Ухвала
від 22.11.2016 по справі 923/1050/14
ГОСПОДАРСЬКИЙ СУД ХЕРСОНСЬКОЇ ОБЛАСТІ

ГОСПОДАРСЬКИЙ СУД ХЕРСОНСЬКОЇ ОБЛАСТІ

73000, м.Херсон, вул. Театральна, 18

тел. /0552/ 49-31-78

Веб сторінка : ks.arbitr.gov.ua/sud5024/


УХВАЛА

22 листопада 2016 року Справа № 923/1050/14

Господарський суд Херсонської області у складі судді Пінтеліна Т.Г. при секретарі Крутьковій В.О. розглянувши справу

за заявою: Сільськогосподарське товариство з обмеженою відповідальністю "Ведичне екологічно-чисте сільське господарство "Махаріші" місцезнаходження: вул. Леніна, 48, с.Новокиїка, Каланчацького районного, Херсонської області, код ЄДРПОУ 32472052

до: Сільськогосподарське товариство з обмеженою відповідальністю "Ведичне екологічно-чисте сільське господарство "Махаріші" місцезнаходження: вул. Леніна, 48, с.Новокиїка, Каланчацького районного, Херсонської області, код ЄДРПОУ 32472052

про визнання банкрутом

за участю представників сторін:

від кредиторів:

ПАТ "Промінвестбанк" - Афанас'єва Ж.Л. дов. № 09-32/316 від 16.06.2016;

ТОВ "Вішва Ананда" - не з'явились;

Скадовської ОДПІ ГУ Міндоходів у Херсонській області - не з'явились;

ВД ФСС НВЗП у Скадовському районі - Мурашина Є.П. доручення б/н від 03.11.2016;

ПАТ "Банк Кредит Дніпро" - не з'явились;

від боржника: Косенко С.Г. арбітражний керуючий, ліквідатор боржника

в с т а н о в и в:

Заявник Сільськогосподарське товариство з обмеженою відповідальністю "Ведичне екологічно-чисте сільське господарство "Махаріші" місцезнаходження: с. Новокиївка, Каланчацького району, Херсонської області, звернулось до суду із заявою про порушення справи про банкрутство підприємства в порядку ст. 95 Закону України "Про відновлення платоспроможності боржника або визнання його банкрутом".

Ухвалою від 21 липня 2 014р. (а.с.1) суд, керуючись ст. ст. 10 - 12 Закону України "Про відновлення платоспроможності боржника або визнання його банкрутом", ст. ст. 65, 86 Господарського процесуального кодексу України, прийняв заяву про порушення справи про банкрутство до розгляду та призначив підготовче засідання на 04 серпня 2014р., визнав обов'язковою участь у підготовчому засіданні представника заявника.

Ухвалою від 04 серпня 2014р. суд порушив справу про банкрутство Сільськогосподарського товариства з обмеженою відповідальністю "Ведичне екологічно-чисте сільське господарство "Махаріші" (місцезнаходження: вул. Леніна, 48, с. Новокиївка, Каланчацького району, Херсонської області, код ЄДРПОУ 32472057, в подальшому - Боржник ) в порядку ст. 95 Закону України " Про відновлення платоспроможності боржник або визнання його банкрутом" ввів мораторій на задоволення вимог кредиторів, у зв'язку з чим заборонив органам, які здійснюють примусове виконання рішень та провадять окремі виконавчі дії (органам стягнення) здійснювати стягнення на підставі виконавчих та інших документів, що містять майнові вимоги до Сільськогосподарського товариства з обмеженою відповідальністю "Ведичне екологічно-чисте сільське господарство "Махаріші" (місцезнаходження: вул. Леніна, 48, с. Новокиївка, Каланчацького району, Херсонської області, код ЄДРПОУ 32472057).

Обов'язковою умовою звернення до господарського суду із заявою про порушення справи про банкрутство є дотримання боржником порядку ліквідації юридичної особи відповідно до законодавства України.

Суд зазначає, що в матеріалах справи наявні відомості про те, що про ліквідацію юридичної особи до порушення справи про банкрутство судом, опубліковано в Спеціальному друкованому засобі масової інформації "Бюлетень Державної реєстрації юридичних та фізичних осіб - підприємців" № 278 (8) від 24.03.2014р.

У ч. 1 ст. 37 Закону України "Про відновлення платоспроможності боржника або визнання його банкрутом" (із змінами та доповненнями в редакції чинній з 18.01.2013р.) встановлено, що господарський суд приймає постанову про визнання боржника банкрутом і відкриває ліквідаційну процедуру у випадках, передбачених цим Законом.

Згідно п.п. 2, З ст. 95 Закону України "Про відновлення платоспроможності боржника або визнання його банкрутом" (із змінами та доповненнями в редакції чинній з 18.01.2013.) за результатами розгляду заяви про порушення справи про банкрутство юридичної особи, майна якої недостатньо для задоволення вимог кредиторів, господарський суд визнає боржника, який ліквідується банкрутом, відкриває ліквідаційну процедуру, призначає ліквідатора в порядку, встановленому цим Законом для призначення розпорядника майна. Обов'язки ліквідатора можуть бути покладені на голову ліквідаційної комісії (ліквідатора) незалежно від наявності у нього статусу арбітражного керуючого .

Враховуючи ст.ст. 37, 38, 95 Закону господарський суд 18.08.2014р. прийняв постанову про визнання боржника банкрутом та відкриття ліквідаційної процедури.

Постановою від 18.08.2014р. суд визнав Боржника банкрутом, відкрив ліквідаційну процедуру строком на дванадцять місяців та призначив ліквідатором банкрута голову ліквідаційної комісії Тихомирова О.М. (73008, АДРЕСА_1), якого зобов'язано до завершення ліквідаційної процедури забезпечити виконання дій та заходів, передбачених Законом України "Про відновлення платоспроможності боржника або визнання його банкрутом".

Постановою Одеського апеляційного господарського суду від 12.11.2014р. апеляційні скарги арбітражного керуючого Капінус А.А., арбітражного керуючого Косенко С.Г. задоволено частково, змінено постанову господарського суду Херсонської області в частині призначення ліквідатора СТОВ "Ведичне екологічно-чисте сільське господарство "Махаріші". Постановою Одеського апеляційного господарського суду від 12.11.2014р. ліквідатором банкрута призначено арбітражного керуючого Косенко С.Г.

Повідомлення про визнання Сільськогосподарського товариства з обмеженою відповідальністю "Ведичне екологічно-чисте сільське господарство "Махаріші" банкрутом та відкриття щодо нього ліквідаційної процедури оприлюдненно на офіційному веб-сайті Вищого господарського суду України за № 7831 від 19.08.2014р.

Ухвалами від 14.09. 2015р., від 29.03.2016р., від 04.07.2016р. суд продовжив строк ліквідаційної процедури і повноваження ліквідатора арбітражного керуючого Косенка Сергія Георгійовича.

Наслідки визнання боржника банкрутом визначені ст.38 Законом України "Про відновлення платоспроможності боржника або визнання його банкрутом".

З дня прийняття господарським судом постанови про визнання боржника банкрутом і відкриття ліквідаційної процедури господарська діяльність банкрута завершується закінченням технологічного циклу з виготовлення продукції, строк виконання всіх грошових зобов'язань банкрута вважається таким, що настав; у банкрута не виникає жодних додаткових зобов'язань (у тому числі зі сплати податків і зборів (обов'язкових платежів)), крім витрат, безпосередньо пов'язаних із здійсненням ліквідаційної процедури; припиняється нарахування неустойки (штрафу, пені), процентів та інших економічних санкцій за всіма видами заборгованості банкрута; відомості про фінансове становище банкрута перестають бути конфіденційними чи становити комерційну таємницю; продаж майна банкрута допускається в порядку, передбаченому цим Законом;

скасовується арешт, накладений на майно боржника, визнаного банкрутом, чи інші обмеження щодо розпорядження майном такого боржника. Накладення нових арештів або інших обмежень щодо розпорядження майном банкрута не допускається.

Пунктом 3 ст.40 Законом України "Про відновлення платоспроможності боржника або визнання його банкрутом" визначено, що ліквідатор (ліквідаційна комісія) виконує свої повноваження до завершення ліквідаційної процедури в порядку, встановленому цим Законом та іншими нормативно-правовими актами.

Повноваження ліквідатора та членів ліквідаційної комісії визначені ст.41 Законом України "Про відновлення платоспроможності боржника або визнання його банкрутом".

За приписами статті 43 Закону України "Про відновлення платоспроможності боржника або визнання його банкрутом" майно, яке підлягає реалізації у ліквідаційній процедурі, оцінюється ліквідатором. Початковою вартістю цілісного майнового комплексу є сукупність визнаних у встановленому цим Законом порядку вимог кредиторів. Під час продажу майна банкрута на аукціоні вартість майна, що визначається ліквідатором, є початковою вартістю.

Черговість задоволення вимог кредиторів у процедурі банкрутства визначена ст. 45 Закону України "Про відновлення платоспроможності боржника або визнання його банкрутом". Так, у першу чергу ліквідатором задовольняються вимоги щодо виплати заборгованості із заробітної плати перед працюючими та звільненими працівниками банкрута, грошові компенсації за всі невикористані дні щорічної відпустки та додаткової відпустки працівникам, які мають дітей, інші кошти, належні працівникам у зв'язку з оплачуваною відсутністю на роботі (оплата часу простою не з вини працівника, гарантії на час виконання державних або громадських обов'язків, гарантії і компенсації при службових відрядженнях, гарантії для працівників, що направляються для підвищення кваліфікації, гарантії для донорів, гарантії для працівників, що направляються на обстеження до медичного закладу, соціальні виплати у зв'язку з тимчасовою втратою працездатності за рахунок коштів підприємства тощо), а також вихідної допомоги, належної працівникам у зв'язку з припиненням трудових відносин та нарахованих на ці суми страхових внесків на загальнообов'язкове державне пенсійне страхування та інше соціальне страхування, у тому числі відшкодування кредиту, отриманого на ці цілі; витрати, пов'язані з провадженням у справі про банкрутство в господарському суді та роботою ліквідаційної комісії, у тому числі: витрати на оплату судового збору; вимоги щодо виплати основної грошової винагороди арбітражному керуючому; вимоги щодо відшкодування витрат арбітражного керуючого, пов'язаних з виконанням ним повноважень розпорядника майна, керуючого санацією боржника або ліквідатора банкрута; витрати арбітражного керуючого (розпорядника майна, керуючого санацією, ліквідатора), пов'язані з утриманням і збереженням майнових активів банкрута;

Вимоги кожної наступної черги задовольняються у міру надходження на рахунок коштів від продажу майна банкрута після повного задоволення вимог попередньої черги, крім випадків, установлених цим Законом.

У разі недостатності коштів, одержаних від продажу майна банкрута, для повного задоволення всіх вимог однієї черги вимоги задовольняються пропорційно сумі вимог, що належить кожному кредиторові однієї черги.

Вимоги, не задоволені за недостатністю майна, вважаються погашеними.

Погашення вимог забезпечених кредиторів за рахунок майна банкрута, що є предметом забезпечення, здійснюється в позачерговому порядку.

Як визначено ст. 46 Закону України "Про відновлення платоспроможності боржника або визнання його банкрутом" після завершення всіх розрахунків з кредиторами ліквідатор подає до господарського суду звіт та ліквідаційний баланс, до якого додаються:

відомості за результатами інвентаризації майна боржника та перелік ліквідаційної маси; відомості про реалізацію об'єктів ліквідаційної маси з посиланням на укладені договори купівлі-продажу; копії договорів купівлі-продажу та акти приймання-передачі майна;

реєстр вимог кредиторів з даними про розміри погашених вимог кредиторів; документи, які підтверджують погашення вимог кредиторів; довідка архівної установи про прийняття документів, які відповідно до закону підлягають довгостроковому зберіганню;

Звіт ліквідатора має бути схвалений комітетом кредиторів, власником майна (органом, уповноваженим управляти майном) боржника (для державних підприємств або підприємств, у статутному капіталі яких частка державної власності перевищує 50 відсотків).

Про час і місце судового засідання, у якому має розглядатися звіт і ліквідаційний баланс, господарський суд повідомляє ліквідатора та членів комітету кредиторів.

Ліквідатором Косенко С.Г. подано до суду звіт та ліквідаційний баланс підприємства-банкрута, що відповідає приписам та вимогам ст.ст. 40-46 Закону України "Про відновлення платоспроможності боржника або визнання його банкрутом".

Ухвалою від 13.09.2016р. суд призначив засідання для розгляду звіту ліквідатора та ліквідаційного балансу банкрута на 04 листопада 2016 р. Ухвалою від 04.11.2016р. розгляд справи відкладено на 22.11.2016р.

Господарський суд після заслуховування звіту ліквідатора та думки членів комітету кредиторів або окремих кредиторів виносить ухвалу про затвердження звіту ліквідатора та ліквідаційного балансу.

Судом встановлено та підтверджується звітом ліквідатора , що за результатами ліквідаційної процедури після задоволення вимог кредиторів не залишилося майна Банкрута, за таких обставин господарський суд, відповідно до ст.46 Закону України "Про відновлення платоспроможності боржника або визнання його банкрутом" виносить ухвалу про ліквідацію юридичної особи - банкрута.

Ліквідатор виконує свої повноваження до внесення до Єдиного державного реєстру юридичних осіб та фізичних осіб - підприємців запису про припинення юридичної особи - банкрута.

Ліквідатор забезпечує належне оформлення, упорядкування та зберігання всіх, у тому числі фінансово-господарських, документів банкрута протягом ліквідаційної процедури.

До винесення господарським судом ухвали про ліквідацію юридичної особи - банкрута ліквідатор зобов'язаний забезпечити збереженість архівних документів банкрута і за погодженням із спеціально уповноваженим центральним органом виконавчої влади у сфері архівної справи і діловодства або з уповноваженою ним архівною установою визначити місце подальшого їх зберігання. Ліквідатор повідомив, що у банкрута відсутня документація, що підлягає передачі до спеціально уповноваженого центрального органу виконавчої влади у сфері архівної справи і діловодства .

Суд зазначає, що відповідно до ст.31 п.5 Закону України "Про відновлення платоспроможності боржника або визнання його банкрутом" вимоги, заявлені після закінчення строку, встановленого для їх подання, не розглядаються і вважаються погашеними.

Згідно п.6 ст.31 цього Закону, вимоги не задоволені за відсутністю майна, вважаються погашеними.

Присутні у судовому засіданні ліквідатор та представники кредиторів підтримали клопотання про затвердження звіту та ліквідаційного балансу Боржника. За таких обставин, звіт та ліквідаційний баланс банкрута підлягають затвердженню, юридична особа банкрута ліквідації і виключенню з Єдиного державного реєстру підприємств і організацій України.

Провадження у справі у зв'язку з затвердженням звіту та ліквідаційного балансу припиняється.

Враховуючи викладене, керуючись ст.ст.40 - 46, 95 Закону України "Про відновлення платоспроможності боржника або визнання його банкрутом", суд, -

у х в а л и в:

1. Затвердити звіт ліквідатора Косенка С.Г. та ліквідаційний баланс підприємтва банкрута Сільськогосподарського товариства з обмеженою відповідальністю "Ведичне екологічно-чисте сільське господарство "Махаріші" (місцезнаходження: вул. Леніна, 48, с. Новокиївка, Каланчацького району, Херсонської області, код ЄДРПОУ 32472057.

2. Юридичну особу банкрута - Сільськогосподарське товариство з обмеженою відповідальністю "Ведичне екологічно-чисте сільське господарство "Махаріші", код ЄДРПОУ №32472052 (місцезнаходження: вул. Леніна, 48, с. Новокиївка, Каланчацького району, Херсонської області, код ЄДРПОУ 32472057 ) ліквідувати та виключити з Єдиного державного реєстру підприємств і організацій України.

3. Вимоги до Сільськогосподарського товариства з обмеженою відповідальністю "Ведичне екологічно-чисте сільське господарство "Махаріші" (місцезнаходження: вул. Леніна, 48, с. Новокиївка, Каланчацького району, Херсонської області, код ЄДРПОУ 32472057), заявлені після закінчення строку, встановленого для їх подання, не розглядаються і вважаються погашеними. Вимоги не задоволені за відсутністю майна, вважати погашеними.

4. Провадження у справі припинити.

5. Ухвалу надіслати учасникам провадження, кредиторам, ліквідатору Косенку С.Г., органу, який здійснив державну реєстрацію юридичної особи - банкрута (державному реєстратору), та органам державної статистики (Херсонське обласне управління статистики) для виключення юридичної особи з Єдиного державного реєстру юридичних осіб та фізичних осіб - підприємців, ДПІ у м.Херсоні.

Суддя Т.Г. Пінтеліна

Дата ухвалення рішення22.11.2016
Оприлюднено02.12.2016
Номер документу63024616
СудочинствоГосподарське
Сутьвизнання банкрутом

Судовий реєстр по справі —923/1050/14

Ухвала від 30.01.2017

Господарське

Господарський суд Херсонської області

Пінтеліна Т.Г.

Ухвала від 22.11.2016

Господарське

Господарський суд Херсонської області

Пінтеліна Т.Г.

Ухвала від 04.11.2016

Господарське

Господарський суд Херсонської області

Пінтеліна Т.Г.

Ухвала від 13.09.2016

Господарське

Господарський суд Херсонської області

Пінтеліна Т.Г.

Ухвала від 23.11.2015

Господарське

Господарський суд Херсонської області

Пінтеліна Т.Г.

Ухвала від 21.03.2016

Господарське

Господарський суд Херсонської області

Пінтеліна Т.Г.

Ухвала від 05.11.2015

Господарське

Господарський суд Херсонської області

Пінтеліна Т.Г.

Ухвала від 19.10.2015

Господарське

Господарський суд Херсонської області

Пінтеліна Т.Г.

Ухвала від 18.02.2016

Господарське

Господарський суд Херсонської області

Пінтеліна Т.Г.

Ухвала від 07.12.2015

Господарське

Господарський суд Херсонської області

Пінтеліна Т.Г.

🇺🇦 Опендатабот

Опендатабот — сервіс моніторингу реєстраційних даних українських компаній та судового реєстру для захисту від рейдерських захоплень і контролю контрагентів.

Додайте Опендатабот до улюбленого месенджеру

ТелеграмВайбер

Опендатабот для телефону

AppstoreGoogle Play

Всі матеріали на цьому сайті розміщені на умовахліцензії Creative Commons Із Зазначенням Авторства 4.0 Міжнародна, якщо інше не зазначено на відповідній сторінці

© 2016‒2023Опендатабот

🇺🇦 Зроблено в Україні