Ухвала
від 17.10.2016 по справі 220/438/16-к
ВИЩИЙ СПЕЦІАЛІЗОВАНИЙ СУД УКРАЇНИ З РОЗГЛЯДУ ЦИВІЛЬНИХ І КРИМІНАЛЬНИХ СПРАВ

Ухвала

ІМЕНЕМ УКРАЇНИ

17 жовтня 2016 року м. Київ

Колегія суддів судової палати у кримінальних справах

Вищого спеціалізованого суду України з розгляду цивільних

і кримінальних справ у складі:

судді - доповідача ОСОБА_1 ,

суддів ОСОБА_2 , ОСОБА_3 ,

розглянувши касаційну скаргу обвинуваченого ОСОБА_4 на ухвалу Апеляційного суду Донецької області від 20 вересня 2016 року про відмову у відкритті апеляційного провадження,

в с т а н о в и л а:

Ухвалою Великоновосілківського районного суду Донецької області від07 вересня 2016 року під час підготовчого судового засідання задоволено клопотання прокурора про зміну запобіжного заходу відносно ОСОБА_4 у вигляді застави на тримання під вартою.

Апеляційний суд Донецької області від 20 вересня 2016 року відмовив ОСОБА_4 у відкритті апеляційного провадження за його апеляційною скаргою на вказану ухвалу суду першої інтонації з підстав, передбачених ч. 4 ст. 399 КПК України.

У касаційній скарзі ОСОБА_4 , посилаючись на порушення кримінального процесуального закону, просить скасувати судове рішення та призначити новий розгляд у суді апеляційної інстанції.

Перевіривши доводи, наведені в касаційній скарзі, суд касаційної інстанції дійшов висновку, що у відкритті касаційного провадження слід відмовити на таких підставах.

Відповідно до вимог п. 2 ч. 2 ст. 428 КПК України суд касаційної інстанції постановляє ухвалу про відмову у відкритті касаційного провадження, якщо з касаційної скарги, наданих до неї судових рішень та інших документів вбачається, що підстав для задоволення скарги немає.

Згідно з частинами 1, 2 ст. 392 КПК України в апеляційному порядку можуть бути оскаржені судові рішення, які були ухвалені судами першої інстанції і не набрали законної сили, а саме: 1) вироки, крім випадків, передбачених ст. 394 цього Кодексу; 2) ухвали про застосування чи відмову у застосуванні примусових заходів медичного або виховного характеру; 3) інші ухвали у випадках, передбачених КПК України.

Ухвали, постановлені під час судового провадження в суді першої інстанції до ухвалення судових рішень, передбачених ч. 1 цієї статті, окремому оскарженню не підлягають, крім випадків, визначених КПК України.

Згідно положень ст. 3 КПК України визначено, що судове провадження - кримінальне провадження у суді першої інстанції, яке включає підготовче судове провадження, судовий розгляд і ухвалення та проголошення судового рішення, провадження з перегляду судових рішень в апеляційному, касаційному порядку, Верховним Судом України, а також за нововиявленими обставинами.

Відповідно до ч. 4 ст. 399 КПК України суддя-доповідач відмовляє у відкритті провадження, якщо апеляційна скарга подана на судове рішення, яке не підлягає оскарженню в апеляційному порядку.

Як убачається зі змісту касаційної скарги та наявних у суду касаційної інстанції копій судових рішень, ОСОБА_4 звернувся з апеляційною скаргою на ухвалу Великоновосілківського районного суду Донецької області від07 вересня 2016 року, якою під час підготовчого судового засідання задоволено клопотання прокурора про зміну запобіжного заходу відносно ОСОБА_4 у вигляді застави на тримання під вартою під час розгляду кримінального провадження щодо нього в суді першої інстанції.

Підставою для відмови у відкритті апеляційного провадження за апеляційною скаргою ОСОБА_4 є оскарження ухвали суду першої інстанції, яка згідно положень КПК України не підлягає оскарженню в апеляційному порядку.

Оскільки апеляційний суд діяв у відповідності з вимогами кримінального процесуального закону, колегія суддів не вбачає підстав длязадоволення касаційної скарги ОСОБА_4 та вважає, що на підставі п.2ч.2ст. 428 КПК України у відкритті касаційного провадження слід відмовити.

Керуючись п.2 ч. 2 ст. 428 КПК України, колегія суддів

п о с т а н о в и л а:

Відмовити у відкритті касаційного провадження за касаційною скаргою обвинуваченого ОСОБА_4 на ухвалу Апеляційного суду Донецької області від 20 вересня 2016 року про відмову у відкритті апеляційного провадження.

Ухвала оскарженню не підлягає.

С у д д і:

ОСОБА_1 ОСОБА_2 ОСОБА_3

Дата ухвалення рішення17.10.2016
Оприлюднено15.03.2023
Номер документу62055666
СудочинствоКримінальне
Сутьвідмову у відкритті апеляційного провадження

Судовий реєстр по справі —220/438/16-к

Ухвала від 16.11.2023

Кримінальне

Дніпровський апеляційний суд

Круподеря Д. О.

Ухвала від 15.11.2023

Кримінальне

Дніпровський апеляційний суд

Круподеря Д. О.

Ухвала від 03.08.2023

Кримінальне

Дніпровський апеляційний суд

Круподеря Д. О.

Ухвала від 03.07.2023

Кримінальне

Дніпровський апеляційний суд

Круподеря Д. О.

Ухвала від 05.11.2021

Кримінальне

Донецький апеляційний суд

Смірнова В. В.

Ухвала від 25.10.2021

Кримінальне

Донецький апеляційний суд

Смірнова В. В.

Ухвала від 12.10.2021

Кримінальне

Донецький апеляційний суд

Преснякова А. А.

Ухвала від 07.10.2021

Кримінальне

Донецький апеляційний суд

Сєдих А. В.

Ухвала від 17.10.2016

Кримінальне

Вищий спеціалізований суд України з розгляду цивільних і кримінальних справ

Суржок Анатолій Васильович

Ухвала від 17.10.2016

Кримінальне

Апеляційний суд Донецької області (м. Маріуполь)

Гєрцик Р. В.

🇺🇦 Опендатабот

Опендатабот — сервіс моніторингу реєстраційних даних українських компаній та судового реєстру для захисту від рейдерських захоплень і контролю контрагентів.

Додайте Опендатабот до улюбленого месенджеру

ТелеграмВайбер

Опендатабот для телефону

AppstoreGoogle Play

Всі матеріали на цьому сайті розміщені на умовахліцензії Creative Commons Із Зазначенням Авторства 4.0 Міжнародна, якщо інше не зазначено на відповідній сторінці

© 2016‒2023Опендатабот

🇺🇦 Зроблено в Україні