Ухвала
від 02.11.2016 по справі 210/4934/16-к
ДЗЕРЖИНСЬКИЙ РАЙОННИЙ СУД М.КРИВОГО РОГУ

ДЗЕРЖИНСЬКИЙ РАЙОННИЙ СУД МІСТА КРИВОГО РОГУ

ДНІПРОПЕТРОВСЬКОЇ ОБЛАСТІ

У Х В А Л А

іменем України

Справа № 210/4934/16-к

Провадження № 1-кс/210/1387/16

"02" листопада 2016 р. Дзержинський районний суд м. Кривого Рогу Дніпропетровської області у складі:

слідчого судді ОСОБА_1 ,

при секретарі ОСОБА_2 ,

за участі слідчого ОСОБА_3 ,

прокурора ОСОБА_4 ,

розглянувши клопотання слідчого в особливо важливих справах другого слідчого відділу слідчого управління прокуратури Дніпропетровської області ОСОБА_3 про тимчасовий доступ до речей і документів у кримінальному провадженні № 42015040000000647 від 06.08.2015, за ознаками кримінального правопорушення, передбаченого ч. 5 ст. 191 КК України, -

ВСТАНОВИВ:

02 листопада 2016 року слідчий в особливо важливих справах другого слідчого відділу слідчого управління прокуратури Дніпропетровської області ОСОБА_3 звернувся з клопотанням погодженим прокурором про надання дозволу на здійснення тимчасового доступу до речей та документів.

В обґрунтування заявленого клопотання слідчий посилався на наступне.

У провадженні другого слідчого відділу слідчого управління прокуратури Дніпропетровської області перебуває кримінальне провадження № 42015040000000647 06.08.2015, внесене до Єдиного реєстру досудових розслідувань 06 серпня 2015 року за ознаками кримінального правопорушення, передбаченого ч. 5 ст. 191 КК України, за фактом розтрати службовими особами ІНФОРМАЦІЯ_1 бюджетних коштів у розмірі 952 тис. грн.

Досудовим розслідуванням встановлено, що службові особи ДПтС України в Дніпропетровській області на виконання вимог вказівки ДПтС України від 10.09.2014 вих. №7/1-4273-ПЛ/2-14 «Про розподіл видатків із загального фонду держбюджету на 2014 рік за КЕКА 2275 «Оплата інших енергоносіїв» за програмою 3606020», провели закупівлю вугілля на опалювальний період 2014/2015 років.

Проведення закупівлі продукції здійснювалось відповідно до вимог Закону України від 10.04.2014 № 1197-V «Про здійснення державних закупівель», із загального фонду держбюджету на 2014 рік.

На придбання вугілля, вказівкою від 12.09.2015 № 15/6-6239/Е заступником начальника ІНФОРМАЦІЯ_2 полковником внутрішньої служби ОСОБА_5 кошти розподілено між виправними колоніями Дніпропетровської області №№ 26, 45, 80, 89, 94, 122, 133, 142 по 119 тис. грн. кожній, на загальну суму 952,0 тис. грн.

Крім того, у ході досудового розслідування встановлено, що до електричної мережі ДП « ІНФОРМАЦІЯ_3 » незаконним шляхом підключено електричний кабель високої напруги за допомогою якого здійснюється живлення електроенергією виробничих приміщень за адресою: АДРЕСА_1 , розташованих на відстані близько 300 метрів від ДП « ІНФОРМАЦІЯ_3 ».

Незаконно використана електроенергія, за яку здійснюється оплата з державного бюджету, списується нібито на потреби ув`язнених, а фактично витрачається на живлення виробничих приміщень стороннього приватного підприємця. В сою чергу, посадові особи ДП « ІНФОРМАЦІЯ_3 », а саме начальник колонії ОСОБА_6 та його заступник ОСОБА_7 отримують за виконання даної схеми, від власника виробничих приміщень розташованих за адресою: АДРЕСА_1 , незаконну матеріальну винагороду за фактично викрадену у держави електроенергію.

Відповідно до відомостей Державного реєстру речових прав на нерухоме майно 1/1 частки комплексу нежитлових будівель за вказаною адресою належить ОСОБА_8 .

Враховуючи вищевикладене, в результаті неправомірних дій посадових осіб ДП « ІНФОРМАЦІЯ_3 », заподіюється значна матеріальна шкода державі.

Враховуючи вищевикладене та враховуючи, що в матеріалах кримінального провадження вбачається наявність достатніх підстав вважати, що вищевказані документи, які мають суттєве значення для встановлення важливих обставин у кримінальному провадженні, їх можливо використати як докази та немає можливості іншими способами довести обставини, які передбачається довести за допомогою цих документів, необхідно отримати тимчасовий доступ до інформації, речей та документів, що перебувають у володінні П`ятихатського РЕМ ПАО « ІНФОРМАЦІЯ_4 » за адресою: АДРЕСА_2 щодо абонентів (споживачів, клієнтів), що знаходяться за адресою: АДРЕСА_1 , а саме основні та додаткові договори (угоди) на постачання електричної енергії та надання послуг з її постачання (а також супутніх послуг), розрахунків спожитої даними споживачами електроенергії, документи щодо сплати за неї та іншої документації, що утворилася з моменту виникнення договірних відносин із суб`єктом договірних відносин, що розташований за вказаною адресою та про можливість їх вилучення або зняття з них копій.

У зв`язку з вищенаведеними обставинами, слідчий просить винести ухвалу про надання тимчасового доступу до інформації, речей та документів, що перебувають у володінні П`ятихатського РЕМ ПАО « ІНФОРМАЦІЯ_4 » за адресою: АДРЕСА_2 щодо абонентів (споживачів, клієнтів), що знаходяться за адресою: АДРЕСА_1 , а саме основні та додаткові договори (угоди) на постачання електричної енергії та надання послуг з її постачання (а також супутніх послуг), розрахунків спожитої даними споживачами електроенергії, документи щодо сплати за неї та іншої документації, що утворилася з моменту виникнення договірних відносин із суб`єктом договірних відносин, що розташований за вказаною адресою та про можливість їх вилучення.

У судовому засіданні слідчий та прокурор, кожен окремо, клопотання підтримали та просили його задовольнити. Слідчий посилався на достатність підстав вважати, що існує реальна загроза зміни або знищення необхідної інформації.

На підставі ч. 2 ст. 163 КПК України слідчий суддя вважає можливим проводити розгляд клопотання без виклику особи, у володінні якої знаходиться інформація, з огляду на наявність достатніх підстав вважати, що існує реальна загроза зміни або знищення такої інформації.

Суд, вислухавши слідчого, прокурора, дослідивши матеріали кримінального провадження, приходить до висновку, що клопотання підлягає задоволенню в повному обсязі, з урахуванням наступного.

Відповідно до ст. 131 КПК України тимчасовий доступ до речей і документів є одним із заходів забезпечення кримінального провадження, який застосовується з метою дієвості цього провадження. Згідно зі ст. 159 КПК України тимчасовий доступ до речей і документів полягає у наданні стороні кримінального провадження особою, у володінні якої знаходяться такі речі і документи, можливості ознайомитися з ними, зробити їх копії та, у разі прийняття відповідного рішення слідчим суддею, судом, вилучити їх (здійснити їх виїмку).

Згідно зі ст.163 ч.5 КПК України, слідчий суддя постановляє ухвалу про надання тимчасового доступу до речей і документів, якщо сторона кримінального провадження у своєму клопотанні доведе наявність достатніх підстав вважати, що ці речі або документи: 1) перебувають або можуть перебувати у володінні відповідної фізичної або юридичної особи; 2) самі по собі або в сукупності з іншими речами і документами кримінального провадження, у зв`язку з яким подається клопотання, мають суттєве значення для встановлення важливих обставин у кримінальному провадженні; 3) не становлять собою або не включають речей і документів, які містять охоронювану законом таємницю.

Вивчивши матеріали вказаного кримінального провадження № 42015040000000647 від 06.08.2015 року, вважаю клопотання слідчого обґрунтованим та таким, щопідлягаєзадоволенню, оскільки дані, викладені у матеріалах кримінального провадження дають підстави для висновку, що з метою виявлення та фіксації відомостей щодо обставин вчинення цього кримінального провадження, проведення зазначених слідчих дій є необхідним.

Враховуючи викладене, з метою досягнення дієвості кримінального провадження, керуючись ст.ст.110, 159-164, 309, 369-372, 309 та 395 КПК України,-

У Х В А Л И В :

Клопотання слідчого в особливо важливих справах другого слідчого відділу слідчого управління прокуратури Дніпропетровської області ОСОБА_3 про тимчасовий доступ до речей і документів - задовольнити.

Надати дозвіл слідчим у кримінальному провадженні № 42015040000000647 від 06.08.2015 року ОСОБА_9 та ОСОБА_3 , прокурорам групи прокурорів ОСОБА_10 , ОСОБА_11 , ОСОБА_12 , ОСОБА_13 , ОСОБА_14 , ОСОБА_15 , ОСОБА_16 , ОСОБА_4 на тимчасовий доступ до інформації, речей та документів, що перебувають у володінні П`ятихатського РЕМ ПАО « ІНФОРМАЦІЯ_4 » за адресою: АДРЕСА_2 щодо абонентів (споживачів, клієнтів), що знаходяться за адресою: АДРЕСА_1 , а саме основні та додаткові договори (угоди) на постачання електричної енергії та надання послуг з її постачання (а також супутніх послуг), проектів, розрахунків спожитої даними споживачами електроенергії, документи щодо сплати за неї та іншої документації, що утворилася з моменту виникнення договірних відносин із суб`єктом договірних відносин, що розташований за вказаною адресою, зможливістю їх вилучення.

У разі невиконання ухвали про тимчасовий доступ до речей і документів слідчий суддя, суд за клопотанням сторони кримінального провадження, якій надано право на доступ до речей і документів на підставі ухвали, має право постановити ухвалу про дозвіл на проведення обшуку згідно з положеннями ст. 166 КПК України з метою відшукання та вилучення зазначених речей і документів.

Строк дії даної ухвали складає 1 місяць з дня її постановлення.

Ухвала слідчого судді про тимчасовий доступ до речей і документів, яким дозволено вилучення речей і документів, які посвідчують користування правом на здійснення підприємницької діяльності, або інших, за відсутності яких фізична особа - підприємець чи юридична особа позбавляються можливості здійснювати свою діяльність може бути оскаржена протягом п`яти днів з дня її оголошення безпосередньо до суду апеляційної інстанції.

Слідчий суддя: ОСОБА_1

СудДзержинський районний суд м.Кривого Рогу
Дата ухвалення рішення02.11.2016
Оприлюднено15.03.2023
Номер документу62457195
СудочинствоКримінальне

Судовий реєстр по справі —210/4934/16-к

Ухвала від 02.11.2016

Кримінальне

Дзержинський районний суд м.Кривого Рогу

Літвіненко Н. А.

Ухвала від 02.11.2016

Кримінальне

Дзержинський районний суд м.Кривого Рогу

Літвіненко Н. А.

Ухвала від 02.11.2016

Кримінальне

Дзержинський районний суд м.Кривого Рогу

Літвіненко Н. А.

Ухвала від 02.11.2016

Кримінальне

Дзержинський районний суд м.Кривого Рогу

Літвіненко Н. А.

Ухвала від 02.11.2016

Кримінальне

Дзержинський районний суд м.Кривого Рогу

Літвіненко Н. А.

Ухвала від 02.11.2016

Кримінальне

Дзержинський районний суд м.Кривого Рогу

Літвіненко Н. А.

Ухвала від 02.11.2016

Кримінальне

Дзержинський районний суд м.Кривого Рогу

Літвіненко Н. А.

Ухвала від 02.11.2016

Кримінальне

Дзержинський районний суд м.Кривого Рогу

Літвіненко Н. А.

🇺🇦 Опендатабот

Опендатабот — сервіс моніторингу реєстраційних даних українських компаній та судового реєстру для захисту від рейдерських захоплень і контролю контрагентів.

Додайте Опендатабот до улюбленого месенджеру

ТелеграмВайбер

Опендатабот для телефону

AppstoreGoogle Play

Всі матеріали на цьому сайті розміщені на умовахліцензії Creative Commons Із Зазначенням Авторства 4.0 Міжнародна, якщо інше не зазначено на відповідній сторінці

© 2016‒2023Опендатабот

🇺🇦 Зроблено в Україні