Ухвала
від 28.11.2017 по справі 922/2479/16
ГОСПОДАРСЬКИЙ СУД ХАРКІВСЬКОЇ ОБЛАСТІ

ГОСПОДАРСЬКИЙ СУД ХАРКІВСЬКОЇ ОБЛАСТІ

Держпром, 8-й під'їзд, майдан Свободи, 5, м. Харків, 61022,

тел. приймальня (057) 715-77-21, тел. канцелярія 705-14-41, факс 705-14-41


УХВАЛА

про затвердження ліквідаційного балансу

"28" листопада 2017 р. Справа № 922/2479/16

вх. № 2479/16

Суддя господарського суду Швидкін А.О.

при секретарі судового засідання Трофименко С.В.

За участю сторін:

ліквідатора - Бондаренка В.А., свідоцтво № 147 від 06.02.2013 р.

представника компанії "Шольц Холдинг ГмбХ" - Куксенко А.С., за довіреністю

По справі за заявою Східної ОДПІ м. Харкова Головного управління ДФС у Харківській області, м. Харків

до товариства з обмеженою відповідальністю "Шольц Ресайклінг Харків", м. Харків

про визнання банкрутом

ВСТАНОВИВ:

Постановою господарського суду Харківської області від 06.02.2017 р. ТОВ "Шольц Ресайклінг Харків" визнано банкрутом та відкрито ліквідаційну процедуру, призначено ліквідатором арбітражного керуючого Бондаренка В.А.

23.10.2017 р. до суду надійшло клопотання ліквідатора, в якому він просив суд розглянути звіт ліквідатора ТОВ "Шольц Ресайклінг Харків" про виконану роботу.

Ухвалою суду від 25.10.2017 р. звіт ліквідатора був призначений до розгляду на 08.11.2017 р.

У зв'язку з відпусткою судді Швидкіна А.О. учасники процесу були повідомлені про перенесення судового засідання у справі № 922/2479/16 за заявою Східної ОДПІ м. Харкова ГУ ДФС у Харківській області до ТОВ "Шольц Ресайклінг Харків" на 28 листопада 2017 року.

В судовому засіданні ліквідатор зазначив, що ним на виконання вимог Закону України "Про відновлення платоспроможності боржника або визнання його банкрутом" були здійснені всі необхідні заходи щодо завершення ліквідаційної процедури, просить суд затвердити звіт ліквідатора та ліквідаційний баланс.

Представник кредитора в судовому засіданні зазначив, що ніяких заперечень щодо розгляду та затвердження звіту ліквідатора та ліквідаційного балансу не має.

Розглянувши в судовому засіданні наданий суду звіт про роботу ліквідатора і документи, що свідчать про виконання ліквідаційної процедури, заслухавши пояснення ліквідатора, суд встановив наступне.

Ухвалою суду від 15.08.2016 р. порушено провадження у справі про банкрутство ТОВ "Шольц Ресайклінг Харків", визнано безспірними вимоги Східної ОДПІ м. Харкова ГУ ДФС у Харківській області до боржника у розмірі 743575,48 грн., введено мораторій на задоволення вимог кредиторів та процедуру розпорядження майном боржника, призначено розпорядником майна боржника арбітражного керуючого Бондаренка В.А.

Ухвалою суду від 08.12.2016 р. продовжено процедуру розпорядження майном боржника на два місяці, відсторонено від посади керівника ТОВ "Шольц Ресайклінг Харків" ОСОБА_3 та покладено виконання обов'язків керівника боржника на розпорядника майна Бондаренка В.А.

Ухвалою суду від 16.01.2017 р. у попередньому засіданні суду було затверджено реєстр вимог кредиторів ТОВ "Шольц Ресайклінг Харків".

Постановою господарського суду Харківської області від 06.02.2017 р. ТОВ "Шольц Ресайклінг Харків" визнано банкрутом та відкрито ліквідаційну процедуру, призначено ліквідатором арбітражного керуючого Бондаренка В.А.

На офіційному сайті ВГСУ України опубліковано оголошення № 40065 від 07.02.2017 року про визнання боржника банкрутом і відкриття ліквідаційної процедури.

27.02.2017 р. до суду від Східної ОДПІ м. Харкова ГУ ДФС у Харківській області надійшла заява про поточні кредиторські вимоги у розмірі 568321,07 грн.

Ухвалою суду від 05.04.2017 року заяву Східної ОДПІ м. Харкова ГУ ДФС у Харківській області про кредиторські вимоги до ТОВ "Шольц Ресайклінг Харків" ( вх. № 6617) залишено без розгляду та зазначено, що особи, вимоги яких заявлені після закінчення строку, встановленого для їх подання, або не заявлені взагалі, у тому числі вимоги Східної ОДПІ м. Харкова ГУ ДФС у Харківській області у розмірі 568321,07 грн. не є конкурсними кредиторами, а їх вимоги погашаються в шосту чергу в ліквідаційний процедурі.

Відповідно до ч.2 ст.41 Закону України "Про відновлення платоспроможності боржника або визнання його банкрутом" ліквідатор з дня свого призначення здійснює такі повноваження, зокрема, проводить інвентаризацію та оцінку майна банкрута; аналізує фінансове становище банкрута; вживає заходів, спрямованих на пошук, виявлення та повернення майна банкрута, що знаходяться у третіх осіб.

З метою виявлення майна підприємства ліквідатором були направлені запити до відповідних установ. Відсутність майна банкрута підтверджується довідками Регіонального сервісного центру МВС України в Харківській області, Департаменту регулювання депозитарної та розрахунково-клірингової діяльності Національної комісії з цінних паперів та фондового ринку, Державної інспекції з безпеки на транспорті, Державної авіаційної служби України, Державного підприємства "Головний інформаційно-обчислювальний центр Укрзалізниці", Державного підприємства "Південна залізниця", Головного управління Держпродспоживслужби у Харківській області, Українського центру інноватики та патентно-інформаційних послуг, Харківської державної інспекції промислової безпеки та охорони праці в будівництві котлонагляду та підіймальним спорудам, Харківської обласної митниці, ПАТ "Національний депозитарій України", Департаменту Цивільного захисту Харківської обласної державної адміністрації, Головного управління статистики у Харківській області, Східного територіального управління Національної комісії з цінних паперів та фондового ринку, ГУ Держпраці у Харківській області, Фонду Державного майна України, Регіонального відділення Фонду Державного майна України по Харківській області, КП "Харківське міське БТІ", відомостями з офіційного веб-сайту Державної служби інтелектуальної власності.

Згідно з довідкою Управління державної виконавчої служби Головного управління юстиції у Харківській області від 02.03.2017 року виконавчі провадження, де стягувачем є ТОВ "Шольц Ресайклінг Харків" зареєстрованими не значаться.

Ліквідатором була проведена інвентаризація майна, в ході якої була встановлена відсутність у банкрута основних засобів, нематеріальних активів, інших необоротних активів необоротних активів, запасів, капітальних інвестицій, матеріальних цінностей, прийнятих на відповідальне зберігання, грошових коштів, грошових документів, бланків документів суворої звітності, дебіторської заборгованості, будь-яких інших активів, виявлена кредиторська заборгованість у розмірі 6021797,02 грн.

Крім того, ліквідатором отримано інформаційну довідку № 93171892 з Державного реєстру речових прав на нерухоме майно та Реєстру прав власності на нерухоме майно, Державного реєстру Іпотек, єдиного реєстру заборон відчуження нерухомого майна щодо суб`єкта. За вказаними параметрами знайдено земельну ділянку, кадастровий номер 6310136900:02:005:0100; площа : 1,0868(га); цільове призначення : землі промисловості, транспорту, зв`язку, енергетики, оборони та іншого призначення для експлуатації та обслуговування нежитлових будівель літ. "Ц1/1", літ. "Ч/1-1" та споруд; адреса : Харківська область, м. Харків, вул. Морозова, 8; номер запису про інше речове право : 9208710; підстава виникнення іншого речового права : договір оренди, номер б/н, виданий 14.02.2008 року, видавник Харківська міська Рада Харківської області. Договір зареєстровано у Харківській регіональній філії Державного підприємства "Центр державного земельного кадастру при Державному комітеті України по земельних ресурсах" в Державному реєстрі земель від 29.02.2008 року за № 440867100010. Акт встановлення меж земельної ділянки на місцевості, серія та номер : 785/04, виданий 24.07.2007 року; вид іншого речового права : право оренди земельної ділянки.

Відповідно до ч. 8 ст. 42 Закону України "Про відновлення платоспроможності боржника або визнання його банкрутом" майно, щодо якого боржник є користувачем, балансоотримувачем або зберігачем, повертається його власнику відповідно до закону або договору.

На виконання ч. 8 ст. 42 Закону України "Про відновлення платоспроможності боржника або визнання його банкрутом", для повернення земельної ділянки до земель запасу міста Харків, ліквідатором розірвано договір оренди землі № б/н, укладеного між ТОВ "Шольц Ресайклінг Харків" та Харківською міською Радою 14.02.2008 року, земельна ділянка ( кадастровий номер 6310136900:02:005:0100) повернена до земель запасу м. Харків.

Також, ліквідатором в ході ліквідаційної процедури були здійснені наступні заходи: складений реєстр вимог кредиторів на загальну суму 6021797,02 грн.; закриті рахунки банкрута, що підтверджується довідкою ПАТ "ОТП Банк"; документи довгострокового зберігання до архіву не передавались у зв`язку з їх відсутністю; знищена печатка ТОВ "Шольц Ресайклінг Харків", що підтверджується актом знищення, її залишки передані до матеріалів справи; направлені повідомлення контролюючим органам за місцезнаходженням банкрута про завершення ліквідаційної процедури.

12.10.2017 р. на засіданні комітету кредиторів ТОВ "Шольц Ресайклінг Харків" був схвалений звіт ліквідатора про завершення ліквідаційної процедури банкрута.

Відповідно до ч. 5. ст. 45 Закону України "Про відновлення платоспроможності боржника або визнання його банкрутом", вимоги, не задоволені за недостатністю майна, вважаються погашеними.

Згідно з абз. 12 ч. 1 ст. 46 Закону України "Про відновлення платоспроможності боржника або визнання його банкрутом", господарський суд після заслуховування звіту ліквідатора та думки членів комітету кредиторів або окремих кредиторів виносить ухвалу про затвердження звіту ліквідатора та ліквідаційного балансу.

Відповідно до ч. 2 ст. 46 Закону України "Про відновлення платоспроможності боржника або визнання його банкрутом", якщо за результатами ліквідаційної процедури після задоволення вимог кредиторів не залишилося майна, господарський суд виносить ухвалу про ліквідацію юридичної особи - банкрута.

Враховуючи, що ліквідатором проведені всі необхідні дії з ліквідації банкрута, наданий суду ліквідаційний баланс з непогашеною кредиторською заборгованістю на загальну суму 6021,7 тис. грн., суд вважає за необхідне затвердити ліквідаційний баланс, звіт ліквідатора та припинити провадження у справі.

На підставі вищевикладеного, керуючись ч. 5 ст. 45, ст. 46, п. 6 ч. 1 ст. 83 Закону України "Про відновлення платоспроможності боржника або визнання його банкрутом", ст. 86 ГПК України, -

УХВАЛИВ:

1. Затвердити наданий суду звіт ліквідатора та ліквідаційний баланс.

2. Ліквідувати юридичну особу - товариство з обмеженою відповідальністю "Шольц Ресайклінг Харків" (код ЄДРПОУ 34333102, адреса: 61036, м. Харків, вул. Морозова, 8).

3. Визнати вимоги кредиторів, що були не задоволені за недостатністю майна банкрута ТОВ "Шольц Ресайклінг Харків", погашеними.

4. Провадження у справі припинити.

5. Зобов'язати державного реєстратора внести до Єдиного державного реєстру юридичних осіб та фізичних осіб-підприємців запис про проведення державної реєстрації припинення юридичної особи та передати органам, які здійснювали облік, відповідне повідомлення про зняття юридичної особи з обліку.

6. Ухвалу направити ліквідатору, кредиторам, відділу з питань банкрутства ГУЮ у Харківській області, державному реєстратору, Головному управлінню статистики у Харківській області, міжрайонному ВДВС по Індустріальному та Немишлянському районах м. Харкова ГТУЮ у Харківській області, Головному управлінню ДФС у Харківській області.

Суддя Швидкін А.О.

СудГосподарський суд Харківської області
Дата ухвалення рішення28.11.2017
Оприлюднено01.12.2017
Номер документу70615265
СудочинствоГосподарське

Судовий реєстр по справі —922/2479/16

Ухвала від 28.11.2017

Господарське

Господарський суд Харківської області

Швидкін А.О.

Ухвала від 25.10.2017

Господарське

Господарський суд Харківської області

Швидкін А.О.

Ухвала від 05.04.2017

Господарське

Господарський суд Харківської області

Швидкін А.О.

Ухвала від 29.03.2017

Господарське

Господарський суд Харківської області

Швидкін А.О.

Ухвала від 02.03.2017

Господарське

Господарський суд Харківської області

Швидкін А.О.

Ухвала від 02.03.2017

Господарське

Господарський суд Харківської області

Швидкін А.О.

Постанова від 06.02.2017

Господарське

Господарський суд Харківської області

Швидкін А.О.

Ухвала від 16.01.2017

Господарське

Господарський суд Харківської області

Швидкін А.О.

Ухвала від 16.01.2017

Господарське

Господарський суд Харківської області

Швидкін А.О.

Ухвала від 08.12.2016

Господарське

Господарський суд Харківської області

Швидкін А.О.

🇺🇦 Опендатабот

Опендатабот — сервіс моніторингу реєстраційних даних українських компаній та судового реєстру для захисту від рейдерських захоплень і контролю контрагентів.

Додайте Опендатабот до улюбленого месенджеру

ТелеграмВайбер

Опендатабот для телефону

AppstoreGoogle Play

Всі матеріали на цьому сайті розміщені на умовахліцензії Creative Commons Із Зазначенням Авторства 4.0 Міжнародна, якщо інше не зазначено на відповідній сторінці

© 2016‒2023Опендатабот

🇺🇦 Зроблено в Україні