Рішення
від 21.11.2016 по справі 173/560/16-ц
ВЕРХНЬОДНІПРОВСЬКИЙ РАЙОННИЙ СУД ДНІПРОПЕТРОВСЬКОЇ ОБЛАСТІ

Справа №173/560/16-ц

Провадження №2/173/887/2016

ДОДАТКОВЕ РІШЕННЯ

ІМЕНЕМ УКРАЇНИ

21 листопада 2016 р. Верхньодніпровський районний суд Дніпропетровської області

В складі: головуючого - судді Петрюк Т.М.

При секретарі - Рудовій Л.В.

Розглянувши у відкритому судовому засіданні в місті Верхньодніпровську цивільну справу за позовом ОСОБА_1 до ОСОБА_2, третя особа, що не заявляє самостійних вимог: перша Дніпродзержинська державна нотаріальна контора про визначення додаткового строку для прийняття спадщини ,-.

ВСТАНОВИВ:

До суду звернувся позивач ОСОБА_1, з позовом про визначення додаткового строку для прийняття спадщини до відповідача ОСОБА_2А , третя особа, що не заявляє самостійних вимог: перша Дніпродзержинська державна нотаріальна контора

11.11.2016 року Верхньодніпровським районним судом Дніпропетровської області було ухвалене рішення по цивільній справі за позовом ОСОБА_1 до ОСОБА_2, третя особа, що не заявляє самостійних вимог: перша Дніпродзержинська державна нотаріальна контора про визначення додаткового строку для прийняття спадщини, яким в задоволені позовних вимог було відмовлено.

Проте в резолютивній частині рішення суд не визначив питання про судові витрати, давши детальний опис даного питання в мотивувальній частині рішення.

В судове засідання сторони та інші особи, що беруть участь у розгляді справи, не з'явились, про час та місце розгляду справи повідомлені. Відповідно до ч. 3 ст. 220 ЦПК України присутність сторін та інших осіб, що беруть участь у розгляді справи при вирішення питання про постановлення додаткового рішення не є обов'язковою

Суд, дослідивши матеріали справи, вважає за потрібне постановити додаткове рішення за даною цивільною справою, виходячи з наступного

Відповідно до п.п. 4 п.1 ст. 220 ЦПК України суд, що ухвалив рішення, може за заявою осіб, які беруть участь у справі, чи з власної ініціативи ухвалити додаткове рішення якщо судом не вирішене питання про судові витрати.

11.11.2016 року Верхньодніпровським районним судом Дніпропетровської області було ухвалене рішення по цивільній справі за позовом ОСОБА_1, до ОСОБА_2, третя особа, що не заявляє самостійних вимог: перша Дніпродзержинська державна нотаріальна контора про визначення додаткового строку для прийняття спадщини, яким в задоволені позовних вимог було відмовлено.

В мотивувальній частині рішенні зазначається, що понесені позивачем судові витрати по сплаті судового збору в сумі 551 грн., 20. коп., покладаються на позивача та відповідачем не відшкодовуються в зв'язку з відмовою у задоволенні позовних вимог

Відповідно до ч. 1 ст. 88 ЦПК України стороні, на користь якої ухвалене рішення, суд присуджує з іншої сторони понесені нею та документально підтверджені судові витрати. Якщо позов задоволено частково, судові витрати присуджуються позивачеві пропорційно до розміру задоволених позовних вимог, а відповідачеві - пропорційно до тієї частини позовних вимог, у задоволенні яких позивачеві відмовлено.

Згідно ухваленого судом рішення від 11.11.2016 року позивачу ОСОБА_1, відмовлено у задоволенні позовних вимог в повному об'ємі.

За таких обставин, відповідно до ч. 1 ст. 88 ЦПК України, понесені позивачем судові витрати відшкодуванню за рахунок відповідача не підлягають та покладаються на позивача.

Відповідно до квитанції про сплату судового збору позивачем сплачений судовий збір в сумі 551 грн. 20 коп. Тобто витрати позивача складаються із коштів, витрачених на оплату судового збору. Виходячи з вищевикладеного, дані кошти покладаються на рахунок позивача і відшкодуванню за рахунок відповідача не підлягають

Керуючись пп. 4 п. 1 ст. 220, 10, 60, 212-215 ЦПК України, суд,-

ВИРІШИВ:

По цивільній справі за позовом ОСОБА_1 до ОСОБА_2, третя особа, що не заявляє самостійних вимог: перша Дніпродзержинська державна нотаріальна контора про визначення додаткового строку для прийняття спадщини постановити додаткове рішення.

Судові витрати понесені позивачем ОСОБА_3 по сплаті судового збору в сумі 551 грн. 20 коп. покласти на позивача ОСОБА_1

Додаткове рішення може бути оскаржене до судової палати з цивільних справ Апеляційного суду Дніпропетровської області протягом 10 днів з моменту його проголошення, шляхом подачі апеляційної скарги через Верхньодніпровський районний суд. Особи, які брали участь у судовому засіданні, але не були присутні під час проголошення судового рішення, можуть подати апеляційну скаргу протягом десяти днів з дня отримання цього рішення

Додаткове рішення набирає чинності після закінчення строку на подання апеляційної скарги, якщо така скарга поданою не була. У випадку подання апеляційної скарги додаткове рішення набирає чинності після розгляду справи судом апеляційної інстанції, якщо не було скасоване або змінене.

Cуддя Петрюк Т.М.

СудВерхньодніпровський районний суд Дніпропетровської області
Дата ухвалення рішення21.11.2016
Оприлюднено24.11.2016
Номер документу62831090
СудочинствоЦивільне

Судовий реєстр по справі —173/560/16-ц

Ухвала від 15.09.2016

Цивільне

Апеляційний суд Дніпропетровської області

Посунся (Колодяжна) Н. Є.

Рішення від 11.11.2016

Цивільне

Верхньодніпровський районний суд Дніпропетровської області

Петрюк Т. М.

Рішення від 21.11.2016

Цивільне

Верхньодніпровський районний суд Дніпропетровської області

Петрюк Т. М.

Ухвала від 21.11.2016

Цивільне

Верхньодніпровський районний суд Дніпропетровської області

Петрюк Т. М.

Ухвала від 27.09.2016

Цивільне

Верхньодніпровський районний суд Дніпропетровської області

Петрюк Т. М.

Ухвала від 08.08.2016

Цивільне

Верхньодніпровський районний суд Дніпропетровської області

Шевченко О. Ю.

🇺🇦 Опендатабот

Опендатабот — сервіс моніторингу реєстраційних даних українських компаній та судового реєстру для захисту від рейдерських захоплень і контролю контрагентів.

Додайте Опендатабот до улюбленого месенджеру

ТелеграмВайбер

Опендатабот для телефону

AppstoreGoogle Play

Всі матеріали на цьому сайті розміщені на умовах ліцензії Creative Commons Із Зазначенням Авторства 4.0 Міжнародна, якщо інше не зазначено на відповідній сторінці

© 2016‒2023Опендатабот

🇺🇦 Зроблено в Україні