Ухвала
від 08.12.2016 по справі 922/2479/16
ГОСПОДАРСЬКИЙ СУД ХАРКІВСЬКОЇ ОБЛАСТІ

ГОСПОДАРСЬКИЙ СУД ХАРКІВСЬКОЇ ОБЛАСТІ

Держпром, 8-й під'їзд, майдан Свободи, 5, м. Харків, 61022,

тел. приймальня (057) 715-77-21, тел. канцелярія 705-14-41, факс 705-14-41


УХВАЛА

"08" грудня 2016 р.Справа № 922/2479/16 вх. № 2479/16

Господарський суд Харківської області у складі:

судді Швидкіна А.О.

при секретарі судового засідання Трофименко С.В.

за участю сторін:

представник кредитора Компанії "Шольц Холдинг ГМБХ" (SCHOLZ HOLDING GMBH): Савченко Ю.О. за довіреністю

розпорядника майна : Бондаренко В.А.

розглянувши клопотання розпорядника майна про припинення повноважень керівника боржника

По справі за заявою Східної ОДПІ м. Харкова ГУ ДФС у Харківській області

до ТОВ "Шольц Ресайклінг Харків", м. Харків

про визнання банкрутом

ВСТАНОВИВ:

Ухвалою суду від 15.08.2016 року було порушено провадження у справі про банкрутство товариства з обмеженою відповідальністю "Шольц Ресайклінг Харків", м. Харків, введено мораторій на задоволення вимог кредиторів, введено процедуру розпорядження майном боржника та призначено розпорядником майна боржника арбітражного керуючого Бондаренко В.А., попереднє засідання господарського суду призначено на 12.10.2016 року.

Ухвалою суду від 12.10.2016 р. розгляд справи в попередньому засіданні був відкладений на 15.11.2016 р.

15.11.2016 р., у зв'язку з відпусткою судді Швидкіна А.О., було повідомлено про перенесення судового засідання на 24.11.2016 р.

Ухвалою суду від 24.11.2016 року задоволено клопотання розпорядника майна (вх. № 38730 від 14.11.16 р.); зобов'язано директора ТОВ "Шольц Ресайклінг Харків" ОСОБА_4 надати розпоряднику майна боржника - арбітражному керуючому Бондаренку В.А. належним чином засвідчені копії документів ТОВ "Шольц Ресайклінг Харків", в тому числі документи з бухгалтерської звітності за останні три роки; відкладено розгляд справи в попередньому засіданні на "08" грудня 2016 року.

Присутній в судовому засіданні розпорядник майна звітував про проведені ним заходи в процедурі розпорядження майном та звернувся до суду з клопотанням про припинення повноважень керівника боржника та покладення на нього виконання обов`язків керівника товариства з обмеженою відповідальністю "Шольц Ресайклінг Харків", обґрунтовуючи його тим, що керівник боржника не виконує вимоги суду щодо проведення інвентаризації майна боржника, не виконує зобов`язання щодо розгляду вимог кредиторів, ігнорує листи розпорядника майна стосовно надання йому належних чином засвідчених копій документів про діяльність ТОВ "Шольц Ресайклінг Харків" за три роки, що передували порушенню провадження у праві про банкрутство, що призводить до затягування процедури розпорядження майном, перешкоджання керівником боржника виконанню повноважень розпорядника майна, порушення прав та законних інтересів кредиторів. Також враховуючи вищевикладені обставини просить суд продовжити процедуру розпорядження майном.

Представник кредитора не заперечував проти заявлених клопотань розпорядника майна.

Представник боржника в судове засідання не з'явився, про причини неявки не повідомив, про час та місце слухання справи був повідомлений згідно діючого законодавства.

Розглянувши матеріали справи та клопотання розпорядника майна, заслухавши пояснення учасників процесу, господарський суд встановив що, ухвалою господарського суду Харківської області від 15.08.2016 року було введено процедуру розпорядження майном боржника, призначений розпорядником майна боржника арбітражний керуючий Бондаренко В.А. Цією ж ухвалою розпорядника майна було зобов'язано виконати й обов'язки, передбачені ст.ст. 18, 22 Закону України „Про відновлення платоспроможності боржника або визнання його банкрутом", в тому числі скласти реєстр грошових вимог кредиторів, провести інвентаризацію майна банкрута.

Після порушення провадження у справі про банкрутство розпоряднику майна боржником не були надані ні документи, ні необхідна інформація для здійснення розпорядником майна покладених на нього обов`язків, крім того боржником не було виконано жодних ухвал суду, в судові засідання представник боржника жодного разу не з`явився, ухвали направлені за юридичною адресою боржника повернулись до суду з поштовою відміткою "за закінченням терміну зберігання".

Для належного виконання вимог ухвали суду від 15.08.2016 року по справі № 922/2479/16 та Закону України "Про відновлення платоспроможності боржника або визнання його банкрутом" розпорядником майна 17.10.2016 року направлено лист до директора боржника ОСОБА_4 з вимогою надати йому належних чином засвідчених копій документів, в тому числі документи бухгалтерської звітності за останні три роки. Втім до розпорядника не надійшло жодної відповіді на лист від директора боржника. Розпорядником майна було повторно направлено лист від 09.11.2016 року до директора ТОВ "Шольц Ресайклінг Харків" з вимогою про надання вищезазначених документів. Крім того, 15.11.2016 року розпорядником майна було здійснено виїзд за юридичною адресою боржника, проте боржник не знаходиться за вказаною адресою, про що був складений відповідний акт про відсутність ТОВ "Шольц Ресайклінг Харків" за місцем реєстрації.

Враховуючи вищевикладені обставини, розпорядник майна звернувся до суду із клопотанням про зобов'язання директора ТОВ "Шольц Ресайклінг Харків" ОСОБА_4 надати розпоряднику майна боржника - арбітражному керуючому Бондаренку В.А. належним чином засвідчені копії документів ТОВ "Шольц Ресайклінг Харків". Ухвалою суду від 24.11.2016 року було зобов`язано директора ТОВ "Шольц Ресайклінг Харків" ОСОБА_4 надати розпоряднику майна боржника - арбітражному керуючому Бондаренку В.А. належним чином засвідчені копії документів ТОВ "Шольц Ресайклінг Харків", в тому числі документи з бухгалтерської звітності за останні три роки, проте вимоги ухвали суду від 24.11.2016 року до цього часу не виконані.

Таким чином, на даний час розпоряднику майна Бондаренко В.В. не надано документів, необхідних для проведення інвентаризації майна боржника та аналізу фінансового стану, інвестиційної діяльності та положення на товарному ринку боржника, все це унеможливлює виконання ним покладених на нього обов`язків та свідчить про перешкоджання керівником боржника діям розпорядника майна та про вчинення дій, що порушують права та законні інтереси кредиторів.

Відповідно до ч. 2 ст. 18 Закону України "Про відновлення платоспроможності боржника або визнання його банкрутом" у процедурі розпорядження майном за клопотанням розпорядника майна, сторін або інших учасників справи про банкрутство, що містить підтверджені відомості про перешкоджання керівником боржника виконанню повноважень розпорядника майна, а також про вчинення керівником боржника дій, що порушують права та законні інтереси боржника або кредиторів, господарський суд має право відсторонити керівника боржника від посади та покласти виконання його обов'язків на розпорядника майна.

Враховуючи вищевикладене, суд вважає за необхідне відсторонити ОСОБА_4 від посади керівника боржника та покласти виконання обов`язків керівника ТОВ "Шольц Ресайклінг Харків" на розпорядника майна Бондаренко Василя Анатолійовича.

Щодо клопотання розпорядника майна про продовження строку розпорядження майном, господарський суд зазначає, що згідно ч. 2 ст. 22 Закону України "Про відновлення платоспроможності боржника або визнання його банкрутом" процедура розпорядження майном боржника вводиться на сто п'ятнадцять календарних днів і може бути продовжена господарським судом за вмотивованим клопотанням розпорядника майна, комітету кредиторів або боржника не більше ніж на два місяці.

Враховуючи, що для належного виконання обов`язків і повноважень розпорядника майна ТОВ "Шольц Ресайклінг Харків", в тому числі аналізу фінансового стану, інвестиційної діяльності та положення на товарному ринку боржника, а також виявлення ознак фіктивного банкрутства чи доведення бо банкрутства, розпоряднику майна арбітражному керуючому Бондаренко В.А. потрібен певний час, суд вважає за можливе задовольнити клопотання розпорядника майна, продовжити строк процедури розпорядження майном боржника на два місяці.

Керуючись ч. 2 ст. 18, 22-23 Закону України "Про відновлення платоспроможності боржника або визнання його банкрутом", ст.ст. 77, 86 ГПК України -

УХВАЛИВ:

1. Задовольнити клопотання розпорядника майна Бондаренко В.А. та продовжити процедуру розпорядження майном боржника на дві місяці.

2. Відсторонити від посади керівника ТОВ "Шольц Ресайклінг Харків" (код ЄДРПОУ 34333102, адреса : вул. Морозова 8, м. Харків, 61036) ОСОБА_4 та покласти виконання обов`язків керівника ТОВ "Шольц Ресайклінг Харків" на розпорядника майна Бондаренко Василя Анатолійовича.

3. Зобов`язати керівника ТОВ "Шольц Ресайклінг Харків" (код ЄДРПОУ 34333102) ОСОБА_4 передати розпоряднику майна Бондаренко Василю Анатолійовичу усі документи, що пов'язані з фінансово-господарською діяльністю підприємства, бухгалтерську та податкову звітність підприємства, печатку та штамп підприємства, матеріали та інші цінності.

4. Зобов'язати державного реєстратора внести до ЄДР відомості щодо зміни керівника ТОВ "Шольц Ресайклінг Харків".

5. Зобов`язати розпорядника майна Бондаренко Василя Анатолійовича виконати вимоги Закону України "Про відновлення платоспроможності боржника або визнання його банкрутом" та вимоги ухвали суду від 15.08.2016 року суду в повному обсязі.

6. Відкласти розгляд справи в попередньому засіданні на "16" січня 2017 року о(об) 12:30 м. Харків, пл. Свободи 5 Держпром 8-й під'їзд, к. 205.

7. Зобов`язати учасників процесу виконати в повному обсязі вимог попередніх ухвал суду.

8. Явку в судове засідання розпорядника майна визнати обов`язковою.

Дана ухвала набирає законної сили з дня її прийняття та є обов`язковою до виконання.

Суддя Швидкін А.О.

СудГосподарський суд Харківської області
Дата ухвалення рішення08.12.2016
Оприлюднено16.12.2016
Номер документу63404555
СудочинствоГосподарське

Судовий реєстр по справі —922/2479/16

Ухвала від 28.11.2017

Господарське

Господарський суд Харківської області

Швидкін А.О.

Ухвала від 25.10.2017

Господарське

Господарський суд Харківської області

Швидкін А.О.

Ухвала від 05.04.2017

Господарське

Господарський суд Харківської області

Швидкін А.О.

Ухвала від 29.03.2017

Господарське

Господарський суд Харківської області

Швидкін А.О.

Ухвала від 02.03.2017

Господарське

Господарський суд Харківської області

Швидкін А.О.

Ухвала від 02.03.2017

Господарське

Господарський суд Харківської області

Швидкін А.О.

Постанова від 06.02.2017

Господарське

Господарський суд Харківської області

Швидкін А.О.

Ухвала від 16.01.2017

Господарське

Господарський суд Харківської області

Швидкін А.О.

Ухвала від 16.01.2017

Господарське

Господарський суд Харківської області

Швидкін А.О.

Ухвала від 08.12.2016

Господарське

Господарський суд Харківської області

Швидкін А.О.

🇺🇦 Опендатабот

Опендатабот — сервіс моніторингу реєстраційних даних українських компаній та судового реєстру для захисту від рейдерських захоплень і контролю контрагентів.

Додайте Опендатабот до улюбленого месенджеру

ТелеграмВайбер

Опендатабот для телефону

AppstoreGoogle Play

Всі матеріали на цьому сайті розміщені на умовахліцензії Creative Commons Із Зазначенням Авторства 4.0 Міжнародна, якщо інше не зазначено на відповідній сторінці

© 2016‒2023Опендатабот

🇺🇦 Зроблено в Україні