 16.10.2019

Цивільне

Чортківський районний суд Тернопільської області

Квятковська Л. Й.

Ухвала від 26.06.2019

Адміністративне

Камінь-Каширський районний суд Волинської області

Гордійчук В. М.

Постанова від 29.04.2010

Адміністративне

Приморський районний суд м.Маріуполя

Чебанов О. О.

Ухвала від 02.11.2010

Адміністративне

Балаклійський районний суд Харківської області

Носов Г. С.

Постанова від 19.11.2010

Адміністративне

Павлоградський міськрайонний суд Дніпропетровської області

Боженко Л. В.

Постанова від 14.12.2010

Адміністративне

Красилівський районний суд Хмельницької області

ЧОРНА Л. М.

Постанова від 25.11.2010

Адміністративне

Кіровський районний суд м.Дніпропетровська

Васіна Л. А.

Постанова від 27.12.2010

Адміністративне

Недригайлівський районний суд Сумської області

Жмурченко В. Д.

Ухвала від 22.11.2010

Адміністративне

Краснопільський районний суд Сумської області

Щербина А. С.

🇺🇦 Опендатабот

Опендатабот — сервіс моніторингу реєстраційних даних українських компаній та судового реєстру для захисту від рейдерських захоплень і контролю контрагентів.

Додайте Опендатабот до улюбленого месенджеру

ТелеграмВайбер

Опендатабот для телефону

AppstoreGoogle Play

Всі матеріали на цьому сайті розміщені на умовахліцензії Creative Commons Із Зазначенням Авторства 4.0 Міжнародна, якщо інше не зазначено на відповідній сторінці

© 2016‒2023Опендатабот

🇺🇦 Зроблено в Україні