Ухвала
від 01.11.2016 по справі 635/6346/16-к
ХАРКІВСЬКИЙ РАЙОННИЙ СУД ХАРКІВСЬКОЇ ОБЛАСТІ

01.11.16

Справа № 635/6346/16-к

Провадження № 1-кс/635/958/2016

УХВАЛА

І м е н е м У к р а ї н и

01 листопада 2016 року Харківський районний суд Харківської області у складі:

слідчого судді ОСОБА_1 ,

за участю слідчого ОСОБА_2 ,

секретар судового засідання ОСОБА_3 ,

розглянувши клопотання слідчого СВ Харківського ВП Головного управління Національної поліції в Харківській області ОСОБА_2 про надання дозволу на проведення огляду у кримінальному проваджені №12016220430002737 від 07 липня 2016 року, за ознаками кримінального правопорушення, передбаченого ч. 1 ст. 358 КК України,

в с т а н о в и в:

Слідчий СВ Харківського ВП ГУНП в Харківській області ОСОБА_2 звернувся до суду з клопотанням, погодженим з прокурором Харківської місцевої прокуратури № 6 Харківської області ОСОБА_4 , в якому просив надати дозвіл на проведення огляду приміщень за адресою: м. Харків, вул. Кашуби, 10, у нежитловому приміщенні «Е-3», яке на праві колективної власності належить ТОВ "ІНТЕРТРАНС" та в якому здійснює свою діяльність ТОВ «Даждь», з метою вилучення: документів з реквізитами та печатками ТОВ «Автогаз 1», ТОВ «Автогаз-1», ФОП « ОСОБА_5 », ФОП « ОСОБА_6 » та інших, які можуть бути підроблені та використані в злочинній діяльності; електронних носіїв інформації; принтерів та іншої копіювальної техніки, за допомогою якої можливо виготовити підроблені документи; печаток та штампів, які не мають відношення до підприємницької діяльності ТОВ «Даждь» та за допомогою яких виготовлялись підробні документи; технічних засобів за допомогою яких фіксується як зовнішня так і внутрішня обстановка підприємства.

В обґрунтування клопотання зазначив, що 07 липня 2016 року до Харківського відділу поліції Головного управління Національної поліції в Харківській області надійшли матеріали правоохоронних органів, щодо ФОП ОСОБА_7 , який здійснюючи свою підприємницьку діяльність у магазині № НОМЕР_1 на території авторинку « ІНФОРМАЦІЯ_1 », за адресою: АДРЕСА_1 , реалізує іншим суб`єктам підприємницької діяльності, які переважно займаються переобладнанням автомобілів під газо-балонне обладнання, за окрему платню в сумі 200 грн., разом із газобалонним обладнанням пусті бланки документів з мокрими печатками ООО «Автогаз-1», ФОП « ОСОБА_5 », ФОП « ОСОБА_6 » для подальшого заповнення та видачі клієнтам СТО.

Вказані відомості були внесені до Єдиного реєстру досудових розслідувань № 12016220430002737 від 07.07.2016 за ознаками кримінального правопорушення передбаченого ч. 1 ст. 358 КК України.

В ході досудового розслідування було встановлено, що ОСОБА_7 , являється фізичною особою підприємцем, зареєстрованим за адресою: АДРЕСА_2 . Відповідно до видів діяльності ОСОБА_7 займається оптовою та роздрібною торгівлею деталями та приладдям для автотранспортних засобів та інше. Фактичне місце здійснення господарської діяльності магазин № НОМЕР_1 розташований на території авторинку « ІНФОРМАЦІЯ_1 », за адресою: АДРЕСА_1 .

Також в ході досудового розслідування в якості свідків допитані ОСОБА_8 та ОСОБА_9 , які працюють на станціях технічного обслуговування в м. Харків, та які пояснили, що для здійснення своєї діяльності на протязі тривалого часу проводять закупівлю газо-балонного обладнання в магазині за адресою: АДРЕСА_1 , на території авторинку « ІНФОРМАЦІЯ_1 » в магазині № НОМЕР_1 , в якому свою підприємницьку діяльність здійснює ФОП ОСОБА_7 . Також, в цьому магазині, за окрему платню в розмірі 200 гривень, разом з обладнанням вони могли придбати пусті бланки документів з мокрими печатками ООО «Автогаз-1», ФОП « ОСОБА_5 » та ФОП « ОСОБА_6 », для їх подальшого заповнення та видачі клієнтам СТО. Так, до зазначених документів входять: свідоцтво центру безпеки дорожнього руху та автоматизованих систем; акт технічної експертизи про відповідність конструкції та технічного стану переобладнання транспортного засобу вимогам безпеки дорожнього руху; акт прийому-передачі транспортного засобу, переобладнаного для роботи на зрідженому газі; завірені копії сертифікатів відповідності та додатки до нього. При продажі зазначених документів, продавець пояснював, що після установки газо-балонного обладнання необхідно заповнити всі поля від імені директора, при цьому ставлячи будь-який підпис та якщо необхідні якісь додаткові дані, то також можна вписувати будь-які дані. Зазначені документи знаходились у продавців всередині магазина.

Також, відповідно до інформації Головного сервісного центру МВС України надано перелік осіб підприємців, підприємств та організації, яким було оформлено свідоцтва про погодження конструкцій транспортних засобів щодо забезпечення безпеки дорожнього руху в період з 07.11.2015 по 17.08.2016 роки. Відповідно до вказаного переліку зазначене свідоцтво ФОП « ОСОБА_7 » не видавалось. При цьому повноваження щодо оформлення та видачі свідоцтв про погодження конструкцій транспортних засобів щодо забезпечення безпеки дорожнього руху при переобладнанні транспортних засобів для роботи на газовому паливі покладені на теперішній момент на Головний сервісний центр МВС України.

Після чого 31.08.2016 був проведений обшук за адресою: АДРЕСА_1 , магазин № НОМЕР_1 , в якому здійснює свою діяльність ФОП ОСОБА_7 .. Під час обшуку були виявлені незаповнені документи для оформлення транспортних засобів переобладнаних для роботи на газовому паливі, на яких малися печатки. Серед вказаних документів знаходились свідоцтва № НОМЕР_2 про погодження конструкції транспортного засобу щодо забезпечення безпеки дорожнього руху, які перебували в паперових пакунках із позначенням ТОВ «Даждь», незаповнені бланки актів технічної експертизи про відповідність конструкції та технічного стану переобладнаного транспортного засобу вимогам безпеки дорожнього руху із печатками ТОВ «Автогаз-1», сертифікати відповідності та додатки до сертифікатів відповідності із печатками ТОВ «Автогаз-1», бланки актів приймання-передачі транспортного засобу, переобладнаного для роботи на зрідженому нафтовому газі із печатками ТОВ «Автогаз 1».

Вказані документи 01.09.2016 були ретельно оглянуті та виявлено, що майже всі документи зберігались у в паперових пакунках із позначенням ТОВ «Даждь».

При цьому відповідно до інформації Головного сервісного центру МВС України надано перелік осіб підприємців, підприємств та організації, яким було оформлено свідоцтва про погодження конструкцій транспортних засобів щодо забезпечення безпеки дорожнього руху в період з 07.11.2015 по 17.08.2016 роки. Відповідно до вказаного переліку зазначене свідоцтво ТОВ «Даждь» не видавалось.

Допитаний в якості свідка ОСОБА_10 , пояснив, що він працює реалізатором за адресою: АДРЕСА_1 , магазин № НОМЕР_1 , у ОСОБА_7 , та під час своєї праці продає газо-балонного обладнання, а також незаповнені документи для оформлення транспортних засобів переобладнаних для роботи на газовому паливі, на яких малися печатки.

Допитаний в якості свідка ОСОБА_7 пояснив, що він дійсно здійснює свою господарську діяльність з реалізації газо-балонного обладнання за адресою: АДРЕСА_1 , магазин № НОМЕР_1 , проте пояснив, що виявлені та вилучені під час обшуку незаповнені документи для оформлення транспортних засобів переобладнаних для роботи на газовому паливі, на яких малися печатки, належать ОСОБА_11 , який орендує перший поверх зазначеного приміщення та попросив ОСОБА_7 залишити їх у нього на зберігання. При цьому ОСОБА_7 пояснив, що газо-балонного обладнання він отримує від ТОВ «Даждь»

Допитаний в якості свідка ОСОБА_12 , який згідно анкетних даних є директором ТОВ «АВТОГАЗ 1» від дачі свідчень з приводу вказаного факту відмовився на підставі ст. 63 КУ України.

Згідно рапорту співробітників УЗЕ в Харківській області ДЗЕ НП України, ТОВ «Даждь» (код ЄДРПОУ 39210533) фактично знаходиться за юридичною адресою: м. Харків, вул. Кошуби, 10, корпус Е-3, на території АТП, де орендує приміщення та веде господарську діяльність, а саме реалізує ГБО та документи до нього. Також встановлено, що вказане приміщення ТОВ «Даждь» використовує для зберігання газо-балонного обладнання та документів, які становлять інтерес для досудового слідства.

У зв`язку з викладеним в діях зазначених осіб вбачаються ознаки вчинення кримінального правопорушення, передбаченого ч. 1 ст. 358 КК України, а саме підроблення документів, печаток, штампів та бланків, збут чи використання підроблених документів, печаток, штампів.

Відповідно до інформаційної довідки з Державного реєстру речових прав на нерухоме майно та Реєстру прав власності на нерухоме майно, нежитлова будівля, розташована за адресою: АДРЕСА_3 , а саме: нежитлові будівлі літ . «П'-1» загальною площею 153,6 кв.м., та літ. «Р'-1» загальною площею 218,3 кв.м., які перебувають у спільный частковый власності ОСОБА_13 та ОСОБА_14 , будівля, виробничий будинок літ. "Х-1", будівля, виробничий будинок літ. "Ф-1", яка на праві приватної власнті належить ОСОБА_14 , а також на земельній ділянці площею 3.0947 га, яка на підставі оренди належить ТОВ "ІНТЕРТРАНС", а також нежитлові будівлі літ."А-2","Б-1","Г-1",Д-2","Е-3","Ё-1","Ж-1","З-1","И-2","Й-1","К-1","Л-1","М-2","Н-3","О-2","П-1""Р-1","Т-1","У-1"заг.пл. 148,8кв.м., кі на праві колективної власності належать ТОВ "ІНТЕРТРАНС".

Слідчий зазначає, що з метою встановлення всіх обставин у кримінальному провадженні, перевірки інформації та здобуття повного обсягу фактичних даних, виявлення та фіксації відомостей про обставини вчинення кримінального правопорушення, а саме фіксування факту продажу підробних документів, відшукання документів з реквізитами та печатками ТОВ «Автогаз-1», ТОВ «Автогаз 1», ФОП « ОСОБА_5 », ФОП « ОСОБА_6 » та інших, які можуть бути підроблені та використані в злочинній діяльності, можуть мати доказове значення в кримінальному провадженні, встановлення осіб, які здійснюють підробку документів, необхідно провести огляд за адресою: АДРЕСА_3 , в якому здійснює свою діяльність ТОВ «Даждь», оскільки отримати їх в інший спосіб неможливо, у зв`язку з тим, що з метою приховування злочинної діяльності вони можуть бути знищені особами, причетними до скоєння вищевказаного кримінального правопорушення, що може негативно вплинути на хід досудового розслідування і встановлення істини у кримінальному провадженні.

Орган досудового слідства має обґрунтовані підстави вважати, що в приміщені, за адресою: м. Харків, вул. Кашуби, 10, корпус Е-3, в якому здійснює свою діяльність ТОВ «Даждь», знаходяться предмети і документи, які мають доказове значення у кримінальному провадженні, а саме: документи з реквізитами та печатками ТОВ «Автогаз 1», ТОВ «Автогаз-1», ФОП « ОСОБА_5 », ФОП « ОСОБА_6 » та інших, які можуть бути підроблені та використані в злочинній діяльності; електронні носії інформації; принтери та інша копіювальна техніка, за допомогою якої можливо виготовити підроблені документи; печатки та штампи, які не мають відношення до підприємницької діяльності ТОВ «Даждь» та за допомогою яких виготовлялись підробні документи; технічні засоби за допомогою яких фіксується як зовнішня так і внутрішня обстановка підприємства.

Посилаючись на вказані обставини, слідчий просив клопотання задовольнити.

Згідно зі ст. 223 КПК України, підставами для проведення слідчої дії є наявність достатніх відомостей, що вказують на можливість досягнення її мети.

У відповідності до вимог ст. 237 КПК України, з метою виявлення та фіксації відомостей щодо обставин вчинення кримінального правопорушення слідчий, прокурор проводять огляд місцевості, приміщення речей та документів.

Огляд житла чи іншого володіння особи здійснюється згідно з правилами цього Кодексу, передбаченими для обшуку житла чи іншого володіння особи.

Згідно ч.5ст.237 КПК України, при проведенні огляду дозволяється вилучення лише речей і документів, які мають значення для кримінального провадження, та речей, вилучених з обігу.

Слідчий суддя, дослідивши документи та матеріали, якими слідчий обґрунтовує доводи клопотання, а також витяг з Єдиного реєстру досудових розслідувань щодо кримінального провадження, в рамках якого подається клопотання, вислухавши слідчого, який підтримав клопотання, доходить висновку про задоволення зазначеного клопотання, оскільки останній довів наявність достатніх підстав вважати, що вчиненокримінальне правопорушення; проведення огляду має значення для досудового розслідування.

В наданих матеріалах міститься достатньо підстав вважати, що за місцезнаходженням юридичної особи ТОВ «Даждь» за адресою м. Харків, вул.Кашуби,10 корпус Е-3, можуть знаходитися вище зазначені слідчим речі та документи, відомості, отримані в результаті проведення огляду зазначеного нежитлового приміщення, можуть бути доказами під час судового розгляду.

Керуючись ст.ст. 107, 237 КПК України, слідчий суддя

у х в а л и в :

Клопотання слідчого СВ Харківського ВП Головного управління Національної поліції в Харківській області ОСОБА_2 про надання дозволу на проведення огляду у кримінальному проваджені №12016220430002737 від 07 липня 2016 року, за ознаками кримінального правопорушення, передбаченого ч. 1 ст. 358 КК України - задовольнити.

Надати слідчому СВ Харківського відділу поліції Головного управління Національної поліції в Харківській області ОСОБА_2 дозвіл на проведення огляду за місцезнаходженням ТОВ «Даждь» (код ЄДРПОУ 39210533) в нежитловій будівлі літ. «Е-3» за адресою: м. Харків, вул. Кашуби, 10, яка на праві власності належить ТОВ "ІНТЕРТРАНС", з метою огляду місця події, виявлення та фіксації відомостей щодо обставин вчинення кримінального правопорушення, з можливістю вилучення: документів з реквізитами та печатками ТОВ «Автогаз 1», ТОВ «Автогаз-1», ФОП « ОСОБА_5 », ФОП « ОСОБА_6 » та інших, які можуть бути підроблені та використані в злочинній діяльності; електронних носіїв інформації; принтерів та іншої копіювальної техніки, за допомогою якої можливо виготовити підроблені документи; печаток та штампів, які не мають відношення до підприємницької діяльності ТОВ «Даждь» та за допомогою яких виготовлялись підробні документи; технічних засобів за допомогою яких фіксується як зовнішня так і внутрішня обстановка підприємства шляхом зняття копії інформації, що міститься в них.

Ухвала надає право провести огляд нежитлового приміщення літ. «Е-3» за адресою: АДРЕСА_3 , лише один раз.

Ухвала може бути виконана слідчим до 30 листопада 2016 року.

Ухвала оскарженню не підлягає.

Слідчий суддя - ОСОБА_1

Дата ухвалення рішення01.11.2016
Оприлюднено15.03.2023
Номер документу62463048
СудочинствоКримінальне
Сутьнадання дозволу на проведення огляду у кримінальному проваджені №12016220430002737 від 07 липня 2016 року, за ознаками кримінального правопорушення, передбаченого ч. 1 ст. 358 КК України

Судовий реєстр по справі —635/6346/16-к

Ухвала від 24.11.2016

Кримінальне

Харківський районний суд Харківської області

Березовська І. В.

Ухвала від 22.11.2016

Кримінальне

Харківський районний суд Харківської області

Березовська І. В.

Ухвала від 01.11.2016

Кримінальне

Харківський районний суд Харківської області

Березовська І. В.

Ухвала від 11.10.2016

Кримінальне

Харківський районний суд Харківської області

Березовська І. В.

Ухвала від 11.10.2016

Кримінальне

Харківський районний суд Харківської області

Березовська І. В.

Ухвала від 11.10.2016

Кримінальне

Харківський районний суд Харківської області

Березовська І. В.

Ухвала від 11.10.2016

Кримінальне

Харківський районний суд Харківської області

Березовська І. В.

Ухвала від 11.10.2016

Кримінальне

Харківський районний суд Харківської області

Березовська І. В.

Ухвала від 11.10.2016

Кримінальне

Харківський районний суд Харківської області

Березовська І. В.

Ухвала від 11.10.2016

Кримінальне

Харківський районний суд Харківської області

Березовська І. В.

🇺🇦 Опендатабот

Опендатабот — сервіс моніторингу реєстраційних даних українських компаній та судового реєстру для захисту від рейдерських захоплень і контролю контрагентів.

Додайте Опендатабот до улюбленого месенджеру

ТелеграмВайбер

Опендатабот для телефону

AppstoreGoogle Play

Всі матеріали на цьому сайті розміщені на умовахліцензії Creative Commons Із Зазначенням Авторства 4.0 Міжнародна, якщо інше не зазначено на відповідній сторінці

© 2016‒2023Опендатабот

🇺🇦 Зроблено в Україні