Ухвала
від 12.10.2016 по справі 813/5743/15
ЛЬВІВСЬКИЙ АПЕЛЯЦІЙНИЙ АДМІНІСТРАТИВНИЙ СУД

ЛЬВІВСЬКИЙ АПЕЛЯЦІЙНИЙ АДМІНІСТРАТИВНИЙ СУД

У Х В А Л А

про відмову у відкритті апеляційного провадження

12 жовтня 2016 року№ 876/6541/16

Суддя Львівського апеляційного адміністративного суду Рибачук А.І., перевіривши апеляційну скаргу Державної податкової інспекції у Шевченківському районі м. Львова Головного управління Державної фіскальної служби у Львівській області на постанову Львівського окружного адміністративного суду від 06 листопада 2015 року у справі № 813/5743/15 за позовом Товариства з обмеженою відповідальністю "РАУН" до Державної податкової інспекції у Шевченківському районі м. Львова Головного управління Державної фіскальної служби у Львівській області про визнання протиправним та скасування податкового повідомлення-рішення,

В С Т А Н О В И В :

Постановою Львівського окружного адміністративного суду від 06 листопада 2015 року задоволено позов Товариства з обмеженою відповідальністю "РАУН" до Державної податкової інспекції у Шевченківському районі м. Львова Головного управління Державної фіскальної служби у Львівській області про визнання протиправним та скасування податкового повідомлення-рішення.

Відповідач не погодився із зазначеним судовим рішенням та оскаржив його в апеляційному порядку, апеляційна скарга подана ним 25 серпня 2016 року.

Разом із апеляційною скаргою відповідачем було подано клопотання про поновлення строку на апеляційне оскарження, яке він обгрунтовував посиланням на відсутність коштів на сплату судового збору в 2015 році та на появу таких лише після затвердження кошторису на 2016 рік.

Однак, ним не було надано суду жодних доказів в підтвердження вказаних обставин, що виключало можливість їх оцінки, у зв'язку з чим згадану вище апеляційну скаргу було залишено без руху та надано йому строк для усунення зазначених недоліків.

На виконання вимог згаданої вище ухвали апелянтом вдруге надіслано до суду клопотання, яке є аналогічним за змістом з попередньо поданим, за виключенням одного з абзаців, в якому зазначено, що фінансування витрат на оплату судового збору в 2016 році здійснюється поетапно, а тому повторне звернення з апеляційними скаргами здійснюється в порядку черговості.

До вказаного клопотання апелянтом долучено лише довідки управління Державної казначейської служби України у Шевенківському районі м. Львова про його бюджетне фінансування за КЕКВ 2800 "Інші поточні платежі" в 2015 році. Однак, ним не надано суду жодних доказів в підтвердження обставин щодо відсутності в нього коштів на сплату судового збору до моменту здійснення такої в серпні 2016 року.

Відтак, викладені апелянтом обставини та подані в їх підтвердження докази не свідчать про поважність причин пропуску ним строку на апеляційне оскарження, що є підставою для відмови в задоволенні клопотання про його поновлення.

Відповідно до ч. 4 ст. 189 КАС України апеляційна скарга залишається без руху також у випадку, якщо вона подана після закінчення строків, установлених статтею 186 цього Кодексу, і особа, яка її подала, не порушує питання про поновлення цього строку, або якщо підстави, вказані нею у заяві, визнані неповажними. При цьому протягом тридцяти днів з моменту отримання ухвали про залишення апеляційної скарги без руху особа має право звернутися до суду апеляційної інстанції з заявою про поновлення строків або вказати інші підстави для поновлення строку.

Якщо заяву про поновлення строку на апеляційне оскарження не буде подано особою в зазначений строк або вказані нею підстави для поновлення строку апеляційного оскарження будуть визнані неповажними, суддя-доповідач відмовляє у відкритті апеляційного провадження.

Таким чином, підстави для відкриття апеляційного провадження за апеляційною скаргою Державної податкової інспекції у Шевченківському районі м. Львова Головного управління Державної фіскальної служби у Львівській області на постанову Львівського окружного адміністративного суду від 06 листопада 2015 року у справі № 813/5743/15 - відсутні.

Керуючись статтями 160, 165, 189, 212, 254 КАС України, -

У Х В А Л И В :

Відмовити в задоволенні клопотання управління Державної податкової інспекції у Шевченківському районі м. Львова Головного управління Державної фіскальної служби у Львівській області про поновлення строку на апеляційне оскарження при поданні апеляційної скарги на постанову Львівського окружного адміністративного суду від 06 листопада 2016 року у справі № 813/5743/15.

Відмовити у відкритті апеляційного провадження за апеляційною скаргою Державної податкової інспекції у Шевченківському районі м. Львова Головного управління Державної фіскальної служби у Львівській області на постанову Львівського окружного адміністративного суду від 06 листопада 2015 року у справі № 813/5743/15 за позовом Товариства з обмеженою відповідальністю "РАУН" до Державної податкової інспекції у Шевченківському районі м. Львова Головного управління Державної фіскальної служби у Львівській області про визнання протиправним та скасування податкового повідомлення-рішення.

Ухвала набирає законної сили через п'ять днів після направлення її копій особам, які беруть участь у справі, та може бути оскаржена протягом двадцяти днів шляхом подання касаційної скарги безпосередньо до суду касаційної інстанції.

Суддя Рибачук А.І.

Дата ухвалення рішення12.10.2016
Оприлюднено19.10.2016
Номер документу62017676
СудочинствоАдміністративне
Сутьвизнання протиправним та скасування податкового повідомлення-рішення

Судовий реєстр по справі —813/5743/15

Ухвала від 11.01.2017

Адміністративне

Львівський апеляційний адміністративний суд

Гінда Оксана Миколаївна

Ухвала від 24.11.2016

Адміністративне

Львівський апеляційний адміністративний суд

Гінда Оксана Миколаївна

Ухвала від 12.10.2016

Адміністративне

Львівський апеляційний адміністративний суд

Рибачук Андрій Іванович

Ухвала від 06.09.2016

Адміністративне

Львівський апеляційний адміністративний суд

Рибачук Андрій Іванович

Ухвала від 21.12.2015

Адміністративне

Львівський апеляційний адміністративний суд

Бруновська Надія Володимирівна

Постанова від 06.11.2015

Адміністративне

Львівський окружний адміністративний суд

Хома Олена Петрівна

Ухвала від 08.10.2015

Адміністративне

Львівський окружний адміністративний суд

Хома Олена Петрівна

Ухвала від 08.10.2015

Адміністративне

Львівський окружний адміністративний суд

Хома Олена Петрівна

🇺🇦 Опендатабот

Опендатабот — сервіс моніторингу реєстраційних даних українських компаній та судового реєстру для захисту від рейдерських захоплень і контролю контрагентів.

Додайте Опендатабот до улюбленого месенджеру

ТелеграмВайбер

Опендатабот для телефону

AppstoreGoogle Play

Всі матеріали на цьому сайті розміщені на умовахліцензії Creative Commons Із Зазначенням Авторства 4.0 Міжнародна, якщо інше не зазначено на відповідній сторінці

© 2016‒2023Опендатабот

🇺🇦 Зроблено в Україні