Ухвала
від 21.06.2016 по справі 760/1035/16-к
СОЛОМ'ЯНСЬКИЙ РАЙОННИЙ СУД МІСТА КИЄВА

Справа №1-кс/760/8448/16

760/1035/16-к

УХВАЛА

ІМЕНЕМ УКРАЇНИ

21 червня 2016 року слідчий суддя Солом`янського районного суду міста Києва ОСОБА_1 , при секретарі ОСОБА_2 , за участю детектива ОСОБА_3 , розглянувши клопотання сторони кримінального провадження - детектива Національного антикорупційного бюро України ОСОБА_4 , погоджене із заступником керівника спеціалізованої антикорупційної прокуратури ОСОБА_5 про проведення обшуку в рамках досудового розслідування внесеного до Єдиного реєстру досудових розслідувань за №52016000000000001 від 11.01.2016 року, за ознаками кримінальних правопорушень, передбачених ч.2 ст.364, ч.5 ст.191 КК України, -

В С Т А Н О В И В:

До суду надійшло зазначене клопотання, підтримуючи яке детектив зазначив, що Національним антикорупційним бюро України розслідується кримінальне провадження за №52016000000000001 від 11.01.2016 року, за ознаками кримінальних правопорушень, передбачених ч.2 ст.364, ч.5 ст.191 КК України.

В обґрунтування поданого клопотання детектив зазначав, що службові особи ДП «Укрзалізничпостач» за попередньою змовою із директором ТОВ «Інкомм» ОСОБА_6 , іншими представниками підприємства та невстановленими на даний час слідством особами, переслідуючи мету заволодіння частиною коштів державного підприємства, виділених на закупівлю запасних та комплектуючих до верхньої будови колії для потреб Української залізниці, впродовж 2014-2015 років умисно створили штучні умови для закупівлі метизної продукції у ТОВ «Інкомм» за цінами, що значно перевищують середні ринкові ціни на таку або аналогічну продукцію, уклали відповідні договори на постачання, та заволоділи коштами державного підприємства в особливо великому розмірі. Відповідальність за такі дії передбачено ч.5 ст.191 КК України. Заволодівши коштами, ОСОБА_6 разом з невстановленими слідством особами, організували фіктивні операції щодо легалізації цих коштів, за що передбачено відповідальність згідно з ч.3 ст.209 КК України.

З метою реалізації завдань кримінального провадження 29.01.2016 відповідно до ухвали слідчого судді Солом`янського районного суду м. Києва від 26.01.2016 у приміщенні ТОВ «Інкомм» (Біла Церква, вул. Шолом-Алейхема, 9, офіс 2) було проведено обшук та частково вилучено речі та документи згідно вказаної ухвали суду.

Разом з тим, в ході досудового розслідування встановлено, що ОСОБА_6 зберігала за вказаною адресою не всі речі та документи, які мають значення для кримінального провадження, частину з них переховувала в інших місцях або об`єктах нерухомості, вчиняє дії щодо постійного переміщення речей і документів між різними приміщеннями.

Реалізація завдань кримінального провадження в частині притягнення до кримінальної відповідальності кожного, хто вчинив кримінальне правопорушення, стане неможливим без виявлення та встановлення осіб, які вступили у злочинну змову з директором ТОВ «Інкомм» ОСОБА_6 та фактично організували вчинення злочину, були співучасниками їх вчинення.

Орган досудового розслідування вбачає можливість встановлення та виявлення усіх учасників злочинної змови, а також обставин вчиненої сукупності злочинів, шляхом отримання первинних документів взаємовідносин ТОВ «Інкомм» з ДП «Укрзалізничпостач» щодо організації та здійснення державної закупівлі метизної продукції протягом 2014-2015 років, реєстраційних, установчих, організаційно-розпорядчих, фінансово-господарських документів суб`єктів господарювання, які контролюються невстановленими слідством особами, реквізити та фінансові інструменти яких використовувала ОСОБА_6 , а саме: ТОВ «Люксвен», ТОВ «Алеварус», ТОВ «Солар-Скай», ТОВ «Союз-Енерго», СП «Катрін», ТОВ «Інкомм»; договори, укладені між ТОВ «Люксвен» та ТОВ «Інкомм» щодо надання консультаційних, консалтингових та інших послуг, але не виключно, договорів фінансової поворотної позики/допомоги, а також з СП «Катрін», ТОВ «Гранд Стар», ТОВ «Вієн ЛТД», ТОВ «Меркурі Інновейшн», ТОВ «Арматех Буд» та ТОВ «Екомаркет Групп», додатки до них, документи переддоговірного та після договірного листування, бухгалтерського та податкового обліку; установчі, реєстраційні, організаційно-розпорядчі, кадрові документи ТОВ «Інкомм»; чорнові записи, блокноти, щоденники, комп`ютерна техніка (системні блоки), ноутбуки, накопичувачі флеш-пам`яті, жорсткі диски, переносні носії інформації, засоби зв`язку (мобільні телефони, планшети тощо) із збереженими на них даними про обставини вищезазначених вчинених кримінальних правопорушень і які мають суттєве значення, та майно, яке було здобуте у результаті вчинення злочину, грошові кошти, здобуті злочинним шляхом.

У Національного бюро є підстави вважати, що вищезазначені речі і документи зберігаються у нежилих приміщеннях за фактичним місцезнаходженням ТОВ «Інкомм» за адресою: Київська область, місто Біла Церква, вулиця Шолом-Алейхема, 9, загальною площею 209,6 кв. м., і гаражі, який є складовою частиною будинку № 9 за вказаною адресою, власником яких відповідно до інформації з Державного реєстру речових прав на нерухоме майно є Товариство з обмеженою відповідальністю «Шантель» (ЄДРПОУ 33223369), директором якого також являється ОСОБА_6 .

Разом з тим, згідно з службовою запискою від 25.01.2016, встановлено, що нежилим приміщенням, загальною площею 209,6 кв. м., а також гаражем, який є складовою частиною зазначеного житлового будинку по АДРЕСА_1 фактично володіє ТОВ «Інкомм».

Враховуючи, що вказані вище речі та документи містять в собі відомості, які можуть бути використані як докази фактів та обставин, що встановлюються під час кримінального провадження, у слідства виникла необхідність у відшукуванні та вилученні оригіналів вказаних речей та документів шляхом проведення обшуку в приміщенні та гаражі, якими фактично володіє ТОВ «Інкомм».

Необхідність проведення обшуку та вилучення оригіналів документів зумовлена тим, що шляхом проведення інших слідчих (розшукових) дій неможливо запобігти ризикам зміни, знищення або спотворення даних, які містяться у зазначених вище речах та документах і знаходяться у володінні ТОВ «Інкомм», директор якого ОСОБА_6 , маючи доступ до останніх, спроможна вчинити дії щодо прикриття злочинної діяльності вищезазначених осіб.

Також зазначав, що обшук необхідний з метою виявлення та фіксації відомостей про обставини вчинення кримінального правопорушення, відшукання майна, яке було здобуте у результаті його вчинення, встановлення інших важливих обставин вчинення кримінального правопорушення, які мають суттєве значення для повного, всебічного та неупередженого розслідування даного кримінального провадження.

Детектив просив постановити ухвалу про надання дозволу на проведення обшуку без виклику представників особи, у володінні якої вони знаходяться, оскільки існує реальна загроза зміни або знищення документів.

Слідчій суддя відповідно до ч.2 ст.163 КПК України визнав за можливе провести розгляд даного клопотання без виклику представників особи за наведених детективом підстав.

Відповідно до ст.107 КПК України фіксування за допомогою технічних засобів не здійснювалось.

Згідно ч.1 ст.131 КПК України, заходи забезпечення кримінального провадження застосовуються з метою досягнення дієвості цього провадження.

Відповідно до ч.1 ст.234 КПК України обшук проводиться з метою виявлення та фіксації відомостей про обставини вчинення кримінального правопорушення, відшукання знаряддя кримінального правопорушення або майна, яке було здобуте у результаті його вчинення, а також встановлення місцезнаходження розшукуваних осіб.

Згідно ч.2 ст.234 КПК України обшук проводиться на підставі ухвали слідчого судді.

Відповідно до ч.5 ст.234 КПК України слідчий суддя відмовляє у задоволенні клопотання про обшук, якщо прокурор, слідчий не доведе наявність достатніх підстав вважати, що: 1) було вчинено кримінальне правопорушення; 2) відшукувані речі і документи мають значення для досудового розслідування; 3) відомості, які містяться у відшукуваних речах і документах, можуть бути доказами під час судового розгляду; 4) відшукувані речі, документи або особи знаходяться у зазначеному в клопотанні житлі чи іншому володінні особи.

Перевіривши надані матеріали клопотання та дослідивши докази по даних матеріалах, приходжу до висновку, що клопотання детектива про проведення обшуку підлягає задоволенню, з метою виявлення та фіксації відомостей про обставини вчинення кримінального правопорушення.

Керуючись ст.ст. 131, 132, 233-236, 309, 369-372 КПК України, суд,

У Х В А Л И В:

Клопотання - задовольнити.

Надати детективам Третього підрозділу детективів Головного Підрозділу детективів Національного антикорупційного бюро України ОСОБА_4 , ОСОБА_7 , ОСОБА_3 , ОСОБА_8 , ОСОБА_9 , ОСОБА_10 , ОСОБА_11 , ОСОБА_12 , ОСОБА_13 , або за їх дорученням іншим детективам Національного антикорупційного бюро України, дозвіл на проведення обшуку у нежитлових приміщеннях, якими фактично володіє ТОВ «Інкомм», розташованих за адресою: Київська область, місто Біла Церква, вулиця Шолом-Алейхема, 9, а також гаражі, який є складовою частиною зазначеної будівлі, з метою відшукання та вилучення (оригіналів та/або копій) речей і документів, а саме:документи щодо підготовки та участі у процедурах державних закупівель, оголошення про які розміщено за № 137258 у бюлетені Офіційного загальнодержавного веб-порталу «Державні закупівлі» № 29 (25.06.2014) від 25.06.2014 та за № 095221 у бюлетені Офіційного загальнодержавного веб-порталу «Державні закупівлі» № 219 (25.03.2015) від 25.03.2015;договір №ЦХП-05-02614-01 від 22.08.2014р. між ТОВ «Інкомм» та ДП «Укрзалізничпостач» з усіма додатками, специфікаціями та додатковими угодами; оригінали первинної бухгалтерської документації щодо виконання вказаного договору: накладні, Акти прийому-передачі, залізничні накладні, рахунки, податкові накладні, Акти звірки, інші Акти, відомості про оплату, роздруківки оборотно-сальдових відомостей щодо оприбуткування отриманої від постачальника продукції, інші первинні бухгалтерські документи;установчі, реєстраційні, організаційно-розпорядчі, договірні, фінансово-господарські документи суб`єктів господарювання: ТОВ «Люксвен», ТОВ «Інкомм», СП «Катрін», ТОВ «Союз-Енерго», ТОВ «Солар-Скай», ТОВ «Алеварус»;договори, укладені між ТОВ «Інкомм» та ТОВ «Люксвен» щодо надання консультаційних, консалтингових та інших послуг, та інші договори між вказаними підприємствами з усіма додатками;договори ТОВ «Інкомм» з СП «Катрін», ТОВ «Союз-Енерго», ТОВ «Солар-Скай», ТОВ «Гранд Стар», ТОВ «Вієн ЛТД», ТОВ «Меркурі Інновейшн», ТОВ «Арматех Буд» та ТОВ «Екомаркет Групп», усі додатки до них;документи переддоговірного та після договірного листування щодо вказаних вище договорів та операцій, бухгалтерського та податкового обліку, складені за результатами такої договірної діяльності, інші фінансові документи, що характеризують їх господарські взаємовідносини за період з 01.01.2014 по 10.06.2016; установчі, реєстраційні, організаційно-розпорядчі, кадрові документи ТОВ «Інкомм», складені в період з 01.01.2014 по 10.06.2016;чорнові записи, блокноти, щоденники, комп`ютерна техніка (системні блоки), ноутбуки, накопичувачі флеш-пам`яті, жорсткі диски, переносні носії інформації, засоби зв`язку (мобільні телефони, планшети тощо) із збереженими на них даними про обставини вищезазначених вчинених кримінальних правопорушень; майно, яке було здобуте у результаті вчинення злочину, грошові кошти, здобуті злочинним шляхом.

Ухвала діє протягом одного місяця з дня її постановлення.

Ухвала оскарженню не підлягає.

Слідчий суддя ОСОБА_1

Дата ухвалення рішення21.06.2016
Оприлюднено15.03.2023
Номер документу61974880
СудочинствоКримінальне
Сутьпроведення обшуку в рамках досудового розслідування внесеного до Єдиного реєстру досудових розслідувань за №52016000000000001 від 11.01.2016 року, за ознаками кримінальних правопорушень, передбачених ч.2 ст.364, ч.5 ст.191 КК України

Судовий реєстр по справі —760/1035/16-к

Ухвала від 09.03.2017

Кримінальне

Апеляційний суд міста Києва

Глиняний Віктор Петрович

Ухвала від 06.02.2017

Кримінальне

Апеляційний суд міста Києва

Дзюбін В'ячеслав Вікторович

Ухвала від 17.01.2017

Кримінальне

Солом'янський районний суд міста Києва

Кушнір С. І.

Ухвала від 17.01.2017

Кримінальне

Солом'янський районний суд міста Києва

Кушнір С. І.

Ухвала від 17.01.2017

Кримінальне

Солом'янський районний суд міста Києва

Кушнір С. І.

Ухвала від 17.01.2017

Кримінальне

Солом'янський районний суд міста Києва

Кушнір С. І.

Ухвала від 16.01.2017

Кримінальне

Солом'янський районний суд міста Києва

Кушнір С. І.

Ухвала від 16.01.2017

Кримінальне

Солом'янський районний суд міста Києва

Кушнір С. І.

Ухвала від 29.08.2016

Кримінальне

Апеляційний суд міста Києва

Глиняний Віктор Петрович

Ухвала від 08.11.2016

Кримінальне

Солом'янський районний суд міста Києва

Кушнір С. І.

🇺🇦 Опендатабот

Опендатабот — сервіс моніторингу реєстраційних даних українських компаній та судового реєстру для захисту від рейдерських захоплень і контролю контрагентів.

Додайте Опендатабот до улюбленого месенджеру

ТелеграмВайбер

Опендатабот для телефону

AppstoreGoogle Play

Всі матеріали на цьому сайті розміщені на умовахліцензії Creative Commons Із Зазначенням Авторства 4.0 Міжнародна, якщо інше не зазначено на відповідній сторінці

© 2016‒2023Опендатабот

🇺🇦 Зроблено в Україні