Ухвала
від 30.11.2016 по справі 916/2888/16
ГОСПОДАРСЬКИЙ СУД ОДЕСЬКОЇ ОБЛАСТІ

ГОСПОДАРСЬКИЙ СУД ОДЕСЬКОЇ ОБЛАСТІ


УХВАЛА

"30" листопада 2016 р. Справа № 916/2888/16

За позовом: Об'єднання співвласників багатоквартирного будинку "Октава-8";

до відповідача: Приватного підприємства "Сервісна компанія "Комфорт-Одеса";

про зобов'язання вчинити певні дії

Суддя Щавинська Ю.М.

Представники сторін:

від позивача: 1) ОСОБА_1 - довіреність № б/н від 27.10.2016р.;

2) ОСОБА_2 - керівник;

від відповідача: ОСОБА_3 - довіреність № б/н від 22.11.2016р.

СУТЬ СПОРУ: Господарським судом Одеської області розглядається справа №916/2888/16 за позовом Об'єднання співвласників багатоквартирного будинку "Октава-8" до Приватного підприємства "Сервісна компанія "Комфорт-Одеса" про зобов'язання вчинити певні дії.

Згідно прохальної частини позову, позивач просить суд зобов'язати ПП ""Сервісна компанія "Комфорт-Одеса" передати Об'єднанню співвласників багатоквартирного будинку "Октава-8" в управління (на баланс) житловий комплекс за адресою: м.Одеса, вул. Пішонівська, буд. 22/1, разом з оригіналами технічної документації, а саме: щодо технічного стану об'єкта вказаного житлового будинку, у тому числі: план земельної ділянки з усіма будинками та спорудами, що на ній розташовані, виготовлений відповідно до вимог Інструкції з топографічного знімання у масштабах 1:5000, 1:2000, 1:1000 та 1:500 (ГКНТА-2.04-02-98), затвердженої наказом Головного управління геодезії, картографії та кадастру при Кабінеті Міністрів України від 09.04.1998р. №56, зареєстрованої у Міністерстві юстиції України 23.06.1998р. за №393/2833; паспорт об'єкта та земельної ділянки (кадастровий номер 5110137500:10:010:0008); документа, на підставі якого багатоквартирний будинок прийнято в експлуатацію; проектно-кошторисну документацію та виконавчі креслення на будинок та споруду об'єкта; акт технічного стану об'єкта на момент прийняття-передачі; схеми внутрішньо будинкових мереж централізованого постачання холодної та гарячої води, водовідведення, газо- та електропостачання, централізованого опалення тощо; виконавчі креслення контурів заземлення (для споруд, які мають заземлення); паспорти котельного господарства, котлові книги; паспорти ліфтового господарства; кошториси, описи робіт з поточного та капітального ремонту; акти технічного огляду; журнали заявок мешканців об'єкта; протоколи виміру опору ізоляції електромереж; протоколи огляду системи вентиляції; щодо бухгалтерського обліку та передбаченої законодавством звітності за об'єктом; обліку мешканців об'єкта, а також власників, співвласників окремих приміщень об'єкта, які у ньому не мешкають; правовідносин попереднього балансоутримувача чи особи, що здійснювала управління будинком, з юридичними або фізичними особами у сфері надання та оплати житлово-комунальних послуг, найму, оренди та користування приміщеннями об'єкта; планових заходів за попередній та на поточний роки, необхідних для утримання об'єкта відповідно до вимог нормативів, норм, стандартів, порядків і правил та для збереження належного технічного стану будівельних елементів, конструкцій та мереж об'єкта, про що після набрання законної сили видати наказ.

Також позивач просить суд стягнути з відповідача на його користь витрати по сплаті судового збору.

22.11.16р. від представника відповідача до канцелярії суду надійшов відзив на позовну заяву, в якому він зазначив, що балансоутримувачем будинку №22/1 по вул. Пішонівській, у м.Одесі є не Приватне підприємство "Сервісна компанія "Комфорт-Одеса", а Приватне підприємство "Сервісна компанія "Комфорт", яке в свою чергу, у відповідності до Акту державної приймальної комісії про прийняття в експлуатацію закінченого будівництвом об'єкту від 26.01.2006р., є експлуатаційною організацією комплексу житлових будинків, в тому числі і вищезазначеного житлового будинку.

Крім того, як зазначив відповідач, розпорядженням Приморської районної адміністрації №3049 від 05.12.2006р. ВАТ "Одеський ремонтно-монтажний комбінат", яке є замовником будівництва житлового будинку №22/1 по вул. Пішонівській у м.Одесі, зобов'язано в установленому порядку оформити право власності на вказаний будинок разом з вбудовано-прибудованими приміщеннями та передати об'єкт на баланс ПП "СК "Комфорт".

28.11.2016р. в судовому засіданні представником позивача було подано клопотання, згідно якого він просить суд залучити до участі у справі в якості третьої особи, яка не заявляє самостійних вимог на предмет спору Приватне підприємство "Сервісна компанія "Комфорт" в особі філії у м.Одесі, а також залучити до участі у справі в якості третьої особи, яка не заявляє самостійних вимог на предмет спору Товариство з додатковою відповідальністю "Одеський ремонтно-монтажний комбінат", яке, в свою чергу, є правонаступником ВАТ "Одеський ремонтно-монтажний комбінат".

Обґрунтовуючи вищезазначене клопотання про залучення до участі у справі третіх осіб, які не заявляють самостійних вимог на предмет спору, позивач вказує, що їх участь допоможе об'єктивно дослідити всі обставини справи, винести правомірне рішення, при цьому рішення по справі, на його думку, може вплинути на їх права та обов'язки.

В судовому засіданні 30.11.2016р. представником відповідача було надано додаткові пояснення по справі, який, підтримавши викладену в них позицію, при цьому проти залучення у справі третіх осіб не заперечував.

Відповідно до ст. 27 ГПК України треті особи, які не заявляють самостійних вимог на предмет спору, можуть вступити у справу на стороні позивача або відповідача до прийняття рішення господарським судом, якщо рішення з господарського спору може вплинути на їх права або обов'язки щодо однієї з сторін. Їх може бути залучено до участі у справі також за клопотанням сторін, прокурора. Якщо господарський суд при прийнятті позовної заяви, вчиненні дій по підготовці справи до розгляду або під час розгляду справи встановить, що рішення господарського суду може вплинути на права і обов'язки осіб, що не є стороною у справі, господарський суд залучає таких осіб до участі у справі як третіх осіб, які не заявляють самостійних вимог на предмет спору.

Питання про допущення або залучення третіх осіб до участі у справі вирішується господарським судом, який виносить з цього приводу ухвалу.

За таких обставин, з метою підтвердження або спростування важливих обставин для всебічного та повного розгляду справи та необхідністю встановлення правовідносин між сторонами та третіми особами, яких позивач просить суд залучити до участі у справі, суд дійшовши висновків, що рішення по даній справі може вплинути на права та обов'язки вищевказаних підприємств, вважає за необхідне вищевказане клопотання позивача задовольнити, залучивши Приватне підприємство "Сервісна компанія "Комфорт" (95022, АРК "Крим", м. Сімферополь, Київський район, вул. Бородіна, буд. 16, код ЄДРПОУ 30270840) та Товариство з додатковою відповідальністю "Одеський ремонтно-монтажний комбінат" (65029, м. Одеса, вул. Пішонівська, буд. 20/1, код ЄДРПОУ 02132556) до участі у справі в якості третіх осіб, які не заявляють самостійних вимог на предмет спору, на стороні відповідача.

Приймаючи до уваги залучення у справі третіх осіб, а також необхідність витребування додаткових доказів, розгляд справи підлягає відкладенню.

Керуючись ст.ст.27, 77, 86 Господарського процесуального кодексу України, суд-

УХВАЛИВ:

1. Залучити Приватне підприємство "Сервісна компанія "Комфорт" (95022, АРК "Крим", м. Сімферополь, Київський район, вул. Бородіна, буд. 16, код ЄДРПОУ 30270840) до участі у справі в якості третьої особи, яка не заявляє самостійних вимог на предмет спору на стороні відповідача.

2 . Залучити Товариство з додатковою відповідальністю "Одеський ремонтно-монтажний комбінат" (65029, м. Одеса, вул. Пішонівська, буд. 20/1, код ЄДРПОУ 02132556) до участі у справі в якості третьої особи, яка не заявляє самостійних вимог на предмет спору на стороні відповідача.

3. Відкласти розгляд справи на "21" грудня 2016 р. о 10:30.

Засідання відбудеться у приміщенні господарського суду Одеської області за адресою: м. Одеса, пр-т. Шевченка, 29, в залі судових засідань № 13 тел. (0482)307-950.

4. Зобов'язати

позивача : направити на адреси Приватного підприємства "Сервісна компанія "Комфорт" та Товариства з додатковою відповідальністю "Одеський ремонтно-монтажний комбінат" позовну заяву із наданням до суду відповідних доказів;

ПП "СК "Комфорт": надати письмові пояснення по суті спору; Положення про філію у м.Одесі; відомості щодо правового статусу житлового будинку №22/1 по вул. Пішонівській, у м.Одесі станом на день розгляду справи, з посиланням на відповідну документацію; оригінали для огляду та належним чином засвідчені копії балансу, форми №2 станом на 30.09.2016р., розшифровку статті балансу "Основні засоби";

ТДВ "Одеський ремонтно-монтажний комбінат": надати письмові пояснення по суті спору; відомості щодо правового статусу житлового будинку №22/1 по вул. Пішонівській, у м.Одесі станом на день розгляду справи, з посиланням на відповідну документацію; оригінали для огляду та належним чином засвідчені копії балансу, форми №2 станом на 30.09.2016р., розшифровку статті балансу "Основні засоби".

5. Явка представників сторін та третіх осіб обов'язкова.

Суддя Щавинська Ю.М.

Дата ухвалення рішення30.11.2016
Оприлюднено05.12.2016
Номер документу63088001
СудочинствоГосподарське
Сутьзобов'язання вчинити певні дії

Судовий реєстр по справі —916/2888/16

Ухвала від 17.10.2017

Господарське

Господарський суд Одеської області

Щавинська Ю.М.

Ухвала від 02.10.2017

Господарське

Господарський суд Одеської області

Щавинська Ю.М.

Ухвала від 21.09.2017

Господарське

Господарський суд Одеської області

Щавинська Ю.М.

Ухвала від 11.09.2017

Господарське

Господарський суд Одеської області

Щавинська Ю.М.

Постанова від 10.05.2017

Господарське

Одеський апеляційний господарський суд

Савицький Я.Ф.

Ухвала від 07.04.2017

Господарське

Одеський апеляційний господарський суд

Савицький Я.Ф.

Рішення від 13.03.2017

Господарське

Господарський суд Одеської області

Щавинська Ю.М.

Ухвала від 06.03.2017

Господарське

Господарський суд Одеської області

Щавинська Ю.М.

Ухвала від 06.03.2017

Господарське

Господарський суд Одеської області

Щавинська Ю.М.

Ухвала від 22.02.2017

Господарське

Господарський суд Одеської області

Щавинська Ю.М.

🇺🇦 Опендатабот

Опендатабот — сервіс моніторингу реєстраційних даних українських компаній та судового реєстру для захисту від рейдерських захоплень і контролю контрагентів.

Додайте Опендатабот до улюбленого месенджеру

ТелеграмВайбер

Опендатабот для телефону

AppstoreGoogle Play

Всі матеріали на цьому сайті розміщені на умовахліцензії Creative Commons Із Зазначенням Авторства 4.0 Міжнародна, якщо інше не зазначено на відповідній сторінці

© 2016‒2023Опендатабот

🇺🇦 Зроблено в Україні