Ухвала
від 09.11.2016 по справі 802/870/16-а
ВІННИЦЬКИЙ ОКРУЖНИЙ АДМІНІСТРАТИВНИЙ СУД

УХВАЛА

про поновлення провадження в адміністративній справі

м. Вінниця

09 листопада 2016 р. Справа № 802/870/16-а

Вінницький окружний адміністративний суд у складі судді Вільчинського О.В., розглянувши адміністративну справу:

за позовом : сільськогосподарського товариства з обмеженою відповідальністю "Кряж і К"

до: Могилів-Подільського міськрайонного управління юстиції Вінницької області, державного реєстратора речових прав на нерухоме майно та їх обтяжень сектору державної реєстрації Крижопільської районної державної адміністрації, треті особи, які не заявляють самостійних вимог на предмет спору, на стороні відповідача товариство з обмеженою відповідальністю "Господарство "Левково", ОСОБА_1 та ОСОБА_2

про: визнання протиправними та скасування рішень,

ВСТАНОВИВ:

У провадженні Вінницького окружного адміністративного суду перебуває адміністративна справа за позовом сільськогосподарського товариства з обмеженою відповідальністю "Кряж і К" до Могилів-Подільського міськрайонного управління юстиції Вінницької області, державного реєстратора речових прав на нерухоме майно та їх обтяжень сектору державної реєстрації Крижопільської районної державної адміністрації, треті особи, які не заявляють самостійних вимог на предмет спору, на стороні відповідача товариство з обмеженою відповідальністю "Господарство "Левково", ОСОБА_1 та ОСОБА_2 про визнання протиправними та скасування рішень.

Ухвалою від 08.09.2016 суд витребував: у сектору державної реєстрації Крижопільської районної державної адміністрації та у Крижопільського районного відділу державної реєстрації актів цивільного стану Головного територіального управління юстиції у Вінницькій області оригінали або належним чином завірені копії реєстраційної справи щодо проведення державної реєстрації права оренди земельної ділянки між товариством з обмеженою відповідальністю "Господарство "Левково" та ОСОБА_1, індексний номер НОМЕР_1 від 29.09.2014, кадастровий номер земельної ділянки НОМЕР_2 та реєстраційної справи щодо проведення державної реєстрації права оренди земельної ділянки між товариством з обмеженою відповідальністю "Господарство "Левково" та ОСОБА_2, індексний номер НОМЕР_3 від 29.09.2014, кадастровий номер земельної ділянки НОМЕР_4; у відділу Держгеокадастру у Крижопільському районі Вінницької області належним чином засвідчені витяги з Книги записів реєстрації державних актів на право власності на землю та право постійного користування та договорів оренди, що стосуються реєстрації договорів оренди землі, укладених 01.10.2011 СТОВ "Кряж і К" із ОСОБА_1 та ОСОБА_2, кадастрові номери земельних ділянок НОМЕР_2 та НОМЕР_4, які розташовані на території Соколівської сільської ради Крижопільського району Вінницької області.

Крім того, зазначеною ухвалою суд зупинив провадження у справі № 802/870/16-а до надходження до суду витребуваних доказів.

03.10.2016 на адресу суду надійшов лист від сектору державної реєстрації Крижопільської РДА Вінницької області, в якому зазначається, що скановані копії документів реєстраційної справи щодо проведення державної реєстрації права оренди земельної ділянки між ТОВ "Господарство "Левково" та ОСОБА_1, індексний номер НОМЕР_1 від 29.09.2014, кадастровий номер земельної ділянки НОМЕР_2 та реєстраційної справи щодо проведення державної реєстрації права оренди земельної ділянки між ТОВ "Господарство "Левково" та ОСОБА_2, індексний номер НОМЕР_3 від 29.09.20104, кадастровий номер земельної ділянки НОМЕР_4 відсутні на сервері.

Листом від 04.10.2016 № 1479/3.1-04-39, що надійшов до суду 17.10.2016, відділ державної реєстрації актів цивільного стану Головного територіального управління юстиції у Вінницькій області повідомив про відсутність серед переданих відділу справ витребуваних судом реєстраційних справ.

07.11.2016 від відділу Держгеокадастру у Крижопільському районі Вінницької області на адресу суду надійшли витребувані належним чином засвідчені копії витягів з Книги записів реєстрації державних актів на право власності на землю та право постійного користування та договорів оренди земельних ділянок.

Відтак, відпали обставини, що були підставою для зупинення провадження в адміністративній справі № 802/870/16-а.

Відповідно до ч. 5 ст. 156 Кодексу адміністративного судочинства України провадження у справі поновлюється за клопотанням осіб, які беруть участь у справі, або за ініціативою суду, якщо відпадуть обставини, які були підставою для зупинення провадження. Про поновлення провадження у справі суд постановляє ухвалу. З дня поновлення провадження у справі перебіг процесуальних строків продовжується. Провадження у справі продовжується зі стадії, на якій воно було зупинено.

З огляду на викладене суд доходить висновку про необхідність поновлення провадження у справі.

Відповідно до частини 5 статті 11 КАС України суд повинен запропонувати особам, які беруть участь у справі, подати докази або з власної ініціативи витребувати докази, яких, на думку суду, не вистачає.

Частиною 5 статті 71 КАС України передбачено, що суд може збирати докази з власної ініціативи.

Беручи до уваги те, що визначальним принципом здійснення правосуддя в адміністративних справах є принцип офіційного з'ясування всіх обставин у справі, зважаючи на повідомлену сектором державної реєстрації Крижопільської РДА Вінницької області та відділом державної реєстрації актів цивільного стану Головного територіального управління юстиції у Вінницькій області інформацію про відсутність реєстраційних справ, суд вважає за необхідне витребувати у третіх осіб оригінали або належним чином завірені копії договорів оренди земельної ділянки та додатки до них, укладені між товариством з обмеженою відповідальністю "Господарство "Левково" та ОСОБА_1, а також між товариством з обмеженою відповідальністю "Господарство "Левково" та ОСОБА_2.

Керуючись ст.ст. 11, 71, 156, 165, 254 КАС України, -

УХВАЛИВ:

Провадження у справі за позовом сільськогосподарського товариства з обмеженою відповідальністю "Кряж і К" до Могилів-Подільського міськрайонного управління юстиції Вінницької області, державного реєстратора речових прав на нерухоме майно та їх обтяжень сектору державної реєстрації Крижопільської районної державної адміністрації, треті особи, які не заявляють самостійних вимог на предмет спору, на стороні відповідача товариство з обмеженою відповідальністю "Господарство "Левково", ОСОБА_1 та ОСОБА_2 про визнання протиправними та скасування рішень поновити.

Призначити судовий розгляд на "17" листопада 2016 р. о 13:30 в залі судових засідань № 3 Вінницького окружного адміністративного суду: м. Вінниця вул. Брацлавська, 14.

Викликати в судове засідання осіб, що беруть участь у справі. У разі представництва сторін довіреними особами надати в судовому засіданні оригінали або належним чином засвідчені копії довіреностей представників, оформлені відповідно до вимог КАС України.

Витребувати у третіх осіб у справі та зобов'язати надати до суду до 17.11.2016 оригінали або належним чином завірені копії договорів оренди земельної ділянки та додатки до них, укладені між товариством з обмеженою відповідальністю "Господарство "Левково" та ОСОБА_1, а також між товариством з обмеженою відповідальністю "Господарство "Левково" та ОСОБА_2.

Копію ухвали направити особам, які беруть участь у справі.

Ухвала оскарженню не підлягає. Відповідно до ч. 6 ст. 254 КАС України ухвали суду, які не можуть бути оскаржені, набирають законної сили з моменту постановлення.

Суддя Вільчинський Олександр Ванадійович

СудВінницький окружний адміністративний суд
Дата ухвалення рішення09.11.2016
Оприлюднено18.11.2016
Номер документу62684153
СудочинствоАдміністративне

Судовий реєстр по справі —802/870/16-а

Постанова від 17.11.2016

Адміністративне

Вінницький окружний адміністративний суд

Вільчинський Олександр Ванадійович

Ухвала від 09.11.2016

Адміністративне

Вінницький окружний адміністративний суд

Вільчинський Олександр Ванадійович

Ухвала від 08.09.2016

Адміністративне

Вінницький окружний адміністративний суд

Вільчинський Олександр Ванадійович

Ухвала від 27.07.2016

Адміністративне

Вінницький окружний адміністративний суд

Вільчинський Олександр Ванадійович

Ухвала від 10.06.2016

Адміністративне

Вінницький окружний адміністративний суд

Вільчинський Олександр Ванадійович

Ухвала від 22.06.2016

Адміністративне

Вінницький окружний адміністративний суд

Вільчинський Олександр Ванадійович

🇺🇦 Опендатабот

Опендатабот — сервіс моніторингу реєстраційних даних українських компаній та судового реєстру для захисту від рейдерських захоплень і контролю контрагентів.

Додайте Опендатабот до улюбленого месенджеру

ТелеграмВайбер

Опендатабот для телефону

AppstoreGoogle Play

Всі матеріали на цьому сайті розміщені на умовах ліцензії Creative Commons Із Зазначенням Авторства 4.0 Міжнародна, якщо інше не зазначено на відповідній сторінці

© 2016‒2023Опендатабот

🇺🇦 Зроблено в Україні