Ухвала
від 07.12.2016 по справі 810/3996/16
КИЇВСЬКИЙ ОКРУЖНИЙ АДМІНІСТРАТИВНИЙ СУД

КИЇВСЬКИЙ ОКРУЖНИЙ АДМІНІСТРАТИВНИЙ СУД

У Х В А Л А

про залишення позовної заяви без руху

07 грудня 2016 року           № 810/3996/16

Суддя Київського окружного адміністративного суду Волков А.С., розглянувши позовну заяву Товариства з обмеженою відповідальністю "ДАН-ФАРМ УКРАЇНА" до Управління Держгеокадастру у Кагарлицькому районі Київської області про визнання протиправним та скасування рішень,

в с т а н о в и в:

Товариство з обмеженою відповідальністю "Дан-Фарм Україна" звернулось до суду з позовом до Управління Держгеокадастру у Кагарлицькому районі Київської області в якому просить суд визнати протиправними та скасувати рішення Кагарлицького районного відділу Київської регіональної філії центру ДЗК про державну реєстрацію договорів оренди земельних ділянок укладених між Товариством з обмеженою відповідальністю "Комплекс Агромарс" та дев'ятнадцятьма фізичними особами.

Вирішуючи питання про відкриття провадження в адміністративній справі за поданим адміністративним позовом, суд зазначає наступне.

Частиною третьою статті 106 Кодексу адміністративного судочинства України передбачено, що до позовної заяви додається документ про сплату судового збору, крім випадків, коли його не належить сплачувати.

Розміри ставок судового збору визначені статтею 4 Закону України від 08.07.2011 № 3674-VI "Про судовий збір".

Так, за подання до адміністративного суду адміністративного позову немайнового характеру, який подано юридичною особою, розмір судового збору становить 1 розмір мінімальної заробітної плати, що встановлена законом на 1 січня календарного року, в якому відповідна заява подана до суду (станом на 1 січня 2016 року розмір мінімальної заробітної плати становить 1378,00 грн. згідно із Законом України "Про Державний бюджет України на 2016 рік").

Як убачається з позовної заяви, вона складається з дев'ятнадцяти вимог немайнового характеру (про оскарження 19 рішень суб'єкта владних повноважень з приводу реєстрації 19 договорів оренди), які об'єднані в одному позові.

За подання позовної заяви позивач сплатив судовий збір у сумі 1378,00 грн., що не відповідає розміру судового збору, встановленому статтею 4 Закону України від 08.07.2011 № 3674-VI "Про судовий збір" для позовів немайнового характеру, з огляду на кількість позовних вимог, з яких складається позов.

Відповідно до статті 108 Кодексу адміністративного судочинства України суддя, встановивши, що позовну заяву подано без додержання вимог, встановлених статтею 106 цього Кодексу, постановляє ухвалу про залишення позовної заяви без руху, у якій зазначає недоліки позовної заяви, спосіб їх усунення і встановлює строк, достатній для усунення недоліків.

Суд зазначає, що недоліки позовної заяви можуть бути усунуті шляхом подання до суду документу про сплату (доплату) судового збору виходячи із кількості заявлених позовних вимог у розмірі, що визначений статтею 4 Закону України від 08.07.2011 № 3674-VI "Про судовий збір".

Інформацію щодо сплати судового збору можна дізнатися на офіційному веб-порталі "Судова влада України" за Інтернет адресою http://court.gov.ua/sud1070/tax/, а також з інформаційних стендів Київського окружного адміністративного суду.

Керуючись статтями 106, 108, 160, 165 Кодексу адміністративного судочинства України, суд

у х в а л и в:

1. Позовну заяву Товариства з обмеженою відповідальністю "ДАН-ФАРМ УКРАЇНА" до Управління Держгеокадастру у Кагарлицькому районі Київської області, про визнання протиправним та скасування рішення, - залишити без руху.

2. Встановити строк для усунення недоліків позовної заяви до 19 грудня 2016 року.

3. Копію ухвали надіслати позивачу.

Ухвала набирає законної сили після закінчення строку подання апеляційної скарги, якщо скаргу не було подано в установлені строки. У разі подання апеляційної скарги ухвала, якщо її не скасовано, набирає законної сили після повернення апеляційної скарги, відмови у відкритті апеляційного провадження або набрання законної сили рішенням за наслідками апеляційного провадження.

Апеляційна скарга на ухвалу суду подається до Київського апеляційного адміністративного суду через Київський окружний адміністративний суд протягом п'яти днів з дня отримання копії ухвали.

Суддя                                                                                 Волков А.С.

СудКиївський окружний адміністративний суд
Дата ухвалення рішення07.12.2016
Оприлюднено13.12.2016
Номер документу63255046
СудочинствоАдміністративне

Судовий реєстр по справі —810/3996/16

Постанова від 18.01.2017

Адміністративне

Київський окружний адміністративний суд

Волков А.С.

Ухвала від 16.12.2016

Адміністративне

Київський окружний адміністративний суд

Волков А.С.

Ухвала від 16.12.2016

Адміністративне

Київський окружний адміністративний суд

Волков А.С.

Ухвала від 07.12.2016

Адміністративне

Київський окружний адміністративний суд

Волков А.С.

🇺🇦 Опендатабот

Опендатабот — сервіс моніторингу реєстраційних даних українських компаній та судового реєстру для захисту від рейдерських захоплень і контролю контрагентів.

Додайте Опендатабот до улюбленого месенджеру

ТелеграмВайбер

Опендатабот для телефону

AppstoreGoogle Play

Всі матеріали на цьому сайті розміщені на умовах ліцензії Creative Commons Із Зазначенням Авторства 4.0 Міжнародна, якщо інше не зазначено на відповідній сторінці

© 2016‒2023Опендатабот

🇺🇦 Зроблено в Україні