Ухвала
від 13.12.2016 по справі 4/68-б
ГОСПОДАРСЬКИЙ СУД ЖИТОМИРСЬКОЇ ОБЛАСТІ

УКРАЇНА

Господарський суд

Житомирської області


10002, м. Житомир, майдан Путятинський, 3/65, тел. (0412) 48-16-20,

E-mail: inbox@zt.arbitr.gov.ua, http://zt.arbitr.gov.ua

УХВАЛА

Від "13" грудня 2016 р. Справа № 4/68-Б

За заявою Публічного акціонерного товариства "Корнинський цукровий завод" (смт.Корнин Попільнянського району Житомирської області)

про визнання банкрутом

Суддя Костриця О.О.

В засіданні суду прийняли участь:

- від кредиторів: Горичко В.І. - представник ТОВ "Поділля - Промресурс", дов. №18 від 17.11.2015.

- від боржника: Горук В.А. - ліквідатор боржника

- прийняли участь: Слівінський О.О. - представник прокуратури, посвід. №031537 від 23.01.2015

В провадженні Господарського суду Житомирської області знаходиться справа про визнання банкрутом Публічного акціонерного товариства "Корнинський цукровий завод" (смт. Корнин Попільнянського району Житомирської області).

29.11.2016 до суду від Андрушівського об'єднаного УПФУ в Житомирській області надійшли витребувані судом документи.

13.12.2016 на адресу суду від ліквідатора боржника надійшов супровідний лист про направлення проміжного звіту ліквідатора про хід виконання ліквідаційної процедури, з підтверджуючими документами.

У судовому засіданні розглядалась заява Андрушівського об'єднаного УПФУ в Житомирській області за №1619/03 від 14.07.2016 про заміну кредитора по справі - УПФУ в Попільнянському районі Житомирської області на його правонаступника Андрушівське об'єднане УПФУ в Житомирській області.

Андрушівське об'єднане УПФУ в Житомирській області свого представника в засідання суду не направило.

Ліквідатор боржника в засіданні суду не заперечив проти заміни кредитора по справі.

Представник прокуратури в засіданні суду не надав заперечень щодо вищезазначеної заяви про заміну кредитора по справі.

Суд, розглянувши дану заяву, вважає за необхідне зазначити наступне.

Відповідно до Постанови Кабінету Міністрів України від 16.12.2015 №1055 "Деякі питання функціонування територіальних органів Пенсійного фонду України" ухвалено рішення щодо оптимізації структури окремих районних управлінь Пенсійного фонду України шляхом їх реорганізації за переліком згідно з додатком 1.

Згідно з додатком 1 до постанови Кабінету Міністрів України від 16.12.2015 №1055 визначено перелік територіальних органів пенсійного фонду України, які реорганізовують шляхом злиття, так зокрема, у Житомирській області утворюється Андрушівське об'єднане УПФУ в Житомирській області.

Відповідно до цього ж додатку, УПФУ в Попільнянському районі реорганізовується шляхом злиття в Андрушівське об'єднане УПФУ в Житомирській області.

У відповідності до передавального акту від 30.03.2016, затвердженого головою правління Пенсійного фонду України, здійснено заходи щодо припинення діяльності управління Пенсійного фонду України в Попільнянському районі Житомирської області (код 20405101) шляхом злиття та утворення Андрушівського об'єднаного управління Пенсійного фонду України Житомирській області, яке є правонаступником всіх прав та обов'язків припиненого управління Пенсійного фонду України в Попільнянському районі Житомирської області.

Згідно даного передавального акту проведено передачу окремо визначеного майна, яке обліковується на балансі управління Пенсійного фонду України в Попільнянському районі Житомирської області (код 20405101) до новоутвореного територіального органу Пенсійного фонду України - Андрушівського об'єднаного управління Пенсійного фонду України в Житомирській області, яке є правонаступником всіх прав та обов'язків припиненого управління Пенсійного фонду України Попільнянському районі Житомирської області.

Крім того, відповідно до акту приймання-передачі заборгованості по платежах до Пенсійного фонду України від 30.03.2016, Андрушівському об'єднаному управлінню Пенсійного фонду України в Житомирській області передано від УПФУ в Попільнянському районі, зокрема, заборгованість ПАТ "Корнинський цукровий завод" на загальну суму 1213402,51 грн.

Згідно витягу з Єдиного державного реєстру юридичних осіб та фізичних осіб-підприємців та громадських формувань від 05.05.2016, у ЄДР міститься інформація про припинення юридичної особи - УПФУ в Попільнянському районі (ідентифікаційний код 20405101).

Згідно вимог статті 25 Господарського процесуального кодексу України, у разі припинення діяльності суб'єкта господарювання шляхом реорганізації (злиття, приєднання, поділу, перетворення), заміни кредитора чи боржника в зобов'язанні, а також в інших випадках заміни особи у відносинах, щодо яких виник спір, господарський суд залучає до участі у справі правонаступника відповідної сторони або третьої особи на будь-якій стадії судового процесу. Усі дії, вчинені в судовому процесі до вступу у справу правонаступника, обов'язкові для нього так само, як вони були обов'язкові для особи, яку правонаступник замінив.

Про заміну або про відмову заміни сторони чи третьої особи її правонаступником господарський суд виносить ухвалу.

З огляду на зазначене, господарський суд приходить до висновку про заміну кредитора по справі УПФУ в Попільнянському районі його процесуальним правонаступником - Андрушівським об'єднаним УПФУ в Житомирській області.

У судовому засіданні розглядалось клопотання ліквідатора боржника Горука В.А. про віднесення до четвертої черги реєстру вимог кредиторів залишку непогашеної кредиторської заборгованості першої черги ТОВ "Поділля-Промресурс", вимоги якого забезпечені заставою боржника в сумі 15088440,12 грн., з підстав викладених у клопотанні.

Ліквідатор боржника в засіданні суду вказане клопотання підтримав в повному обсязі.

Представник кредитора ТОВ "Поділля-Промресурс" та представник прокуратури заперечень щодо даного клопотання не надали.

Заслухавши учасників судового процесу, дослідивши матеріали справи, суд вважає за необхідне зазначити наступне.

Як зазначає ліквідатор в своєму клопотанні та вбачається з матеріалів справи, ухвалою суду від 25.12.2015 було, серед іншого, внаслідок відступлення права вимоги виключено з реєстру вимог кредиторів Публічного акціонерного товариства "Корнинський цукровий завод" Товариство з обмеженою відповідальністю "Фінансова компанія "Поліс" та включено до реєстру вимог кредиторів грошові вимоги ТОВ "Поділля-Промресурс" на суму 20762440,12грн. основного боргу - до першої черги; 343638,63грн. основного боргу - до четвертої черги; 55345,59грн. пені - до шостої черги, 85,00грн. державного мита, 40,00грн. за інформаційно-технічне забезпечення судового процесу - до першої черги.

Ліквідатор повідомляє, що у зв'язку з реалізацією майна банкрута, що було предметом забезпечення - вимоги заставного кредитора Товариства з обмежено відповідальністю "Поділля-Промресурс" було погашено на суму 5674000,00грн. Разом з тим, залишок непогашеної кредиторської заборгованості ТОВ "Поділля-Промресурс", вимоги якого забезпечені заставою становить 15088440,12грн. При цьому, ліквідатор зазначає, що станом на липень 2016 майно яке є предметом забезпечення - відсутнє.

У зв'язку з цим, та враховуючи необхідність погашення другої та наступних черг заборгованості ліквідатор просить суд залишок непогашеної заборгованості заставного кредитора ТОВ "Поділля-Промресурс" на суму 15088440,12грн. віднести до четвертої черги реєстру вимог кредиторів боржника.

Положеннями Закону України "Про відновлення платоспроможності боржника" не встановлено порядку розгляду вимог кредиторів та затвердження реєстру у ліквідаційній процедурі. Разом з тим, Вищий господарський суд України вказавши в інформаційному листі від 28.03.2013 №01-06/606/2013, що порядок розгляду грошових вимог здійснюється в порядку ст. 23 Закону "Про відновлення платоспроможності боржника або визнання його банкрутом" із затвердженням реєстру вимог кредиторів та формуванням представницьких органів кредиторів. В той же час, слід мати на увазі, що ст. 23 Закону унормовує діяльність арбітражного керуючого та дії кредиторів щодо порядку і форми заявлення вимог до боржника та їх розгляду. Заяви з грошовими вимогами, що виникли після порушення справи про банкрутство, пред'являються протягом двох місяців. Конкурсні кредитори, вимоги яких розглянуті і включені до реєстру за результатами попереднього засідання в процедурі розпорядження майном, фактом оприлюднення відомостей про визнання боржника банкрутом не зобов'язані до подачі нових заяв. Це правильно, оскільки мета оприлюднення відомостей полягає у скликанні нових кредиторів до участі у конкурсних процедурах.

Відповідно до ч. 2 ст. 25 Закону у такому засіданні господарський суд розглядає всі вимоги кредиторів і вирішує питання про затвердження реєстру. Оскільки Законом в ліквідаційній процедурі не визначено іншого порядку, то застосовуються приписи ст. 25 ЗУ "Про відновлення платоспроможності боржника", які визначають процесуальний (судовий) порядок розгляду вимог кредиторів та формування реєстру. Системний підхід до оцінки алгоритму формування, розгляду і затвердження реєстру (ст. 23, 25 Закону) приводить до висновку, що судом в ліквідаційній процедурі повинен затверджуватися реєстр вимог конкурсних кредиторів, як єдиний цілісний документ, а не доповнення до реєстру з вимогами нових кредиторів. Затверджений реєстр має відображати фактичний стан грошових зобов'язань боржника, що ґрунтується на даних бухгалтерського обліку боржника, заявах кредиторів і їх юридичній оцінці судом на день його затвердження.

Отже, законодавець при встановленні випадків внесення змін до реєстру керувався принципом, що є загальним для будь-яких реєстрів - принципом поновлювальності реєстру. Це означає, що періодично або за певною ініціативою реєстр має піддаватися актуалізації щодо відомостей, внесених до нього (внесення чи знищення записів, зміну чи уточнення даних реєстру) у строки та в порядку, що встановлені Законом.

А відтак, господарський суд, враховуючи вищевикладене та відсутність заперечень від кредиторів щодо перенесення вимог ТОВ "Поділля-Промресурс", прийшов до висновку про задоволення клопотання ліквідатора Горука В.А. про віднесення до четвертої черги реєстру вимог кредиторів залишку непогашеної кредиторської заборгованості першої черги ТОВ "Поділля-Промресурс".

Судом у судовому засіданні розглядався звіт ліквідатора про хід виконання ліквідаційної процедури, з доданими до нього документами. Окрім того, ліквідатор надав письмові пояснення та відповідні документи в підтвердження клопотання про затвердження звіту ліквідатора з наданих послуг, в тому числі послуг по збереженню майна та послуг розпорядчого характеру на загальну суму 393667,21грн.

Розглянувши даний звіт, судом установлено, що ліквідатор вимоги ухвали суду від 06.10.2016 виконав частково.

Також, суд з урахуванням положень абз.3 ч.7 ст.115 Закону України "Про відновлення платоспроможності боржника або визнання його банкрутом" вважає за необхідне відкласти розгляд клопотання ліквідатора Горука В.В. про затвердження звіту ліквідатора з наданих послуг, в тому числі послуг по збереженню майна та послуг розпорядчого характеру на загальну суму 393667,21грн.

З огляду на вищевикладене та з метою витребування додаткових доказів по справі, суд вважає за необхідне відкласти розгляд справи.

Керуючись ст.ст.77,86 ГПК України, ст.ст.40-49 Закону України "Про відновлення платоспроможності боржника або визнання його банкрутом", господарський суд

УХВАЛИВ:

1. Задовольнити заяву Андрушівського об'єднаного УПФУ в Житомирській області №1619/03 від 14.07.2016 про заміну сторони по справі.

2. Замінити кредитора по справі УПФУ в Попільнянському районі його процесуальним правонаступником - Андрушівським об'єднаним УПФУ в Житомирській області (ідентифікаційний код - 40381604).

3. Клопотання ліквідатора Горука В.А. за 02-01/59-16 від 11.074.2016, задовольнити.

4. Вимоги кредитора - ТОВ "Поділля-Промресурс" в сумі 15088440,12грн., не задоволені за рахунок реалізації заставного майна, віднести до четвертої черги реєстру вимог кредиторів ПАТ "Корининський цукровий завод".

5. Відкласти розгляд клопотання ліквідатора Горука В.А. за №02-01/66 від 06.10.2016 про затвердження звіту ліквідатора з наданих послуг, в тому числі послуг по збереженню майна та послуг розпорядчого характеру на загальну суму 393667,21грн.

6. Відкласти розгляд справи.

7. Призначити наступне засідання суду на "21" лютого 2017 р. о 10:30 в приміщенні господарського суду Житомирської області, майдан Путятинський 3/65, зал судових засідань № 407.

8. Зобов'язати ліквідатора Горука В.А.:

- надати господарському суду проміжний звіт з підтверджуючими документами про хід ліквідаційної процедури банкрута та інші матеріали, що свідчать про виконання ліквідатором покладених на нього обов'язків;

- закрити рахунки банкрута у банківських установах, виявлені при проведенні ліквідаційної процедури за винятком основного рахунку боржника;

- надати докази передачі в комунальну власність територіальної громади об'єктів соціальної сфери;

- повідомляти комітет кредиторів та суд щодо надходження та витрачання коштів у ході проведення ліквідаційної процедури;

- вчинити відповідні дії щодо акцій боржника та зокрема, надати копію розпорядження про скасування реєстрації випуску акцій, засвідчену Національною комісією з цінних паперів та фондового ринку, а також копію звіту про наслідки погашення;

- надати інформацію щодо дій вчинених з приміщення магазину, загальною площею 225,3 кв.м. за адресою - Попільнянський район, смт. Корнин, вул. Фрунзе,1.

Викликати у судове засідання ліквідатора та уповноважених представників кредиторів.

У зв'язку із запровадженням автоматизованої системи документообігу у господарському суді будь-які заяви та клопотання у письмовому вигляді повинні бути зареєстровані в канцелярії суду до початку судового засідання.

Окрім того, учасникам судового процесу звернути увагу на необхідність належного оформлення документів (заяв, клопотань), що подаються до суду, з врахуванням того, що зміст об'єднуваних вимог у відповідній заяві чи клопотанні повинен мати однорідний характер, у випадку заявлення вимог, що мають різні підстави виникнення, то вказані вимоги слід розділяти та пред'являти до суду окремими оформленими документами.

Суддя Костриця О.О.

1 - до справи

2 - а/к Горуку В.А. (10001, м.Житомир, вул. Шевченка, б. 37, кв. 145) (рек.);

3, 4 - ТОВ "УКР-ЛЕНД на 2 адреси:

- 10014, м. Житомир, вул. Київська, 102,(рек.);

- ОСОБА_7 - АДРЕСА_1 (рек. );

5, 6 - ТОВ "Промислові мастила" на 2 адреси:

- 01033, м. Київ, вул. Саксаганського, 36-б, 4-й,(рек. );

- 08300, Київська обл. м. Бориспіль, вул. Запорізька, буд. 16, (рек.);

7 - ЖОВ ФССзТВП (рек.);

8 - Попільнянський РЦЗ, 13501, смт.Попільня, Житомир. обл., вул.Б. Хмельницького, 24-а(рек.)

9 - Держ. агентство резерву, 01601, м.Київ, вул. Пушкінська, 28. (рек.);

10 - ТОВ "УГК", 10014, м. Житомир, вул. Довженка, 47 (рек.) та (13246, Житомирська обл., Чуднівський район, смт. Вакуленчук) рек.);

11 - ОСОБА_8, АДРЕСА_2 (рек.);

12 - ТОВ "Зернове товариство", 20800, Черкаська обл. , м. Кам'янка, вул. Леніна, 110 (рек.);

13 - Новоград - Волинська ОДПІ, 11702, м. Новоград-Волинський, вул. Ушакова,3 (рек.);

14 - ДК "Газ України" НАК "Нафтогаз України, 04116, м. Київ, вул. Шолуденка, 1 (рек.);

15 - Андрушівська ОДПІ Головного управління ДФС у Житомирській області, -13401, м. Андрушівка, вул. Воб'яна, 26, (рек.);

16 - Андрушівському об'єднаному УПФУ в Житомирській області (реком. з повід.)

17 - прокуратурі Житомирської обл.

18-ВВД НВВ та ПЗ України у Андрушівському районі (реком.)

19,20,21,- ПАТ "Укртрансгаз" (01021, м.Київ, Кловський узвіз, 9/1)(реком. .),(03065,м.Київ, проспект Космонавта Комарова,44 (реком.)(13352, Житомирська область, Бердичівський район, с.Великі Низгірці, вул.Білопільська,100)(реком.)

22-ТОВ "Поділля-Промресурс"(21001, м.Вінниця, вул.Фрунзе, буд. 4-Д)(реком.)

СудГосподарський суд Житомирської області
Дата ухвалення рішення13.12.2016
Оприлюднено21.12.2016
Номер документу63479406
СудочинствоГосподарське

Судовий реєстр по справі —4/68-б

Ухвала від 27.07.2017

Господарське

Господарський суд Житомирської області

Костриця О.О.

Ухвала від 22.06.2017

Господарське

Господарський суд Житомирської області

Костриця О.О.

Ухвала від 25.05.2017

Господарське

Господарський суд Житомирської області

Костриця О.О.

Ухвала від 25.05.2017

Господарське

Господарський суд Житомирської області

Костриця О.О.

Ухвала від 20.04.2017

Господарське

Господарський суд Житомирської області

Костриця О.О.

Ухвала від 30.03.2017

Господарське

Господарський суд Житомирської області

Костриця О.О.

Ухвала від 28.03.2017

Господарське

Господарський суд Житомирської області

Костриця О.О.

Ухвала від 23.03.2017

Господарське

Господарський суд Житомирської області

Костриця О.О.

Ухвала від 21.02.2017

Господарське

Господарський суд Житомирської області

Костриця О.О.

Ухвала від 13.12.2016

Господарське

Господарський суд Житомирської області

Костриця О.О.

🇺🇦 Опендатабот

Опендатабот — сервіс моніторингу реєстраційних даних українських компаній та судового реєстру для захисту від рейдерських захоплень і контролю контрагентів.

Додайте Опендатабот до улюбленого месенджеру

ТелеграмВайбер

Опендатабот для телефону

AppstoreGoogle Play

Всі матеріали на цьому сайті розміщені на умовахліцензії Creative Commons Із Зазначенням Авторства 4.0 Міжнародна, якщо інше не зазначено на відповідній сторінці

© 2016‒2023Опендатабот

🇺🇦 Зроблено в Україні