Постанова
від 11.03.2011 по справі 4-177/11
ГАЛИЦЬКИЙ РАЙОННИЙ СУД М.ЛЬВОВА

Галицький районний суд м.Львова

Справа № 4-177/11

П О С Т А Н О В А

23 лютого 2011 року суддя Галицького районного суду міста Львова Шумська Н.Л., секретар: Левкуц Н.Б. розглянувши у відкритому судовому засіданні в місті Львові подання старшого слідчого слідчого відділу прокуратури Львівської області про надання згоди на проведення обшуку житла по місцю проживання ОСОБА_1 по кримінальній справі №49-3040, порушеній за фактом перевищення влади службовими особами Пустомитівського РВ ГУМВСУ у Львівській області за ознаками злочину передбаченого ч.2 ст.365 ч.1 КК України,-

в с т а н о в и в:

Старший слідчий слідчого відділу прокуратури Львівської області Сапуцький Р.Я. звернувся до суду з поданням, погодженим заступником прокурора Львівської області про проведення обшуку житла по місцю проживання ОСОБА_1, у селі АДРЕСА_1, по кримінальній справі №49-3040, порушеній за фактом перевищення влади службовими особами Пустомитівського РВ ГУМВСУ у Львівській області за ознаками злочину передбаченого ч.2 ст.365 ч.1 КК України.

В обґрунтування заявленого подання покликається на те, що слідчим відділом прокуратури Львівської області розслідується кримінальна справа №49-3040, порушена за фактом перевищення влади службовими особами Пустомитівського РВ ГУМВСУ у Львівській області за ознаками злочину передбаченого ст.365 ч.2 КК України.

У ході досудового слідства у справі встановлено, що 02.02.2010 року приблизно о 11.30 год. ОСОБА_3 разом із адвокатом Куком І.В. прибув до Пустомитівського РВ ГУМВСУ у Львівській області до кабінету №22 старшого оперуповноваженого вказаного райвідділу Гудзеляка І.Р. для надання пояснень з приводу заяви ОСОБА_1

В цей час до кабінету зайшов заступник начальника СКР Пустомитівського РВ ГУМВСУ у Львівській області ОСОБА_5., який згідно пояснень ОСОБА_3 наніс йому удари головою в область потилиці та ногою в область коліна, спричинивши останньому фізичний біль та тілесні ушкодження.

Відповідно до висновків акту судово-медичного дослідження №60/10 від 24.02.2010 року у ОСОБА_3 виявленого забій м яких тканин голови, струс головного мозку, забій лівого колінного суглобу з крововиливом в суглоб. Вказані тілесні ушкодження могли бути заподіяні 02.02.2010 року від дії тупих предметів та відносяться до тілесних ушкоджень середньої важкості за ознаками тривалого розладу функцій лівої ноги.

Крім того, згідно показань ОСОБА_3 в грудні 2009 року працівники Пустомитівського РВ ГУМВСУ у Львівській області ОСОБА_4. та ОСОБА_5. незаконно вилучили у нього автомобіль марки Мерседес-190 , який доставили на автозлом в с.Милятичі Пустомитівського району Львівської області, де шахрайським способом заволоділи даним автомобілем.

Беручи до уваги, що у матеріалах кримінальної справи містяться дані, які дають достатні підстави вважати, що за місцем проживання власника вищевказаного автозлому ОСОБА_1 його житлі та підсобних приміщеннях можуть знаходитись гроші та цінності, здобуті злочинним шляхом та інші предмети та документи, які мають значення для встановлення істини у справі, слідчий просить задовольнити подання.

На судове засідання слідчий та прокурор не з'явились, хоча належним чином були повідомленні про день та час розгляду подання, також не представили для огляду матеріали кримінальної справи. Суд вважає за можливим провести розгляд подання у їх відсутності.

Як вбачається із постанови про скасування постанови про відмову в порушенні кримінальної справи та порушення кримінальної справи 26.10.2010 року старшим прокурором другого нагляду відділу управління нагляду за розслідуванням кримінальних справ слідчими органів прокуратури Головного слідчого управління Генеральної прокуратури України було порушено кримінальну справу за ч.2 ст.365 КК України за фактом перевищення влади службовими особами Пустомитівського РВ ГУМВСУ України у Львівській області.

Відповідно протоколу допиту ОСОБА_1 був допитаний по кримінальній справі як свідок, надав слідчому показання.

Статтею 177 КПК України передбачено, що обшук проводиться в тих випадках, коли є достатні підстави вважати, що знаряддя злочину, речі й цінності, здобуті злочинним шляхом, а також інші предмети та документи, які мають значення для встановлення істини в справі чи забезпечення цивільного позову, знаходяться в певному приміщення або місці чи в якої-небудь особи.

Дослідивши матеріали справи, суд не вбачає підстав для задоволення подання, оскільки слідчим на підтвердження подання не подано доказів, що знаряддя злочину, речі й цінності, які здобуті злочинним шляхом знаходяться по місцю проживання свідка ОСОБА_1. По кримінальній справі він був допитаний як свідок, пояснив що здійснює діяльність як приватний підприємець, а кузов автомобіля купленого у ОСОБА_3 передав на металобрухт. Крім того, у матеріалах подання відсутні докази проживання у АДРЕСА_1, а матеріали кримінальної справи суду так і не представленні.

Керуючись ст.177 КПК України, -

с у д, п о с т а н о в и в:

Відмовити в задоволенні подання старшого слідчого слідчого відділу прокуратури Львівської області про надання згоди на проведення обшуку житла по місцю проживання ОСОБА_1 по кримінальній справі №49-3040, порушеній за фактом перевищення влади службовими особами Пустомитівського РВ ГУМВСУ у Львівській області за ознаками злочину передбаченого ч.2 ст.365 ч.1 КК України

На постанову протягом трьох діб з дня її винесення можу бути апеляція до апеляційного суду.

Суддя :Н. Л. Шумська

СудГалицький районний суд м.Львова
Дата ухвалення рішення11.03.2011
Оприлюднено14.11.2016
Номер документу62660296
СудочинствоКримінальне

Судовий реєстр по справі —4-177/11

Постанова від 02.06.2011

Кримінальне

Київський районний суд м. Одеси

Войтов Г. В.

Постанова від 12.12.2011

Кримінальне

Ірпінський міський суд Київської області

Линник В. Я.

Постанова від 11.03.2011

Кримінальне

Галицький районний суд м.Львова

Шумська Н. Л.

Постанова від 17.03.2011

Кримінальне

Заводський районний суд м.Дніпродзержинська

Гібалюк Т. Я.

Постанова від 29.03.2011

Кримінальне

Дрогобицький міськрайонний суд Львівської області

Качмар В. Я.

Постанова від 10.08.2011

Кримінальне

Прилуцький міськрайонний суд Чернігівської області

Григор"єв Р. Г.

Постанова від 25.05.2011

Кримінальне

Кіровський районний суд м.Кіровограда

Солопов Ю. О.

Постанова від 08.07.2011

Кримінальне

Хортицький районний суд м.Запоріжжя

Нещеретна Л. М.

Постанова від 04.02.2011

Кримінальне

Святошинський районний суд міста Києва

Домарацька А. В.

Постанова від 07.10.2011

Кримінальне

Комінтернівський районний суд м.Харкова

Курганникова О. А.

🇺🇦 Опендатабот

Опендатабот — сервіс моніторингу реєстраційних даних українських компаній та судового реєстру для захисту від рейдерських захоплень і контролю контрагентів.

Додайте Опендатабот до улюбленого месенджеру

ТелеграмВайбер

Опендатабот для телефону

AppstoreGoogle Play

Всі матеріали на цьому сайті розміщені на умовахліцензії Creative Commons Із Зазначенням Авторства 4.0 Міжнародна, якщо інше не зазначено на відповідній сторінці

© 2016‒2023Опендатабот

🇺🇦 Зроблено в Україні