Рішення
від 24.12.2007 по справі 2-3240/07
ОБОЛОНСЬКИЙ РАЙОННИЙ СУД МІСТА КИЄВА

Оболонський районний суд міста Києва

м. Київ, вул. Тимошенка, 2є, 4212, (044) 418-73-60

Справа № 2-3240/07

Р І Ш Е Н Н Я

ІМЕНЕМ УКРАЇНИ

ЗАОЧНЕ

24 грудня 2007 року Оболонський районний суд м.Києва у складі:

головуючого - судді Шевчука А.В.

при секретарях: Неголюк Н.О., Москаленко І.В.

розглянувши у відкритому судовому засіданні у м. Києві цивільну справу за позовом Товариства з обмеженою відповідальністю "Рендом Плюс" до Відкритого акціонерного товариства "Завод "Кінап", Закритого акціонерного товариства "Енвіл", Товариства з обмеженою відповідальністю "Укрбізнесресурси", Закритого акціонерного товариства "ВДМ", Товариства з обмеженою відповідальністю "Ветекс", Товариства з обмеженою відповідальністю "Промислові технології", Товариства з обмеженою відповідальністю "Баркас", Товариства з обмеженою відповідальністю "Техмашекспорт", Товариства з обмеженою відповідальністю "Політехсервіс", Товариства з обмеженою відповідальністю "Лтава Лізинг", Закритого акціонерного товариства "Інком", Товариства з обмеженою відповідальністю "Еконо ЛТД", Товариства з обмеженою відповідальністю "Нике", Товариства з обмеженою відповідальністю "БПК", Товариства з обмеженою відповідальністю "Примарі Колор", Товариства з обмеженою відповідальністю "Аллонж", Товариства з обмеженою відповідальністю ВК ФКК "Лев", ОСОБА_1, ОСОБА_2, ОСОБА_3, ОСОБА_4, ОСОБА_5, ОСОБА_6, ОСОБА_7, ОСОБА_8, ОСОБА_9, ОСОБА_10, ОСОБА_11, ОСОБА_12, ОСОБА_13, ОСОБА_14, ОСОБА_15, ОСОБА_16, ОСОБА_17, ОСОБА_18, ОСОБА_19, ОСОБА_20, Комунальне підприємство "Київське міське бюро технічної інвентаризації та реєстрації прав власності на об'єкти нерухомого майна" про поділ нерухомого майна і виділення його в натурі та визнання права власності на виділене майно,

в с т а н о в и в:

Позивач звернувся до суду із зазначеним позовом, посилаючись на те, що ТОВ "Рендом Плюс" є співвласником нерухомого майна майнового комплексу розташованого по АДРЕСА_1, що в м. Києві. За договором купівлі-продажу №5773 від 06.09.2002 року ТОВ "Рендом Плюс" володіє часткою у розмірі 3/1000 частин від майнового комплексу, яка знаходиться у будівлі (літера Б) і складається з приміщень №№5,6,7 першого поверху виробничого корпусу загальною площею 157,6 кв. м. Поряд із позивачем співвласниками вищевказаного майнового комплексу у м. Києві по АДРЕСА_1 є ВАТ "Завод "Кінап", ЗАТ "Енвіл", ТОВ "Укрбізнесресурси", ЗАТ "ВДМ", ТОВ "Ветекс", ТОВ "Промислові технології", ТОВ "Баркас", ТОВ "Техмашекспорт", ТОВ "Політехсервіс", ТОВ "Лтава Лізинг", ЗАТ "Інком", ТОВ "Еконо ЛТД", ТОВ "Нике", ТОВ "БПК", ТОВ "Примарі Колор", ТОВ "Аллонж", ТОВ ВК ФКК "Лев", ОСОБА_1, ОСОБА_2, ОСОБА_3, ОСОБА_4, ОСОБА_5, ОСОБА_6, ОСОБА_7, ОСОБА_8, ОСОБА_9, ОСОБА_10, ОСОБА_11, ОСОБА_21, ОСОБА_13, ОСОБА_14, ОСОБА_15, ОСОБА_16, ОСОБА_17, ОСОБА_18, ОСОБА_19, ОСОБА_20

Така кількість співвласників ускладнює використання позивачем своєї частки майна, робить використання частки позивача заважким і кожну значущу дію відносно майна позивач повинен робити за умови згоди з іншими співвласниками.

На думку позивача зазначені приміщення можуть бути виділені без порушення будь-яких прав та інтересів інших співвласників, оскільки приміщення які належать позивачу знаходяться на першому поверсі, мають окремий вихід, а тому можуть бути виділені в натурі. Крім того, між усіма співвласниками склався конкретний порядок користування спільним майном.

Оскільки припинення права спільної часткової власності із позивачем значно полегшить користування власним майном як позивачу, так і іншим співвласникам, зокрема, не потребуватиме взаємної згоди усіх співвласників, позивач запропонував іншим співвласникам укласти відповідний договір, наслідком якого буде припинення права спільної часткової власності з ним. Але співвласники нерухомого майна по АДРЕСА_1, що в м. Києві відповіді на подану пропозицію не надали, що унеможливлює досягнення домовленості та укладення вище вказаного договору. За відсутності у позивача такого договору БТІ не здійснює реєстрацію права власності позивача на вказані приміщення, у зв'язку із чим порушується право власності позивача на самостійне здійснення права власності на належне йому майно.

На підставі викладеного позивач просив суд виділити в натурі його частку розміром 3/1000 із нерухомого майна майнового комплексу по АДРЕСА_1, що в м. Києві, а саме: нежитлові приміщення першого поверху виробничого корпусу (літера Б): приміщення №5 площею 137,8 м.кв., приміщення №6 площею 13,9 м.кв., приміщення №7 площею 5,9 м.кв., будівлі майнового комплексу по АДРЕСА_1, що в м. Києві.

У зв'язку з припиненням права спільної часткової власності ТОВ "Рендом Плюс" на нерухоме майно майнового комплексу по АДРЕСА_1, що в м. Києві, визнати право власності позивача - ТОВ "Рендом Плюс" на виділену частку нерухомого майна в розмірі 3/1000 майнового комплексу по АДРЕСА_1, в м. Києві, що складається з нежитлових приміщень першого поверху виробничого корпусу (літера Б): приміщення №5 площею 137,8 м.кв., приміщення №6 площею 13,9 м.кв., приміщення №7 площею 5,9 м.кв. Зобов'язати відповідача КП "Київське міське бюро технічної інвентаризації та реєстрації права власності на об'єкти нерухомого майна" провести відповідні дії по реєстрації права власності позивача ТОВ "Рендом Плюс" на приміщення, зазначені вище.

В судовому засіданні представник позивача підтримав зазначені вимоги та просив суд задовольнити позов.

Відповідачі в судове засідання не з'явились, про дату, час і місце розгляду справи повідомлялись належним чином.

Зі згоди представника позивача суд ухвалює рішення при заочному розгляді справи, що відповідає положенням ст. 224 ЦПК України.

Оскільки відповідачі повідомлені про судовий розгляд у встановленому законом порядку, суд вважає за можливе провести заочний розгляд справи.

Вислухавши пояснення представника позивача, дослідивши інші докази у справі, суд встановив наступне.

Як вбачається з договору купівлі-продажу від 06.09.2002 року зареєстрованого в реєстрі за №5773 ТОВ "Рендом Плюс" придбало у ВАТ "Завод Кінап" нежилі приміщення 1-го поверху виробничого корпусу (літера Б), що складає 3/1000 частин майнового комплексу в частині розташованого по АДРЕСА_1, в м. Києві. Вказані нежитлові приміщення 1-го поверху виробничого корпусу (літера Б) складаються з приміщень №5 площею 137,8 м.кв., приміщення №6 площею 13,9 м.кв., приміщення №7 площею 5,9 м.кв.

Зазначені нежилі приміщення були передані ВАТ "Завод Кінап" позивачу за Актом передачі від 10.09.2002 року та зареєстровані Київським міським бюро технічної інвентаризації та реєстрації прав власності на об'єкти нерухомого майна за ТОВ "Рендом Плюс" 19.09.2002 року.

Згідно довідки-характеристики виданої КП "Київське міське бюро технічної інвентаризації та реєстрації права власності на об'єкти нерухомого майна" №1247287 від 15.05.2007 року ТОВ "Рендом Плюс" належать нежилі приміщення 1-го поверху виробничого корпусу (літера Б), що складає 3/1000 частин майнового комплексу в частині розташованого по АДРЕСА_1, в м. Києві, крім того, співвласниками майнового комплексу є: ВАТ "Завод "Кінап", ЗАТ "Енвіл", ТОВ "Укрбізнесресурси", ЗАТ "ВДМ", ТОВ "Ветекс", ТОВ "Промислові технології", ТОВ "Баркас", ТОВ "Техмашекспорт", ТОВ "Політехсервіс", ТОВ "Лтава Лізинг", ЗАТ "Інком", ТОВ "Еконо ЛТД", ТОВ "Нике", ТОВ "БПК", ТОВ "Примарі Колор", ТОВ "Аллонж", ТОВ ВК ФКК "Лев", ОСОБА_1, ОСОБА_2, ОСОБА_3, ОСОБА_4, ОСОБА_5, ОСОБА_6, ОСОБА_7, ОСОБА_8, ОСОБА_9, ОСОБА_10, ОСОБА_11, ОСОБА_12, ОСОБА_13, ОСОБА_14, ОСОБА_15, ОСОБА_16, ОСОБА_17, ОСОБА_18, ОСОБА_19, ОСОБА_20

Згідно ч.1 ст.364 ЦК України, співвласник має право на виділ у натурі частки майна, що є у спільній частковій власності. Спільною частковою власністю є власність двох або більше осіб із визначенням часток кожного з них (ч.1 ст.356 ЦК України).

Відповідно до ч.1 ст.367 Цивільного кодексу України майно, що є у спільній частковій власності, може бути поділено в натурі між співвласниками за домовленістю між ними.

З долучених до матеріалів справи документів вбачається, що 3/1000 частин майнового комплексу в частині розташованого по АДРЕСА_1, в м. Києві, належних позивачу, а саме: приміщення №5 площею 137,8 м.кв., приміщення №6 площею 13,9 м.кв., приміщення №7 площею 5,9 м.кв знаходяться на 1-му поверсі виробничого корпусу (літера Б) і мають облаштований окремий вихід, що дозволяє проводити ізольовану господарську діяльність не перешкоджаючи проведенню господарської діяльності в інших приміщеннях майнового комплексу іншими співвласниками.

З огляду на наведене, суд вважає, що майно, яке перебуває у спільній частковій власності позивача та відповідачів, може бути виділено в натурі.

Керуючись ст. ст. 356, 364, 367 ЦК України, ст. ст. 10, 15, 60, 208, 209, 212, 213, 214, 215, 218 ЦПК України, суд -

в и р і ш и в :

Позов Товариства з обмеженою відповідальністю "Рендом Плюс" до Відкритого акціонерного товариства "Завод "Кінап", Закритого акціонерного товариства "Енвіл", Товариства з обмеженою відповідальністю "Укрбізнесресурси", Закритого акціонерного товариства "ВДМ", Товариства з обмеженою відповідальністю "Ветекс", Товариства з обмеженою відповідальністю "Промислові технології", Товариства з обмеженою відповідальністю "Баркас", Товариства з обмеженою відповідальністю "Техмашекспорт", Товариства з обмеженою відповідальністю "Політехсервіс", Товариства з обмеженою відповідальністю "Лтава Лізинг", Закритого акціонерного товариства "Інком", Товариства з обмеженою відповідальністю "Еконо ЛТД", Товариства з обмеженою відповідальністю "Нике", Товариства з обмеженою відповідальністю "БПК", Товариства з обмеженою відповідальністю "Примарі Колор", Товариства з обмеженою відповідальністю "Аллонж", Товариства з обмеженою відповідальністю ВК ФКК "Лев", ОСОБА_1, ОСОБА_2, ОСОБА_3, ОСОБА_4, ОСОБА_5, ОСОБА_6, ОСОБА_7, ОСОБА_8, ОСОБА_9, ОСОБА_10, ОСОБА_11, ОСОБА_12, ОСОБА_13 Ігоровича, ОСОБА_14, ОСОБА_15, ОСОБА_16, ОСОБА_17, ОСОБА_18, ОСОБА_19, ОСОБА_20, Комунальне підприємство "Київське міське бюро технічної інвентаризації та реєстрації прав власності на об'єкти нерухомого майна" про поділ нерухомого майна і виділення його в натурі та визнання права власності на виділене майно задовольнити.

Виділити в натурі Товариству з обмеженою відповідальністю "Рендом Плюс" (03058, м. Київ, вул. Гарматна, 39а, код 25589554) його частку нерухомого майна в розмірі 3/1000 частин майнового комплексу в частині розташованого по АДРЕСА_1, в м. Києві, а саме: нежитлові приміщення 1-го поверху виробничого корпусу (літера Б), які складаються з приміщень №5 площею 137,8 м.кв., приміщення №6 площею 13,9 м.кв., приміщення №7 площею 5,9 м.кв.

Визнати за Товариством з обмеженою відповідальністю "Рендом Плюс" (03058, м. Київ, вул. Гарматна, 39а, код 25589554) право власності на 3/1000 частки майнового комплексу по АДРЕСА_1, в м. Києві, що складається з нежитлових приміщень першого поверху виробничого корпусу (літера Б): приміщення №5 площею 137,8 м.кв., приміщення №6 площею 13,9 м.кв., приміщення №7 площею 5,9 м.кв.

Зобов'язати КП "Київське міське бюро технічної інвентаризації та реєстрації права власності на об'єкти нерухомого майна" провести за Товариством з обмеженою відповідальністю "Рендом Плюс" (03058, м. Київ, вул. Гарматна, 39а, код 25589554) реєстрацію права власності на виділену частку нерухомого майна в розмірі 3/1000 частки майнового комплексу по АДРЕСА_1, в м. Києві, що складається з нежитлових приміщень першого поверху виробничого корпусу (літера Б): приміщення №5 площею 137,8 м.кв., приміщення №6 площею 13,9 м.кв., приміщення №7 площею 5,9 м.кв.

Заяву про перегляд заочного рішення може бути подано протягом 10 днів з дня отримання його копії.

Заяву про апеляційне оскарження рішення суду може бути подано протягом десяти днів з дня проголошення рішення. Апеляційна скарга на рішення суду подається протягом двадцяти днів після подання заяви про апеляційне оскарження.

Апеляційна скарга може бути подана без попереднього подання заяви про апеляційне оскарження, якщо скарга подається у строк, встановлений для подання заяви про апеляційне оскарження.

Заява про апеляційне оскарження та апеляційна скарга подаються Апеляційному суду м. Києва через Оболонський районний суд м. Києва.

Суддя: А. В. Шевчук

СудОболонський районний суд міста Києва
Дата ухвалення рішення24.12.2007
Оприлюднено30.11.2016
Номер документу62980564
СудочинствоЦивільне

Судовий реєстр по справі —2-3240/07

Рішення від 24.12.2007

Цивільне

Оболонський районний суд міста Києва

Шевчук А. В.

Рішення від 14.12.2007

Цивільне

Червонозаводський районний суд м.Харкова

Протасова О.М.

Ухвала від 03.12.2007

Цивільне

Бердянський міськрайонний суд Запорізької області

Пустовіт З.П.

Рішення від 01.06.2007

Цивільне

Новомосковський міськрайонний суд Дніпропетровської області

Лила В.М.

Рішення від 29.11.2007

Цивільне

Червоногвардійський районний суд м.Макіївки

Кулик Т.Г.

Рішення від 23.10.2007

Цивільне

Комунарський районний суд м.Запоріжжя

Амброскін В.Л.

Рішення від 07.12.2007

Цивільне

Інгулецький районний суд м.Кривого Рогу

Князева Н.В.

Рішення від 12.09.2007

Цивільне

Київський районний суд м.Донецька

Малютіна Н.М.

Рішення від 18.10.2007

Цивільне

Деснянський районний суд м.Чернігова

Бечко Є.М.

Рішення від 17.08.2007

Цивільне

Суворовський районний суд м.Херсона

Бочко Ю.І.

🇺🇦 Опендатабот

Опендатабот — сервіс моніторингу реєстраційних даних українських компаній та судового реєстру для захисту від рейдерських захоплень і контролю контрагентів.

Додайте Опендатабот до улюбленого месенджеру

ТелеграмВайбер

Опендатабот для телефону

AppstoreGoogle Play

Всі матеріали на цьому сайті розміщені на умовах ліцензії Creative Commons Із Зазначенням Авторства 4.0 Міжнародна, якщо інше не зазначено на відповідній сторінці

© 2016‒2023Опендатабот

🇺🇦 Зроблено в Україні